En konstruktiv abortdebat !

En konstruktiv abortdebat ! frede-rikke
Er det muligt at diskutere abort sagligt her på Sol ? Uden fanatisme og "dumme" bemærkninger?

I så fald vil jeg gerne være med.

Afventer indlæg frede-rikke
Afventer indlæg!

Så mange allerede inde og kigge, men ingen indlæg?

Det blev " bare" til en abort. mandaabenraa
I mange lande er det sådan , at hvis det bliver en pige - bliver det også til en abort.

Det er vel lidt uforståeligt.

Piger! frede-rikke
Hvis det er rigtigt, det du siger, må man jo have foretaget en kønsdiagnosticering først, ikke oz?

Hvilke lande er det du snakker om? Bare et par eksempler?

Desværre, du matte-gok
Jeg tror ikke, det er muligt at få en sober abort-debat i dette forum. Det er det ikke en gang i "det virkelige liv".

Ansigt til ansigt er der mordtrusler og mord på "abortlæger". Og grupperinger af folk af alle slags, både kvinder, der har prøvet det, kvinder, der ikke har prøvet det, mænd af enhver slags, og gamle tykke mænd (med bibelen eller koranen i hænderne), der ikke aner, hvad de snakker om.

Men alle har de helt klare meninger om, hvad abort er for noget, og hvilken virkning det har på kvinden, og alle med helt klare meninger om, hvordan andre skal gøre.

Dette samtidig med, at virkningen er så vidt forskellig fra kvinde til kvinde.

Den ene kvinde kan få den ene abort efter den anden uden at have noget psykisk problem overhovedet.

Den anden kvinde får noget, der bedst kan sammenlignes med en fødselsdepression, og har meget svært ved at komme videre uden psykologisk hjælp.

Hvordan skal det kunne lade sig gøre at debattere noget som abort regulært, så længe vi har den katolske kirke, der stadig officielt (og også til en vis grad i praksis) ikke engang kan godkende forebyggelse.

Og George W. Bush og hans bibelbælte, der mener, at afholdenhed er den bedste måde at forebygge AIDS.

Nej min ven, på SOL har en sådan debat ikke en chance for at blive "sober".

Hvad er fri abort? frede-rikke
Vi kunne da prøve matte - gok? Bare prøve at se hvor langt vi kan komme?
Hvis jeg stod i situationen og var i tvivl af den ene eller anden grund, ville jeg ønske, at der kunne blive sat ord på alle mine tanker.
Tanker er der jo nok af for en kvinde, der finder ud af at hun er gravid!

Her i landet, hvor vi har fri abort, er det også et spørgsmål, om den nu også er så "fri"!! Omverden vil altid fordømme, om man vælger det ene eller det andet. ....og selv bliver man også stillet til ansvar for sit fravalg!!

Det er bestemt ikke nemt at være kvinde.

Alt for damerne maj74britt
havde en artikel for en lille måned siden.. I Indiden er der foretaget over 13 mill. aborter efter kønsbestemmmelse da moderen fik af vide det blev en pige.. Det er ikke kun Indere der får det foretaget, men kvinder fra alle de muslimske lande hvor det er en skam ikke at få drenge.. Det er nok ikke kun muslimer.. jeg mener der er andre trosretninger hvor man faktisk ingen børn har fået, før det er drenge der bliver født...

Men ikke nok med de får foretaget en abort, så foregår det det jo også uden hensyn til det lille foster det går ud over.. Kvinderne kan være langt henne før de opdager det alligevel er en pige, og da det er svært at få det store foster ud, bliver hjernen taget ud af et lille hul hvorefter kirurgen kan klappe skallen sammen...

Den forkerte debattør :-) matte-gok
Jeg er ikke den rigtige til denne snak. Jeg er af hankøn og over den alder, hvor jeg kan blive personlig berørt. Men jeg har selvfølgelig også en mening ;-)

Den fri abort, vi har i Danmark, er efter min mening sådan som den skal være. Der SKAL være rådgivning, når situationen opstår, og der skal være mulighed for, at kvinden helt alene kan bestemme, hvad der skal ske.

Og tidsgrænsen (3 mdr) er efter min etik også OK.

Om man fordømmes af omverdenen, tja, det synes jeg nærmest falder ind under "ansvar for eget liv". Der er vel ingen, der kommer igennem livet uden modstand - i hvert fald ikke, hvis de lever længe nok til at blive voksne.

Skal abort kunne bruges som prævention ?
Nej, selvfølgelig skal den ikke det. Men det er ikke så meget et problem for muligheden for abort, som det er et problem for den måde, de unge bringes frem til voksenalderen. Som jeg skrev i mit første indlæg, er der stor forskel på, hvilken påvirkning en abort har på kvinden.

Jeg vil mene, at seksualundervisning og evnen til at få menneskelige mennesker ud af børnenes opvækst har meget større skyld.

Der er sådan set ikke noget nyt under solen. I min barndom og ungdom var der stor forskel på, hvor voksne de unge var, når de nåede frem til den seksuelle debut. Der var meget mere "hys-hys" omkring selve akten. Til gengæld kom debut'en i en højere alder, så vi havde mulighed for selv at nå at finde ud af, hvad seksualitet var for en størrelse for os.

I vore dage er der ikke så mange år, så naturen har overhalet den mentale udvikling, og forældrene har endnu ikke opdaget, at det er det, der er sket. Så forældrene når ikke at leve op til deres ansvar mht. at forklare om respekt for andre - men så sandelig også for sig selv.

Og medierne er blevet så mangfoldige, så børnene bliver udsat for langt mere af det, man med et dårligt udtryk kunne kalde gruppepres. Det er egentlig ikke gruppepres, men mere en forråelse og nedgøring af følelser til fordel for selve akten og nydelsen af den.

Men jeg tror, vi bare er vidne til et udsving af pendulet. Som Dulkis så klogt skrev i et andet forum (utroskab), er der pendul-udsving fra den ene yderlighed til den anden, og lige nu er vi i en yderlighed. Det ses bl.a. af en udtalelse fra et (meget) ungt menneske: jamen han er da min ven, så selvfølgelig har vi da sex !

FØJ frede-rikke
Det er ikke kun ulækkert, men også uetisk. Hvis det, du citer fra Alt for Damerne er sandt, er det totalt mangel på respekt for kvinden og fosteret. Det er jo ikke engang human "aflivning", udover at der jo også ligger en masse kønspolitisk i det!
Jeg ved godt at i Indien kan medgiften til en pige, når hun skal giftes, bringe pigens øvrige familie bagerst i tiggerkøen!

Aner udover dette ikke, hvad den hinduistiske religion siger til aborter?

matte-gok: en moden debattør og hvad så? frede-rikke
At du er mand og over en vis alder, gør dig bestemt ikke til en ”urigtig” debattør til at debattere abort, ikke i mine øjne ihvertifald!

Nu vil jeg så til dit indlæg sige, at problematikken omkring abort ikke kun vedrører de helt unge, men bestemt også de, der er noget ældre!
Faktisk kan vi kvinder jo i teorien få børn helt frem til klimakteriet (ja,, lægevidenskaben siger, endda helt frem til, et år efter sidste blødning! ), så vi har jo mange år, til at tænke over tingene i !!

Ingen siger, at sådan som man forholder sig til abort som 17 årig, er den samme som, når man er 47? Måske er det endda er værre at forholde sig til, jo ældre man bliver, fordi ens indsigt til/i livet er blevet modnere/større?

Den "modne" debattør matte-gok
Du har ret i, at beslutningen ikke bliver lettere med alderen, men til gengæld er det nok en mere selvstændig beslutning, som en moden kvinde vil tage. Hun er ikke så tilbøjelig til at lade sig "tryne". Til gengæld har hun måske større risiko for at føle sig "tom" efter en abort.

Min bemærkning om, at jeg ikke er den "rigtige" til at snakke med går mere på, at jeg egentlig passer i kategorien "tykke gamle mænd", som udtaler sig ud fra et forstokket livssyn og uden personlig "indsats".

ja dobbelt føj maj74britt
min kilde er alt for damerne.. jeg lægger selvfølgelig ikke hovedet på blokken og siger, at det de skriver altid passer, men lige her om den artikel ville jeg ønske det er løgn..

min holdning til abort er at det ikke skal være muligt.. Kun i de situationer hvor kvindens liv er i fare.. Problemet er jo bare at kvaksalvere vil åbne på hvert gadehjørne.. Såfremt det skal være muligt uden stillingtagen til kvindens helbred, er det kun en abort pr. kvinde.. Der skulle i forbindelse med aborten, kræves/forlanges oplysning a la samfundstjeneste.. Dvs målrettet oplysning om at det er et lille menneskeliv der bliver afbrudt, samt massiv oplysning om prævention.. Men sker det igen og kvinden bliver gravid selvom hun ikke ønsker barnet, da skal hun tage konsekvenserne..

det er jo lige det maj74britt
jeg gjorde det selv som 16 årig og kan næsten ikke tænke på det.. på trods af jeg siden har fået tre børn, kan jeg aldrig glemme eller lade være at tænke på hvordan det ku ha været.. De aspekter der er at tage højde for, var der ingen der snakkede med mig om dengang.. Mit netværk koncentrerede sig mere om at jeg var ung og hvor meget det ville bremse mig.. Der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på ? den lille..

En "gammel" mulighed frede-rikke
Nu ved jeg jo ikke hvor gammel du, er matte-gok, men mænd kan jo "få" børn hele deres liv, så i teorien er du jo ikke for gammel til, at også du kan blive berørt??

Knuz til Maibritt frede-rikke
Du er jo nok ikke den eneste her i verden, der har det sådan, hvilket jo blot fortæller mig, at denne debat bestemt har sin berettigelse!
*Knuz til dig*

Kvindens liv i fare?? frede-rikke
Hvornår er en kvindes liv i fare? Mener du medicinsk - helbredsmæssigt, psykisk - helbredsmæssigt, kvindens kvalitative liv med eller uden abort???

Det er jo tungt at bære på dulkis
hvis det stadig efter så mange år fylder så meget. Du har jo nok desværre ikke taget den rigtig beslutning (for dig) dengang. Jeg ved ikke om det kan hjælpe dig, men kender du sindsrobønnen?

Giv mig styrke til at acceptere det, jeg ikke kan ændre.
Giv mig mod til at ændre det jeg kan.
- og visdom til at se forskellen.

Jeg synes jo at netop en kvinde som dig er det bedste argument for, at de unge (fandeme og sgu) skal bruge prævention og efter anvisningen, så det dur, så de aldrig placerer sig i sådan en valgsituation. De har ingen garanti for, de ikke kommer til at slæbe på det, lige så mange år som du har gjort og formentlig fortsat vil gøre mange år endnu.

helbredsmæssigt maj74britt
men jeg ved ikke engang om jeg kan stå helt ved det. Det er vel snart forholdsvist sjældent at en person ikke ved det hvis hun fejler noget, der kan sandsynliggøre helbredsmæssige risici.. Men f.eks. min søster har scheuerman ryg ( ved ikke hvordan det staves, men sådan lyder det ) og hun har fået af vide hun ikke kan tåle at føde flere børn.. Hvad gør man så i sådan en situation at hun blir gravid igen.. Hun ved jo godt hvad hun gør, hun ved hvordan man bliver gravid og hvordan man kan undgå det.. Så synes jeg næsten det er en forbrydelse mod det lille barn

Hej "tykke gamle men meget kloge mand" dulkis
Det er godt nok det mest intelligente, medfølende og varme bidrag jeg har set fra en mand, når diskussionen kommer til abort.

Hvis flere såvel unge som gamle havde den forståelse du giver udtryk for, kunne vi sikkert hurtigt nøjes med én abortklinik i landet.

Du er en af den slags, der forleder mig til at tro der er tænksomme mænd. *SS*

Må du have en rigtig dejlig søndag.

Knus Dulkis

tak for det maj74britt
jeg synes i aller højeste grad det er en vigtig debat.. jo mere der blir snakket, jo mere bliver der oplyst og flere vil tænke sig om..

Jeg har stået med en veninde der blev gravid selvom hun skulle være sterilliseret.. ( er der nogen her der har hørt om eller prøvet lignende, tvivler næsten på om det er rigtigt ) og hun spurgte selvfølgelig og var i tvivl.. Jeg ku aldrig drømme om at komme med forslag om abort, da jeg ville frygte, at hun ville gi mig skylden før eller siden..

Konsekvensen dulkis
af at frembringe et uønsket barn kan ikke tages af moderen alene, det vil til alle tider gå mindst lige så hårdt ud over barnet. Er det rimeligt?

Jeg forstår nu ikke helt at netop du, tænker i de baner. Du har måttet føle konsekvensen af dit valg, men havde du haft det bedre, hvis der også havde været et lille barn, der havde haft det skidt også af at du havde truffet et andet valg, eller at nogen havde taget det for dig "som straf"? Det kan jeg dårligt forestille mig.

Du skriver dulkis
Her i landet, hvor vi har fri abort, er det også et spørgsmål, om den nu også er så "fri"!! Omverden vil altid fordømme, om man vælger det ene eller det andet. ....og selv bliver man også stillet til ansvar for sit fravalg!!

Jamen det du skitsere her er jo at valgtidspunktet er EFTER man er blevet gravid og der er bestemt ingen grund til at vente til den tid. Om man vil have børn eller ej bør man nok beslutte INDEN man dyrker sex.

Det er ikke så svært at være kvinde, som nogen vil gøre det til, men rettidig omhu er en rigtig god ting - også ved den lejlighed.

Scheuermann`s sygdom frede-rikke
Nå, du mente altså fysiske helbredsmæssige risici?

Ja, det er jo vigtigt at vide. Som du selv er lidt inde på et andet sted i tråden, kan der være livslange psykiske følger af en abort! Man kunne måske også tænke sig det modsatte, altså hvis man bliver nød til at gennemføre et uønsket svangerskab?

Vi ”bærer” alle rundt på ca. 20 alvorlige arvelige sygdomme (blot et ca. tal), uden vi selv er syge. For eksempel, kan vi være bærer af genet for Cystisk Fibrose eller Blødersygdommen! Sygdomme, der begge springer ud, hvis det er et drengefoster. Hvis vi ved, vi er bærer af sådanne alvorlige sygdomme, tror jeg abort kunne komme på tale???

Jeg har læst lidt på Scheuermann`s sygdom og kan (undskyld mig) ikke se, at der skulle være noget i vejen for at få flere børn!!! Det er jo ikke nødvendigvis en arvelig sygdom og mange har sygdommen næsten uden symptomer!( Igen, det er ikke for at være grov, jeg siger det)

Rare Dulkis frede-rikke
Som kvinde kan man altså også blive gravid uden at "ville" det, med og uden prævention, med og uden sit samtykke til sex!

Slutresultatet er dog, at det er os kvinder, der til slut, når graviditeten skal "gøres op", er os, der står med det endelige ansvar, følelsesmæssigt,medicinsk og juridisk, men ikke nødvendigvis erfaringsmæssigt og vidensmæssigt.
Uanset, hvad du siger, synes jeg ikke, det er nemt at være kvinde og stå isoleret i den situation!

Alt for mange roser :-) matte-gok
I klogskab når jeg dig måske til ankelhøjde ;-)
Det kan du bl.a. se af, at jeg ikke troede, det var muligt at få en sober debat i dette forum om dette emne - det er jo da gået flot så vidt.

Men jeg mener stadig, at abort skal være lovlig og fri. Selvfølgelig bliver det misbrugt af kulturelle årsager, f.eks. i Kina med deres "ét-barns-politik", for det ene skud, man har i bøssen skal efter deres mening helst blive en dreng. Men det er kultur, og det vil ændre sig, selv om det tager lang tid.

Men aborten kan - som du så rigtigt siger - ikke erstatte oplysning og rådgivning. Og denne rådgivning har svært ved at finde sine ben, og halter langt bagefter samtiden.

F.eks. den CD, der skulle være det helt rigtige medium i vore dage, forsøgte at spænde over hele spektret. Det gjorde så, at den blev trukket tilbage, fordi den gik for vidt efter nutidens målestok (bestemt også efter min).

Jeg er nærmest irriteret over, at de skvadderhoveder ikke kunne tage mindre skridt og få lavet en første udgave, som indeholdt den mest nødvendige, basale rådgivninger. Så kunne der altid komme en anden eller en tredie udgave, hvor de så kunne flytte grænserne en smule. Det er altid dårlig politik at ville for meget i første hug.

Det har du da fuldstændig ret i dulkis
Kigger vi nærmere ind på de situationer du nævner her er vi jo i "næste fase". Der er vist desværre ingen der kan give de til alle tider rigtige svar, for der er så mange facetter der skal overvejes og de må nødvendigvis tage udgangspunkt i den enkelte kvindes situation. Det kan vi slet ikke blive uenige om.

Men jeg har lidt svært ved at få konkret fat i præcist, hvad det er du vil diskutere. Vil du bare høre, hvad vi andre har i rygsækken af erfaringer fra såvel omgivelser som egne oplevelser? Og hvilken holdning vi har til den frie abort?

Min holdning er at vi skal have den frie abort. Jeg var selv på barikaderne for at få den indført i sin tid.

Min bevæggrund for det var kvinder i familien som for en enkelts vedkommende måtte lade livet og efterlade 4 børn under 10 år. Hun magtede simpelthen ikke nr. 5 og konsulterede cykelhandlerens kone, som ordnede den slags med et cykelegern. Hun lå derhjemme og forblødte.

De tilstande ønsker ingen af os vel tilbage.

Jeg har selv tre børn. Og sippet, som jeg jo er, er de alle selvfølgelig født indenfor ægteskab og alle har de samme far. (det er mere held end forstand - ikke det med faren, men med ægteskabet)

Da mit første barn var 7 måneder gammel var jeg gravid igen. - shit!! Ikke smart, men da min læge gav udtryk for samme holdning og foreslog en abort og så vente et par år med at få den næste, var jeg lige ved at slå flik flak. Jeg havde end ikke tænkt tanken. Og skulle jeg tænke den, kunne jeg jo se på min datter og se hvilket et vidunderligt lille menneske jeg så ville få fjernet. No way. Det kunne der slet ikke blive tale om. Jeg svor på, at om jeg så skulle undvære søvn de næste tre år, så skulle der være plads til en mere som skulle elskes og tages vare på.

Uheldigvis havde det lille fjog valgt at sætte sig uden på min livmoder. Så ikke noget barn ud af den graviditet. Det pev jeg så lidt over en tid, og takkede de højere magter for, at hende vi havde, havde været så flink at indfinde sig.

Da jeg opdagede at jeg skulle have hendes første lillebror, hvad vi en periode i vores meget almindeligt lykkelige ægteskab, hvor det gik rigig skidt og min mand bevægede sig rundt "på æg", fordi han troede jeg snart rendte min vej.

Da jeg fortalte ham at VI var gravide "tilbød" han at lade være med at brokke sig, hvis jeg valgte en abort, for som han sagde, var det jo sikkert hårdt nok at være enlig mor med ét barn og med to, måtte det jo være helt uoverskueligt. Jeg foreslog ham at opføre sig ordentligt, så vi kunne få et familieliv, vi alle kunne være tjent med. Det blev så aftalen. Men jeg var rystet i min grundvold og vidste med mig selv at den beslutning til alle tider ville være min og min alene. Jeg havde været så forskrækket over det første abortforslag og nu var jeg nærmest allergisk. Det kom der så min førstefødte søn ud af. Fuldstændig vidunderligt barn der her beriget familien i efterhånden 24 år med sin intelligens og sit smukke udseende.

Da han var 10 måneder lykkedes det os at si hans lillebror gennem et kondom. Vi plejer at sige det er heldigt det kun var det gode der rendte igennem. Den eneste, der overhovedet tænkte ordet abort ved den lejlighed, var min chef - og han tæller ikke.

Når jeg tænker tilbage på de situationer, konkluderer jeg at den frie abort skal være her - for de andres skyld - for jeg ville aldrig kunne benytte mig at det tilbud. Om jeg så havde været gravid én gang om året, så havde det aldrig været en abort der havde standset tilstrømningen af børn. Jeg besluttede dengang, at jeg aldrig ville bringe mig i en situation, hvor jeg var nødt til at overveje valget, så da min husbond erklærede at nu var han for gammel til at få flere børn lod jeg mig sterilisere. Det kunne jeg selvfølgelig have valgt at lade ham gøre - altså lade sig sterilisere, men med de "frie markedsmekanismer" som vi tidliger idag har berørt, vi havde dengang, var det jo ikke nogen garanti for, at jeg ikke fik flere børn. Jeg havde jo ikke haft for godt styr på det indtil videre.

Men jeg vil lige sige at det har været en kalkuleret risiko, hver gang jeg har sløset med præventionen. Jeg har aldrig været i tvivl om, hvad jeg blev gravid af.

Utroligt. Enoch
Det er utroligt, hvordan 3 personer kan få gang i en "seriøs" debat om abort.

3 personer!

Jeg er målløs.

Enoch

PS. 3 personer.

CD ? frede-rikke
Med hensyn til klogskab er ingen jo forpligtiget ud over deres evner vel?

Selvfølgelig, matte – gok, skal abort også efter min mening være lovlig og fri. Især set i lyset af, de holdnings brydninger, der er i et moderne demokratisk samfund.

Dog tænker jeg nogle gange, når jeg siger ”lovlig og fri” også på, hvordan vi forvalter det med vores samvittighed, vores religiøse tro eller ej! Det er jo bestemt et alvorligt aspekt at have med i sine overvejelser.
Det er ikke noget, jeg tænker over bevidst, men etik er altid en følgesvend på min færd gennem livet!

Jeg ved bare, at disse tanker også er nogle, mange kvinder gør sig, når de står i situationen og ønsker hjælp til deres beslutning.

Vi har som mennesker også pligt til at tage os af de børn, der er levende, om de så er alvorligt skadede i fosterlivet eller ”blot” har et uværdigt barneliv!

Den CD du snakker om, var det en beregnet til folkeskolens sexualundervisning?
Den kom, forargede vildt og blev fjernet igen? – Hvis der er, nåede jeg aldrig at se eller læse noget om den, og kan derfor ikke snakke med om den!

Tæller da 4-5 stykker frede-rikke
og vi snakker rigsdansk alle sammen. Du må da gerne være med, hvis du også kan være seriøs?

Det gav i hvert fald bagslag dulkis
og det var nemlig rigtig ærgerligt.

Jeg har altid været så bange for at mine egne tre ikke fattede budskabet, men det er altså svært at overhøre dem i lektien, for ikke at sige umuligt. *SS*

Sådan en information - i en afstemt udgave - havde været en guds gave til forældres nattesøvn.

Hold kæft, du har min respekt frede-rikke
Sikke en historie....den kan godt nok lige sætte tankerne i sving.
Du har min allerdybeste respekt.

Tja, hvad vil jeg egentligt? Se hvor langt, vi kan komme med noget, der berører os alle.

Jeg skal ikke ud at frelse, eller fordømme verden...det er der nok der prøver på.

Jeg synes bare ,der mangler lidt medmenneskelig respekt og medfølelse, både for de kvinder der er direkte berørt af at skulle tage stilling, men også af den rent etiske problemstilling, der altid vil være omkring abort.

Vel ikke forbeholdt handelsskolen ? matte-gok
CD'en Sexstarz blev udviklet af Sundhedsstyrelsen og foreningen Sex og Samfund til seksualundervisning i skolen.

Og den kunne have været en fin hjælp til forældrene, som ofte har det svært med de halvvoksne unge og dette emne. Selv om det jo faktisk er et rigtig godt emne til at få en "voksen-snak" og måle, om´man har haft succes med at opdrage et voksent og selvstændigt individ.

Rigtigt matte-gok
Det er slet ikke så let et emne at få rundet. Og når man stadig hører om piger, der helt uforberedt får deres første menstruation, så er vi stadig meget langt fra at have opfyldt vores pligt som forældre.

Og det er bare pigerne. Drengene har slet ikke den samme glædelige oplevelse (som det kan være at blive "rigtig" kvinde). De har bare den der forbistrede drift, som kan være så umulig at styre, når man ikke er forberedt på, hvad det drejer sig om.

Det er svært at holde hovedet koldt, når vejret bliver varmt :-)

Voksen, følsom og selvstændig frede-rikke
Det er jo netop det, der er problemet for mange meget unge mennesker. De er modne nok til at "lave" børn, rent fysiologisk, men ikke modne nok til at tage en voksen og selvstændig beslutning og ansvar for en graviditet/abort.

Gad vide, hvornår man egentlig bliver det?

Ja, I er fine. enoch.ben.enoch
Bare hyg jer, det er ganske ufarligt. Ikke noget for mig.

Enoch

nej maj74britt
jeg tager det ikke som at du er grov.. dejligt at debatten endelig kører så vi får ytret og rettet på forkerte informationer..
Så vidt jeg er informeret er Scheuermann en beskrivelse af en rygsøjle fejl.. ca. midtpå rygsøjlen er den S formet.. Min søsters 2 børn vejede henholdsvis 4300 gr og drengen vejede 5100, ( hun fødte dem ikke samtidig ) , og på grund af hendes børns størrelser er der en risiko for at hun blir invalid hvis hun igen skal føde så store børn.. jeg synes du var lidt inde på arvelige sygdomme bl.a. blødersygdommen.. Det ved jeg ingenting om men har da hørt lidt af hver.. Så vidt jeg kan forstå, tager man en fostervandsprøve ell. lign. og ud fra det sandsynliggøre at barnet kan fejle det ell andet.. Jeg hørte fornyelig om en gravid der fik tjekket fostervandet, Hun fik af vide, at sandsynligheden for at hendes barn havde Down syndrom var temmelig høj.. Hun valgte at tage chancen og fødte et dejligt helt igennem rask barn.. Det er jo rædselsfuldt at fjerne et barn pba en fejl..

krav om abort anonym
det er en problematik nogle kvinder rammes af.

Nogle mænd misforstå, at abort er kommet, for at kvinden kunne bestemme over egen krop. Underligt nok mener nogle mænd, at fordi muligheden er tilstede, kan de sige til kvinden, at de kræver en abort.
Det handler også om planlagte børn, hvor manden får kolde fødder og pludselig vil have graviditeten afbrudt. og vil kvinden ikke det, ser de det som deres rettighed til at slå hånden af barnet.

vh. anonym - som kender flere af den slags hændelser.

der er så mange hvisser maj74britt
i mit hoved omkring det hele.. Jeg traf det forkerte valg som du vist også sagde tidligere.. både og.. Jeg takker mig selv hver dag, at jeg ikke fik det barn med ham. Men det er noget jeg først har erfaret sidenhen.. Han har fået 2-3 børn senere og de har alle alvorlige fejl, bl.a. hjertefejl.. Jeg har sparet mig selv for mange hjertekvaler i forhold til at skulle tage sig af et alvorligt sygt barn. Og det er ikke fordi jeg ikke ville bruge den tid det tager, men mere fordi jeg altid ville frygte dagen hvor mit et og alt ikke kan mere..
Det ville være fantastisk, hvis `de kloge` hoveder med 110% kunne fastslå om barnet fejler alvorlige sygdomme, så kan jeg tillade abort, men så er det også kun af hensyn til barnet...

Du har ret..... frede-rikke
Det har jeg faktisk aldrig tænkt over, at det selvfølgelig også kunne ses sådan, men du har ret!

Vi fik den frie abort i 73 netop for, at vi kvinder skulle kunne bestemme over egen krop, men i bund og grund har det vel altid været sådan, at nogle mænd har presset deres kvinder til abort – stukket penge til en kvaksalver – f. eks?
Eller som det måske mere er i dag, trussel om ville afbryde forholdet eller at ”slå hånden” af barnet?

Fred være med de mænd, der aldrig er kommet videre end denne skændige opførsel? Jeg generaliserer lige nu, det ved jeg godt.

Søde Majbritt frede-rikke
Jeg synes også det er givende med en ordentlig og saglig debat. Dejligt

”Scheuermanns sygdom:
Årsag: Ryglidelse, der rammer ca 4% af befolkningen. På grund af at ryghvirvlerne får kileform, opstår der en krumning (foroverbøjning) af ryggen. Der er endvidere karakteristiske røntgenfund. Årsagen er ukendt, men lidelsen er delvis arvelig.

Symptomer: Rygkrumninger lokaliseret højt i ryggen giver ofte kun få eller ingen symptomer. Rygkrumninger lokaliseret lavt i ryggen medfører rygsmerter hos de fleste.

Undersøgelse: Diagnosen stilles ved almindelig lægeundersøgelse suppleret med røntgen. Rygskævheden forveksles ofte i starten med ”dårlig holdning” I nogle tilfælde anbefales CT- eller MR-scanning.

Behandling: Langt de fleste tilfælde kan behandles med træning, hvor man forsøger at bevare bevægeligheden i ryggen, modvirke krumningstendensen og styrke mave- og rygmuskler. I nogle tilfælde kan man anvende korset. I sjældne tilfælde kan man foretage operation. Lidelsen har en god prognose, og selv efter operation kan man dyrke mange former for idræt.”


Det er også nogle meget, meget store børn, din søster har fået. Hun har vel ikke også sukkersyge?

Det er hårdt for hele kroppen at slæbe rundt på sådan nogle størrelser, men har da også hørt om kvinder, der både ligger ned det meste af graviditeten og nogle, der er i kørestol, så længe de går gravide.
Jeg fik selv et par drenge på et tidspunkt. Fødselsvægt lige omkring de 2700, men det er jo flot ved en flerfødsel. Det var fan… også hårdt. Kunne ikke se mine fødder til sidst. Der var et så kæmpe pres på lymfesystemet, at jeg var følelsesløs op til albuerne tre måneder før og 3 måneder efter fødslen. Det er bare så hårdt for kroppen at være gravid, at jeg ville godt trilles rundt i kørestol i nogle måneder og have en tjener i huset. Mine drenge er nogle store prægtige teenagere i dag

Ja, jeg var lidt inde på arvelige sygdomme. Med blødersygdommen er det således, at det følger (det kvindelige) kønskromosom x og samtidig også er vigende. Det betyder at en pige skal have blødersygdommen på begge sine x kromosomer for at blive syg, men at en dreng kun behøver det x han får fra sin mor. Derfor er der flest drenge, der er syge med blødersygdommen, mens piger bærer sygdommen uden selv at være syge! De fleste drenge, sådan var det i alle tilfælde før i tiden, blev ikke så gamle.

Downs syndrom (mongolisme) kan du i dag i en blodprøve få et mulig ”hint” om , hvorvidt der er en forhøjet risiko for, om barnet lider af Downs, men skal du være 100% sikker, må du tælle kromosomer i en fostervandsprøve eller en moderkagebiopsi. Det koster alt sammen mange penge med de undersøgelser, så det er ikke alle der får hele pakken tilbudt!

Du kan desværre ikke tjekke for alt..det er som at lede efter en nål i en høstak og heldigvis føder de fleste kvinder da også sunde og velskabte børn.
Endelig er der jo også de kvinder der ikke er bange for at få et mongolbarn!

ordentlig omgang maj74britt
tak for det, jeg bliver lidt klogere hver dag.. ja, det er store børn hun får og ingen sukkersyge. Hun er undersøgt pga overvægt.. og ja, heldigvis er der kvinder der gerne vil have mongolbørn.. En mentalt handicappet person kan sagtens have livskvalitet og selvfølgelig også gøre livet mere indholdsrigt for de mennesker der tager sig af dem.. Eks.vis. Morten og Peter der bliver fulgt tæt på skærmen.. Men jeg tvivler på livskvalitet hos de svært udviklingshæmmede der bare sidder som grønsager og kigger forvrænget op i himlen.. jeg tror heller ikke der er meget glæde og håb for de forældre der hver dag skal tage sig af dem uden at få den mindste respons..

Hej igen frede-rikke
Hej Maibritt
Jeg er først kommet hjem nu. Jeg været i Århus et par dage. Jeg har en veninde, der skal nedkomme om ca. 4 uger. Hun har ”bestilt” hjemmefødsel og i vand. Jeg skal være med til fødslen, så jeg har også lidt at ”sige”! Sådan et barselkar fylder 1,30 m. i diameter, så det fylder faktisk en del. Ja, ja

Heldigvis ”ordner” naturen selv en del af de aborter, hvor der ellers ville komme svært handicappede børn ud af det.
Selvfølgelig er det ikke til at bære, når der er ”lukket og slukket” i hovedet på små børn. De måtte bedre aldrig have eksisteret.

Vand i hovedet. Enoch
I har vand i hovedet.

Enoch

Get a life , Enoch frede-rikke
Hvorfor holder du dig ikke bare væk?
Mange hilsner
Frederikke

CITAT
"Ja, I er fine. Skrevet af enoch.ben.enoch , 6.aug.2006, kl.19:39
Bare hyg jer, det er ganske ufarligt. Ikke noget for mig."

Grydelap. Enoch
Kan I holde jer selv ud?

Enoch

Ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Det man siger er man selv.... frede-rikke
og det er jo dig der skal være i stue med dig selv!
Kommer du fra Nykøbing Falster?

ømtåleligt emne Trinen
Jeg vil gerne diskutere emnet på et konstruktivt niveau hvis der er nogle som har samme ønske. Emnet er for følsomt for folk som har oplevet det til at det bliver diskuteret på et overfladisk "gøren nar" niveau

Advarsel 103 enoch.ben.enoch
Advarsel 103:

Jeg vil lige gøre opmærksom på, at en stjernepsykopat optræder, som spammer her på debatten både i mit navn og mit nick "locked on", dog med en lille bindestreg efter sidste ord.

Redaktionen / moderator / Sol tillader det åbenbart og et beviser for mig, at de ikke er deres arbejde ansvarlige.

Denne psykopat skriver ligeledes under mange navne og betegnelser og forsøger at få det til at se ud som om flere svare ham, men det er til sig selv han skriver.

Jeg advare jer blot så i kan forstå, at det ikke har noget at gøre med mig og det har ikke noget at gøre med debat, men udelukkende en sindssyg spammer.

Langt ude frede-rikke
Er du ikke lidt langt ude, at komme her næsten 3 uger efter et indlæg og dele advarsler ud????

Svar dog!! Mini Enok
Hvorfor svarer du ikke, Enoch?

Host.... Adam & Eva
Ja, du kommer jo kun der, hvor du kan starte noget "ballade" op.

Stakkels barn Adam & Eva
....og så er der de, der får et barn udelukkende for at redde forholdet og for sent opdager, at det ikke kan reddes på den måde.

alle børn har ret til at eksistere autistmor
Jeg syntes det er kedeligt at i skriver sådan om multi handicappede børn ( eller lukket og slukket som de er beskrevet her). Kender et par stykker igennem min søns børnehave og mit arbejde i LEV(landsorganisationen for udviklingshæmmedes vel)
Alle de børn jeg kender som er multi handicappede og som i beskriver, udvikler sig på et niveu, har glæder og giver deres forældre glæder i deres måske minimale udvikling.
Kender en lille pige som er døv/blind og multi handicappet, hun udvikler sig, måske utroligt lidt, men nok til at glæde alle i hendes omgivelser.Og de mennesker som kender hende godt, ved godt hvornår hun er glad.Tror aldrig der helt er "lukket og slukket" Det er utrolig få forældre som "hellere" ville havde deres handicappede barn ikke eksisterede og jo er selv mor til handicappet dreng.

Du skriver - Schuermanns sygdom Inge Nielsen
Helt enig. Jeg mener, at det er en menneskeret, at få børn - også hvis der er en risici for at børnene kan arve ens sygdom. Desuden kan man sagtens leve et godt liv med Scheuermanns sygdom. Læs evt. denne artikel om [url=http://www.sundhedslex.dk/scheuermanns-sygdom.htm]Scheuermanns sygdom[/url] - Okay, jeg forstår godt, at det ikke er smart at få børn, hvis man har Down syndrom osv., hvilket er en helt anden problematik, da man ikke er i stand til at tage sig af børnene.