En TILSVARENDE løsesum

En TILSVARENDE løsesum traellen
"Alle dør i Adam," sagde apostelen Paulus. (1 Korinther 15:22) Det vil sige at skulle menneskeslægten genløses, måtte en der svarede til Adam, dø - altså et fuldkomment menneske, uden synd. (Romerne 5:14) Ingen anden skabning kunne bringe retfærdighedens vægtskåle i ligevægt. Kun et fuldkomment menneske, en som ikke var underlagt den adamittiske død, kunne være "en tilsvarende løsesum" - en der svarede fuldstændigt til Adam.
(1 Timoteus 2:6) Det ville ikke være nødvendigt at millioner af mennesker måtte ofres for at svare til Adams efterkommere. Som Apostelen Paulus forklarede: "Synden kom ind i verden gennem ÉT MENNESKE [Adam], og døden gennem synden." (Romerne 5:12) Og "eftersom døden er kommet ved ét menneske", har Gud også sørget for at genløsningen sker "ved ét menneske". (Korinther 15:21) På hvilken måde har han gjort det?

Jehova sørgede for at et fuldkomment menneske frivilligt gav afkald på sit liv. Ifølge Romerbrevet 6:23 er "den løn synden betaler", døden. Ved at ofre sit liv kom genløseren til at 'smage døden for ethvert menneske'. Med andre ord betalte han lønnen for Adams synd. (Hebræerne 2:9; 2 Korinther 5:21; 1 Peter 2:24) Det ville få dybtgående juridiske konsekvenser. Dødsdommen over Adams lydige efterkommere ville blive annulleret og syndens destruktive magt fjernet helt ved roden. (Romerne 5:16)

Det kan illustreres med følgende eksempel: Lad os sige at du bor i en by hvor de fleste af byens indbyggere er beskæftiget på en stor fabrik. Du og dine naboer bliver godt betalt for jeres arbejde, og I lever et behageligt liv uden bekymringer. Men så må fabrikken lukke. Direktøren har svindlet, og foretagendet er gået konkurs. Du og dine naboer står uden arbejde, og I kan ikke betale jeres regninger. Ægtefæller, børn, kreditorer må undgælde for den ene mands bedrageri. Findes der en anden udvej? Ja! En rig velgører beslutter at komme til undsætning. Han er klar over abrikkens værdi. Han har også medfølelse med de mange ansatte og deres familier. Han går ind på at betale virksomhedens gæld og genåbne fabrikken. Betalingen og annulleringen af denne gæld er en stor befrielse for de mange ansatte, deres familier og kreditorerne. På samme måde er betalingen og annulleringen af Adams gæld til gavn for utallige millioner.

Hav en god dag.
______________

"For eftersom døden kom ind i verden ved ét menneske, er de dødes opstandelse også kommet ved ét menneske." (1 Korinther 15:21) -> http://www.watchtower.org/bible/index.htm

* Adam og Eva kunne ikke få gavn af genløsningen. Moseloven fastslog følgende princip for en forsætlig morder: "I må ikke tage imod en løsesum for en morders sjæl der er skyldig til døden." (4 Mosebog 35:31) Adam og Eva fortjente døden fordi de med vidende og vilje overtrådte Guds bud og mistede derved udsigten til at leve evigt.

Hvad ER en løsesum?
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=217&posting=722836