Endnu et skoleskyderi i Finland!

Endnu et skoleskyderi i Finland! piglet45
For et 1 år siden blev 8 elever dræbt da en ung mand skød vildt omkring som på en skole i Finland. Den gang lovede den finske regering at gøre noget ved den slappe våbenlov der gav de unge så nem en tilgang til våben....

Nu er det sket igen. Politiet i byen Kauhajoki ved endnu ikke hvor mange døde der er, men skytten siges at have begået selvmord. De har også mistanke om at der er en bombe placeret på skolen, og mange indbyggere i byen er blevet evakueret.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-15902003.html?forside

Løftet om en ny våbenlov ligner en fuser herfra....

tak kajsa psykologen
det har vi ellers hørt- hele dagen[:*(]

Og derfor... piglet45
...skal der ikke sættes fokus på en våbenlov i et af Nordens lande, som er fuldstændig ude af trit med virkeligheden....?

lempeligere våbenlov Tarzan 999
det hjælper ikke at stramme reglerne for våben,de eneste det går ud over er almindelige mennesker som har et afslappet forhold til dem,folk som aldrig eller næsten aldrig begår mord,er nødt til at sige næsten eftersom alting er relativt.

Folk der er afsporet på een eller anden måde kan sagtens få fat i skydevåben no problems,så det hjælper ikke meget med flere regler og love eller længere straffe for den sags skyld,dem der dræber eller vil dræbe de gør det sgu uanset hvad straffen er.

Det er sørgeligt meget sørgeligt og tragisk hvad er sket i Finland;men det kunne ikke have været forhindret,hved en skrappere lovgivningen,det seneste nye deroppe fra siger han begik selvmord.

Finland.... piglet45
...er det land i nordeuropa der har den højeste selvmordprocent, og samtidig det land hvor det er nemmest for en teenager at få fat i et våben LOVLIGT. Der udstedes tusindvis af licenser hvert år til teenager, da jagt er en del af den finske kultur.

Bland det hele sammen med depression og alkohol, så har man, efter in mening, en ret så farlig cocktail.

undskyld Tarzan 999
men troede du blandede dansk lovgivning på området ind i det;men alligevel som du selv siger det er nemt at få fat i et våben,da jagt i Finland specielt er yndet hobby,ok my mistake ved ikke hvad man skal gøre;men tror nu stadigvæk ikke det er jægerne der begår drabene,håber sgu ikke det sker herhjemme en skønne dag også,det er sket i Tyskland og nu Finland lidt uhyggeligt faktisk.

Behøver jo ikke at være.... piglet45
..jægerne der omgås uforsigtigt med våbnene. At de får fat i en jagtlicens, behøver jo heller ikke betyde at de har tænkt sig at jage vel? [:)] Jeg håber bare at de snart finder en løsning på problemet. Der bliver flere og flere af den slags incidenter, og de bliver værre.

Du skal da ikke sige undskyld for en fejltagelse. [:)]

Kræver nok andet og mere end våbenlov voldsmodstander
Disse overfald på skoler o. lign. er et ret nyt fænomen, så det er nok ikke adgangen til våben eller lovgivningen om våben, der er problemet.

Har absolut ingen ekspertviden på dette område, men mit gæt er, at de mange voldsforherligende underholdningsserier og film i TV samt de lige så voldsforherligende PC-spil har en vis betydning for, at mentalt forstyrrede menesker overhovedet får den syge ide, at de vil have en masse uskyldige mennesker med sig i døden i et stort voldsorgie.

Vil ikke sige dig imod... piglet45
...og jeg tror selv at voldlige pc-spil har en finger med i spillet. Der er en blasé holdning til vold, dog ikke generellt, blandt unge idag, og der mener jeg stadig at forælderer bærer meget af ansvaret for den manglende respekt.

Nu er det dog sådan at man i finland kan få fat i våben helt ned til 15-års alderen, legalt, så mon ikke det er der vi skal starte alligevel.

Opdatering. piglet45
Der er 9 døde efter formiddagens skydedrama i Finland, og gerningsmanden er anholdt efter at have prøvet at begå selvmord.

Politiet i byen var blevet advaret om hans intentioner, grundet videoer på youtube, og havde ham også til afhøring, men valgte efter endt forhør, at lade ham gå.... [:O][:(]

Det var IKKE opskriften på forebyggende politiarbejde....

Hvorfor swede
skulle vi interessere os for hvad der sker i Finland?

At finner opfører sig som galninge med vodka, knive og skydevåben kommer ikke som en overraskelse [:)]

Ja hvorfor....? piglet45
Men hvorfor skal vi ignorere det? Så langt væk ligger Finland heller ikke, og det er ganske nemt at tage derfra og hertil med deres våben. En færge til Sverige, som næsten aldrig tjekkes, og en færge til Danmark, som næsten heller aldrig tjekkes.....Hvis de nu altså helt pludselig havde lyst til at køre showet "world wide"....

Og i Finland rodvad
er vist aldersgrænsen for at få våben 15 år.

mere opdate biker4ever
http://www.bt.dk/article/20080923/krimi/80923091/

om så aldersgrænsen biker4ever
havde været 18 år hvad løser det,ham her var 22 år gammel ikke just en teenager mere,desuden var drabsvåbnet en pistol,hvilket der i de fleste lande højst sandsynligt er sværere at få licens til end en riffel eller andet jagtvåben.

har spillet en del voldsspil biker4ever
men har da altid kunne skelne virkelighed fra fiktion som spil er,dermed ikke sagt det ikke kan påvirke nogle mennesker,der har eller lider af en karakterbrist af een eller anden art,men så skal voldsfilm vel egentlig også bære sin del af skylden,samfundet medierne og nyhederne er og bliver vold,blod,mord smidt ud i hovedet på folk under den bedste sendetid,nej var sgu bedre dengang man var barn,hvor det vildeste var Ingrid og Lillebror lol og Magnus Tagmus

Ja jeg så det godt.... piglet45
...men syntes at det var for tragisk til at opdatere mere. Det var synd at han ikke overlevede.....jeg ville godt have set bare EN af de kujoner stillet til ansvar for den slags.

Ja sgu. :o)) piglet45
Nu legede jeg slet ikke med computerspil, det er jeg for gammel til..[;)] Og voldsfilm måtte jeg ikke se da jeg var barn. Shit....vi havde da knap og nap fjernsyn da jeg var helt lille. [;)] Men televinken kan jeg huske fra min svenske barndom. [;)]

Men essensen er jo netop at opdage den flossede karaktær INDEN de giver masserne våben. [:/]

Helt rodvad
rigtig, men det blev oplyst at aldersgrænsen i Finland er 15 år. Mange lande er virkelig for løse med det med våbentilladelse.

Savner rodvad
kommentar eller holdning.

ha lol biker4ever
hvor gammel skal man være eller ikke være,for at kunne slå tid ihjel i et rollespil eller andet,faktisk er vi næsten aldersmæssigt ens,kender en del andre online spillere som er +15 vores alder som jeg selv har spillet imod.

Har så lige en pause indtil videre på en 3 måneder hvor ikke har spillet noget somhelst.

har vi ikk selv skyderier ok i dk anonym
[:(][:(][:(][:(]