Enlig mor og husleje

Enlig mor og husleje novicen
Jeg er lige blevet separeret og leder efter et nyt sted at bo for mine to børn og mig selv. Jeg er blevet tilbudt en lejlighed til næsten 7.000 om måneden. Men er det realistisk at tro jeg vil have råd til den?? Jeg tjener kun 110 i timen og arbejder ca. 35 timer om ugen.
Jeg får ikke børnepenge fra børnenes far, til gengæld betaler han for deres privatskole, så de ikke skal skifte skolen oveni alt det her.
Men hvilken husleje vil man have råd til med så lille løn som jeg har og to børn som også skal have mad og tøj osv.?? Der kommer jo også varme og el oveni huslejen.

husk at søge boligydelse s.jepsen
det slår en hel del af huslejen tjener selv 11.000 om måneden og har råd til min lejlighed på 54 kvm, men ydelsen bliver jo sat efter hvor mange der er i husstanden og den samlede løn. så du burde jo reelt kunne få en hel del i støtte så du har råd til en rimelig lejlighed. fx min lejlighed koster ca. 3400 - ydelse(4xx) = lige omkring de 3000. (ja det er ikke i kbh men i nordjylland.)

HusLEJE Mor til to
Tja, du kan jo gøre som nogle af os andre enlige mødre... Gem børnepengene til husleje evt. søg andet arbejde...
Hvis det er en husLEJE kan du søge boligtilskud.

Velkommen til klubben af spændte livremme

Mor til to

Hmm. Hvad koster den privat skole pr. måned????? Mama for 3
Først skal du lige gøre dig helt klar på om det kan betale sig at faderen " kun" betaler skolerne.... Husk du får børnetilskud, og ekstra ordinært børnetilskud oveni din løn... det sidst nævnte skal søges på kommunen som evt. børnepengene også skal. Tjerner din mand GODT så tror jeg du skal tage en snak med din sagsbehandler vedr. hans bidrag da det så godt kan være større end normal bidraget og måske er det NETOP derfor han " er flink mht. skolegangen"... Bare lige en tanke herfra:-) Pøj pøj med det.... husk også du kan få bolig tilskud og der er der en bestemt ramme mht. beløb og størrelse---- spørg på din kommune.

Hilsen
mama

7000 er alt for dyrt endnu en enlig mor
du får ca. 2.300 i boligydelse som det maximale.
...dine børnepenge fra det offentlige får du brug for i forbindelse med tøj, sko, og oplevelser ...jul, påske... og jeg kan blive ved

Så find en billigere bolig... på max 5000 i husleje... el osv kommer der jo også.. telefon. licens...

men velkommen i klubben....

synes det er urimmeligt anonym
at kvinder til rige mænd skal have mere i børnebidrag end kvinder til fattige mænd. Børn har trods alt brug for det samme... så hvorfor den ulighed ?

Det kommer da an på mig selv
hvad hun tjener om måneden og får udbetalt? Jeg har selv regnet på hvordan jeg ville sidde i det som enlig mor til 1 barn, fordi det er under overvejelse. Og jeg ville da fe.sk. have råd til at sidde i en lejlighed til knap 7000 kr, med de bidrag jeg som enlig er berettiget til. Plus at jeg også ville kunne få boligydelse på knap 2000 kr.

Mig selv

Det er da ikke urimeligt... Mig selv
at en mand med stor indkomst betaler stort bidrag til børnenes mor når han har pengene. Omvendt vil det være urimeligt at en mand med lav indkomst skulle betale ligeså meget som en mand med mange penge.

Du skal regne med jetpost
at de penge du skulle have haft fra faderen, kommer til at indgå i den økonomiske beregning når der beregnes boligsikring........så den bliver nok ikke så høj, men du kan kontakte kommunen og få lavet en straksberegning, som er et ca. beløb.

tror at du regner forkert jetpost
jeg sidder her selv på 10. år, og virkeligheden er ikke som på papiret.

Siger du jeg ikke kan regne??? Mig selv
Nu ved du jo ligesom ikke hvad jeg tjener og får udbetalt om måneden?
Og jeg kan altså stadig få boligydelse, enlig mor bidrag og børnepenge, ganske som jer andre.
Og jo jeg vil stadig kunne klare det. Og jeg har faktisk ikke regnet børnepengene med i.

Det er MEGET Attila
at betale i husleje... 7000 kr/md. + forbrug. Det kan du ikke sidde for.

4000 kr/md. + forbrug er nok mere realistisk.

hvorfor skal den ene mor have flere penge anonym
end den anden mor. ? synes du det er fair... ?

ok... kender to kvinder... den ene har en høj inkomst og er alene.. hun får dobbelt så meget fra faren som den fattige kvinde jeg kender, men børnene har brug for de samme ting.

hvorfor skal en enlig mor have mere i børnebidrag fra faderen end en anden enlig mor.. Det er urimmeligt.. synes også det er urimmeligt at fordi manden tjener penge mere.

det må de sgu da ikke anonym
pengene fra faderen følger barnet og er ej skattepligtige osv.. det må de ikke iregne så det påvirker din boligydelse. Og jeg kan informere at ikke alle får børnebidrag fra faderen, da det er noget man skal søge og derfor fravælge at søge, hvis ikke man ønsker dem.

vh anonym

enig anonym
så løber det rundt.

vh anonym

ja det er fair Også Mor
For det er barnet man skal se på - og hvilke forældre det barn har. Er begge forældre højtuddannede med gode indtægter ville barnet ikke have manglet noget, såfremt forældrene forblev sammen. Fordi forældrene flytter fra hinanden, skal barnet ikke automatisk sidestilles med børn af forældre med lave indkomster.
Så selvfølgelig skal man betale til sit barn efter hvad indtægt man har.

snakken gik jo på jetpost
hvad "hun" tjener...

Fandt flg. Mefa
Hej Novicen.


Her kan du beregne hvor stort et tilskud du kan få til en given lejlighed

http://dinboligstoette.netborger.dk/produkt/paraply/default.asp?p=netborger

Ang. faderens betaling af børnenes skole - jeg ved jo ikke hvad I betaler i "skolepenge", men du vil som minimum have krav på 1.156 kr. pr. barn pr. måned fra faderen i normalbidrag. Altså er det som andre skriver måske en "god forretning" for faderen at betale skolepengene i stedet for at give dig bidrag - med din fremtidige økonomi vil hver krone have betydning.

De bedste ønsker for fremtiden.

Mefa

Og det gør de heller ikke.... Ditted
Man skal ingen steder oplyse om hvor meget man modtager i børnebidrag fra faren!

Er det så.... Ditted
heller ikke rimeligt at en rig familie har mere at leve for, end en fattig???
Hvor er det lige du vil hen?

tilskud til privatskole anonym
kan man som enlig søge via komunen.. ligesom med vuggestue osv.. betaler faderen skolepengene.. kan ikke huske hvad en privatskole koster... men måske er det billigere for faderen at betale børnebidrag til moren, da han kan trække beløbet fra i skat og mener også at det er billigere end at betale skolepenge... men husker det ikke helt.

Kan man søge om tilskud til privatskole som enlig? hannah1
Det tror jeg ikke rigtigt på. Det har vi på vores skole ihvertfald aldrig hørt om. Tværtimod er det et privat valg, så trækkes fra på selvangivelsen, det kan det heller ikke.
Hej, hej ...

friplads novicen
Der kan søges friplads på en privatskole. Men man kan ikke med sikkerhed vide om man kommer i betragtning til det.