Er alle utro?

Er alle utro? arrivapigen
Jeg er okay med par der svinger eller har et såkaldt åben ægteskab eller invitere en tredje part ind i sengen. Men at man har en dejlig ægtefælle eller kæreste der stoler 100% på en derhjemme og så at man går ud og har sex med alle mulige andre uden man overhoved føler skyld over det, kan jeg bare ikke forstå??? Har jer der har sex til højre og venstre og er i et forhold ingen skyldfølelse? I ved hvis jeres kæreste nogensinde finder ud af det får de det vildeste knuste hjerte, betyder det intet bare i får billig sex med en ensom ynkelig person? Er sex vigtigere end den i påstår at elske?
Hvis I er en person der har brug for at være sammen med andre, hvorfor er I så ikke single? Er I virkelig så egoistiske at i vil have i pose og sæk, et kærligt forhold og vild sex ved siden af?
Det eneste man efterhånden læser om herinde er mænd der vil sutte andre mænd eller have sex med dem, mens konen laver mad derhjemme "men de er altså ikke homosexuelle eller bi":) Eller koner der er så vilde med deres gifte kærester at de altså ikke kan klare ikke at høre fra dem, selvom de har en mand derhjemme. Hvornår blev folk så kolde og hjerteløse at det er helt okay at være den man elsker utro? Er jeg virkelig så dum, når jeg synes man enten er tro eller er ærlig med at man vil se andre mennesker?

Det er helt OK, hvis manden er kulturberiger Rad
men selvfølgelig forkert hvis han bare er dansker.

Er alle utro? loebetoesen
Enig, at dem der har en fælles aftale om at de godt må dele deres krop med andre er en fin ordning for dem som kan takle det.

Du ved ikke om de ikke føler skyld, det er noget du tror de ikke har, men mon ikke de er utro fordi det kan lade sig gøre, og fordi de deres kærlighed til deres partner ikke er stor nok, men nærmere en vane. Kun en tanke, og endnu en tanke, kan man elske en man ikke respekterer. Når respekten er væk, og det må man sige den er når man vælger at være uro, hvor højt elsker man så? Der er ingen tvivl om at man godt kan respektere en anden person uden at elske dem, men kan man elske en person uden også at respektere den person. Jeg tvivler personligt.
Dine fordomme står i høj kurs, hvad får dig til at tro at det er billig sex med en ensom person, hvad gør du ikke tænker at den der er utro er ensom i sit ægteskab? Hvis sex er billigt, ja så giver jeg dig selvfølgelig ret, men hvis sex betyder noget for et samliv og tilknytning til et andet menneske, så er sex vel ikke billigt. Eller er sex billigt fordi det ikke er den valgte partner?

Du er ikke dum, jeg tror bare ikke du har levet længe nok endnu til at vide, at der er en årsag til alt ting her I livet. Det gør det ikke ok at være utro, men det kan gøre det forståeligt.

Forleden dag diskuterede jeg med et par veninder omkring skilsmisser og parforhold eller mangel på det samme. Vi er alle 3 skilt inde for det sidste års tid:

De 2 andre var dybt forarget over at 2 mennesker som skal skilles har lavet en aftale for 3 år siden om at de skal skilles, men har valgt at bo sammen af praktiske årsager. Det er konen der valgte det og de mener det er synd for manden. Hvad er synd siger jeg, han er et voksent menneske som kan gå, han ved konen vil skilles, han ved de intet har sammen og at de begge lever hver deres liv. De blev ved med den diskussion og jeg blev noget træt i hovedet af at høre på dem fordi jeg ved, da vi har talt om vores ægteskaber:

Den ene boede med sin mand i det sammen forhold, ingen sex, hun var træt af sin mand og havde været det i mange år,, han kunne intet gøre rigtig, så hun huggede og hakkede på ham konstant. Jeg spørger er det mere rigtigt?

Den anden har boet med sin mand vel viden om sin mands utroskab igennem flere år, han bad til sidst om skilsmissen, så nu sidde hun og ynker over et par som sammen har taget et valg om at de kan være sammen i et praktisk. De har dog talt om at de gerne vil acceptere denne form for levemøde og vi andre kan jo mene hvad vi vil, lige som jeg mener at mennesker der bor sammen med utro de tager også et valg, så lev med det valg og med den viden du er ikke den eneste ene, der er mange eneste ene eller måske bare en enkelt mere, når der først er taget hul på utroskab og chancen for det sker igen er stor. Det er jo en god beslutning, hvis den er god for personen, men at leve med utroskab er også et valg.

Det jeg prøver at sige er at utroskaben i sig selv skal du ikke prøve at forstå, for der er mange forskellige bevæggrunde hertil, og jeg tror de fleste har sammen holdning som dig, at man ikke er utro, men så lige pludselig en dag, så er der bare mangel på at blive set, mangel på kærlighed eller hvad det måtte være, så står denne dejlige kvinde eller mand foran en og siger man er fantastisk, er det så i orden at være utro, nej men det gør det nemt og let, hvis man har behov for at føle sig elsket. Faktisk er det sådan, at personligt valgte jeg selv at blive skilt, da jeg først havde været utro,, jeg viste godt noget i vores ægteskab ikke var godt nok. Utroskab gjorde mig bare mere opmærksom på mine behov og jeg kunne ikke leve på denne måde mere. Det var ikke koldt og beregnende mit utroskab, jeg vil nærmere sige jeg tabte hovedet og blev glad helt ind i sjælden. Skulle jeg have stået af, ja det er jeg ikke i tvivl om, og var heller ikke på det tidspunkt, men han gav mig alt det jeg havde savnet i flere år, han så mig, du kan kalde det billigt, hvis det er billigt at føle sig elsket, så har du ret, så er det billigt.

Enten er man tro eller så er min holdning man kan tage stilling til sit liv, og leve det som man gerne vil. Ja vi mennesker træder på nogle undervejs i vores egoistiske handlinger, men er det ikke også af egoisme vi holder vores partner tilbage, fordi vi ikke selv vil skilles, men vi ved den anden godt vil, sådan er livet nu engang at vi ikke kan gøre alle tilfredse, men vi kan gøre det sådan at vi lever ægte og tror på det vi er i, og ikke leve vores liv efter hvad andre tror på, og hvad andre mener. Tror du ikke mange er i et ægteskab, fordi man ikke bliver skilt efter vores moralbegreber og kunne det have indflydelse på alt den utroskab som foregår rundt omkring i landet. Jeg tror det personligt, at vi tænker for meget over hvad der er rigtigt og forkert og så ender det med, at vi gør noget der er meget være, nemlig svigter det menneske der har viet sit liv til os på værst tænkeligt måde, nemlig ved at være dem utro.

Jeg tror på, at hvis folk turde tro lidt mere på deres tanker og deres mavefornemmelse, så ville vi undgår alt den utroskab. Hvis turde at slippe tryghedens rammer, og springe ud i livet uden at vide hvad der er ude på den anden side, så ville vi undgå alt den utroskab. Jeg tror på, at mange mennesker glemmer at leve det liv de har fået foræret på den måde de gerne vil, men ofte lever efter moralbegreber, etik og det gør man ikke, altså f.eks. at blive skilt.

Håber det gav dig en anden indfaldsvinkel, som ikke gør det mere rigtigt, men forhåbentlig en anden vinkel at anskue utroskab på.

Er alle utro? arrivapigen
læste lige det du havde skrevet igen. Du gik og manglede noget og så var der en der gav dig det du manglede. Ja du burde ikke have været utro, men det betød at du indså dit ægteskab vær forbi og du endte det. Hvis man indser at ens forhold ikke er nok så bliver man nød til at ændre sit liv. Men kunne du have flere elskere og lade din mand tro at du var super forelsket i ham og aldrig ville have en anden? Eller hvad ville du sige hvis du havde et lykkeligt ægteskab og så finder ud af at din mand tog på restepladser hver morgen og aften og havde sex med andre mænd? Det eneste jeg tror jeg vil med mine indlæg om dette emne er at ærlighed er det eneste der betyder noget. Hvis du ikke er lykkelig så find et alternativ der ikke ødelægger hele din partners verden, vi vil alle hellere vælge at blive slået op med end at blive bedraget på den forfærdelige måde.

Er alle utro? sulana
Alle utro? Nej de fleste er da tro, de færreste kan håndtere de sex variationer du kan læse om. Der findes dog nogle hvor det er OK, glæd dig over forskellighed.

Er alle utro? Parterapeuten von bale
Hej

Tak for din fine mail.
Ja det er nok meget groft at sige at alle er utro. Der er også nogle som ikke er utro.
Og vi kanoverveje hvad utroskab er. ER det at være sammen med en anden kvinde mand når man er i et forhold, er det at røre ved en anden kvinde/mand, eller er det nok med en tanke?

Jeg som parterapeut har erfaret at der er ligeså mange meninger som der er mennesker.
Men en ting har du ret i: at jeg føler at samfundet udvikler sig, vores menneskelige grænser flytter, vores morale begræb bliver udvidet.
Jeg oplever at der er flere som søger til det ukendte og flere der søger til at overskride seksuelle grænser.


Du må have en god weekend

parterapi vonbale.dk