Er amning yt?

Er amning yt? Shivaa
Jeg er gravid i uge 39 og har store håb om at amme, men alle steder jeg kommer sidder mødre med modermælks erstatning. Selv dem der sagtens kunne amme men VÆLGER at lade være. otte ud af mine ti veninder har valgt flaske løsningen og de der endnu ikke har født snakker om at de aldrig ville kunne amme. Er det yt at amme? Kan det virkelig være rigtigt at det skal være en sjældenhed at se en kvinde give sit barn bryst?

Du skal endelig amme jobbe
Det er bestemt ikke yt at amme. Jeg har selv en lille dreng på 5 uger og jeg nyder at amme ham. Det er noget at det mest hyggelige. Man får en rigtig god nærkontakt med børnene.

hvor kommer du fra ;-) anonym mor
... du skal selvfølgelig amme dit barn, hvis du kan... det har det bedst af og giver en god kontakt.

I min mødregruppe var der også to der gav flaske, men fordi amningen voldte dem problemer. De havde så den fordel at kunne gå til frisør, gymnastik osv. da manden jo nemt kunne tage over. Det er lidt besværgeligt når man ammer... ikke alle kan pumpe ud.

Er du indstillet på at tilsidesætte dig selv i et stykke tid, da er amning det bedste... og nemt hvis du vil i babybio :-)

vh. anonym mor

DET jessebel
håber jeg så sandelig ikke, at det bliver/er yt, at amme sit barn!

Der er jo en logisk årsag til, at vi fra naturens side er ydstyret med mad til sit barn, ligesom det også er naturligt, at føde almindeligt, såfremt der ikke er andre ting der taler for kejsersnit, som f.eks. smalt bækken, risiko for moder og barns liv under selve fødslen og lign.
Hvis det var meningen, at kvinder generelt skulle føde via kejsersnit, var vi jo nok blevet udstyret med en lynlås....

Og ligesom med "madbeholderne" til vores barn/børn.
Det er vigtigt, at den lille ny får brystmælk fra mor, i hvert fald de første 14 dage. Det er der alle antistofferne til den lille er og som den lille jo har brug for!

Er man ikke nogen særlig god "malkeko" og ikke har/eller producerer mælk, er sagen selvfølgelig jo en helt anden, men som udgangspunkt er det jo det mest naturlige, at amme sit barn.

Det er da også nemmere, i stedet for at skulle lave x antal flasker i døgnet, varme dem og slæbe rundt på dem.
Med brystet har du maden lige ved hånden....

Jeg forstår heller ikke tendensen til, at give sit barn flaske, i stedet for bryst!?!?

Måske fordi nogle kvinder forbinder sine bryster med noget meget sexuelt og tanken om, at den lille så skal hænge i dem, er en tanke de har svært ved at forlige sig med, nu hvor manden/kærsten har fornøjet sig med dem (og formentlig vil gøre det igen)

Ved det ikke - bare en tanke!

så er jeg også yt Jette*
Jeg synes ikke, at amning er yt. Jeg har to børn, en dreng på 3 år og en pige på 11 mdr. Jeg ammede drengen, til han var 21 mdr., til sidst var det dog kun en godnat-tår han fik, men han blev dog ammet. Pigen ammer jeg endnu: morgen, eftermiddag, godnat og 1 gang natmad. Ellers spiser hun normal mad, både hjemme og i dagplejen.

For mig er det at amme, det mest naturlige og det nemmeste, du har altid maden med, den har den rette temperatur osv. Eneste ulempe er, at andre ikke kan give.
Man kan sagtens amme offentligt, det kan godt gøres diskret. De fleste har alligevel en stofble med, den kan sagtens ligge, så man ikke sidder med blottet bryst.

I begge mødregrupper har alle ammet, så du har nok bare været uheldig, siden du kun har set flaskebørn.

Det er op til dig selv, hvad har du lyst til, sig det til jordemoderen, så er de gode til at hjælpe og vejlede dig på sygehuset, og fortvivl ikke, hvis det ikke lige går, prøv igen. Det vigtigste er, at du vil det og dine omgivelser støtter dig og giver dig ro.

Vær lige glad med, at alle andre giver flaske, gør hvad du vil. Held og lykke med det.

Knuzer Jette

ABSOLUT IN AT AMME ppp
Det er abslolut in at amme!!!
Det er det sundeste for barnet og det er en fantastisk tid at have med sit barn. Jeg har ammet i seks måneder nu. Gør det endelig!

Count me in Baloola
Nu har jeg lige læst de andres svar, og jeg tilslutter mig helt klart, at amning IKKE er yt! Jeg synes tværtimod, at det at give flaske, uden at der skulle være problemer med amningen, er helt åndssvagt.
Jeg bliver helt ræd for om tendensen når at udvikle sig, inden jeg får børn, for jeg har ihvertfald planer om at jeg skal amme mine børn! Om jeg så skal være den eneste med babben ude i det fri, mens alle andre giver flaske!

Mange gode hilsner
Baloola

In at amme i København København K
I min mødregruppe ammer alle. Alle andre jeg kender, der har børn eller skal have børn ammer eller påtænker at gøre det. Selvfølgelig:)

DET ER YT AT GIVE FLASKE! MEDMINDRE amningen af en eller anden årsag ikke fungerer.

Modermælkserstatning vs mælkallergi Anonym
Der er et "lille" minus ved at give flaske. For der er en overvægt af børn der udvikler mælkallergi/intolerance, hvis de er flasket op med erstatningsmælk.
For selv om vi siger det er sundt, så skal man alligevel være forsigtig med at hælde hvad som helst i barnet...
Børn som man ser rende rundt med et "ellvetal" rendende ud af næsen. Det er næsten helt sikkert mælkeintolerance.
Der en der skriver lidt om det på denne tråd i sol...
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=3&conference=56&posting=15

hejsa djdaddy
der er meget i dit modermælk som dit barn har brug for. du kan læse meget mere her

http://www.netsundhedsplejerske.dk/brevkasse/index.php?option=kat&kat=AMNING

der er også en Brevkasse osv kanon side.

jeg vil også smage ...
Hit med et par dejlige bryster med mælk.

Jeg syntes det er sexet med bryster man kan suge mælk ud af, og sprøjte med.

Så tro ikke at I er utiltrækkende eller usexede, bare fordi I har fået børn.

Kvinder er og bliver smukke og dejlige.

jeg har ammet på fuld tid UNGMOR.23
og det er det bedst for dit barn. dem der vælger det fra risikere at få et oftere sygt barn.

det bedste er ammning der for naturen er lavet sådanne..." gud smider jo ikke bare lige en flasle med erstatning ned når barnet er sulten vel??? ;o)

hvis man IKKE kan amme så er det fint men at man vælger at lade vær.... :o(
har du ikke læst aviser osv. folk brokker sig næsten over at der er bare bryster over alt. cafe, rest. og div centre osv. osv..


FOR GUD SKYLD HVIS DU KAN AMME SÅ AMMER DU DIT BARN. DET ER ET DEJLIGT BÅND DER BLIVER KNYTTET NÅT I SIDER DER OG SLAPPER AF. OG DU RIGTIG KAN NYDE DIT DEJLIGE BARN.

du skal lollo
bare amme det er jo det bedste for barnet..og jeg tror de fleste unge mødre ikke kan finde ud af det eller ikke gider..

Ammning er det bedste, men susanne.larsen
nogle af os kunne ikke amme. F eks kunne jeg ikke forlig mig med brystpumpen da jeg fødte min yngste i 31. uge. Jeg blev nødt til at acceptere at han måtte blive flaske barn - og jeg blev rigtig ked af mange kikkede skævt til mig netop fordi jeg ikke ammede. Men jeg nægtede at få dårlig samvittighed over det - kontakten kan man godt have selvom det er med flaske.

Am endlig så længe I kan og orker - og hvis folk mener noget andet, så blæs på det.. dit barn = jeres liv.

Nej da! jannien
Det er ikke yt. Vel er der nogle, der vælger det fra (åbenbart mange, der hvor du kommer fra?), men det må du endelig ikke lade dig slå ud af.

Du skal tro på, at DU kan. For hvorfor skulle du ikke kunne det?

Det er det mest naturlige for dit barn, og også det sundeste. Selvfølgelig skal der arbejdes lidt for det i starten, men hav tålmodighed. Det er de færreste, der kan få det til at fungere lige fra starten. Men pøj pøj med det.

amme mig her og amme mig der..:-) Djane
Uha da. Jeg er nærmest blevet mobbet ud af div. kvindegrupper, fordi jeg ikke ammede mit barn.
Alle ammer, og gfør man det ikke, er man nærmest en ond mor!

Jeg forsøgte at få amningen op og køre igennem fem uger. Det lykkedes ikke, og jeg valgte let og smertefrit at gå over til flaske. Jeg forstår ikke dem, der kører dem selv ned på ikke at kunne amme eller i forsøg på at få en amning op og køre, og jeg forstår heller ikke dem, der ser ned på andre, fordi de vælger det fra.

Gør som du finder mest rigtigt, og lyt ikke for meget til andre.

Am, am, am signethiemer
Selvfølgelig er det op til dig om du vil amme, men i min vennkreds er det bestemt ikke yt. Jeg kender flere der ikke har kunne amme længe (inkl. mig selv med den første) og de har virkelig været kede af det. Med ham på 8 mdr. har jeg slet ikke lyst til at stoppe fordi jeg har været så glad for det -som en eksta bonus bliver det også væsentligt nemmere og smide de ekste kg

amning bibi
Nej mange amner stadig, men det er bare blevet mere legalt, at give mme.bare for 4 år siden blev man nærmest stempel som en dårlig mor hvis man gav mme,men idag er det rigtig nok mange giver flaske.....gør det du synes er bedst, og man siger jo også det er bedst med modermælken, så gå dine egne veje, gør aldrig som andre!

am så længe du kan! icarus
er det nemmeste og billigste ;)

du slipper for at skal tilpasse temperaturen, købe/rengøre flaske, ryste sammen osv.
når du ammer er det bare frem med brysterne så er maden serveret, og mange børn har ikke tålmodighed til at vente på maden bliver klar.

min datter valgte dog selv amning fra da hun var 6 mdr. gammel mente hun det gik for langsomt (selvom jeg havde masser af mælk) hun gad bare ikke spise ved mig.

det er dyrt og besværligt m.flasker...meeen en god ting er der nu alligevel.
den bette kan ligge og spise sin flaske mens man feks.tar opvask eller noget andet.

unge kvinder og amning Lismo
Du skriver, at de fleste unge kvinder ikke kan finde ud af at amme. Der er jeg ikke enig med dig. Det har ikke noget med alder at gøre. Det er kroppen, som er herre over det (ung kvinde eller ej). En kvinde på 20 kan lige så vel finde ud af at amme som en kvinde på 30. Der hvor jeg ku være enig med dig, ville være hvis vi snakkede om den psykologiske del af at amme. Nogle unge kvinder vælger selv amningen fra enten pga. tid, brysternes udseende efterfølgende eller andre årsager. Men, at unge kvinder ikke kan finde ud af at amme, er ikke sandt.

amning Lismo
Tillykke med livets største gave ;o) Jeg vil helt klart anbefale dig at amme din baby. For det første er det sundest for baby. For det andet er det rigtig hyggeligt, når i sammen får amningen ordentlig op at køre. Og for det tredje så er det dejligt nemt lige at ha' middagen klar-tempereret og det hele. Du skal bare lige pakke den ud ;o)Anbefalingen fra sundhedsstyrrelsen lyder også på amning fuldt ud i 6 mdr. (nogle bebser bliver sultne efter grød/vælling omk. 4 mdr), og ellers delvist amning til 1 år -gerne længere. Rådet fra mig er, sats på amningen! God fornøjelse ;o)

NEJ l.k.m
nej amning er ikke yt
det er det smukkeste en kvinde kan gøre for sit barn og så har børnene godt af det.
jeg har selv 3 børn og jeg har ammet dem alle og jeg vil ikke have gjort noget om.
via amningen vil du får en kontakt med dit barn som ingen andre kan få og alle kan give en flaske.
personligt vil jeg sige at du skal amme dit barn og nyde dit barn mens han/hun er lille, de bliver meget hurtige store og frække.
Held og lykke med det.