Er der to Guder?

Er der to Guder? aristoteles
Vi kalder vores gud for Gud! Vores verdens gud! Ifølge legenden sendte vores gud sin søn Jesus ned på jord, i det herrens år 0 (nul). Ifølge vor gud og hans søn er alle racer lige, i menneskeverdenen, som i dyreverdenen, ikke? -Alle er lige overfor deres skaber. Intet menneske eller dyr betragtes som "urent".

600 (sekshundrede) år senere fødes en person, som mener sig bemyndiget til at påstå noget andet. Han befaler at visse dyr, f.eks. hunde og grise er "urene". Også melder han at kvinder under deres menstruation er "urene" og bør holde sig afsides.

Hvis der er enighed om at gud skabte verden, og Allah er Gud! -Hvorfor skabte han så hunden og grisen, når disse skabninger er så ulækre? Og hvorfor skal kvinden trækkes med den ubekvemhed, hvis det er så afskyeligt?

Gjorde den ene eller anden gud det rigtige, eller gjorde de begge? Og kunne man forestille sig at een eller anden person 600 år senere, har misforstået det oprindelige budskab, og lavet lidt om på de oprindelige regler?

Godt spørgsmål ikke?

med risiko for tutank
at få en masse mennesker på nakken vil jeg vove at påstå ,at der ikke findes nogen gud,hverken en eller to,eller ti.Det er et produkt af primitive menneskers fantasi,som stammer tilbage fra dengang vi gik med køller,men som har overlevet , enten pga. af uvidenhed eller af frygten for døden :det er jo betryggende at have en "livsforsikring" om et evigt liv.ikke ? Iøvrigt tror jeg at koranen bare er en modificeret afskrift af 1 mosebog ,prøv selv at sammenlign .Ja,det er altså min mening [:)]

Helt cool junk
Jeg er på dit hold. "Gud" er bare en sejlivet myte.

Hvorfor skabte Gud Djævlen Klondyke
Det var måske heller ikke lige det smarteste træk.

Nå men jeg gætter det er muslimerne, der skal have en omgang af dig igen. Gætter på du, udfra det du har skrevet, heller ikke er meget for jøderne. Er der nogen udover dig selv der er "gode" nok?

tak tutank
det er rart at se at man ikke er den eneste realist [:)]

Nu igen? Anonym
Hvorfor gentager du dig selv?

Grisen har altid været uren Bimmer ILP
Hvis du læser det gamle testamente, så er
grisen et urent dyr. Og derfor må jøder
ikke spise gris.

Fordi biblen, det gamle testamente mv. er
skrevet af mennesker. I gamle dage kunne
vi dø, hvis vi spiste gris. Grisen var inficeret
med en parasit kaldet for en trikin.

Læs mere om den her: http://da.wikipedia.org/wiki/Trikin

Nej uber
jeg mener ikke at det er et godt spørgsmål.

Det at menneskeheden tilbeder og har tilbedt et væld af guder viser bare en såre simpel ting. Guderne er menneskabte og ikke omvendt. Forskellige guder er lige netop det man vil forvente når forskellige kulturer udvikler sig rimeligt uafhængigt. Nogle har mange guder, andre kun en enkelt, nogle ser kvinder som værende mindre værd end mænd (jeg vil gætte på de fleste, da de jo er lavet af mænd (det gælder i hvert fald kristendommen, islam og jødedommen)). Nogle guder kan man bede til, andre må man ofre til. Osv, osv.

Der er ingen objektiv grund til at tro at den ene opdigtede gud er bedre en den anden opdigtede gud, og spørgsmål i den retning giver bare en 'min opdigede gud kan tæve din opdigtede gud'-diskussion, og sådanne diskussioner er ikke frugtbare.

urene dyr og menstruerende kvinder kontorchefen
var også urene iflg. moseloven!

Dyrker du sagen nærmere, da vil du erfare, at det faktisk var ganske fornuftigt standpunkt pga. de sanitære forhold i oldtiden.

Græsk hans-henrik.nielsen
Jamen, MalteFnalte dog. Læser du aldrig EkstraBladet - og måske lige skimmer "massage-annoncerne"? [;)]

Så ville du vide, at netop græsk samleje er - nå-ja.