Er det fordi hun er unghund?

Er det fordi hun er unghund? Anonym
Jeg har en cairn terrier på knap 9 måneder. I starten da vi fik hende gik det hurtigt med at lære forskellige ting og hun opførte sig rigtig pænt og hørte efter hvad der blev sagt.

En dag var vi på besøg hos min familie og da vi var ude i haven, stak hun af fra mig. Det er ca. 3 måneder siden nu og jeg har haft lidt svært ved at lade hende løbe fri igen. De gange jeg har gjort det, er det dog gået godt.

Hun er nu også begyndt ikke at høre efter hvad der bliver sagt, især indkald halter det med. Og hun tisser indenfor, når vi er på besøg hos andre mennesker.

Desuden bliver hun fuldstændig hysterisk og er ikke til at komme i kontakt med, når vi møder andre hunde og mennesker på gåturene.

Jeg træner med hende hver dag og vi går mindst én tur om dagen. Er det bare fordi hun ikke er voksen endnu at hun opfører sig sådan? Hvor lang tid varer det ved? Det skal også siges at hun aldrig har været til hvalpemotivation, hvilket nok også spiller ind.

Hvornår kan jeg forvente at hun slapper mere af når vi møder andre på gåturen? Og hvornår stopper det tissen, når man møder andre mennesker?

helt normalt hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
byttede vi hund ville du opleve det samme vi har en ca 1årig schæfer/lab + din er terrier dvs selstændig som en kat(det varer hele livet)...betragt det som en teenager.

De bliver fornuftige ved 2-3 år aldren.

På biblioteket g-l
kan du låne en bog skrvet af Jeanette Clausen der hedder Cairnbogen. Vi har oven i købet købt den. Tilsendt fra forlaget, kostede den 276 kr. inkl. forsendelse. Forlaget hedder Ejsensøs, tlf. 45 85 99 45. Der står rigtig mange gode ting i den bog, det er en hundepædagog og cairn opdrætter, der har skrevet den og der er ikke noget hokus pokus over den.

Grunden til at jeg ved dette? Jo, vi hentede en cairn i lørdags otte dage siden, og det er da noget af en mundfuld. Selvom du ikke har gået på hvalpemotivation, kan du sagtens komme til noget træning - det er aldrig for sent.

Ved ikke hvor du bor henne, men det er også vigtigt, at komme ud og møde andre hunde i fri dressur (og sikkerhed).

Pøj pøj med det!!!

Hilsen
En glad cairn ejer

Tak for svaret.. Anonym
Bogen er utrolig god. Jeg købte den selv, da vi overvejede om det skulle være en cairn.

Jeg vidste godt at hun ville være selvstændig og det var også det jeg ville have, men jeg vil dælme også gerne have en hund der kommer når man kalder :) Men jo, de kræver lige lidt ekstra tålmodighed de cairner. Jeg må bare klø på og så vente til det bliver bedre :)

Ja, vi starter til noget der hedder "kørekort til hund" så snart som muligt. Hun skal ud og møde andre hunde nu. det er svært at aftale med folk at man skal mødes et sted så hundene kan få lov at lege. Vi kender heller ikke så mange med hund, og de hunde vi kender er overhovedet ikke interesserede i kontakt. Vi tager så, så tit vi kan over i en hundeskov, så der leger hun regelmæssigt med hunde. Jeg synes bare ikke det er nok.

Men tak for dit råd, jeg må fatte mod. I det midste er jeg ovre den tid du går igennem nu (neej, det var et helvede :)

Tak for svaret, jeg tror jeg skal læse bogen engang mere :)

Enhver terrier er en meget lampeaanden
selvstændig hund - og konsekvens er nøgleordet.

Ja, du har da ret i at fordi hunden er i lømmelalderen, at mange af disse hændelser finder sted.

Ikke desto mindre er det nu, du skal udøve den yderste konsekvenspædagogik - og husk ikke at vige en tomme, hvis du skal have den hund til at være præcist som du ønsker.

Hvis du ikke kender så mange med hunde der har lyst til at være sammen med din, prøv at melde dig ind i specialklubben under DKK - der møder du andre ligestillede og både du og hunden kan få megen glæde af disse sammenkomster.

Når I møder andre, øv dig i at få hunden til at sitte, så hunden sidder ned, når andre nærmer sig.
Det forhindrer hunden i at tisse og når den samtidig får ros og klap fra både dig og de fremmede, finder den hurtig ud af at dette er vejen frem. (En hund kan ikke tisse når den sidder ned).

En terrier er lettest at have med at gøre, hvis du formår at køre den mentalt træt - da det er en jagthund, elsker den at bruge sin næse - lav nogle søgeøvelser derhjemme og udvid repertoiret til også at omfatte øvelser udenfor.

En god øvelse er også at få hunden til at sitte og så gå fra den (mens den sidder ned); i starten går du kun nogle få skridt og så kalder på den; så udvider du antallet af skridt indtil hunden ikke kan se dig, og så kalder på den.
Denne øvelse er god, fordi den kan du bruge hjemme, hvor du starter et sted i boligen og arbejder dig frem til at hunden bliver siddende selv om du forlader rummet.

Men hvorom end alting er - husk på at det er en jagthund du har købt og derfor er det vigtigt at bruge alle dens jagtinstinkter til både din og hundens fordel.

Held og lykke
(skrevet af en der har haft terriers i over 20 år)

Uha! Det lyder g-l
ikke godt at jeg er i helvede nu! Jeg ved jo godt (og frygter lidt) at det bliver værre! Det er meget forståeligt at du gerne vil have en hund der lystrer. Jeg bor i Nordsjælland - hvor bor du? Måske kunne vi få glæde af hinanden hundemæssigt?

Jeg har haft 4 labradorhvalpe, men ingen af dem var så nemme som hende vi har nu, men hun er også utrolig godt præget fra opdrætterens side. Til gengæld er årstiden forkert, for vi kan først komme til hvlpemotivation efter jul, hvor hun er 4½ måned. Det var endda kun fordi jeg stædigt blev ved med at lede på nettet. Terrier klubben starter først op sidst i februar/begyndelsen af marts og jeg var endda villig til at køre langt!

Jeg skal også læse bogen en gang til og så bruger vi den som opslagsbog.

Mange hundehilsener ;-)