Er det kunst?

Er det kunst? Anonym
Jeg så lige billeder af Bjørn Nørgaards nye havfrue. Hold op, hvor er den grim!! Den er direkte klam at kigge på.
Hvorfor kalder man noget kunst, der ikke er værd at se på? Er det bare mig, eller har mange et forkvaklet forhold til kunst? Jeg mener, at kunst skal behage og ikke have som hovedformål at provokere. Alt for mange gange ser man, at bare fordi det er anderledes, så er det sandelig "stor kunst". Hvad mener I?

Kunst pingvinspasser
Allerførst, hvorfor har du skrevet indlægget under "Carl-Mar?"

Whatever.. jeg mener noget er kunst, når det kan sætte nogle tanker igang, og give mig en oplevelse. Det behøver ikke nødvendigvis at være noget smukt, det må gerne være lidt provokerende, og få mig til at tænke: "Hvad f.. bilder han/hun sig ind, eller "hvorfor har han valgt at gøre netop sådan".

Den er godt nok ikke min smag britzen
Kan godt være han har det budskab at den nye havfrue er offer for gen manipulation, og det er såmænd et udemærket budskab -

Meen at den skal så der, syntes jeg ikke pynter i landskabet -

Sætter lige et link til et billede af den, egentlig skulle du jo nok ha lagt dit indlæg under kultur, men måske du kke syntes den hører under kultur ;o)

http://www.ue.dk/nyhedsarkiv/3721.aspx

;D
guller

Han er kendt komododragon
Han har lavet dronningens gobeliner og han mænger sig med de rige og de fine.

Derfor er ting fra hans hånd pr. definition kunst.

Nu har jeg kun set hans nye havfrue i TV-avisen, men det var nok til at jeg med det samme kunne sige at det ikke var noget jeg gad give 600 kr og en halv dag i selskab med DSB for at komme over at se.

Der er frygtelig meget "kejserens nye klæder" inden for kulturverdenen. Navnet på kunstneren er mindst lige så vigtigt som kunsten i sig selv.

hvis man er ligeglad moster grethe
og ikke værdiger værket et blik, - og det altså heller ikke sætter andre tanker end ligegyldighed i gang hos beskueren, så er det IKKE kunst for den der ser på det.
For dig var det kunst- Det satte dig så meget 'i gang'at du skrev et indlæg!

Lige siden hesteslagtningen for over 30 år siden har han kunnet sætte gang i folk. - Helt fortjent, at han som en af de meget få kunstnere har opnået at modtage 'ingenio et arte' medaljen.

og så har han i øvrigt OGSÅ lavet mange ting, som er meget smukke og ren cremefraiche for øjnene.

har i et billede? icarus
jeg var også på aros den anden dag, blev faktisk for at sige det mildt.... vildt skuffet. især særudstillingen..... og hesten på glas??? hvad er det der gør kunstnere i dag??

der var icarus
et billede...

wow....hmm....ehh....

må nok sige jeg heller ikke høre til dem der synes den er køn. men speciel er den.

er det ham icarus
der har smidt en hest på glas på aros???

For dig Anonyme opretter Kunstelsker
Er den nye HAVFRUE kunst.
Det satte ikke så lidt i gang hos dig, du blev forarget, måske det er bagtanken med havfruen.
Du lod dig provokre af kunsten, ergo den har haft en stor effekt for dig.

Kejserens nye klæder. En kritisk røst.
Lad bare den såkaldte professor føre sig frem med sin "kunst" - det er en anden måde at holde liv i gennemførte udueligheder som ham på. Kunsten ligger i at formå andre til at honorere de totalt ligegyldige frembringelser, manden er ansvarlig for. Men - det er som sagt at sidestille med udbetaling af sociale ydelser.