Er det virkelig mandens ansvar?

Er det virkelig mandens ansvar? påtværs
Efter at have læst en del af tråden: faren vil ikke har barnet, er jeg faktisk lidt chokkeret.

Flere kvindelige debattøre mener åbenbart, at det er mandens opgave at kvinden ikke bliver gravid. Med andre ord gør de kvinder til snotdumme individer uden hjernevirksomhed.
Det chokkerer mig. Jeg er selv kvinde og jeg bryder mig ikke om, at andre kvinder nedgør os i den grad.

I den omtalte tråd, er der snak om en ung pige der har tilfældig sex med en mand hun ikke er i forhold med, og som så er blevet gravid.
Utrolig mange kvindelige debattøre, mener bare at han skulle have brugt kondom - sagen er også, at det intet sted kan læses om de brugte beskyttelse og de bare var uheldige.
Anyway, der er ingen der snakker om hvad HUN skulle have gjort for ikke at blive gravid.

Er jeg virkelig den eneste kvinde herinde på sol - ved jeg absolut ikke er det i ude i verden - men herinde, som mener at det trods alt er en større opgave for kvinden, at sikre sig hun ikke bliver gravid end manden?
Som kvinde kan man da ikke forlange, når man har sex, at han nok tænker på beskyttelse, så jeg kan bare slå hjernen fra, eller gør mange kvinder det?

Det jeg egentlig vil frem til er:
Er det mandens ansvar, at sørge for at en kvinde ikke bliver gravid?
Er det ikke hendes eget?

Tja... jeg behøver ved næppe sige hvad jeg mener, men alligevel, det er fuldt ud mit og andre kvinders ansvar at sørge for at vi ikke bliver gravid, IKKE de mænd vi har sex med.

Du har ret....... Løvemor
et stykke henad vejen.

Kvinder kan benytte P piller, spiral og fortrydelsespiller.

Men det må altså være mandens ansvar på lige fod, at pakke kammeraten ind i et kondom! Det må altså være hans fornemme opgave i den lille akt, som under naturlige forhold kan medføre at hunnen bliver gravid. [:$]

Jeg skal være den sidste til at pege fingre ad folk, fordi de dyrker usikker sex - og det på alle måder. Der er vel også kønssygdomme og AIDS at tage sig i agt for?

Desværre er det jo sådan, at både mand og kvinde slår hjernen fra i øjeblikkets beruselse og så må begge vel tage et ansvar for deres kødelige lyster ikke sandt?

Det er her det er så nemt for manden at rende fra sit ansvar og en forbandet svær beslutning for kvinden at finde ud af hvad hun gør bedst i bagefter. [:*(]

Løvemor

Puha :) elway
Jeg fik vist (i den grad) sagt min mening i den omtalte tråd. Ikke alle der lige tog det så pænt, men hvad fanden, lidt ballade skal der vel laves.. [;)]

Er fuldstændig enig med dig, og jeg kan også godt gå med til man er LIGE gode om at huske præventionen.

De fleste piger/kvinder bruger p-piller, og i LANGT de fleste tilfælde forventer manden nok, at kvinden siger til, hvis der er "farer på færre" Men vi mænd kunne nok godt være bedre til lige at spørge ind til det INDEN det bliver for hot.. [:)] Og i øvrigt huske på at der også findes kønssygdomme.
Men i kampens hede, der bliver sgu ikke rigtig tænkt over konsekvenser.. Og det er jo nok derfor at der ikke bliver spurgt ind til ovenstående..

Men tak for et i mine øjne godt synspunkt fra et hunkønsvæsen.

Nej sådan er det overhovedet ikke Lillie
enten har du ikke læst ret meget herinde eller også er du bare stadig påtværs.

Det der står de fleste steder er,

at når mænd (uden af have skænket prævention et ord eller tanke) stiller sig an og skriger kællingeagtigt at vi ødelægger deres liv, fordi vi ved et uheld er blevet gravide (trods p-piller eksempelvis) ØDELÆGGER DERES LIV!!!! intet mindre

Så er de nogle forbandende idioter, at de ikke tager ansvar for at det ikke sker. Hvis noget kunne ØDELÆGGE MIT LIV, så ofrede jeg det nok en tanke eller to at undgå det.

Ja puha...... Løvemor
jeg blev da også helt nervøs for dine udtalelser i den anden tråd Elway [:$]

Du var mig noget radikal at høre på. Du er anderledes afdæmpet nu. Så kan jeg jo fuldstændig tilslutte mig dine holdninger [:D]

Løvemor

vil mene susanne.larsen
at det teknisk set er et FÆLLES ansvar - men nu er det jo sådan at noglegange svigter preventionen, jeg ved at min eks-mand blev til pessar tiltrods, min Gud-datter P-piller til trods....

Skulle uheldet være ude, så er det unfair at pådutte manden et barn, og unfair at pådutte kvinden en abort....

Men måske det kun er mig der mener at det er og bliver et fælles ansvar.

Den rolige... elway
Jeg har VIRKELIG også en svaghed for den diskussion omkring "kvinder og deres ret til at skide på manden, hvis uheldet er ude" hehe.. [;)]

Så ja, var nok allerede en anelse "tændt" da den diskussion gik igang [:)] Da vi har haft den snak herinde nogle gange..

Men når vi taler om ansvaret for hvem der skal huske på prævention, så kan jeg sagtens trække vejret ordentligt og normalt.

Der er en anden tråd om "endefuld eller tage ting fra dem" som omhandler at slå sine børn.. DER må jeg også en tur i det røde felt, jeg kan ikke med den slags..

Nej, det må være kvindens anonym Q
hovedansvar og sørge for der ikke kommer uønskede følger.

Det er hende en graviditet kommer til at gå mest ud over, hende der kan stå alene med ansvaret o.s.v.

Han kan selvfølgelig pålægges og betale underhold, men det er jo peanuts.

Allermest synd for barnet, når det finder ud af det ikke var et ønskebarn.

Det vil muligvis hjælpe hvis der bliver lovgivet omkring det, hvis faderen kan argumentere godt for hvorfor det barn ikke skal til verden, og hun fastholder at det skal det.
Så er det økonomiske ansvar hendes.
Ikke som i dag, hvis han ikke betaler,så gør samfundet.
Det kunne måske få de gæs til at slå hjernen til.

Jeg undlod........ Løvemor
behændigt at blande mig i den konflikt, da jeg syntes det var for langt ude.

Hvis voksne lærte at lytte til børn, ville de ikke føle sig så afmægtige at de behøvede at slå [;)]

Min vinkel på det fænomen. Men nu har jeg også en meget klog og ekstremt snakkende datter [:D]

Løvemor (der ind imellem holder poterne for ørerne [l])

Vild med dans........ Løvemor
Der skal 2 til Tango [:$]

Løvemor

et fælles ansvar.. Anonym
men det er kvindens ansvar at fortælle, hvis hun ikke bruger beskyttelse. Har manden så sex med hende alligevel, så bør han også tage konsekvensen.

Der kan være konsekvenser af et sexliv og dem må man tage, hvis man vil have et sexliv.
Men som det ser ud i dag, så slipper manden med et lille økonomisk underholdningsbidrag til barnet og så påhviler resten af ansvaret kvinden. Det kan man så diskutere om er i orden, der er jo mænd som smutter fra kvinden efter abort grænsen eller højgravid og så har hun reelt ikke mulighed for at vælge fra andet end at føde barnet.

Folks siger så, at hun jo kan bortadoptere som mulighed, men den holder jo ikke !!!!

Jeg mener bestemt ikke, kvinden har større ansvar end at fortælle om hun bruger beskyttelse eller, så har manden jo der et valg for at bruge kondom eller ej.[:(]

Nemmelig anonym
Og derfor ser det også latterligt ud, når du danser videre alene[;)]

Ja det er skidt, når den hjernevask dulkis
- man har udsat dem for virker, og de vender ens egne argumenter mod en.[:D][:D][:D]

Begges ansvar Et spørgsmål
Som flere har været inde på, mener jeg også, det er begges ansvar.

Personligt ville jeg ikke som mand turde lade være med at bruge prævention. For ikke nok med, at nogle kvinder kan finde på at lyve om, hvorvidt de tager p-piller eller bruger anden kondom, kan han heller ikke vide, om det for kvindens vedkommende er standardprocedure ikke at bruge kondom, og derfor er der jo stor fare for at blive smittet med en kønssygdom.

Af samme grunde som ovenstående ville jeg som kvinde heller ikke turde at lade være.

Ja kunne have bidt........ Løvemor
tungen over på mig selv masser af gange [:D]

Løvemor

Carmen danser..... Løvemor
alene og det ser altså ret forførende ud [;)]

Løvemor

NEJ!! Anonym
Det er ikke kun mandens ansvar og du er ikke den eneste der har det sådan.

Vi er faktisk også nogen der har udtrykt den holdning i den omtalte tråd. Det er skammeligt, som visse kvinder bare tage mand og barn som gidsel, fordi de selv har sløset med præventionen, eller måske endda snydt manden til graviditeten.

Hvis mænd inden abortgrænsen frasiger sig barnet, burde de ikke kunne pålægges faderskabet. Hvis kvinden ikke oplyser manden om graviditeten inden abortgrænsen, kan hun ikke pålægge ham faderskabet.

At jeg så forøvrigt syntes at sådanne kvinder skulle have tvangsfjernet deres barn er en anden sag. At tage et barn som gidsel på den vis, er så kvalmende, at der kun er en løsning - fjern barnt, og giv det til nogen som ikke selv kan få børn.

Du giver dem jo ikke et valg! Anonym
Hvis manden tager ansvar ved at vælge abort, siger du bare "tuff luck, Buster!" og vælger at få barnet alligevel. Du TVINGER ham ind i en rolle han ikke vil have.

Tænk nu hvis - og prøv seriøst at tænke tanken til ende - at du bliver gravid, men du vil bare ikke have barnet. Manden bliver ellevild, og vil gerne have barnet. Han tilbyder at opfostre barnet alene. Vil du føde det til ham?

Næppe! For kvinden har den absolutte ret til at bestemme om der skal være barn eller ikke barn. Og så længe kvinden har den absolutte ret, er det fuldkommen urimeligt at påtvinge manden en rolle han bare ikke ønsker.

Ja mænd har også ansvar flaks
Danmark er ikke et uland. Du kan købe kondomer i kiosker, apoteker(hvor sæddræbende creme sikkert også forhandles.) supermarkeder, osv. Så kan han da selv tage ansvar.

Hvis han ikke vil have børn. Så bruger han kondom eller anden prævention der virker.

Som Lillie skriver: Hvis nogen ville ødelægge mit liv. Så ofrede jeg nok også det en tanke eller to.

Helt forkert fortolkning studt
Det er ikke spørgsmålet om, hvis ansvar, det er at undgå en (i hvert fald af den ene part) uønsket graviditet, det handler om - det er spørgsmålet om, hvilke konsekvenser, det skal få for den mandlige part, hvis det seksuelle samvær fører til graviditet, der skiller vandene.
Jeg finder det fuldstændigt meningsløst at trampe rundt i, hvem der burde have gjort hvad for at undgå graviditeten, når først kvinden ER gravid. Jeg har ikke respekt for kvinder, der bevidst udpeger sig en donor til sit "barneprojekt" uden at gøre det klart forinden, hvad hendes hensigt er - men i alle de tilfælde, hvor der er tale om en "smutter" - hvor ingen af de to har sørget for prævention - og hvor graviditeten kommer bag på begge parter - er der bare ikke noget at rafle om: Hvis kvinden ikke ønsker at få en abort, må og skal det til enhver tid være hendes ret at gennemføre graviditeten. Man påtvinger ikke andre mennesker et både fysisk og psykisk belastende, kirurgisk indgreb - og da der ikke gives mulighed for en kompromisløsning, MÅ det i sagens natur være kvindens ret at træffe valget.
Manden må som minimum yde den beskedne, økonomiske støtte for det barn, han har været med til at skabe. Det kan ikke komme bag på nogen, at sex kan føre til graviditet, og hvis det er det værste, der kan overgå manden, burde han have undgået at havne i situationen. INGEN med en smule omløb i hovedet udsætter da sig selv for risikoen for det værst tænkelige?

Det er uhyggeligt at læse, at nogen tilsyneladende er af den overbevisning, at det NATURLIGE udfald på en graviditet er en provokeret abort, mens dét at få barnet opfattes som et radikalt og overraskende valg. Den fri abort må ALDRIG fungere som et pres på en kvinde, der ønsker barnet, og som er i stand til at varetage dets tarv. I den ideelle verden med opbakning fra den ansvarsbevidste far, som forstår, at ikke alt i livet foregår efter hans drejebog.

det står der ikke anonym
I omtalte debat står der intet om, at hun har haft sex med en tilfældig mand, kun at hun har fundet ud af at hun er gravid, og hun ikke er sammen med faderen, og at han ikke vil have det, men derfor kan de jo godt have haft et forhold til hinande før.

Jeg syntes helt klart også at kvinden har pligt til at fortælle, om hun bruger p-piller, eller anden beskyttelse, men selv om disse ting er meget sikre, så er de ikke 100% sikre, og det vil jeg vove at påstå, at både mænd og kvinder ved.
Jeg mener at både mand og kvinde har ansvar for at beskytte sig optimalt, ved engangsforstillinger, og gør man ikke det, så burde man også kunne tage ansvar for det der kan ske.

Jeg er 100% imod abort, og det har de kærester og enkelte one night jeg har haft, altid blevet oplyst om, så mener jeg også efterfølgende, at de selv må vurdere, om de tør tage chancen, eller tage kondom på.

Gidsler?? studt
Hvordan kan dét at få livet forærende sidestilles med at være et gidsel? Med mindre, der er tale om en kvinde, som er stofmisbruger eller af andre årsager ude af stand til at tage sig af sit barn, så er det IKKE i et fosters "interesse" ikke at komme til verden. INTET taler for, at børn uden engagerede fædre generelt hellere ville have været livet foruden.
Din tanke om tvangsfjernelse af uplanlagte børn er ikke bare kvalmende, men decideret syg. DET er om noget at tage barnet som gidsel - at rive det væk fra sin mor, fordi HUN skal have en lærestreg?? Du kan ikke vide meget om de konsekvenser, det har selv for ganske små børn at blive fjernet fra deres mødre.

Grå-zone flaks
Hvor bliver barnets ret til 2 forældre af? Og hvem skal bestemme hvilke børn der skal tvangsfjernes?
Og hvilke stanarder og hvem skal bestemme dem.
Staten?
Børneforsorg?(hedder det sådan?)
Kirken?
Folk som dig?

Hvad med børn i grå-zonerne.

Er det bare synd for lille Emil, hvis han ender i en gråzone? Haps der forsvandt din far.

Skal barnet fuldstændigt afskæres fra at vide hvem dets far er? Eller mor for den sags skyld? Hvis faren beslutter han vil have barnet men moren ikke vil? Skal han/hun slet ikke skrives på dåbspapierne?
Det må være enten eller. Eller hvad? Jeg er nysgerig for langt du har tænkt tanken.
hvor vil du have grænsen?

I det indlæg der her er startet ud fra anonym
Skriver pigebarnet- undlade og oplyse faderen.
Hvem betaler så?

Staten er næppe interesseret i borgere for enhver pris.

Jeg kender ingen der ikke betaler,men flere der er ligeglade med deres afkom,hovedsaglig fordi halvdelen ligner fejltagelsen(kvinden) for meget.

Og hvis du tror der ikke findes kvinder der tror de kan holde på manden ved at blive gravid, så tager du helt fejl.

Kender du nogen mænd der nogensinde Lillie
har fremsat det ønske? Jeg kender én og fik det som han ville have det, men han er den eneste jeg nogensinde har hørt om. Han hentede sønnen på hospitalet, da han var 8 dage og moderen har aldrig set ham siden. Det er 22 år siden. Men de fleste mænd der har ønsker i den retning drømmer nu mest om at de så skal være sammen om barnet, hvilket i praksis viser sig at betyde hun er hovedansvarlig og han bliver hængende så længe han gider. Får han andre interesser skrider han sgu da. Ville han lave en 18-årskontrakt om ikke at rende nogen steder (som hun gør) så var kvinderne nok mere lydhøre.

Hvis han har tænkt sig godt om og besluttet han ikke ønsker den rolle, hvorfor gør han så ikke noget som helst? Det er jo altid det der er sket. Ansvaret, som hun ikke altid har mulighed for at løfte, fordi p-piller sgutte er 100% sikre SMØRER han af på hende og stiller så bagefter op med en forurettet mine og leger sølle. Det er da nogle ynkelige mænd, nogle kvinder forbarmer sig over og boller med. Der er ikke meget mand i sådan en hankat.

Begge parter har ansvaret! Jylland
Ingen tvivl om det. Problemet er bare at vi taler om , hvordan tingene skal være i teorien og virkeligheden er mere nuanceret.
Ja, det virker urimeligt at en mand kan blive "tvunget" til at være far og betaler 18 år fer en enkelt"fejltagelse"!
Ja, det vil være urimeligt at en mand kan forlange at en kvinde skal/skal ikke gennemføre en uønsket/ønsket graviditet: det er kvindens krop!
Ja, det er urimeligt at et barn ikke har navn på begge forældre!
Når dette alligevel sker er det jo netop et udtryk for at begge parter vil stå på deres forståelige ret. Konklusionen må derfor være at begge parter må sikre SIG SELV, for at undgå at blive presset ud i at skulle gennemføre noget, de ikke har valgt i overensstemmelse med en partner. At diskutere ansvar er lidt passe, når problemet er opstået. Derfor , mænd og kvinder, pas på jer selv UANSET om det ene og alene er dit ansvar.
Jeg kigger mig da stadig for når jeg går over gaden, selvom der er fodgængerfelt: jeg passer på mig selv!

hvad med de mænd ved en del om det.
som går under graviditeten i 5 måned og 14 dage før fødslen ? Så starter de en faderskabssag som slutter, når barnet er 1/2 til 2 år gammelt. Moren er så blevet mor under andre forudsætninger end dem faren lovede hende, når barnet var planlagt. Er det ikke kvalmende ? Faderskabssagen er på det offentliges regning. Nogle mænd gentager det mønster med at planlægge familie og smutte. De har flere faderskabssager som er afgjort i retten bag sig. Skal den type mand tvangskastreret ?

Hvad skal man så gøre med dem og børn til kvinder der har "sløset" med præventionen skal have tvangsfjernet deres børn ? Hvad når præventionen svigter ? Skal kvinden så tvinges til abort ? (hvor mange kvinder tror du får barnet, hvis faren ikke ønsker det ? De fleste kvinder får faktisk en abort, fordi de ikke vil stå alene med det, hvis de ved det fra start.)

venlig hilsen

der er så mange børn der ikke ved en del
kender deres far fordi han i løbet af graviditeten...efter abortgrænsen er smuttet eller i løbet af deres første leve år vil ud og realiseres sig selv.

Jeg kender så mange mennesker, som ikke kender deres far, at jeg faktisk er lidt chokeret over antallet.

den fri abort må ikke virke som et press ved en del
mod kvinden, skriver du.

Desværre så gør den det i rigtig mange tilfælde og bliver også brugt som undskyldning for ikke at have samvær med sit barn, når der er tale om en smutter. Fordi hun kunne jo bare have fået den abort.
Den fri abort er ikke så fri endda.

jeg synes, at du modsiger dig selv ved en del
først siger du, at det er urimligt at en mand skal være "tvunget" til at betale i 18 år for en enkelt fejltagelse.

Hvilken pris betaler kvinder ikke når farmand overlader ansvaret til hende ?
økomomisk, frihed, karrieremuligheder... hvorfor ender så mange enlige mødre på kontanthjælp ?

sikken en gang anonym
ævl du fyrer af.
Enden på din tale er at kvinden står tilbage med ansvaret, såfremt hun ikke får abort!

Uh - nej, der er slet ikke tale om pres - vel??

prisen for den fri abort Anonym
er altså at manden skal kunne frasige sig ansvar ?

Inlæg flaks
Jeg tror gerne at der er mannsker der tror at et barn vil holde sammen på et ægteskab eller få manden til at blive. Dumhed skal man ikke lede længe efter.

Tja hvis en kvinde ikke vælger at sætte mandens navn på, så er der ikke så meget at gøre. Og nu lever vi i et samfund der har valgt den fremgangsmåde som vi har. Og heldigvis for det. Som en anden skriver, det er peanuts i forhold til så meget andet.

At en mand ikke gider sit afkom fordi det ligner sin mor for meget, den er lidt søgt. Det har jeg aldrig hørt. Tilgengæld har jeg ofte indtrykket at manden føler han er blevet udsat for et personligt angreb, hvis kvinden har sagt hun brugte beskyttelse men ikke har eller det har svigtet. Tja så er han sq selv uden om det.
For mænd har en udemærket evne til minituøst at udvælge den helt rigtige bil og olien skal ihvertfald ikke være den billige. Og de kan opregne alle oliens egenskaber. Men bruge kondom og sæddræbende for at undgå at blive far. Det er sjovt nok uden for deres begrebsverden.
Jeg har netop sådan eksempler fra mænd der pludselig er blevet fædre og ikke er begejstret for det. Men bruger oceaner af tid på "vigtige" detaljer". Men at beskytte sig mod graviditet er ikke en vigtig detalje.

Du ved tydligvis ikke hvordan det er at være uønsk Anonym
Men prøv at se på antallet af kriminelle der henviser til en dårlig barndom som årsag til deres livsstil. Det kan være det giver dig et hint.

Intet barn har godt af at vokse op i bevidstheden om, mor fik dig selvom far ikke gider dig.

Før abortgrænsen Anonym
skal manden have lige så meget ret til at sige til og fra som kvinden har. Og hvis kvinden ikke indformerer ham inden abortgrænsen, så skal have lov at sige 100% fra, så må hun klare det selv.

Har han været med til planlægningen, må han betale prisen. 1100 kr om måneden.

hva tænker du dog på!! anonym
Du mener at fordi man ikke har været ønsket fra den ene side, så er man en af dem der bliver kriminel.
Måske nogen gør, men der er sandelig også en del, med begge forældre der bliver det, pga forkert opvækst/opdragelse..

Det er da plat at mene, fordi man var uønsket af far, så bliver man kriminel, mig bekendt, så er jeg ikke kriminel, og dem jeg kender, som altid kun har haft den ene forældre, er søreme heller ikke..
Jeg har oven i købet, haft en god barndom, også uden min far, jeg har heller aldrig båret nag til ham, det var hans valg, men jeg er yderst glad for, at jeg fik retten til at komme til verden alligevel, og kærlighed og omsorg, har jeg haft rigeligt af..

Så tænk dig om inden du skære alle over en kam en anden gang, for ligesom jeg, er mange andre glade for livet, også på trods af at man aldrig har kendt sin biologiske far.

6oo efter fratrak i skat Anonym
så det er billigt.

Hvordan vil du bevise, at han har været med i planlægningen ?
De siger jo allesammen at de er blevet snydt selv om de ikke er.

Hold da op! studt
En dårlig barndom er gudskelov ikke synonym med at være kommet til verden på trods af sin bio-fars modvilje! Og ingen mor med lidt omløb i hovedet ville servere oplysningen om farens modvilje råt for usødet for barnet, før det var parat til at kapere det. Tværtimod kan en mor i den situation betone over for sit barn, at det i den grad er et ønskebarn - hvilket det må siges at være, når hun har fået det på trods af manglende opbakning fra farens side.

Tror du, de kriminelle, du nævner som "hint", ville have foretrukket ikke at være kommet til verden? Jeg tvivler stærkt!

Med tiden vil ETHVERT barn ræsonnere, at alternativet til barndommen uden en far ville have været slet ikke at have fået livet foræret - og tror du reelt, mange i den situation vil bebrejde deres mor, at de kom til verden og ikke endte som aborter??
Jeg går ud fra, du opfatter samtlige adoptivbørn som indehavere af en dårlig barndom, eftersom INGEN af deres forældre ville have dem?

På sin vis kan man sige, at min far ikke "gad" mig, uden at jeg vil komme ind på detaljerne - men det til trods er jeg særdeles glad for at være i live!

Nå, det mener du! Jylland
Jeg prøver såmænd bare at vise dig og andre at der altid er to sider af samme sag!
Begge parter har tilsyneladende fornuftige argumenter for deres synspunkt, så "det rigtige" er ikke så enkelt!

Hvis er det ellers?? anonym Q
Hvis manden ikke vil have barnet,og hun vil.
Hvem har så ansvaret?
Han aflevere netto 700 kr, hun hænger på resten.

Og i den debat denne her er afledt af, er der kommet et rigtig godt eksempel på et kvindemenneske der viser hvordan mange af de kællinger der står som enlig tænker, føj.

Det er fandme ikke barnet der bliver tænkt på, næ det gælder om at vride hver en krone ud af "far"

Tror du et sekund der er sundt for et barn, der elsker begge sine forældre lige meget, at blive præget af en hjernedød,bitter kælling?

Du har ret Gitte...
Jeg læste også kommentarerne i den nævnte tråd med overraskelse og undren. For mig virker det naturligt, at da det er kvinden der sidder tilbage med de største problemer af en uønsket graviditet, er det også hende der sørger for at det ikke sker. Hvor svært kan det være...

Det må da også give selvtillid og dejlig sex at have styr på den "lille" ting.

bliver gravid med Mogens Carmre på 74 år DF sayonaia.
der er de stakler kvinder, som der mener at de kan holde på manden, eller en pensions ordning, grundet de ikke brugte beskyttelse, det er som de siger inde i folketinget kun et One man stand up, inden de sniffer heroin på toilettet, for herefter at intressere sig for det flyvende-tæppe.

spørg martina. anonym
Prøv at gå ind i debatten, spørg martina, der vil du finde samme tråd(faren vil ikke have barnet) i tråden kan du finde svaret fra denne pige, om hvordan hendes situation står, måske du så bedre kan forstå, hvorfor hun ikke bare lige vælger abort.

Læs tråden igen påtværs
Jeg tror du skal læse tråden igen så, hvis du ikke mener det er det der står.

Men hvis kvinden har brugt p-piller, så er hun jo heller ikke selv interesseret i at få et barn. Så er aborten jo et helt normalt valg. Og hvis hun så mener det er hårdt, så siger hun til sin læge at hun nok får behov for hjælp efter aborten, og så får man også den hjælp. men man får ikke hjælp hvis man ikke spørger,

Det er ikke sagen i denne tråd påtværs
Citat: Det kan man så diskutere om er i orden, der er jo mænd som smutter fra kvinden efter abort grænsen eller højgravid og så har hun reelt ikke mulighed for at vælge fra andet end at føde barnet.

For så har partnerne jo haft et forhold.

Det tråden ligger op til at sex med mennesker man ikke er i forhold med.

Og kvinden kan sige han skal bruge det og selv have det med.
En kvinde der har sex med en mand - hun ikke er i forhold med uden kondom, er da direkte dum.
Og det er noget af det der irriterer mig i den anden tråd, at kvinder selv nedgør dem selv og deres eget køn.

Jeg ved det godt påtværs
Jeg ved godt, der var flere der var enig med mig i tråden.
Jeg var bare stadig dybt chokeret over, så mange kvinder der nedgør sig selv og kvindekønnet i tråden, så jeg blev simpelhen nød til at reagere.

Jeg kan ryste på hovedet når mænd nedgør kvinder eller kvinder nedgør mænd, men når kvinder i den grad nedgør kvinder og faktisk direkte siger, at vi ikke kan bruge vores intelligens og mænd derfor skal gøre det for os, så bliver jeg sq harm[:(]

Okaj påtværs
Tilfældig er en man bare har knaldet og det er jodet der er tale om når hun ikke er i forhold med ham. Det kan godt være hun kender ham, men du knalder vel heller ikke bare mænd du kender, vel?
Det er jo fuldstaændig følelsesløs.

Lige præcis påtværs
Hvis man skal rende rundt og have sex, så må det da være fedest ikke at skulle være bange for man er blevet gravid.
Jeg har en gang oplevet kondomet sprang - og det var før fortrydelsespillens magt, jeg gik i 2 uger og var harmrende nervøs og havde det vildt dårligt og jeg tror aldrig jeg har været så glad for min mens som den dag 2 uger efter.
Jeg kan selv ikke fatte, at kvinder har psyke til det.

Tråden snakker ikke påtværs
om abort, men om hvis ansvar præventionen er.
Eller det var i hvert fald meningen.

og hvorfor anonym
Er det lige mænd, ikke beøver at bruge deres hjernefunktion? det er da fuldtændigt ondsvagt at tænke sådan, begge parter burde vel bruge den hjerne de er udstyret med..

tja... påtværs
Det synes jeg da de bruger deres hjerne, det er jo ikke dem der stå med det størte problem, de kan trods alt bare betale sig fra det og så ikke gide se det. Hvilket de er i deres fulde ret til, når de ikke er i forhold med kvinde og de ikke knaldede for at producere et barn.

Derudover er der igen følelsen. Du synes måske det er i orden, at manden måske ikke rigtig får særlig meget ud af det, men du bare får super orgasmer?
Når kvinden ikke selv siger kondom på makker, kan jeg egentlig godt forstå mænd. Min sexlyst ville da også dale en del, hvis jeg ikke kunne mærke så meget.

mon ikke.. anonym
At dette indlæg burde have været under politik?

I sådan en debat, kan og skal man ikke forvente, at alle har den samme mening, som dig.
Sagen er den at vi har en lovgivning, og den er alle med til at påvirke.

Der er ingen lov om, det er mandens eller kvindens ansvar at bruge kondom, ergo mener jeg ikke, at man kan stille en part for ansvaret, men man har lov at bruge hovedet, såvel mand som kvinde.

Og ja loven siger at det er kvinden der tager den sidste beslutning, og hvorfor gør den det? jo ser du, vi som danskere har stemmeret, når vi bliver 18.. det må jo så betyde, at en større del er uenige med din holdning, og har stemt for denne lov, så hvis det har så stor betydning, for dig, så må du jo tænke en ekstra gang, inden du sætter dit kryds næste gang, debatten løser og ændre jo ikke loven, men skaber kun diskusion og mundhuggen, og hvad får du ud af det?

Hvorfor er du her? påtværs
Hvorfor er du på debatten når debatten kun skaber diskussion og mundhuggen?

Der er jo nogen af os der gerne vil debattere.

Jeg mener ikke dette emne skal høre under politik, for som du selv siger der er ingen lov om hvem der skal beskytte sig og hvorfor ect.
Jeg mener ikke at alle skal være enig med mig, men af den grund må jeg da gerne studse over så mange herinde på debatten åbenbart mener, det er mandens ansvar at kvinder ikke bliver gravid ved engangsknald.

Jeg kender ikke mange kvinder, der dyrker sex med mænd de ikke er i forhold med. Men dem der gør, kunne aldrig finde på ikke at have kondom på sig, for som de siger: er det deres ansvar at sørge for de ikke bliver gravide og ikke lige pludselig står i problematikken: gravid med en mand de ikke elsker og som ikke elsker dem og højst sandsynlig ikke gider barnet.

Jeg snakker ikke om hvis beslutning det er, at bestemme om en graviditet skal fuldføres eller ej, for det er jeg fuldkommen ligeglad med.
Det eneste jeg vil debattere er: er det virkelig mandens ansvar at sørge for kvinder ikke bliver gravide?

Så al det der med lovgivning og hvor jeg skal sætte mit kryds har intet med min tråd at gøre.
Men hvis du mener der skal være en lovgivning om hvem der har ansvaret for om kvinden bliver gravid eller ej ved engangsknald, så er det måske dig der skal stemme anderledes..

Hvis du ikke betragter det som mundhuggeri dulkis
- så vil jeg da lige indskyde en kommentar til:

"så mange herinde på debatten åbenbart mener, det er mandens ansvar at kvinder ikke bliver gravid ved engangsknald".

- Nej det er ikke mandens ansvar at kvinden ikke bliver gravid. Det er mandens ansvar at sørge for han ikke bliver far, hvis det er det han vil undgå.

Sådan set yofilo
Sådan set mener jeg heller ikke at man skal fordumme kvinder mere end højest nødvendigt.

Men det ændrer ikke på at den mest sikre beskyttelse, både i forhold til graviditet og sygdomme, er kondom brugt korrekt.
Det kan altså kun sidde på manden - og jeg synes det er ansvarsforflygtigelse af højeste karat at nægte faderskab, hvis man gør en pige gravid uden at beskytte sig selv bedst muligt.
Jeg tager selv p-piller, men man(d) kan jo ikke være sikker på at alle kvinder i universet gør det. Det er ikke omkostningsfrit for kvinders helbred at fylde deres kroppe med hormoner, så mændende ikke kommer i klemme. Det er til gengæld rimelig omkostningsfrit for manden at bruge kondomet og beskytte sig selv (medmindre han er allergisk overfor gummiet).

Personligt har jeg mødt min del af mænd som brugte de værste undskyldninger for ikke at bruge kondom. Heldigvis har jeg altid været hysterisk med det og ganske enkelt nægtet at have sex uden, hvis jeg ikke kendte vedkommende særlig godt. Det er mit indtryk af nogle mænd vil gøre ALT hvad de kan for at undgå kondomet, det er tilsyneladende noget af et knæk for deres manddighed at den skal pakkes ind - og jeg mener ikke at de ensidigt kan fralægge sig ansvaret uden så at tage ansvar hvis kvinden bliver gravid. Jeg mener nemlig ikke at hun skal stå med hele "kagen" fordi han føler sig personlig krænket af et stykke gummi.

Dybest set mener jeg at begge parter skal tage ansvar; manden med kondom, kvinden med én af de metoder der virker for os - eller evt. med kondom som en fælles beslutning da der jo ret beset findes større ulykker end en uventet graviditet.

Præcis yofilo
Jeg er meget enig med dig.
Idag er det mere "normalt" og accepteret at vælge abort fremfor ikke-abort hvis man bliver uønsket gravid. Især hvis "far" ikke vil lege med.
Jeg er 100% for fri abort, men jeg stod også i situationen tidligere på året. Jeg troede at jeg var blevet gravid med min på daværende tidspunkt meget nye kæreste. Jeg har et barn i forvejen og ingen af os er ved supergodt helbred.
Jeg følte faktisk ikke at jeg havde et valg, hverken af hensyn til ham eller mig. Da jeg endelig fik lukket op og talt med ham (efter jeg havde fået konstateret at jeg IKKE var gravid) blev han utrolig ked af at jeg havde gået med denne forfærdelige overvejelse igennem et par uger. I hans øjne var valget ikke så sort/hvidt men som moderne kvinde er jeg vænnet til at tro at jeg ikke kan tillade mig at tænke i retning af at gennemføre en graviditet, hvis det ikke er planlagt og evt. kommer ubelejligt af én eller anden årsag.

Jeg synes det er forfærdeligt at den fri abort har ændret tankegangen så radikalt hos både mænd og kvinder. For mange har det ligesom mig og ender måske med at gøre noget de vil fortryde, ene og alene fordi de er præget til at tro at det er det bedste for alle.

Enig... påtværs
I at kondomer er det bedste, men hvis kvinderne er til løst sex har de jo også kondomer på sig, og de kan jo bare som dig sige vi vil ikke have sex uden kondom og så hive det op ad lommen.

Som tidligere sagt jeg har ikke haft engangsknald, men de mænd jeg har været i forhold med, der er det da også mig der har stået for kondomerne hjemme hos mig og de første rigtig mange gange jeg kommer hos dem har jeg også altid kondomer med.

De nægter jo heller ikke faderskabet, de nægter bare at have noget med barnet at gøre og det er vel fair nok.

begge deler ansvar Anonym
men man tar først og fremmest ansvar for sig selv, ja der kan ske uheld, men man må sgu da tænke lidt....

man er to til sex og derfor deler man også ansvaret

jeg er enig med dig

Kvinden er selv ansvarlig for prævention Manden med kanden
Kvinden er altså selv ansvarlig for at der bliver anvendt prævention.

Hvis barnet ikke er planlagt og aftalt som et gensidigt ønske, hvorfor fanden skal manden så belemres med det, når han ikke har ønsket det !

I disse ligestillingstider må kvinden også selv tage et ansvar. Brug prævention eller accepter en abort uden flæberi.

Ellers kan kvinden sgu' bare lade være med at sprede ben for gud og hver mand.

BRUG HOVEDET! AKAKAK
Det handler da ikke om, om det er kvindens eller mandens ansvar om en kvinde bliver gravid. Det handler om at det ligeså meget er mandens som kvindens ansvar, da begge køn er myndige.

Jeg har ikke sagt påtværs
det ikke er mundhuggeri, men det er al debat jo og hvis man ikke kan lide det skal man lade være med at debattere.

Næsten enig.... påtværs
Er dog ikke enig i de absolut skal acceptere en abort, men jeg mener ikke at de kan brokke sig over at manden ikke gider ungen.

du har vist kun læst med det ene øje som man læser
for i den tråd, er der bestemt flere der siger: Lige ansvar!

Men at den kloge mand, tager ansvar for sig selv, hvis ikke han vil risikere overhovedet at stå med et barn i vente!

Det er ikke det samme som at sige at kvinden er fritaget for ansvar for sig selv, vel.

Sålænge man ikke ved meget om sin partner, må hver især passe godt på sig selv. Mand som kvinde. Kvinde som mand.

Og det stod også flere steder i den tråd du refererer. Så hvorfor udlægge kun den ene del af tråden?

Svaret er her Har været der..
Det er nemt at svare på dit spørgsmål!

Den der ikke vil have et barn, skal sørge for at beskytte sig.

Hvis manden ikke vil have et barn, så skal han bruge kondom, hvis kvinden ikke vil, så må hun opfordre til kondom eller selv bruge en anden form for prævention.

Mænd skal aldrig nogensinde stole på at kvinden tager sig af det, det er den dummeste og mest huleboer agtige fremstilling af mænd jeg længe har hørt!
Hvis de ikke vil ende med et uønsket barn, så må de bruge gummi, og længere er den ikke.

Forskellige grunde! den anonyme gravide
Om hvem der har ansvar, skal man tage stilling til alle de forskellige ting i hver sag..

- Nogle gravide vælger (bevidst, og uretfærdigt) at dyrke sex, ubeskyttet, og vælger at få barnet.
- Nogle bliver, ufrivilligt, gravide. Og det kan have forskellige grunde, og forskellige følger (abort -hvis det bliver opdaget inden for grænsen). Nogle fravælger beskyttelse, in the heat of the moment.

Det er ikke alle, som bliver gravide, uden for et forhold, eller 'ikke-ønsket', som har noget valg, om de skal have en abort. For der er "kun" 12 uger, til at opdage det. Og der kan være MANGE grunde til at overse det.

- Jeg selv, personligt, er blevet gravid, efter et engangsknald. (Beskyttet engangsknald, med kondom, og fortrydelses pille -for at være "sikker" på at jeg ikke blev gravid- Troede jeg))
Jeg opdagede dét efter mange måneder. Jeg er overvægtig, med en ureglmæssig Mens. Og var de første uger FORFÆRDELIGT syg. Havde forskellige sygdomme. Mononukleose (kyssesyge) Blærebetændelse, osv osv. Hvilket skyggede over de gravide symptomer.....!
Jeg fik en lille bule, på maven, og gik til lægen. Han sagde (uden at spørge ind til graviditet) at jeg skulle til at tjek, for en vandcyste....- som overvægtige mennesker har stor risiko for at få (eller PCOs) -dette slog alle andre ting ud af hovedet.. Og jeg gik kun med ordet 'vandcyste' inde i hovedet.
Og der gik 2 mdr, før jeg kunne komme til en scanning. Og da var det for sent at få en abort......

Er det så min skyld? Farens? lægens? . . . Who cares...! Det er bare noget man må leve med...

Det jeg mener er, at der er forskellige årsager til en graviditet. Så det med at sige "hvem har skylden?" Der skal man spørge ud fra, alle de informaioner man har omkring graviditeten. . . Sæt ikke alle uønskede (morens eller farens syn)graviditeter i bås, med Èt spørgsmål...!