Er du også i finanskrise?

Er du også i finanskrise? Krone
Ligegyldigt hvor vi vender os hen pt. så er det den samme sang:
Finanskrise. Renten stiger, folk får færre penge til forbrug, detailhandlere og tøjbutikker, bilproducenter og andre klager sig.

Aviserne bugner med velmenende artikler:
"Sådan sparer du penge på tøj, gå på lagersalg!"
"Sådan sparer du penge på madindkøb!"
"Her finder du den billigste x" og så videre og så videre.

For mig personligt bliver jeg en smule utryg. Og tænker: Jeg må hellere sørge for at holde alt på et minimum. Ikke de for store udskejelser. Jeg mærker også, at fødevarerpriserne er steget, dankortet sidder ikke helt så løst, og budgettet er blevet lagt om, så jeg er sikker på at have penge til det, som skal betales.
Impulskøbene bliver færre.

Påvirker det også dig?
Og hvad gør du?
Har du lagt dine penge-vaner lidt om?
Og kan man egentlig gøre noget i lille Danmark, hvis økonomien alligevel er fastlagt af verdensøkonomien?
Og står det virkelig så skidt til som de siger?
Uha jeg synes ikke, at finanskrise er en sjov ting og bestemt bør man tage det alvorligt, men hvor alvorligt?

Temmeligt alvorligt ull
Stort set samtlige af de dagligvarer jeg normalvis køber er steget op til 20%, så det hugger skisme en del i det daglige budget.

Særligt for de "svage" i samfundet lurer en katastrofe, idet deres indtægt slet ikke følger inflationen/prisstigningerne.

Påpasselig stig-eriksen
Jeg er ikke i finanskrise men er absolut påvirket af det. Man ved jo ikke hvor lang tid der går inden det stabiliserer sig igen, men tror der sagtens kan gå nogle måneder endnu.

Pungen ligger en anelse dybere i lommen, ligesom man er begyndt at tænke sig om en ekstra gang når man handler ind.

Min største frygt er vores drømmerejse (7 uger fra februar) ikke bliver så stor en drømmerejse, for man begynder da at overveje om man har råd til at tage afsted [:*(]

Min økonomi er så lille Kamma
Jeg er studerende, så det kommer ikke til at have indflydelse på min økonomi. Jeg kan mærke prisstigninger meget kraftigt, men det er det eneste. Det lån jeg har, har jeg betalt af i næste måned, så de høje renter kommer ikke til at ramme.

For engangs skyld føler jeg ikke at min økonomi er i farezonen :-)

Man må bare stramme livremmen ind Karona
og holde ud de år det nu varer. Jeg er sikker på at vi ikke skal "lide" under det i ret mange år, før det begynder at vende stille og roligt igen[:)]


Men må indrømme at jeg da både var chokeret og forarget da jeg hørte om, hvor meget de amerikanske banker har lånt ud, det er jo sindssygt!!!! Kan godt være vores banker har været for gavmilde, men de har ikke været komplet hjernedøde i det mindste

Jeg vil ikke male fanden på væggen ernst_kolding
men vid, at det her kommer til at gøre ondt på rigtig mange og det drejer sig ikke om måneder, men om år før der stabilitet igen.

Karona, du er naiv hvis du tror det kun er amerikanske banker der har været for letsindige, herhjemme har pengeinstitutterne været meget fikseret på at tjene på udlån og der er lånt penge ud helt ukritisk, mange har fået så store lån, at de ikke kan betale tilbage på normal tid, men det har bankerne set stort på, derfor er det gået som det er.

Folk har købt boliger til vanvittige priser og nu kommer regningen, de som har købt fornuftigt har intet at frygte, men dem som har spændt buen til bristepunktet får en uhyggelig opvågnen.

Når følgerne af krisen for alvor slår igennem vil der være mange små og mellemstore virksomheder der er lukket og dermed stiger arbejdsløsheden.

Jeg behøver ikke engang at regne på det, det siger sig selv at en familie med en husleje på mellem 10000 kr og 15000 pr. måned ikke har en jordisk chance for at betale med 2 understøttelser, samtidig har mange husejere forbrugslån til bil, båd og rejser, de skal også betales og hvor skal pengene komme fra.

Pas på ikke at stifte gæld de næste 5 til 10 år, det bliver dyrt.

Toppen af isbjerget logik
Det ser ud til at vi kun har set de første spæde tegn på krisen.
Det kan man udlede af at direktører i bankverden og vismændene ikke tør spå om udviklingen af denne krise og at folketingsmedlemmerne ikke tør melde ordenligt ud, som de siger: "vi har en sund økonomi". De ved at hvis de fortalte åbent om fremtidens vanskeligheder, ville det påvirke forbrugeren til ikke at bruge penge, hvilket vil forværre krisen.
Vi kan derfor ikke regne med at de vil fortælle os om de vanskeligheder der ligger forude.
Det ser ud til at vi måske kun har set toppen af isbjerget og hvis det kun er toppen, vil hele den liberalistiske ide om at staten skal blande sig uden om markedsmekanismernes fri bevægelighed stå for fald.
Vi ser allerede tendenserne udspille sig i USA.
Der er nødt til at opstå en helt ny ansvarlighed.
Griskheden som er blevet plejet af regeringen og deres forlænget arm Cepos og andre liberalistiske intellektuelle, som I de sidste år har haft dominansen på medie siden, først i TV2 men lige så meget i DR som før har måtte kæmpe med myten om at være venstreorienteret og måske også har været det, men DR er kørt med på den liberalistiske bølge.
Medierne har været medvirkende til at enhver form for kritisk journalistik over for den Neoliberalistiske tanke kun nødtørftig har fået sendeplads.
Derfor har spillerummet været stort over for griskhed og egoisme.
De folk der har holdt sig for gode til at spekulere på pengemarkedet eller ejerboliger og pacelhuse er nærmest blevet betragtet som dumme, naive eller godtroende.
NU skal prisen betales.
Vi har selv været medvirkende til denne krise fordi vi har glemt hvad ordene "At vise samfundssind" egentlig betyder.

Næh batmann
jeg skal ikke sælge mine aktier de nøste 5-10 år så NEJ jeg har IKKE mistet nogen penge jeg har.
Man bliver jo ikke afkrævet penge pga aktierne falder, det er kun hvis man sælger man får mindre ud.
De stiger igen, jeg har tænkt mig at købe flere mens de er lave.
JO de stiger igen, tro mig.

Sparer altid Anonym
Nu er benzinpriserne jo faldet, så der er da også penge at spare under denne krise. Ifølge nyhederne idag er der også varer som rent faktisk bliver billigere under sådan en krise her, blandt brød.

Jeg tror det kommer til at ramme de folk som har sat sig i alt for store huse og dyre biler etc. Disse luksus ting kommer til at koste dem kassen.

Vi andre lønslaver kommer nok ikke til at mærke det så meget med mindre man har dyre lån i bankerne.

Faktisk skulle det være sådan ifølge nyhederne at man får mere ud af sin løn nu når man går ud og handler da niveauet i lønnen er steget mere end prisstigningerne.

Jeg tror ikke det kommer til at skade os at vi tænker lidt over hvad vi køber og ikke køber en masse ting vi egentlig ikke har brug for men bare det mest nødvendige.

Indtil videre har det ikke haft nogen indflydelse på mit liv, ikke andet end jeg kan købe billig benzin til under 9 kr, det er da lidt vildt, da prisen var over 11 kr for 1 måned siden.

Det var da også på tide... freja98
Så kan det måske være folk bliver normale igen. Folk bliver tosset i hovedet af alle de penge mellem hænderne, det er der alt for mange der slet ikke kan tåle. Så personligt tror jeg vi har godt af denne krise....

Staten skyld i krisen tnla
Det er desværre en udbredt misforståelse at krisen skyldes markedskræfterne. Det stik modsatte er tilfældet. Den skyldes tværtimod en kunstig lav rente i USA de sidste 7 år, samt det faktum at de to kæmpemæssige banker, Fannie Mae og Freddie Mac, i realiteten hele tiden har været statsgaranterede.

Folk ER grådige og naive, desværre. Men i sig selv skaber grådighed og naivitet ikke finanskrak. En fordrejning af tings/penges reelle værdi ligger altid dybest i årsagskæden, også her.

det rammer anoym
det rammer.og det betyder at vi køber tøj i genbrug
vi køber mindre af alt
vi hår ikke råd til andet
og vi sparer avisen væk vi
vi skriver en indkøbseddel og køber kun det der står på den
og er det lidt tilbage gemmer vi dem under madressen[:(]

hvorfor? banner
Det er aktierne der bliver mindre værd. Vi får jo ikke mindre i løn pga af det.
Hvis man bare lader være med at forøge sine udgifter behøver man ikke spare på hverdagsting. Hva ER det for et sortsyn folk har?
Vi mærker ikke en s... i et hverdagsliv kun hvis vi basserer vores økonomi på salg af aktier.
Jeg er ikke berørt af det og bliver det heller ikke.

Vi har lige købt hus ayla1978
Ja for et lille års tid siden, men vi er ikke krævende mennesker så huset vi har købt fik vi for 1.2 mil kr, ud over det har vi gæld for 80.000 kr, som er betalt af inden for de næste 4 år i banken.

Gudskelov lod vi os ikke friste da vi skulle tage lån hjem til huset, vi fik et fastforentet lån - selv om det da lød fristende med afdragsfrihed, og alt muligt andet.

Men jeg er den type der ikke ville kunne sove roligt om natten, hvis jeg ikke vidste hvad terminerene kunne stige med.

Udgifterene til maden er steget - men jeg har lært at være fornuftig hjemmefra, hvor vi ikke have ret mange penge da jeg var barn

Vi har 1000 kr om ugen at handle ind for, mad, vaskepulver, blomster, shampoo osv. og vi har altid penge til overs, og vi sparer ikke specielt, men handler i LIDL, hvor tingene er billigere.
Og så handler vi stort ind.

Ud over det har vi selvfølelig lommepenge og så sparer vi op hver mdr. Vi rejser ikke da jeg ikke tør flyve, og charter rejser ikke siger os noget, så vi tager på ferie i dK eller Sverige, i billigt sommerhus eks.

Vores bil er en ældre model fra 94, der er betalt og er i fin stand.

Vi bruger vist bare ikke ret mange penge, i forhold til mange andre - og jeg synes at mange har levet for lånte penge, klattet friværdien op, og lever over evne.

De vil få det svært, eller dem der har købt nyt hus inden det gamle er solgt - men hvordan man kan finde på det, at rafle om familiens eksistens grundlag er mig en gåde, når jeg skal være helt ærligt.

Vi bruger kun naturgassen til at opvarme vand, ellers opvarmer vores store bekasin brændeovn, uden problemer vores store hus på 250 kvadratmeter.

Træ køber vi stort ind af hos en lokal til billige penge.

NEJ krisen påvirker os ikke, heldigvis !

Jeg har virlig ondt af de mennesker som uvilkårligt bliver ramt af renten på huslån.

Vi har selv et hold venner, der har afdragsfrit boliglån, deres hus har kostet 1.4 mil kr - de påstår dog at de kun stiger ca 1200 kr om mdr i termin - om det holder ander jeg ikke ?


VH Ayla

Oh Ayla drudeheksehyl
Din lille fornuftige husmor [l].
Jeg har jo haft en leg,hvor jeg levede for 10 kr.om dagen.
Så det er nu hyldebær skal plukkes og laves til saft.Æbler og æblemos er også nu.
Det er en frygtelig arbejde,men faktisk ret sjovt,når det hele står på hylder og forsøder vinteren.
Ha det godt i jeres smukke hyggehus.
Kh.Drude

søde drude ayla1978
Ja jeg laver også hyldesaft,æblemos, og grød i denne tid - det er så dejligt igennem vinteren. Har også hyldeblomst saft og syltetøj, samt tørrede æbler i viktual rummet i kælderen :)

Jeg ville ønske jeg kendte til svampe - det gør du jo med garneti [;)] for så ville jeg samle og tørre vilde svampe fra skoven - men jeg tør ikke.

Leve for 10kr om dagen, sikke en fantastisk ide og eksperiment !

Ser du luksusfælden på tv3 ?

Mange ensomme sjæle tror de kan købe sig lykkelige - mit liv har indeholdt store tab, særlig min barndom, og det har ikke altid været lige sjovt at leve. Men mine sorger har lært mig at værdsætte og sætte pris på det allervigtigste i livet, som ikke kan købes for penge, kærligheden, tryghed, familien.

Jeg har jo alt !

Så nej jeg bekymrer mig ikke over krisen, og fornuftig mht økonomien JO det er jeg [;)]

God weekend til dig min ven [l]

Kh Ayla

Ja for Søren da! centurionen
Lige p.t. er jeg vildt i tvivl om man skal købe for 100.000 Danske Bank aktier til kurs 80-85 eller Carlsberg eller noget helt andet! Det ender dog nok med at jeg køber for en kvart mio. blandede bolsjer i denne ta-selv butik, kaldet Børsen.

Naturligvis hoppede jeg ikke på noget luftkastel kaldet "lån i friværdi" eller noget af alt det andet fattigdomsskabende pis som Fuph-regeringen har prøvet at lokke middelklassen ud i....for så var det da ramlet helt sammen!

Nu er der sørme noget ved at være dansker igen, hurrah for det!

Det korte svar: Nej! hoenemor1001
Jeg ligger IKKE søvnløs om natten, for jeg har IKKE tabt 1000vis af kroner på aktier. Jeg har kun nogle få vindmølleaktier, og de er betalt, og de bliver forhåbentlig ved med at give lidt penge for den strøm, der sælges.

Jeg har IKKE købt hus/lejlighed i de seneste år til alt for høj en pris for derefter pludselig at vågne op til, at jeg er stavnsbundet, fordi priserne er faldet, og at der derfor er større gæld i ejendommen, end den er værd.

Jeg har heller IKKE rentetilpasningslån, som pludselig skal konverteres til nogen med meget dyrere rente.

Men ja, selvfølgelig påvirker det mig:

Mine udgifter til fødevarer er steget.

For to år siden, da jeg startede på mit nuværende job, kunne jeg være heldig at købe benzin til 7.50 kr. pr. liter. Nu har jeg i længere tid skullet være mere end heldig, hvis jeg kunne købe diesel til under 10 kr. pr. liter. Det ser dog heldigvis ud til, at priserne er på vej ned nu (omend det går langsomt).

Mit billån er med variabel rente, så det kommer til at koste lidt mere pr. måned.

Og så er der hele den aldeles uforudsigelige del:

Hvor meget kommer det til at påvirke ledighedstallene? Både min mand og jeg er nogenlunde sikre i vores job, men bliver vi ved med at være det? Kommer ledighedtallene op på de højder, som de var i 30'erne?

Hvis en af os mister jobbet, kan vi stadig klare vores økonomi, men bliver vi begge ledige, så skal der sælges noget, og hvem siger så, at det er muligt at sælge?

Så jeg sover roligt i øjeblikket, men kommer vi til at få tilstande som i 30'erne, så vil vi alle blive påvirket - også mig.

mvh hønemor1001

Penge har aldrig interesseret mig, herete
så derfor har jeg nok altid følt et overskud, selv når kassen var tom. Til dem der ikke har penge til de dyre madpriser, jamen så er der da masser af alternative muligheder for god og sund kost. Bliv vegetar f.eks. for bønner og linser er billige - og tag ud i naturen og berig jeres måltider med lidt af hvert fra skove og enge.Smager herligt [;)]

Det gjorde jeg dengang jeg virkelig var fattig på penge, og aldrig har jeg levet så SUNDT!

Vi har nok af penge på bankbogen, og har heldigvis ikke været så dumme at investere i aktier. Boligen er med fastforrentede lån - at nogle er hoppet på den med flexrentelån fatter jeg bare ikke. Iøvrigt har jeg altid synes det var uetisk at spekulere med pengene, så det er vel de mest griske personer, der nu bliver taberne. De skulle hellere have givet deres penge ud til gode formål, så var de da i det mindste gået til noget fornuftigt...

Har en veninde der har mistet knap en mill. kr. (!) fordi hun har spekuleret i aktier. Synes det er synd for hende, men kan ikke få mig selv til at mene det er andre end hendes egen skyld, at hun har handlet så uforsvarligt med sine penge. De som har troet på den kapitalistiske markedsøkonomi og al det gøgl fra liberalisterne, har været godt naive og har så handlet med deres penge uden deres hjerte var med i det - for ellers havde de nok investeret pengene anderledes.

Men samfundet er fyldt med reelle tabere - rent økonomisk - som altid har måttet hutle sig igennem tilværelsen. Det er dem jeg mest tænker på i disse tider - hvor staten tager tommelskruerne på overfor de allersvageste i vores samfund. Stem dog den regering ud ved næste valg - de har jo fyldt os alle med løgn!!!

Ja vi kunne købe hele verden ku` vi [:D]

Pusser

HØRT!!!!!! herete
[;)]

Bedre kan det ikke siges!

Pus

Spise billigt ja goddag Anonym
Tror du selv på den med at fare ud på engene og finde mad. Helt ærligt, skal jeg give mine børn et par linser og lidt bønner med hver dag i skole?

Synes dit indlæg er godt på den måde at jeg kan kun give dig ret i at det er de mest griske personer som har taget disse flexlån, eller dem som satte sig i et hus de egentlig ikke havde råd til.

Jeg har altid levet efter mottoet :man skal ikke bruge mere end man har råd til. Så jeg har valgt ikke at sætte mig i et dyrt hus. Heller ikke nogen bil. Man skal ikke bruge flere penge end dem man har, hvis man gør det må man forvente at en dag skal de betaes tilbage. Og det er så det der sker nu, forbrugsfesten i danmark er slut, nu må vi leve som normale mennesker igen. Fødevarepriserne stiger og det er det jeg som ganske almindelig lønmodtager i en lejebolig kommer til at mærke i min hverdag.

Og jeg har aldrig stemt på venstre......

Hvordan kan det være regeringens skyld? SteenOlsen
Forstå ikke hvordan det kan være regeringens skyld, at din veninde er dårlig investor... Kan heller ikke se at der er noget galt i flexlån eller afdragsfrie lån - til gengæld er der noget galt i at bruge de ekstra penge til dumt forbrug... Det har igen noget med den enkelte at gøre og ikke regeringen eller andre.
Hvis du har et afdragsfrit realkreditlån og et dyrere boliglån samt billån, så giver det da kun mening at bruge afragsfrihedens beløb på at afdrage de dyrere lån - og den mulighed kan vi takke regeringen for.

Jeg syntes det er trættende og høre på anonym
Og det har ikke ændret privatforbruget.
Det ligger stadig højere nu end da det var de røde der sad på magten.

Dengang kunne man ikke lægge et holdbart budget, for så kom der stigninger på ejendomsskat og grønne afgifter.
Eller deres skattelettelser der kun kom dem med masser af penge i forvejen tilgode.

Det er ikke regeringen skyld der er finanskrise i hele verden, og jeg stemmer på dem igen.
Det køre helt af helved til med Guchi ved roret, det evner hun ikke.

HA hva sagde jeg? batmann
Jeg sagde jo at de ville stige igen, har lige forøget min værdi med 9%

Det skriver hun heller ikke Proaktiv
Hun skriver ikke at det kun er de amerikanske banker. Det drejer sig også om de danske banker og mange andre, men hun skrev at det PRIMÆRT handler om de amerikanske.

Og hvad bilder du dig ind at kalde andre folk for naive, når du ikke selv kan tåle den mindste kritik

afmatning logik
Det er ikke mere end et halvt år siden, vores da værende finans minister Thor Petersen fra venstre sagde at vi kunne købe hele verden. Nu skal de fattigste borgere i vores land, dem på overførselsindkomst stå for skud. Deres realløn er faldet for at motivere dem til arbejde, som de siger der er, men folk der søger ved efter 50- 100- 500 ansøgninger at det ikke passer. Og nu skal dagpenge perioden så sættes ned fra 4år til 2år, netop som den finansielle krise vil sørge for en større arbejdsløshed: Det siger selv regeringens egne vismænd. Mange mennesker har forregnet sig i forhold til at tro, de aldrig vil komme til at bruge hjælp fra det offentlige, at det så at sige var folks egen skyld hvis de ikke havde sørget for at have godt arbejde, god bolig, penge til at komme på privathospital os v.. men virkeligheden er at alle selv de meget velbeslåede kan risikere ar ryge gennem sikkerhedsnettet.
Heldigvis kan vi se at socialdemokratiet er blevet større end venstre igen og at flertals regeringens dage forhåbentlig er ved at være talte. Derfor behøver Guchi Helle ikke at ende ved roret som statsminister, det kan lige så godt være Villy Søvndal som er folketingets 3 største parti. Krisen fortsætter og det gør stigningen af mandater til oppositionen også om du kan lide det eller ej.
Det er ikke nok at Mette Fogh vinder Vild med dans, selv om vi alle kan se; at hun hendes dans fungere til privat brug og krobal.

Hva' gør man ?? mettemokke
Det er skam alvorligt, så der er kun ét at gøre - og sige:

http://farm4.static.flickr.com/3186/2941461067_cac07ddd6f.jpg?v=0

Fordele ved finanskrisen Ernstionius
Så vidt jeg ved er der selv i krisetider ligeledes fordele :-)

(ikke for alle men for nogle)

læs mere:
http://www.banktorvet.dk/artikler/fordele-ved-finanskrisen/

//Ernst_