Er du venstrehåndet?

Er du venstrehåndet? Liv@
På søndag er det international venstrehånds-dag :-)

Jeg er venstrehåndet, men har dog ikke tænkt mig at fejre denne mærkedag - vidste faktisk heller ikke, at den eksisterede, før jeg faldt over denne side "Famous Left-Handers": http://www.indiana.edu/~primate/left.html

Ærlig talt har jeg ofte forbandet, at jeg er venstrehåndet, det er lidt mere besværligt, da stort set alt er konstrueret til højrehåndede.

Det mest irriterende er dog, når man skal skrive f.eks. fødselsdagskort, og meget hurtigt risikerer at tvære det skrevne ud, fordi håndryggen passerer det, når man skriver teksten - Øv!

Jeg har hørt, at venstrehåndede skulle være mere kreative, da vi fortrinsvis bruger højre hjerne halvdel - og ikke den 'logiske og rationelle' venstre hjerne halvdel. Det passer meget godt på mig; elsker at tegne, lave grafik på pc'en og udtænke 'kreative problemløsninger' :-)

Men jeg har nok lidt svært ved at se, hvad der ellers er af positive elementer ved at være venstrehåndet... kan du nævne nogle fordele?

Venstrehåndede er dog i 'fint selskab' ;-) kan bl.a. nævne Einstein, Leonardo da Vinci, Mozart, Napoleon, Cæsar, Winston Churchill og Bill Gates som også er venstrehåndede. Men hmm - det var Boston kvæleren, Billy the Kid og Jack the Ripper så også...

Links:

http://www.citron.dk/2004/05/venstrehndet.html

http://www.lefthand.dk/

hvordan kan det være også venstrehåndet
at vi er nogle, der er venstrehåndet? Personligt er jeg ottehundredetoogtredive procent overbevist om, at det skyldes at jeg sad overfor min far (istedetfor vedsidenaf) da han ville lære mig tal og alfabetet før jeg startede i 1. klasse. Så kom jeg jo til at bruge venstre hånd, når han brugte højre.

Jeg tror ikke det er noget genetisk arveligt, men derimod social tilvænning.

Jeg er iøvrigt også meget kreativ - tegner, maler og spiller nok 10-12 forskellige instrumenter, både klassisk, rock og 80erpunk, god til at komme med kreative ideer på mit arbejde som ingeniør - men samtidig er jeg også super-logisk tænkende, andre kalder en "talmagiker" :-)

En ny undersøgelse viser Terminator
at det kan skyldes ultralyd.

Men spørg mig ikke hvorfor.

Den undersøgelse... Liv@
har jeg også lige læst. Men ultralyden skulle kun påvirke drenge fostre?

Jeg er nu nok... Liv@
tilbøjelig til at tro, at det til dels er arveligt betinget.

Min mor er venstrehåndet, og af os 3 døtre, er de 2 af os venstrehåndede.

Men der er jo også masser af eksempler, hvor begge forældre er højrehåndede - og de så får et venstrehåndet barn... så det kan jo ikke kun være genetisk betinget.

Hvad mon det så er, der spiller ind ...?

Nej.. komododragon
..men min mosters kanariefugl er venstrevinget. "Left Wing" som englænderne siger.
Derfor flyver den rundt og rundt om sig selv i cirkler i urets retning.


...tror du mig ikke?!

venstre hånd Anonym
Jeg er også venstrehåndet. Jeg tror det er arveligt, idet min farfar også var det. Til gengæld skriver jeg i dag med højre hånd. Det blev i sin tid pålagt i folkeskolen. Inden jeg startede i skole skrev jeg spejlvendt med venstre hånd.
Fordelen i dag er, at jeg kan bruge begge hænder ret godt.

Jee og Nee tomtitomtitom
Jeg er venstre med bestemde ting og højre med meste andre, fordi det skulle men gore.
Så nu er jeg altid forvirret hvor ting og sager er.

Men jeg glæder mig i de fine selskab vi er ind.
vh
Tom

Nej - jeg er ikke venstrehåndet, men..... BetteAnn
jeg havde engang en kæreste der var. Dvs han var blevet tvunget, da han startede i skolen til at bruge højre hånd til at skrive med.

Da han var 10 kom han til talepædagok for at få afhjulpet en stammen, som nu var så udpræget, at det var umuligt for fremmede mennesker at forstå, hvad han sagde. Talepædagogen satte ham til at skrive med venstre hånd og efter en måned var hans stammen forsvundet.

Jeg forstår heller ikke årsagen eller sammenhængen, men jeg har hørt om flere, der var blevet stammere af at blive tvunget til at skrive med højre.

Det har jeg så aldrig hørt om... Liv@
at folk risikerede at blive stammere, fordi de blev tvunget til at skrive med højre hånd. Men vil gerne tro, at det kan ha' haft nogle psykiske konsekvenser.

Gudskelov, at denne tvang er afskaffet - min mor (hun er fra 1943) blev også tvunget til at skrive med højre hånd... indtil hendes far bankede i bordet og forlangte, at hun skulle fortsætte med at skrive med venstre hånd :-)

Er der nogen der ved, hvornår det blev 'lovligt' at skrive med venstre hånd i folkeskolen?

venstrehåndet anonym
vi er 4 søskende, min ene søster bruger både højre og venstre hånd, og begge dele lige godt.
Hverken min mor eler far var venstrehåndede, så jeg tror bestemt ikke at det er arveligt, det ligger i et eller andet gen.