Er fredagscaféer unfair konkurrence?

Er fredagscaféer unfair konkurrence? komododragon
Restaurationsbranchen piver over, at fredagscaféerne sælger billige øl og at de derved mister potentielle kunder. Det vil de gerne have en sat en stopper for.

I min studietid var jeg selv medlem af en af de mange frivillige foreninger der drev de her fredagscaféer. Vi måtte ikke tjene på det. Vi fik ingen løn bortset fra hyggen ved det. Overskuddet gik udelukkende til at drive foreningen. Det var ikke voldsomt mange penge det drejede sig om.

Med andre ord kan man vel betragte det som en forening der køber øl ind for de studerende, istedet de hver især skulle ned i det lokale marked og hente deres egen pose med bajere.

Selv synes jeg at det er hysterisk at tage den glæde fra de studerende fordi nogle restauratører har fået den fikse ide at de gerne vil rane dette ølsalg til sig.
Fredagscaféerne har trods alt en vigtig social funktion på uddannelsesstederne. Den vil forsvinde.

Hvad synes i?

hørt hørt farspige
jeg er helt enig, hørte det godt i radioen i morges.jeg tænkte" de skal sgu ikke pille ved fredags-cafeerne". Da jeg var på s.u havde jeg slet ikke råd til at betale 50 kr for en øl.. jeg læser ikke mere, men støtter hellere end gerne fredags cafeen på vennernes studie steder.. helt sikkert. Vi kipper med flaget for de unge mennesker der arbejder frivilligt fredag eftermiddag :-)

fredagscaféerne - ja pbw
Fredagscaféerne er som du skriver et sted hvor studerende kan mødes uformelt til hyggeligt samvær. Det ville være dræbende, hvis man ikke efter endt uge kunne gå hen og nyde en øl sammen med andre fæller. Man mødes og kan tale med andre studerende på kryds og tværs. Slet ikke forkert, men der er selvfølgelig altid nogen...Er selv studerende i Århus i Nobelparken.

tjah Ting
Så vidt jeg ved er det kun de århusianske cafeer der vil have fredagsbarerne lukket. I Ålborg er der ingen problemer. Jeg ved ikke med København.
Det er bare latterligt at de århusianske cafeer ikke kan tåle at der er andre der sælger øl.
Skal privatfester også lukkes hvis de ikke foregår på en lejet café?

Det er rigtigt komododragon
at det har været oppe at vende i Århus flere gange, uden at der iøvrigt er sket det store. Restaurationsbranchen står åbenbart ret alene.

Men jeg hørte i TV2 nyhederne at restaurationsbranchen nu rejste sagen på landsplan.

Ikke nødvendigvis jm-2
Det er naivt at tro, at hvis "fredags-cafeérne" blev lukket, ville de studerende købe et tilsvarende antal øl på "autoriserede" værtshuse, restauranter m.v.

Selv om de studerende vel generelt har flere penge mellem hænderne end i mine uge dage, er det trods alt begrænset, hvor mange øl en studerende har råd til at købe til restauratør-priser.

Jeg tror, at restauratørernes drømme om meromsætning er skudt langt over målet.

Fredags-caféer på "non-profit" basis og i et rimeligt omfang, kan jeg ikke umiddelbart se noget problem i.

Det ville aldrig kunne blive det samme komododragon
hvis man skulle ned i midtbyen for at mødes med ens studiekammerater. Det ville skulle arrangeres. Det andet her er så dejligt nemt. Man kigger bare ned i fredagscafeen når man er færdig og ser om der er nogle man kender

Jeg tror heller ikke komododragon
at værtshusene ville få ret meget øget omsætning. På su har man simpelthen ikke råd til at betale de ågerpriser som de i hvertfald i Århus tager for en øl. Der bliver ikke råd til mange fadøl til 40-50 kroner stykket. Til sammenligning tog vi 13 kr. Det beløb er vist 15 kr. idag.

Mon ikke de studerende istedet ville købe en pose øl ved købmanden og finde at sted og sidde hvor de kunne drikke dem.

Enig komododragon
Se iøvrigt mit svar øverst.