Er Israel en brutal stat?

Er Israel en brutal stat? aziani
Israel fortsætter i disse timer sine gengældelsesangreb mod Hizbollah i Libanon. Kritikken af Israel vokser i takt med, at stadig flere civile libanesere bliver dræbt.

Store dele af verdenssamfundet forlanger våbenhvile – ikke mindst FN. Men Israel vil ikke have våbenhvile. Israel vil have lov til at fortsætte bombardementerne.

Er Israel i sin gode ret til at ramme civile, så længe Hizbollah bruger børnehaver og boligkarreer som skjul for deres soldater? Og er vi i de vestlige demokratier nødt til at se igennem fingre med, at Israel til tider er brutal i sin kamp for at overleve som Mellemøstens eneste demokrati?

Er Israel en brutal stat?

mvh. aziani

Det er... Krusty
...ikke til at sige. Jeg ved bare at jeg for nylig læste at der før oprettelsen af staten Israel ikke var nævneværdig ufred i mellemøsten. Så kan man jo tænke lidt over det.

En brutal krig med to brutale parter Anonym
det er vel hvad det handler om. Men Israel er iøvrigt begyndt at trække sig tilbage, men vil forsvare sig hvis de bliver angrebet. Det har jeg netop hørt i nyhederne.

Mærkelit spørgsmål SPM
Kan du svare på hvem som skal dømmes?
Provokatøren eller den provokerede. I snart 50 år har samtlige arabiske lande provokeret Israel på forskellig vis, og senest har Iran erklæret at Israels skal udslettes - dette uden protester fra noget arabisk land.

Hizbolla vidste præcis hvad de gjorde da de satte denne konflikt i gang.

Hizbolla vidste præcis hvilke ofre der ville blive da deres milits anvendte civile områder og personer i deres kanp mod Israel.

Hizbolla har præcist anvendt hvert eneste dødsfald til at retfærdiggøre deres sag

Formuleringen af dit indlæg vidner om at du du, som Geoge Bush, Hizbolla og islamiske terrorgrupper, inddeler verden i gode og onde med det formål at lade "festen" fortsætte.

Konklusion: Israel er hverken god eller ond. Men man kan diskutere hvor kloge Israel har været når de kopierer USAs taberpolitik i mellemøsten.

Irak-Iran Anonym
Iraks invasion af Kuwait.
Militærkuppet i Marokko (i afrika, men arabere og muslimer)
Iskold luft mellem Tyrkiet og Jordan pga. efter at tyrkerne er begyndt at dæmme Tigris og Eufrat floderne op.

Nej det er vist ikke Israels skyld det hele.

Nu siger du at ufreden kom samtidig med Israel. Noget andet der også har eksisteret i den periode er verdensmarkedets behov for mellemøstens olie.

Glem ikke Anonym
at Jøderne siden Inzifadaen har dræbt palæstinensere i flæng. I tal overgår det 1 -10 i jødernes favør. Jøderne er ikke blege for at angribe og myrde løs i flygtningelejre, skoler hospitaler. De viser på ingen måde storsind; de smadrer landsbyer, ryddder bebyggelser, opsætter hegn, tilraner sig land, bygger bosættelser, ekspanderer som det passer dem... Ingen i det internationale samfund løfter en finger fordi storebror USA nedlægger veto. Hvad sklal palæstinenserne gøre andet end at forsvare sig med de få midler de har...... Det er ikke dem der angriber......

Kæmper for sin eksistens kaiogkaren
krig er brutal.

Nej men Hisbolla er. herollen
Du spørger om Israel er en brutal stat. Nej men de slås for deres eksistens i et område hvor der er fuldt med arabiske stater. Det er Hizbolla som ikke vil instille deres udrydelser af et lille land og derfor må kampene fortsætte indtil en ny verden vil se dagens lys.
herollen

Altså ikke logget ind
Når hamas og hizbollah gemmer sig i flygtninge lejre skoler hospitaler, og beskyder israelerne fra disse steder, er israel tvunget til at svare igen. Man kan ikke gardere sig mod en samling hyklere som gemmer sine aktiviteter blandt den civile del af befolkningen og bruger civile som bombeskjold og dække.

Derfor vil der komme civile ofre men det er ikke det israelerne går efter, da de derved mister sympatien i andre lande. Noget hamas og hizbollah udemærket er klar over og derfor sørger for at der komme så mange civile tab som muligt.