Er jeg fattig? "-part 2"

Er jeg fattig? "-part 2" Sofie M.
Okay... Jeg synes jeg kan forstå at jeg ikke burde have noget at klage over, og mange antyder at jeg ligefrem lever i luksus? Dette vil jeg så gerne have lov at afkræfte.
Med 6000 kr/ md har jeg ca 200 kr at leve for om dagen, altså 200 x 7 kr = 1400 kr på en uge.
Et typisk uge-budget for mig kunne se således ud:

Mandag:
Brød, Sodavand, Dragee, Mælk: 42 kr
K-salat, Medisterpølse: 45 kr
Kantine, arbejde: 36 kr

Tirsdag:
Fødselsdagsgave, fødselsdagskort: 223.00 kr
Pålæg, M&M´s: 63 kr
Kantine, arbejde: 36 kr

Onsdag:
Læbepomade, Badesvampe: 61.00 kr
Batteri til ur:   65 kr
Kantine, arbejde: 36 kr

Torsdag:
Mælk, Fazer mint, Pålæg   84 kr
Kantine, arbejde: 36 kr

Fredag:
Café-besøg: 85 kr
Kantine, arbejde: 36 kr

Lørdag:
Trøje: 299.00 kr
Mad: 40 kr

Søndag:
Benzin: 220.00
Mad: 40 kr

Altså ialt 1447 kr. Som I kan se står der hverken dyre fødselsdagsgaver, Gucci-sko eller Vuitton-tasker på budgettet, og alligevel er uge-budgettet allerede overskredet med 47 kr.

Jeg spiser ofte på arbejdets kantine, da jeg ofte ikke har råd til at lave mad selv til én person, da det ville koste mig det dobbelte hvis ikke mere at skulle gøre det. Så jeg lever bestemt ikke et liv i luksus.


Der er nogle der påstår de nærmest lever 4 personer for det halve af hvad jeg gør, altså 4 personer der lever for 3000 kr/ md?

Jeg vil meget gerne se et budget for hvordan I får DET til at hænge sammen, for for mig at se, er det simpelthen umuligt...

Bruger du penge som du skriver her simon-says
så går det da først agurk for dig, - men god jul!

*FB*

Din "måde" at bruge penge på er hul i hovedet. dulkis
Du har en urealistisk forestilling om, hvad hjemmelavet mad koster. Er du da rigtig klog at brug 36 kr. i kantinen?

Jeg spiser også i kantine - men for 15kr.

Din kantine har du ikke råd til at spise i. Lad nu det ligge.

Problemet er ikke at du bruger for mange penge, men at du ingenting får for dine penge.

Kan du forstå det?

Chokolade-gris... anders_engberg
Du spiser da en smule chokolade?

Men om ikke andet - så er det vel ikke hver uge du skal købe en trøje om lørdagen vel?

Prøv at dele dine udgifter op i nødvendige og unødvendige udgifter.

Ugebasís

Kantine 180 kr
Benzin 220 kr
Madbudget 500 inkl chokoladen

Så har du 500 kr om ugen til unødvendige eller ting der ikke forekommer hver uge - tøj, personlig pleje, cafebesøg mm.

(bruger du endda kun 300 en uge, så er der 700 til den næste... )


Hjalp det?

Har ikke selv problemer med min økonomi og ligger ca i samme niveau som dig - plus det løse og lidt til - og får det mere end nemt til at slå til!


;o)

Anders - der ved du har det godt i forhold til mange.

tilføjelse... anders_engberg
Til madbudgettet på 500 har jeg en fornemmelse af at det også kunne blive en opsparing måske, eller tilmed kunne dække andre huslige omkostninger.

;o)

Anders

Det er jo et dårligt argument Sofie M.
at bruge mit kantine-forbrug som skyld i et skræntente budget. De 36 kr om dagen svarer jo ikke til andet end en ryger der ryger en pakke cigaretter til 33 kr om dagen. Og det ødelægger vel næppe deres budget?

Kvinder har nu engang Sofie M.
et tøj-budget der skal forbruges, ligesom mænd har et gå-i-byen-og-drikke-sig-lam-hver-weekend-budget der skal forbruges. Og jeg synes nu mit tøj-budget ligger i den mere beskedne ende af skalaen.

Hvordan skulle jeg ellers bruge dem? Sofie M.
Ja jeg spørger bare...

Det er også noget af en opgave carmenfreya
at få måske ca halvdelen af hvad du har til rådighed, til at slå til hvis man er en familie. Men realiteten er bare at det er hverdag for rigtig mange.

Jeg tror såmænd ikke der var nogen der forventede at du skulle lægge et helt ugebudget på bordet :o) Alle har jo lov at leve, vælge og priortere som det passer dem bedst.

Men rigtig mange i dagens danmark har reelt ikke noget valg til at leve som de ønsker da der simpelthen ikke er overskud til det.


Mange ville være nødt til at vælge både slik og sodavand fra som du har i dit eksempel ( dette ikke sagt for at du skal droppe det - slet ikke )

Det samme med trøjen og cafebesøget. Mange køber først og fremmest tøj til børnene, og så venter de selv. De går måske i genbrugsbutikker hvor man faktisk nu om dage kan få rigtig pænt børnetøj til få penge ( småbørnstøj bliver jo ikke slidt på samme måde )

Selv har jeg opgivet at lægge budget da jeg i mange år har haft underskud af forskellige årsager. Men jeg klager ikke, har selv valgt mit liv som selvstændig med hvad deraf følger ( som M47 vist skrev den ene måned har man minus at leve for og den næste har man i overflod - næsten )

Og uanset hvor lidt eller meget man tjener, så afhænger det i høj grad af hvad man priorterer i sit liv.

og så længe man har tag over hovedet, får mad hver dag og tøj på kroppen, ja så skal vi ikke klage.

Tøj og sko køber jeg og min mand kun når vi er absolut nødt til det, og så kigger vi meget efter udsalg eller tilbud på både det, og på dagligvarer. Cafe eller i det hele taget det at gå ud gør vi sjældent, men når vi gør, er det ofte i forbindelse med venner eller andet der gør at vi kan være fælles om udgifterne.

Jeg tror såmænd ikke der er nogen der har været ude på at såre dig, ej heller at folk er misundelige ( jeg er ikke ihvertfald ) men mange vil automatisk reagere som det er sket her, netop fordi der er så rigtig mange som er nødt til at leve for væsentligt mindre end dig. Folk har blot følt at du måske ikke helt havde øje for at virkeligheden kunne være så meget anderledes end din :o)

Men nyd det Sofie :o) så længe du bare er dig selv, men vær forberedt på at det ikke bliver nemmere den dag du stifter familie. Men det kan lade sig gøre. kommer an på hvilke værdier man priorterer - materielle goder eller de mere menskelige og nære.

Jeg har selv gjort masser af fejltagelser i mit liv rent økonomisk - men meget af det er jeg helt uden skyld i ( div arbejdulykker etc som har bragt mig bagud økonomisk )Men jeg har det godt og er heldigvis i besidelse af det mest værdifulde, nemlig en super familie som altid bakker op. Det er 1000 fold mere værd end overskud rent pengemæssigt

Kærlig hilsen
Carmen

Ingen siger carmenfreya
at fordi man er kvinde at man SKAL have et tøjbudget.

Jeg har ikke noget og har aldrig haft det. Køber når det er absolut nødvendigt og ikke før. :o)

Men har egentlig heller ikke noget specielt choppegen ;o)

Og ingen siger at fordi man er mand at man så SKAL gå ud og drikke eller på anden måde fyre den af ;o)

Kærlig hilsen
Carmen

studielån anonym enlig mor på su
det lever jeg af... ville ikke få mad på bordet, hvis ikke jeg havde et lån ved siden af. Jeg kan desværre ikke arbejde, da faren til mit barn ikke gider at se barnet. Ellers kunne jeg jo arbejde i det mindste hver anden weekend. Da jeg er uddannet inden sosa.

Du bruger 200 på benzin kaminsky
hvis man har bil koster det kassen og er lidt en lukus. Alle der tjener under 350000 kr/år burde cykle

Madpenge JAG
Jeg bor sammen med min kæreste og vi bruger ca. 2000 kr på mad om måneden, det vil sige køber ind når det er billigt og fryser det ned.
Pålæg kan også fryses og tages op i mindre potioner.
Rugbrød, kartoffler og ris koster ikke en formue

Enig... anders_engberg
Så laver du en post der hedder tøj!

6000 kr er meget - og det burde du forstå ved at læse de indlæg der var på dit første indlæg.

Prøv at skematiser eller opdel dit forbrug.

På et tidspunkt brugte jeg rigtig mange penge - uden at få noget rigtig ud af dem - gik mine kontoudtog igennem og så at 80% af mine transaktioner var på servicestationer (hvor jeg købte kaffe, smøger og crossaint'er) - så begyndte jeg at købe en karton smøger af gangen og tage kaffen med hjemmefra - upti - første mdr efter havde jeg et plus på i hvert fald 1000-1500 mere end jeg plejede at have.

Men er du vokset op i et liv, hvor du aldrig har manglet noget og dine forældre har haft en god økonomi, så kan det være svært at vende sig til skulle købe alting selv - og indse at ting koster!

Flyttede hjemmefra som 17 årig på en opsparing - og fik ca 4000 i SU pr mdr da jeg blev 18 - og med 3500 i faste udgifter, så måtte jeg finde et job - og tjente ca 2000 ekstra pr mdr - og klarede mig fint. Det handler om at priotere - og tænke sig om.

Da jeg fik mit første job efter uddannelse havde jeg også pludselig over det dobbelte til mig selv om mdr - og så gik det stærkt.. så blev byturene sjovere, tøjet udskiftet noget tiere og alt blev brugt... heldigvis lærer mange at styre økonomien med tiden... Håber også du gør det - du står i en god situation.

;o)

Anders

Du ike fattig.du ike rig. sanoia
Du vist bare ike vandt til at spare,det je heller ike,je gide ike spare og kede mig,men det ike meget penge du har at lave hygge med,det syndt,je håbe du får det bedre.
Kærlig Sanoia.

En anden ting mht til tøj... anders_engberg
Så er det jo overdrevet så meget tøj i piger kan få for 1000 kr - mine veninder kan shoppe 3 poser for de penge..

For en fyr er det lige til et par jeans og en skjorte (hvis man er heldig)...

Der misunder jeg sq jer piger til tider... :)

;o)

Anders

Det er OK sofie Anonym
Synes ikke du er forbryderisk fordi du har 6.000. Eller specielt forkælet fordi du har tanker om hvorvidt du er fattig. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at der hver måned er ting du ville ønske du kunne gøre.
Synes i øvrigt heller ikke at du er SÅ stor en gris med dine penge efter at have set dit budget.

De folk der først og fremmest lader høre fra sig er dem der har mindre end dig. Enlige mødre, studerende, sygemeldte, førtidspensionister etc. Der er mange, rigtig mange i Danmark, der har mange flere penge til rådighed hver måned end dig.

Afhænger selvfølgelig meget af hvor og hvordan man bor. En del har villet have et hus for enhver pris. Havde vi gjort det havde vores økonomi f.eks også set markant anderledes ud.

INGEN AF JER FATTER EN BRIK.. tntxxxit
for undtagen Sofie.
Hvis man vil låne penge til feks. et hus, så har ALLE banker en tommelfingerregel: feks. 1 person MINIMUM kr. 4.500,-. 2 voksne og 2 børn MINIMUM kr. 10.000,-. Dette er rådighedsbeløb vi taler om, altså efter at alle faste udgifter er betalt. Hvorfor tror i at bankerne sætter disse minimumstakster??? Fordi at det er det der skal til!!
Hvis man lever for kr. 3.000,- om måneden 2 voksne og 2 børn, (som nogen skriver at de gør) så fint!! men normalt, er det sgu´ ikke!!!

Så Sofie, fattig er du ikke, men heller ej rig!

Tak Sofie M.
Jeg er specielt glad for sætningen "Synes i øvrigt heller ikke at du er SÅ stor en gris med dine penge efter at have set dit budget."

ja du er fattig....... anonym
i kapaciteten af hjerneceller........

Hmmmmm anonym
Kantinemad kan spares væk ved selv at tage mad med.
Tøjbudget kan også spares væk. Dit ugentlige budget er ikke engang mit månedlige.....Og ja jeg er en kvinde i 30´verne.
Fødselsdagsgave, der er 52 uger på et år, så mange giver jeg ikke gaver og når jeg gør er det for lidt mindre.
Cafébesøg er måske en gang hvert halve år for mig.

Osv. osv.

Ved godt at det er eksempler, men der kan hele spares hvis man tænker sig lidt om. Spørgsmålet er så om man vil undvære det der skal spares væk.
Du tænker måske, cafébesøg skal der være plads til, ja måske, men det er ikke livsnødvendigt og kan sagtens spares væk. Tag en termokande/sodavnad med fra Netto med hjemmefra og sid på en flot plads.

Ja, der er penge at spare.
Mange danskere er meget forkælede og forvente.....

Hmmm dulkis
ja sådan kan tingene da gøres, men sådan gider vi da ikke leve - og cafébesøg hvert halve år rækker nok, ikke hvis man er ung og single.

Det er da de sjove ting, der skal være plads til.

Præcis.. tntxxxit
det jeg mener i mit indlæg "ingen af jer fatter en brik". Jeg bliver nærmest harm når jeg læser indlæg fra "alle dem som ikke har så meget- men masser af ondt i røven". jeg har selv ca. 15-16.000,- til min kæreste og 2 børn, jeg føler mig ikke rig, men har heller ej investeret i hus som så mange af mine venner. overvejer dog at købe sommerhus og vil derefter have ca. 10-11.000,- tilbage om måneden, dette er jeg ikke sikker på er nok!

Jamen dine penge går jo også "op i røg" dulkis
uden at ryge. Det er alt for dyrt i den kantine.

Se på hvad du gerne vil have penge til og find så ud af, hvordan du kommer billigst omkring de andre ting.

Jeg ryger ikke til daglig mere, men spiser heller ikke pengene op. Jeg rejser for dem.

Tænk dig nu om! Realist
6000 om måneden er altså den rene luksus, men nu skal du få en del af opskriften på, hvordan man lever på luksus på SU - og altså dermed har under en trediedel af dit budget.

Brug en halv time hver søndag eftermiddag på at læse tilbudsaviserne - skriv de gode tilbud ned, i dit tilfælde endda på chokolade, og køb så ind efter din indkøbsseddel - og intet andet!

Tag madpakke med på arbejde - selv på universitetet er kantinen for dyr, så smør madpakken selv. Det kan du gøre for i hvert tilfælde seks kroner om dagen, så her er din besparelse ca. 20 arbejdsdage x 30 kr = 600 kr om måneden. (Aner det ikke - men der kan vel købes en ret lækker bluse for de penge?)

Når du køber madvarer ind - så køb stort ind, når du har læst tilbudsaviserne! Køber du fx. to kg oksefars, så lav fx. 10 hakkebøffer og frys dem ned enkeltvis. Så laver du nogle poser men fars ved siden af, som du så kan bruge kreativt.

Du kan selv fortsætte lidt herfra, og så går vi ned på detaljeniveauet:

Bruger du din indkøbspose som affaldspose efterfølgende, så tænker du dig bare ikke om. En indkøbspose koster ca. 2.50 - en affaldspose fra rulle koster ca. 10 øre. Genbrug dine indkøbsposer og gang så selv besparelsen op.

Køber du fx. 10 koteletter på tilbud, så panér dem alle med det samme og frys dem ned enkeltvis - ellers kommer du til at bruge et æg hver gang, på denne måde kan du klare det hele med et eller to æg.

osv, osv, osv
Men kort og godt, tænk dig om - tror det er der, dit problem er!

Ja okay Sofie M.
Selvfølgelig giver jeg ikke 52 fødselsdagsgaver væk om året, eksemplet var taget med for at understrege at jeg ikke giver luksuriøse gaver på 2-3000 kr væk. Men faktisk yderst beskedne gaver, hvilket er hvad jeg har råd til.

Men er det ikke en fødselsdagsgave, så er det en anden uforudset udgift, såsom en ny vinudesvisker fordi gummilisten er slidt af den gamle, en ny pære fordi den gamle er sprunget, et nyt badeforhæng fordi det gamle er jordslået/ tilkalket, nye strømper fordi der er huller i de gamle, et nyt indkøbsnet fordi hanken knækkede på det gamle, en ny cykellygte fordi man tabte den gamle eller noget helt andet... Eksempler er der nok af.

Så fordi jeg lige har taget en fødselsdagsgave på 223 kr med i eksemplet, kunne det ligeså godt være en anden uforudset udgift, og ofte er det langt dyrere ting, såsom fx nye dæk til bilen. Så taler vi ikke om 223 kr, men nærmere 2500 kr.

hmmmm igen anonym
Ja, de sjove ting skal der være plads til, men det kan altså godt gøres uden at bruge mange penge. I stedet for at gå i 7-11 kan man gå lidt ned af gaden og købe noget til det halve.

Osv. osv. om sommeren kan man da selv købe noget og tage med i f.eks. Nyhavn, man behøver da ikke købe en øl til 50 kr. Sådan kan jeg blive ved.

Der er ikke mange der kan forstå hvordan jeg kan spare op og stadig tage på week-end ture, på sommerferie osv. Jeg må da leve kedeligt. Næ, jeg tænker bare over HVOR og HVORDAN jeg bruger mine penge.
"Forfatteren" skriver hun ikke har råd til at lave mad da hun skal lave til en, så hun køber i kantinen. Helt ærligt. Hvad med at lave nogle portioner mad, fryse det man ikke spiser og evt. gemme noget til dagen efter.
Køb noget brød og pålæg, eller tilbered en salat hjemmefra, det er meget billigere. Men sådan er der jo så meget.
Igen meget forkælet og forvent.....

Nej - men fordi du ikke kan finde ud af det dulkis
er det jo ikke en naturlog at alle skal være økonomiske mongoler.

En madpakke for 6 kr? Sofie M.
Hvordan lader det sig gøre, når en pakke K-salat koster 17 kr, og rækker til 3 skiver rugbrød? Eller en pakke Stryhns der koster 23 kr, hvor man kan smide to-trejde-ele ud fordi man ikke gider leve af leverpostej-madder 7 dage om ugen, før den bliver for gammel?

Men hvis man gider at spise leverpostej-madder 7 dage om ugen, så kan det muligvis godt lade sig gøre.

Men jeg må da sige du her kommer med et seriøst bud på hvordan man lever 4 personer for 3000 kr/ md... Hvilket jo var det jeg efterspurgte. Så tak for det.

hvis du har en mail adr billig_mad
så vil jeg sende dig et kopi af alt hvad jeg køber ind til en familie på 2 voksne og 2 børn(8 og 16) og så vil du se at det kan gøres for ca 4000 altså 1000 pr person alle 4 får morgenmad, madpakke med på skole/arbejde aftensmad , weekendhygge (slik,kage,boller eller lign.) og der er frisk frugt døgnet rundt til frit afbenyttelse.

Som jeg skrev anonym
var det nok eksempler du kom med.

Men jeg ville stadig kunne spare ihvertfald det halve og så spare det andet halve til banken.....og stadig have det sjovt. Her kunne man så også tage til de uforudsete udgifter som en bil giver.

Kan du ikke bare skrive det her? Sofie M.
Jeg tror der er andre der kunne være interesserede i at se hvordan du budgetterer.

Hvordan anonym
kan du vide om alle her er citat "Enlige mødre, studerende, sygemeldte, førtidspensionister etc."?

Jeg er på deltid da jeg prioriterer dette i mit liv. Så min indkomst er selvfølgelig derefter.
Min mand har ca. 22.000 kr. før skat.

Så vi hører ikke til de højstlønnede.

Selvfølgelig skal lange uddannelser belønnes, men efter min mening kan man ikke klage over sin økonomi hvis man har mere end kr. 25.000 før skat pr. måned. Hvis man gør må man se sin økonomi efter.

Og ja, jeg ville da også gerne have mit eget hus (bor i KBH), købe hus i Sydfrankrig osv.

(Ved godt at med kr. 25.000 kan man ikke købe meget hus for i KBH, men der bliver immer væk solgt både huse og lejligheder stadigvæk - og ja jeg ved godt det nok ikke er førstegangskøbere - men det er da den eneste grund til at skulle have flere penge).

Men man må jo prioritere.....

har fulgt med her lige så stille Mee
- og tænker meget over at det 'nødvendige' der i grunden er helt unødvendigt, - selv har jeg 29kr/dag til transport, mad, tøj osv. Og så ryger jeg endda ... Mange vil sikkert sige det ikke kan lade sig gøre, men man kan gå meget langt på lidt pasta :o(

ok, jeg lever ikke - men jeg overlever

overforbrug svanen
Som jeg ser det, er der mindst 500,- kr som jeg vil betegne som overflødigt. Du kan umuligt have brug for at købe en ny trøje til 300,- hver uge og du skriver det er en typisk uge. Jeg vil ikke gå nærmere ind på alle de andre steder hvor jeg synes du enten måtte undvære eller i hvertfald købe billigere. God fornøjelse med dit sparebudget, for du sparer da ikke på noget nu.

Økonomisk prisspionen
Dine indkøb er alt for dyre, går du i Irma? Næste gang du har tid, så gå en tur i Aldi/Rema/Netto osv, de er ikke billige med de samme produkter. Hold også øje med hvornår de får friske varer og tjek holdbarhedsdatoerne, de friskeste står nederst/bagerst! Der kan p det samme produkt være stor prisforskel, fx toiletpapir -hvad nytter det at det er tykt, hvis der er til det halve antal toiletbesøg og koster det dobbelte??? Gaver kan du også købe på forskud, når der er tilbud, du ved jo hvornår dine venner har fødselsdag. Og du? BILEN! VÆK MED DEN! min var også mit kæreste eje!!! jeg har endog boet i den i 2002 i februar i 3 uger!, men helt ærligt, det er for dyrt for dig. Altså, gå en spiontur og tjek priser, hold op med at handle hver dag, der ryger for meget ned i kurven, mange kopiprodukter er lige så gode, fx. leverpostej til ca. 7 kr mange steder (stor bakke du giver 23 kr for). Og husk!!! gå ALDRIG på indkøb når du er sulten! så bliver man fristet over evne og kurven fyldt til randen!!! ;-) tag en rød textpen og overstreg alle de unødvendige indkøb - og tæl sammen, så ved du hvad du skal undgå næste gang! ;-)

PS... prisspionen
hvis du synes at det lyder drønkedeligt, så tænk på hvor meget du kan få for de penge du sparer og kan *spare op* - ferie? nye møbler? planlæg dine store indkøb, alt det dyre kommer på udsalg lige efter jul, kunne du trænge til nyt vinterovertøj? måske til næste vinter? så skal du købe den lige efter jul! så kan du få den til under halv pris, vær 1-2 sæsoner forud i tøjkøb! (inkl.sko/støvler)

Spar mange penge jetpost
ved at handle en gang om ugen, så slipper du for at få alt det "skrald" med hjem i posen, her er tænkt på slik og andre unødvendige ting. lav en madplan, og handl efter den, så kan man bruge rester til næste dags middag.sådan overlever man.

Hej billig_mad. stepper
Du må gerne sende en kopi til mig hvis du vil

på forhånd tak

sikke noget crap at fyre af jetpost
det rager sgu da ikke dig om folk har bil eller ej. Ligegyldigt hvad de tjener.

det er ikke i banken jetpost
man bruger de regler, men i kreditforeningerne. Få lige styr på facts før du udtaler dig. Banken ved godt at det ikke er normlt at have 10.000 kr til forbrug, og låner sagtens ud til fokk der har meget mindre.

K-salat jetpost
behøver det at være K-salat???? Der fndes discount butikker.

Netop kaminsky
Men en bil er dyr i drift

undskyld, det var nok ikke tydeligt, men jeg henviste til mange af dem Anonym
der svarede på sofies første, oprindelige indlæg. Dér fandt jeg bare at de fleste der lod høre fra sig virkede som om de havde færre penge end sofie (og derfor fandt sig berettiget til nærmest at skælde hende ud) OG at mange af indlæggene var fra dem jeg nævnte; studerende etc. som jo ikke ligefrem er berømte for at have mange penge til forbrug.

Nej... Rumse
Nej du er ikke fattig, men sikkert snot hamrende forkælet!!!

Jeg er enlig mor, når udgifter osv. er betalt, så har vi ca 2000-2500 kr og leve for, for dem skal vi så købe mad, tøj gaver osv. osv for udover det har jeg en kronisk sygdom som kræver daglig medicin, dette er der desværre ikke tilskud til, så det skal også betales af egen lomme. Men vi lever, ogvi overlever!

-hvordan kan det så lade sig gøre, ja, bla. fordi vi ikke er mere forkælede end at vi kan lave vores egen madpakke, modsat dig, køber vi ikke slik hver dag, men får hyggeslik om fredagen, vi køber ikke K-salat men kødpølse, og ja så køber vi heller ikke en trøjje til 299 hver uge eller går til fødselsdag hver tirsdag!!!

Der er mange måder og leve på, og jeg siger ikke at din er forkert. Men til dit spørgsmål om hvor vidt du er fattig, så NEJ vel er du ej', men du er sikkert lidt forkælet!!!

Budget 4000 for 3 personer Nanonym
Kære Sofie M.. her er det budget du beder om som passer til min familie på to voksne og et barn på 6 år. Rådighedsbeløb 4000 pr. måned.
I weekenden gennemsøger vi alle tilbudsaviser for gode tilbud på fødevarer og lægger en ugeplan udfra dette.

Dette gør at vi kan lave aftensmad for ca. 45 kroner pr. dag. For 30 dage er dette 1350 kroner.

Madpakkerne smører vi selv hvilket kan gøres for 10 kroner pr. person når man medregner grøntsager og frugt dagligt altså 900 for 30 dage.

Hertil kommer morgenmad som havregryn(1 pakke ugentligt),cornflakes(1 pakke ugentligt), mælk(1 liter dagligt),juice(1 liter dagligt) 300 for 30 dage.

Shampoo,sæbe,rengøringsartikler,toiletpapir og tandpasta,vaskepulver,parfume osv er ca. 500 for 30 dage.

Tilbage er ca. 1000 til det ekstra gode, legtøj,fonøjelser, gaver osv.

Når vi er heldige at der kommer børnepenge hver tredje måned på ca. 2800 kroner bliver der købt tøj og sko. De børnepenge der kommer i Oktober gemmes til Julen.

Altså 3000 om måneden på mad og andre nødvendigheder, 1000 på lommepenge og ca. 700 på tøj og 2800 årligt til jul.

Så kan du altså ikke brokke dig over 6000 kroner når du er alene.....

Sælg bilen James Last
Det er ikke en menneskeret at have bil !

Sælg bilen hvis den gør din økonomi sur, så får du masser af luft i budgettet. En bil er et luksusgode for dem der har råd.

Du kan vel bruge de offentlige transpostmidler eller en cykel.

hmm miglucky
vi er 2 voksne,2 hunde og 3 katte.vi har ca 4500 pr måned til mad,tøj,fornøjelser og løse regninger.og vi klare os fint..

Helt enig f.eks. Tarzan
sælg bilen for det er rent faktisk en luksus

Til Sofie Bamseline
- om du er fattig eller ej - det afhænger af hvem du sammenligner dig med.

Efter min opfattelse er du ikke fattig, ejheller rig, men du prioriterer ikke dine udgifter.

Det er rigtig nok at en bil koster mange penge - men, hvis bilen er et frihedsredskab for dig, så kan dens udgifter dårlig måles med oplevelserne, som bilen kan give dig.

Jeg er dog enig med adskillige debatører m.h.t. dine indkøbsvaner.
Du kan sagtens købe billigere ind - reserver dine indkøb i Irma eller andre dyre steder til weekenden, spar i hverdagene; så vil du se at du får flere penge til rådighed.

Hvis du går efter mærkvarer i tøj - se på alle annoncerne for outlet forhandlere; der er tit og ofte gode tilbud på mærkevarer, der ikke er fra forrige sæson, osv.

Glem alle de nedsættende indlæg om at du er forkælet - du tjener selv dine penge - og du søger råd; det sidste tyder jo på, at du gerne vil have hjælp til at få en bedre økonomistyring, end den du har nu.
Jeg synes ikke at det er god tone at hakke på nogen, der spørger efter råd og/eller vejledning.

Så tag de gode råd fra de forskellige debatører til efterretning, brug hvad der kan bruges - og kan du stadig ikke få din økonomi til at være som du gerne vil have det, er der yderligere muligheder:
- arbejd noget mere for at forøge din indtægt,
eller
- få en husholdningsbudget kyndig person til at gå dit forbrug efter i sømmene.

God Jul !!!

Det er måske ikke en menneskeret men ... carmenfreya
en bil KAN være en nødvendighed alt eter hvor man bor i landet.

Jeg synes ikke at have set nogen steder skrevet hvor Sofie bor, men bor hun i hovedstadsområdet, eller måske endda i Kbh, ja så er der rig mulighed for offentlig transport, eller cykel. I byen er det også svært og dyrt at parkere.

Bor man derimod langt uden for hovedstadsområdet, ja så er en bil ret nødvendig da det ikke altid er nemt at få job tæt nok på til at man kan cykle, og bus og tog kan meget nemt tage 2 - 3 timer hver vej, og det er der næppe ret mange der er villig til at bruge på transport.

Så jeg synes ikke entydigt at man kan sige at Sofie sal sælge sin bil.

Jeg synes faktisk Sofie har fået mange gode råd om hvordan hun kan ændre sine indkøbsvaner, og det er vel egentlig det, det handler om, og ikke så meget om hvorvidt hun er rig, fattig, eller forkælet. ved godt at jeg selv har udtalt at hun måske var lidt forkælet, - og ja måske, men igen det kommer jo også an på hvad man har været vandt til gennem sin opvækst, om man har væretvandt til at der altid var fyldt op i køleskabet, uden at man har været inddraget i hvor både mad og penge kom fra, eller om man har fået lov at være med til at købe ind så man på den måde har fået det ind med modermælken.

Om man er rig eller fattig er jo også et vidt begreb, kommer jo an på i forhold til hvad eller hvem. Og det kommer meget an på hvad man priorterer i sit liv.

Men som sagt så synes jeg også, som en af de andre skrev til Sofie, at hun skal tage de gode råd fra de forskellige svar, som hun føler at kunne bruge, altså dem der passer til lige netop hende. Det skulle nok kunne lade sig gøre uden at hun skal give afkald på alt det sjove.

Kærlig hilsen
Carmen

100%enig kaminsky
Biler i Danmark er alt alt alt for dyre. Benzin, syn, lån, parkeringsbøder mv. For mange er det jo 4000-5000 om måneden for en bil - det rene vanvid!

Økonomi Duojet
Du skal lære at købe efter behov,men det er jo nok
sværer for piger end for drenge.

Madpakke for 6 kr. - sådan! Realist
Sludder - det kan nemt lade sig gøre at lave en endog lækker madpakke for 6 kr. - her er opskriften:
Når du køber rugbrød, så køb en af de store pakker med ca. 50 skiver, som du faktisk altid kan finde på tilbud til 10 kr. Frys pakken ned, og tag så fx. to skiver frem af gangen. På den måde undgår du altid at smide halvdelen væk. Rugbrød i skiver tør lynhurtigt op, så det er ikke noget problem.
Det er bestemt heller ikke noget problem at variere madpakken. Du kan fx. gå i Aldi og købe en pakke rullepølse (10 kr), en leverpostej (10 kr) en hel spegepølse - langt billigere end skiveskåret (20 kr) En bakke æg med 15 stk (16 kr) en pose frosne rejer (14 kr). Når du skal smøre madpakken, så hælder du den ønskede mængde rejer ud på et stk. køkkenrulle, 10 minutter inden du begynder at smøre madpakken, så er de fine og tørre og "smatter" ikke madpakken.
Så får du et regnestykke for en madpakke med fire halve, der ser således ud:
Rugbrød 0,40 ,-
Rullepølse, (2 skiver) 2,00 ,-
Spegepølse, (godt belagt) 1,00
Leverpostej, (godt belagt) 0,50,-
Æg 1,07,-
Rejer 1,00
Samlet pris: 5,97
Selv på mit SU-budget er der så endda glimrende råd til at pynte madpakken, som jeg lyster - rødbeder på leverpostejen, sky og rå løg på rullepølsen osv.
Du kan variere madpakkens indhold med praktisk taget alle slags pålæg, uden at prisen dermed hæves - eller du kan få prisen endnu længere ned ved at holde dig fra de dyrere typer pålæg - eller nøjes med et stykke pålæg til et halvt stykke rugbrød, men så bliver det lige en anelse for trist efter min mening.
Til sammenligning koster et halvt stykke rugbrød med en enkelt skive pålæg 6 kr. i kantinen på "mit" universitet, så valget er altså ikke så svært.
Det tager ca. 10 minutter at smøre madpakken, hvilket i dit tilfælde giver dig en "skattefri" indkomst på 30 kr - eller 180 kr. i timen.
mvh
Realist

Man er først fattig! dommeren
Når man kun har penge at give!

;o)

God jul til alle...

Billigere at være to Linette
Det er meget billigere at bo to. Det fandt jeg ud af, da jeg flyttede sammen med min kæreste. Så han kan vove på at flytte ud ;0)

Fattig.... Channe.........
når jeg har betalt mine faste udgifter, har jeg max 1500 kr tibage om mdr til alt andet. Kost, medicin, tandlæge, simpelthen ALT.


Så for mig er du bestemt ikke fattig. Men er en som ikke har lært at økonomisere med dine penge.


Der er unge mennekser, som kun har 1000 kr tilbage om mdr til det hele og de kan klare sig.


Channe

Det er også banke... tntxxxit
Det er også banken der mener dette, har selv været ude for det nu i forbindelse med køb af bolig. Så jeg udtaler mig korrekt tak!!!!

Økonomi Duojet
Har man styr på sin økonomi og lære at købe efter behov,sorterer kan man tillade sig noget mere,rejser eller lign.

nu er det jo jetpost
ikke nødvendigvis køb af bolig vi her taler om. Og forresten så er det stadig kreditforeningen man låner i når man låner til fast ejendom. Tak

Ja - det synes jeg jo, hvis K-salat er den bedste kvalitet. dulkis
Jeg vil hellere have mindre mad og bedre kvalitet.

Eksempel

Jeg køber grønlandske rejer i lage, hos min fiskemand i stedet for frosne salatrejer i Netto, men jeg køber for det samme beløb. Så vil det jo være "lidt men godt" på nogle fødevarer - og det går fint. De sidste 5 kg har ikke puttet sig nogen steder.

Jeg syntes den største udfordring var, da jeg havde 3 teenagere i huset og de to var drenge. Hold da op, som kan kunne få sving i fantasien og så sørgede jeg for at have nogle gode leverandører af fritidsfiskere, jægere og en enkelt landmand, så jeg var sikker på kvaliteten var lødig. Basiskosten var kartofler, pasta, ris og sæsonens grønsager. Det gik forrygende.

De fik lov til at blive sultne. Er og var altspisende og velkomne middagsgæster, hvor de kom.

superøkonomi Anonym
efter alle faste udgifter er betalt overlever min kone og jeg for i alt 800 kr om måneden, det er ikke behageligt men det kan lade sig gøre
venlig hilsen fra Folkepensionisten

banken siger 3000kr per person... s_hansen
Nu efter at have set begge indlæg og dit budget, synes jeg ikke at du skal kalde dig fattig... Vi er to personer, bor i hus har to biler, hund og kat og jeg er studerende, vi har ca 5900kr når alt er betalt til at leve for, og vi har hvad vi skal bruge og lidt til...
Vi spiser IKKE dyr kantine mad, men har madpakker med, der kan du spare rigtig mange penge, der behøver vel ikke at stå K-salat udenpå pakken, prøv at se på de billige næste gang du handler, nogle af dem kommer fra K-salat og det er fuldstændig det samme der er i, køb en lille pakker leverposteg til 10-15kr det er rigeligt til 1-2 personer.
og det er da noget pjat at det er dyrt at lave mad til en person, man laver mad til 2 dage eller fryser resten ned til en anden dag, eller hvis man køber et havlt kilo fars så deler man det op i to og smider i fryseren, jeg har levet alene og jeg lavede mad hver dag på den måde, der findes også en kogebog der er lavet for singler, der gerne vil have mad hver dag men ikke gider at lave til to eller flere... kogenbogen for singler/enlige...

jeg synes ikke at du har noget at klage over overhovedet... banken siger 3000kr per person og 2500kr for det 1. børn om mdr. når alt er betalt, og du har det dobbelte, så prøv at lade være med at overfråse, hvilket jeg synes du gør, handel med omtanke....

.... s_hansen
hun har sa 1500kr mere end hvad din bank siger....

Okay Sofie H
Her er jeg nødt til at bryde ind..
Kan se at der er en masse der har kritiseret dig, og synes efterhånden det er synd for dig..
Når du er vant til at have 6000 kr, kan det føles som lidt..
Det kender jeg selv.. Da jeg startede på SU fik jeg 1000 kr om måneden, og wow det var stort.. Men efterhånden gik det ikke op mht mit forbrug. Jo flere penge man har, jo mere forbruger man, og på et tidspunkt er det for lidt, fordi man har vaner..
Nu har jeg ca 2000 kr til mig selv, efter udgifter og mad, og det var fedt istarten, og senere gik det igen som jeg nævnte ovenover..
Nu mangler jeg simpelthen flere penge.. Så jeg kan sagtens sige at du skal nyde de 6000 kr, men jeg forstår dig. du får dig nogle vaner.. og de kan være fandens svær at bryde.. Så føler du dig fattig, så føler du dig fattig.. Sådan er det..
Nogle er bare bedre til at bruge færre penge end andre.. Og jeg er bestemt ikk en a dem..
Mange venlig hilsner
Sofie H

Hvor køber du ind?? matsej4
Pålæg og mm for 63 kr??

I det hele taget ret mange penge til pålæg, synes jeg...

mm koster måske 20 kr for en pose, så det er 43 til pålæg. Det kan man få ret meget pålæg for i fakta.

Og hvis du snes at det er dyrt at købe ind til 1 person, så lav aftensmad til 4, og frys 3 portinoner ned...

Jeg har ca 2000 når mine regninger er betalt. Det har jeg levet for i mange år, og det går fint. Ni spiser jeg selvfølgelig også hos mine forældre (de er skilt) et par gange om ugen - det hjælper jo!!

Men ellers så er spaghetti med ketchup og en ret som risebgrød, nemt hurtigt og billigt at lave!!

men køb ind i fakta eller netto - det kan godt betale sig!!

Mis

Hvis maisy
jeg havde 1400 kr. pr. uge ville vi leve i luksus det helt sikker

hmmmm ***
hvis du ikke kan få pengene til at slå til så må du jo priotere anderledes end det du går, så svært er det da slet ikke, mange lever for mindre end dig. hvis du mener du er på røven så lad da for f..... være med at købe en bluse til 300 kr, det har du bare ikke råd til og med hensyn til den kantine så kan du sagtens lave mad til dig selv for de 36 kr fordi du kan lave en stor portion som kan strække sig over to dage. Og slik det køber man sku da kun hvis man har råd til det og det syntes du jo åbenbart at du ikke har, så lad være med det..... Jeg sys virkelig ikke at du har grund til at klage dig.

du må være mmmmmmm
rigtig forkælet hvis du mener at du er fattig når du har 6000 kr kun til dig selv hver eneste månede og du stadig ikke kan få det til at løbe rungt... jeg har 5000 kr til mig selv efter skat også skal alle udgifter lige betales... så kan vi sku snakke om fattig. hvis du selv sys at du er så fattig så sælg da for pokker bilen, drop cafen, drop det dyre tøj og drop kantinen, tror du det er lives nødvendigt at gå på cafe og gå i så dyrt tøj?????? jeg kan slet ikke få ind i mit hovede at du sys du er fattig..... du har vist aldrig prøvet at være virkelig på røven, men det kunne vist være sundt for dig at prøve...

a hva?? m34
Mange kvinder har BÅDE et ikkebudgeteret tøj-overforbrug og gå-i-byen-og-drikke-sig-lam-hver-weekend-forbrug! Jeg kalder det med vilje ikke for et budget, da mange kvinder ikke er istand til at lægge dette.

Dog, de kvinder der endelig har forstand på budgettet, ja de har så til gengæld også virkelig styr på det, så man kan overlade alt, der hedder økonomi til dem, så det bliver både til skitur i alperne og 2 ugers bilferie i Frankrig hvert år :-)

Det med gå-i-byen-og-drikke-sig-lam. Sidste gang jeg gjorde det, gik jeg på højskole og var 19. Idag er det mere moderne for MÆND at gå på café og vippe med et fingerbøl af en expressokop, men hup det var vist en anden sag *gg*

Sikke mange fødselsdage :o) m34
Hvis du afregner 223kr om ugen til fødselsdagsgaver, så har du vist en dejlig stor omgangskreds! :o) - får du så også 52-53 fødselsdagsgaver tilbage på din egen fødselsdag?

m34 *s*

enig ***
rigtig godt svar.... det må være dejligt med alle de venner og familie....

Du kan ikke overbevises... juhuu
om at du ikke er en skid fattig! Jeg går ikke på cafe, det er over et halvt år siden, jeg har købt noget som helst tøj og benzin bruger jeg jo ikke, eftersom jeg ingen bil har. Sådan nogen ting må man lade være med, når man ikke har råd. Slik er der heller ikke råd til hver dag, og i er altså ca. 52 mennesker i familien, eftersom du køber fødselsdagsgaver hver uge? Hvor mange batterier bruger det ur? Er du sikker på du indsætter dem korrekt, fordi i så fald ville de holde lidt længere end en uge, ja mine har fx holdt i over to år! Sådan nogen ting ville du tænke over, hvis du var fattig. Nå men held og lykke med at klynke videre over dit storforbrug.

vi er 5 i familien jul
Og vi lever af ca. 500kr om måned.
Vi køber som regl ind til en måned hver den første af alt det man kan købe ind af som kan holde sig og komme i fryseren. fra toilet papir til ris. Og så handler vi udelukket i netto.
I løbet af ugen køber vi så mælk og brød og bleer og pålæg, måske lidt hygge til fredag/lørdag.

du mener vel ....
....500kr om ugen, og ikke 500kr om månden???

før og efter psykolog888
Jeg havde i min studietid på uni 1600kr til mig selv om måneden, men dem der beklager sig som er enlige mødre på su er til grin, da jeg har et barn med en sådan og hun har ca incl penge fra mig samt 2900 til bolig--børnepenge hver 3 . måned samt dobbelt SU og så godt nok studielån hun har valgt at tage ialt 17000 NETTO hvoraf der skal betales husleje og lidt til barnet. Til sig selv ca 11000 om måneden. Jeg har læst 6,5 år på uni har specialiseret mig 5 år efter og har nu kun når mine regninger er betalt 16000kr til at sætte fra eller købe tøj og bøger for , hvilket mange vil sige er meget , men man har også uddannet sig i mange år.

Kære "fattige" Btina41
vi er en familie på 3 børn og 2 voksne og hvis jeg bare havde de penge du skulle jeg ikke gå rundt og vride mit hoved for at finde ud af hvordan jeg skulle få økonomien til at hønge sammen.Jeg går desværre på sygedagpenge pga. en arbejdsskade og min mand har alm arbejde, når vi får løn har vi kr 12.200 fra min mand og kr 7.700 fra mig, det giver 19.900 pr mdr. så skal der betales budget det er kr. 15.000 + andre regninger på tilsammen ca kr 1500 dvs at når alt det er betalt har vi kr 3.400,- tilbage til alt! Jeg ved ikke om du synes at det er meget, jeg har svært ved at blive begrejstret! Mht mad kan det sagtens lade sig gøre at lave mad til en uden at det behøver at koste kassen, du kan bare gå ind på Rabattens hjemmeside, der findes faktisk en indkøbsliste hvor man kan købe både billigt og fornuftigt ind, og gjorde du det blev der måske råd til Gucci og Viutton! Hvis du starter med at skære ned på dit dagligt forbrug af chokolade og andet slik, sparer du en del der og hvis du så prøver at handle ind de steder hvor det er billigst, så skal du bare se hvor meget du pludselig ville spare. Lad mig give dig et eksempel; 1 pk. svinefars kr 20,00 en pk spagettiskruer kr 3,00 en dåse kons. pure kr 2,00 en pose løg kr 4,00 en pose kartofler kr 5,00 1 L. skummetmælk kr 4,00 1 salathoved kr 10,00 en agurk kr 4,00 en pk tomater 10,00 en fl. dressing 10,00.... det er så et forslag til hvordan du kan lave middag til 2 dage og endda have lidt tilovers til madpakken og evt en restmiddag (hvis ikke du er sart) Du kan lave spagetti med kødsovs og salat den ene dag og frikadeller med kartofler og salat dagen efter, og endvidere er der til braskartofler og deller til trediedagen, så kære fattig, det kan altså godt lade sig gøre. Og er man rigtig god tager man i netto når de åbner og køber nogle af de varer de har nedsat pga sidste salgsdag, vareren fejler jo ikke noget, og hvis man køber rigeligt ind kan det kommes i fryseren og så har man billig mad en anden dag. Jeg håber du kan bruge min mail til noget fornuftigt. Há en rigtig god jul. Hilsen Btina41

ja det jul
er 500kr om ugen.

der er forskel på hvor man bor i landet jyden33
jeg bor i jylland 22 km fra mit arbejde. hvis jeg skal med bus (der køre ikke tog) til og fra arbejde tager det mig 2½ time hver vej og det koster mig 48 kroner... derfor har jeg en bil det tager 15 minutter og koster ca 300 pr uge

Hej Sofie Tullemor
Jeg mener ikke at du bruger dine penge dumt. Jeg bor sammen med min mand, vores tre børn når alle vores udgifter er betalt har vi 14.000 kr tilbage og der er også måneder hvor vi har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Mange af vores venner har langt mindre at gøre med end os og klare sig fint, men hvad skal vi bruge denne oplysning til når vi oftr føler os fattige. Jeg har også tit haft et ønske om at der ville komme en der kunne hjælpe mig med at lægge et budget så jeg kunne føle mig rig, det ville jo være dejligt.

Håber at du får dig en god jul.

Knus og kram herfra

Intet Budget?? Studinemusen
Kvinder kan vel lige så vel som mænd leve med et budget. Min kæreste og jeg har færrer penge til mad og sjov om måneden end du har alene. Jeg køber bestemt ikke tøj hver måned, for dt har vi simpelthen ikke råd til, men hvis du lagde lidt penge til side hver måned, ville der være til uforudsete udgifter, som tandlæge, fødselsdagsgaver og julegaver. Det ville måske give dig flere penge i hverdagen

det passer jo ikke... Anonym
ved huskøb lånes 80% i banken, og 20% i kreditforeningen...og rådighedsbeløbet for enlige er 4500kr for at der kan optages lån.