Er læger guder?

Er læger guder? anonym
http://www.bt.dk/article/20081006/nyheder/710060004/

Man har igennem årene set/hørt om flere læger, der har lavet fejl på striber.
Og det virker som, at den eneste form for kriminalitet, der kan sætte dem ud af spillet/branchen er den økonomiske jf. sagerne om "penislægen" Jørgen Ege. Han har ikke kun begået økonmisk kriminalitet, men også skadet folk fysisk og psyklisk. Dette er dog tilsyneladende ikke noget problem i statens øjne.

Hvorfor? Skal lægerne have mere i løn for at undgå dette?

Er staten bange for at træde disse "guder" over fødderne?

Hvorfor kan de ikke straffes på lige fod med en jurist, ingenør, håndværker eller rengøringsassistent?

Er den eneste udvej hård konsekvenspædagogik i form af hårde økonomiske straffe eller en fratagelse af deres ret til at praktisere som læge?

Selvfølgelig er de ikke det Same same
Når du trækker Jørgen Ege frem, er det jo et eksemple til skræk og advarsel, og noget nær det værste man kan forestille sig.
Og hvis det er den form for "lægegerning" du ønsker at debattere, så er det en ting.
Hvis det er læger generelt og de fejl der laves, er det noget andet.

Læger ER ikke guder og dermed fejlbarlige som alle andre. Lægevidenskaben er endda ikke så eksakt en videnskab at alt kan afklares med sikkerhed, hvorfor en del er baseret på kvalificerede gæt..

Sjusk er en ting, fejl er noget andet....

Du skal nok se Anonums
at det er den ret åbenlyse mangel på konsekvens, som læger kan slippe for. Selv hvis de nærmest er fuldstændig uduelige og fanges med hånden i småkage dåsen.
Læger kan slippe fra meget i deres behandling, eller mangel på samme. Det kan man jo se på sag på sag i patient klagenævnet.
En narkoselæge slipper uden straf. Til trods for han slet ikke har sat sig ind i sin patients sygehistorie. Han gad ikke lige lede efter papierene. Han giver 3 x 3 dosis til en pige hvis krop slet ikke kan tage en dosis under normale omstændigheder Og det er til en simpel scanning.

Men en simpel arbejdsløs der ikke melder sig til et møde, uanset grunden. Får med øjeblikkelig virkning frataget sine penge.
Hvis der var den samme konsekvens til kriminelle og læger der dummer sig eller er uduelige, var vi nok nærmest fri for kriminelle og havde nok siet de værste læger fra. Men det er åbentbart kun mennesker som er svage i forvejen der må sparkes til.

jeg fatter det ikke anonym
Jeg fatter det heller ikke. Det er, som om de kan gøre hvad de vil uden der sker noget. Se nu den overlæge, der gav medicin uden virkning mod lungehindekræft. I stedet for den medicin, der har dokumenteret virkning. Der sker ham intet. Nu lægger han vel sag an og skal have erstatning. For han skal nok finde en forklaring på, hvorfor han gjorde det.

De vælter sig i penge, som nogle medicinalfirmaer betaler dem for at anbefale det, de sælger. Det er almindeligt kendt.
Og hvad med alle de scannere, der nu er købt for næsten en milliard, som ikke er så gode som de gamle. Hvem har modtaget bestikkelse der. Det skal sikkert også ties ihjel. Skidt være med, de ikke kan se så meget på billederne, som før. [:(]
Alle vasker deres hænder.Noget helt andet er, hvis der sker en fejl. Naturligvis forstår man da godt, de kan lave fejl, som alle andre.
Det er jo ikke de gode læger, jeg taler om. Heldigvis findes der en masse dygtige og samvittighedsfulde læger, ellers var det hele rædselsfuldt.
Men i sagen om lungehindekræft var der jo kun en læge, der tilsyneladende bestemt.
Jeg kan ikke glemme det.
I øjeblikket har jeg indtrykket af, der køres en kampagne for at vi skal have medicin, syge som raske.