Er socialisterne egoister?

Er socialisterne egoister? Hausser
Virker det umiddelbart som om. Nu handler det om hvor meget man selv kan få ud af den offentlige velfærd, og hvis en gruppe skal have, så skal vi ihvertfald også ha! Socialisterne vil i den grad have noget for skattekronerne og solidariteten er gået fløjten, man tænker istedet egoistisk og kortsigtet. Servicen kan altid forbedres, det bliver aldrig godt nok, og der er altid plads til en pædagog eller hjemmehjælper mere.

Den offentlige sektor består af 40% af den samlede arbejdsstyrke på 2,5 mio mand. Hvis man øger andelen til 50% og så ellers lader landet gå fallit, ville folk så mene at servicen var optimal? Næppe...

Er regeringen egoister ? nimbuto
Målet med den nuværende politik er bedre velstand for de få, men en større koncentration af økonomien på ganske få hænder. Hvorfor skal 5 % af den danske befolkning sidde på 95 % af rigdommen ? (det er skræksenariet fra USA)

Bedre en gæst
Det gik meget bedre under Anker Jørgensens ledelse. Vi fik flere kulturberigere til landet og økonomien blev forbedret.
Hilsen Abdul fra Pakistan(lady-in-red aka modild)

DK har størst social lighed! Hausser
Tjek dine facts, Danmark er det land i verden hvor der mindst forskel på rig og fattig, det tror jeg endda socialisterne vil give mig ret i.

Det scenarie du beskriver gælder jo heller ikke USA, men derimod totalitære styreformer, bl.a kommunismen.

Lidt realisme ville gavne dig.

Måske burde du checke dine facts nimbuto
Forskellen på rig og fattig er steget, flere får enorme lønninger og mindste lønnen er ved at forsvinde.

For at få en bolig nuomdage skal man arbejde hele livet.

Flere mennesker bor på gaden (prøv at besøge København om natten).

Privatskoler er snart en nødvendighed, for at få en anstændig uddannelse.

Jeg er ligeglad hvad tal-manipulationerne fortæller, forskellen mellem rig og fattig er stigende. Heldigvis får vi tilsyneladende en anstændig regering næste gang.

Er du nu igen i vanskeligheder? den.glade.socialist
hvor lang tid har du denne gang tænkt over hvordan du skal beskylde flertallet af vælgerne for at være dumme?

Og denne gang valgte du altså også at gøre dem til egoister.

Det flertal der vælger at investere i offentlig service istedet for at få den skattelettelse du og de borgerlige så gerne vil have.

Under mottoet at nu skal det kunne betale sig at arbejde skal vi bevilge skattenedsættelser til den rige del af befolkningen. Og det har naturligvis ikke noget med egoisme at gøre.

Sjove mand.

Du behøver ikke tage forbehold den.glade.socialist
selv regeringens egne tal viser, at forskellen mellem rig og fattig i Danmark er blevet større.

Man forsøger så at sælge det ved at sige, at det da ikke kan gøre noget, at der bliver flere rige mennesker.

Det har jeg sådan set stort sympati for.

Jeg har til gengæld absolut ikke sympati for at man samtidig skal forringe vilkårene for fattige borgere i samfundet. Og det gør man helt koldt og kynisk.

Skal vi vædde? den.glade.socialist
på at du igen prøver at skabe opmærksomhed ved at skrive falsk?

Samtidig med at du tror at du kan provokere folk til at reagere på dine åbenlyst tåbelige påstande.

Men der må jo være en grund til at du ikke vil vedkende dig sådanne tåbeligheder.

du har ret. Hausser
Du har ret, vi har det ad helvede til herhjemme, altid går skidt og ingen har noget arbejde.
40% af arbejdsstyrken i den offentlige sektor er ikke nok, lad os forøge andelen med 10%.

Danmark er det land i verden med størst social lighed, ingen sulter og ingen er fattige´herhjemme.
De personer du omtaler, er sociale tabere som narkomaner og drukkenbolte som ikke vil hjælpes og som ikke kan hjælpe sig selv. De får dog stadig af det offentlige, hvad folk gør med deres ydelser kan ikke være statens ansvar. Mennesker skal ikke bæres igennem livet, man er nødt til selv at tage ansvar.

Drøm du var videre om en socialistregering som kan køre landet i sænk, folk er ikke dumme, de ved godt hva der vil ske hvis de kommer til. Socialisterne har historien imod sig.

du er sq også sjov... anders_engberg
Selvom meningsmålingen fra vilstrup viser at S+R+SF+Ø ville have 0,4% mere end den nuværende regering - så er der stadig 53% - altså over halvdelen, der stadig støtter skattestoppet!

At du i det hele taget bruger vendingen med at svine over halvdelen af befolkningen til - det er jo snotdumt når fløjene konstant står med så lille flertal som de nu gør.

Kan se du er sat ind i dit stof ang politik, og betvivler ikke din begavelse - men du er nu ikke god til at formidle og respektere det, nu, kæmpestore mindretal - ligesom du heller ikke altid viser stor respekt for flertallet når meningsmålingerne peger den vej..

Så tag lige dine egne ord og æd dem igen...

A

Økonomisk ansvarlighed = Social ansvarlighed Hausser
Man kan altid prædike om at alle skal have mere, men som sædvanlig forholder socialisterne sig ikke til kendsgerningerne og glemmer alt omkring økonomien i alle deres gode intentioner.

Uden en økonomisk ansvarlighed er der altså ingen social ansvarlighed og det er tydeligt at det glemmer venstrefløjen. Men hvis man blot agerer ud fra egne interesser, eksempelvis at få mere service til sig selv på ældreområdet, ja så kan man vel ikke klandres for ikke at forholde sig objektivt til elementære kendsgerninger:

Kendsgerninger:
- 2,5 mio. individer udgør arbejdsstyrken
- 1 mio. mand udgør denne offentlige sektor
- 1,5 mio. personer skal finansiere Danmark
- Danmark har verdens næsthøjeste offentlige forbrug
- Danmark har flest offentlige ansatte pr indbygger i verden.
- Danmark har den største sociale lighed i verden.

Kunne godt tænke mig at høre fra socialisterne om man med fordel kunne allokere 100.000 mand over i den offentlige sektor for at højne servicen, og om servicen i så fald vil være tilfredsstillende?
Burde pensionen samtidigt forhøjes og efterlønnen genindføres i den tidligere form?
Kunne også godt tænke mig at høre hvad dette ville bevirke rent velfærdsøkonomisk?

Kunne blot tænke mig at vide hvor man bør sætte ind for at stille jer tilfedse? Ved i selv hvornår i er tilfredse?

nej leif lalleglad
jeg tror ikke at alle socialister eller mennesker der er socialt orienteret er mere egoistiske end andre mennesker, der er ikke tvivl om at andelen af socialt orienterede mennesker i Danmark er langt over 50%, men det er jo ikke det samme som at de sociale ansvarlige mennesker er så blåøjede at de stemmer på et socialistisk parti. Det er derfor en fejlagtig fortolkning at fordi man er socialt arrangeret er man socialdemokrat, hvad der er mange der tager til tror. Det værste er vel at Enhedslisten tror det og misbruger det i deres propaganda.

Takker ydmygt den.glade.socialist
har jo ikke noget mod at skabe glæde omkring mig.

Men når de samme nick's igen og igen skriver det samme og aldrig vil uddybe deres indlærte sætninger, så bliver det svært hver gang at skrive indlæg hvor man prøver at føre dialog.

Men glæder mig hver gang det lykkedes - ikke fordi jeg tror at det vil lykkedes at overbevise nogen her i debatten. Men det er altid rart at få fastslået hvad det er som skiller i holdningerne.

Tom frase den.glade.socialist
Men alt efter hvad der passer ind i jeres humør den pågældende dag, så er socialdemokraterne økonomisk uansvarlige eller også føre regeringen jo bare den samme økonomiske politik som den forrige regering gjorde.

Senest i åbningsdebatten var det Fjogets store slagnummer, at han slet ikke kunne forstå at socialdemokraterne nu kritiserede den økonomiske plan som de selv havde udarbejdet og som han jo "bare havde overtaget".

Så prøve nu et nyt nummer næste gang du vil prøve at optræde.

Du har ret den.glade.socialist
der er mange der stemmer på DF og "det nye Venstre" som egentlig er lige så store tilhængere af den danske velfærdsmodel sådan som den er udviklet og gennemført af socialdemokratiet.

Af en eller anden grund tror de at V og DF vil værne om den samfundsmodel som de gennem årene har bekæmpet på enhver måde.

Du mangler argumenter Hausser
Du forholder dig som sædvanligt ikke til hvad der bliver skrevet og forholder dig ikke til den aktuelle problemstilling.

Og du må vist have meget udpræget selektiv hukommelse, for du glemmer at socialkammeraterne er villige til yderligere, at poste mange milliarder i den offentlige sektor for at højne servicen.
Om i blot er populistiske og forsøger at udnytte den specifike situation, som et luder ved et landsstævne, til at skaffe jer nogle få stemmer, skal jeg lade være usagt. Så kan det godt være i er mere fornuftige end den politiske dagsorden og jeres samarbejdspartnere ellers indikerer.

Ved ikke om du taler falsk med vilje, eller om du er blevet så indoktrineret at du tror på dine egne udsagn. Et eller andet er ihvertfald galt.

Kan bare bede dig om en ting... anders_engberg
Læs mit indlæg igen.

Især det med respekten...

A