Er utroskab uundgåeligt???

Er utroskab uundgåeligt??? laxmi
Er det muligt at leve sammen i 50 - 60 år uden at være utro? Er det muligt at holde kærligheden og gnisten i live i så samme år? Er det muligt at vokse og gro sammen - eller bliver vi sammen p.g.a. børnene, p.g.a. trygheden, p.g.a. angsten for det vi ikke kender? Har vi i virkeligheden nogle urealistiske forestillinger om vores parforhold, som bunder i en romantisk myte om den "eneste ene" eller "vores soul-mate"? Skulle vi i virkeligheden lære at give slip på vores kærlighed og ikke så krampagtig tro, at vi kan holde fast på den anden - for altid! Ja, jeg spørger bare :-) Laxmi

har du en krise ? anonym
jeg spørger bare.

Umulig Siss
Jeg vil bare si, at det er komplett umulig å være tro mot EN person hele livet.
Det er naturstridig

øøøh nå... pjalte
vel er det da ej umuligt... medmindre den ene part går hen og dør... men det kan man vist ikke kalde utroskab...

hvad skulle gøre at man ikke kan undgå at være utro?

Mennesker millen23
er pattedyr -det er fuldstændigt imod vores natur at monogame!

Derfor skal definitionen af utroskab redefineres. Er man utro hvis man har en elsker/inde, fordi ens mand er lam fra livet og ned?

Er man utro hvis man går i seng med en anden kvinde/mand mens ens egen partner kigger på, fordi det tænder begge i parforholdet?

Er man utro hvis man har sex med en anden end ens partner i det år hun/han er bortrejst pga. arbejde, studier eller noget helt tredje?

Osv. osv. osv.

Man er utro hvis man sårer sin partner ved at overskride hendes/hans grænser. For at undgå at være utro skal man derfor bare tale sammen om hvor disse grænser er -og så er den p..t slået ;o)

Vi taler om helt fundamentale dyriske lyster til at formere og parre sig og det kan intet menneske (læs dyr) stå imod i ovenstående situationer.

nej finn45
Det tror jeg ikke. jeg kunne ihvertefald ikke derfor er jeg ikke længere gift.

Tvivl om den "Store kærlighed" laxmi
Tjah, måske en lille krise vedrørende den romantiske kærlighed og troen på "den eneste ene"... Og så synes utroskab efterhånden mere at være reglen end undtagelsen... og så er "Utroskab" et af de HELT STORE debatemner på sol (hvorfor mon?!)... og så ville jeg gerne sætte en debat i gang, der ikke gik på en helt konkret personlig oplevelse af utroskab... Laxmi

Ja det kan du tro man kan Den tro
Det er muligt, jeg er i dag 46 år og har altid været tro, jeg elsker min kone over alt på denne planet, hun er stadig lige skøn og dejlig og kan til enhver tid få mig helt op og køre.

Min kone gennem 27 år er stadig den skukkeste og dejligste kvinde der findes.

Monogami ikke for Homo Sapiens Hader Monogami
Af natur er et eksemplar af Homo Sapiens ikke skabt til monogami. Man bliver kun ved samme person af nød. Kærlighed er en indbildt syge, som mange drømmere godtnok tror på.

Men ok, nogen kommer aldrig ned på jorden igen, men forbliver i deres drømmeverden. Legetøjsdukker har en stor del af skylden for det.

nu bliver der ballade m34
Den holdning du giver udtryk for, tror jeg der er mange af dine medsøstre der vil give dig store hug for. Den "undskyldning" med de dyriske drifter tillægges kun hankøn at have. Men dejligt opløftende at se en kvinde udtale sig sådan. I findes altså.

Jeg tror heller ikke man kan tænde på samme person gennem hele livet. Men det er op til ens egen samvittighed og moralkodeks om man har standhaftighed nok til at være sin partner tro.

Jeg tror, hvis man først går hen og er utro, så har man mistet den del af standhaftigheden for stedse.

Pt har jeg endnu ikke været utro, men jeg vil heller ikke spille en hellig ko. For det kunne da sagtens tænkes at jeg blev det, hvis et tilbud viste sig at være fristende nok.

Jeg er også tilbøjelig til at sige "hvad ingen ved, har ingen ondt af".

Ikke alle er skabt T. Rex
til at leve sammen med den samme hele livet. Det er ved at gå op for de fleste.

På den anden side er nogen skabt til det. Lad os så håbe, at det er dem, der finder sammen parvis.....

Utroskab er kan da undgås. Hvis begge parter bare er helt ærlige hele vejen.

Alle er utro Vil du oprette en debatprofil?
hvis de får et godt nok tilbud.

Den eneste grund til ikke at lave sidespring er at man endnu ikke har fået et fristende nok tilbud.

Man kan jo stadig vælge at være ærlig overfor partneren

det handler dybest set målløs
om, at fratage sin partner valgmulighed for at trække sig, fordi man ikke vil være dele livet med en utro og seksualiteten med en 3. part

Hvis man åbent erkender at man har den slags tilbøjeligheder(lyst til utroskab) og ikke kan undvære dem, så synes jeg man skylder sin partner at melde ud og ikke luske sig til at have affærer!!

Det er det der sårer og gør så ondt, at man bliver snydt!! og løjet for!!

siger konen
tak fro et godt grin og godnat til alle, vil nu putte mig hos min elskede mand

Præcis millen23
det var det jeg mente med, at man skulle tale sammen om det. Personligt ville jeg aldrig finde sammen med en mand, der troede fuldt og fast på at være monogam og så længe man er enige, så sårer man ikke den anden -og det er der humlen er ;o)

Uundgåeligt... Jennifer N.
Jeg tror ikke på, at man kan holde gejsten gennem hele livet, selv har jeg været så priviligeret, at det at bolle med andre mænd, har været mit fag, så jeg har altså været sammen med andre end min dejlige nand, ellers havde vi nok heller ikke været gift længere.
Hvis man kan have et professionelt forhold til sex med andre end sin partner, tror jeg det kan berige forholdet.
Min mand og jeg har altid været i pornobranchen, og vi har et fantastisk samliv, selvom vi har været sammen i tyve år nu...

fantasifuldt indlæg anonym
...du må være en såkaldt trol

Det kan pludselig ske.. Den omvendte
Jeg har levet i et vidunderligt fast forhold i 22 år. Med en skøn kvinde... og gør det lykkeligvis stadig.

For et år siden ville jeg have svoret at utroskab ALDRIG NOGENSINDE kunne ske for mig.

Nu er det sket... og det er utroskab af værste og farligste skuffe.

Det var sjovt og spændende... et fantastisk eventyr... men ikke alle eventyr ender lykkeligt...

Konklusion:
Det er nemt at være moraliserende overfor utroskab, så længe man ikke selv har været der.

Dyr og monogami...? s10
Jeg har før hørt den der med at vi ikke er skabt til at leve sammen med den samme partner hele livet, fordi vi nu engang tilhører racen Homo Sapiens. Nu er jeg selvfølgelig ikke biolog eller noget andet der gør mig i stand til at udtale mig på en sådant område, men jeg vil alligevel påstå at der er andre dyr der lever monogamt.

Er det ikke noget med at pingviner altid finder sammen med den samme mage hvert år? Okay... Jeg ved godt at pingviner ikke er pattedyr ligesom mennesker, men alligevel... Der findes altser skabninger i naturen som sagtens kan leve monogamt. Hvorfor skulle mennesket så ikke også kunne det?

Jeg tror altså sagtens det kan lade sig gøre, men begge parter må også gøre noget for at vedholde gejsten og forny forholdet en gang imellem, så det også er spændende efter 50 år!

Mvh. Ms. S

spøjst indlæg tænker
Jeg kan kun sige, at jeg hverken er lam, bortrejst, eller inviteret til at kigge på!!! jeg ville nok også have afslået!!!

men min mand syntes alligevel han havde "lov" til at bedrage mig!!

men han jo også et pattedyr!!! så det er måske forklaringen??

nu ved jeg ikke tænker
hvorfor vi skal inddrage dyrene i denne debat, men jeg tror faktisk ikke, at der er nogen pattedyr der lever monogamt!? men i faste flokke med en han og et antal hunner, men der er fugle der danner par så længe de begge lever!!

Nu skulle vi med vore hjerner være "løftet" over dyreniveau, og ikke nødvendigvis være underlagt de primitive dyriske drifter der udelukkende har formering til formål, der er ikke tale om løgn og bedrag, det er mennesket alene om!!