Erfaringer med henriette Hørlücks Skole

Erfaringer med henriette Hørlücks Skole moderen
Hej. Jeg står overfor et skoleskift af mine børn. Nogen herinde der har gode eller dårlige erfaringer med Henriette Hørlücks Skole i odense???????

Seriøse CHJ
Hej.
De er MEGET seriøse på Hørlücks. De underviser på en anden måde end i folkeskolen, og er mere hårde i deres forventninger til børnene. Der er mange lektier, men ikke flere, end det er overkommeligt. Der er ikke, på samme måde som i folkeskolen, plads til leg i de små klasser, og man skal gøre sig klart, at der ikke tolereres "fis og ballade". De er generelt lidt gammeldags i deres måde at undervise på, men det giver også resultat. Jeg tror på den anden side, at det kan være hårdt for bogligt svage elever, at gå på Hørlücks.
Husk at der er års ventetid på skolen. Vores søn blev skrevet op, samme år som han blev født.
Held og lykke med dit valg.

Fokus på det faglige Gammel HH'er
Hej.

Jeg gik selv alle mine folkeskoleår på HH skole, og forlod 9. klasse i 2006 med en flot eksamen. Jeg kan naturligvis ikke udtale mig om, hvordan skolen er nu, men da jeg gik der, var der meget stort fokus på det faglige. Med andre ord; det faglige niveau er enormt højt - som du nok ved, starter de med fremmedsprog meget tidligt. De sørger for, at man de første år med det nye sprog ikke går så meget op i grammatikken, men bare prøver at få børnene til at tale det (især med fransk og engelsk er det sådan), så de føler sig sikre i det. Grammatikken tilføres så senere. Der er gode muligheder for hjælpeundervisning - jeg har ikke personlige erfaringer med dette, men mange elever, der kom ind i klassen og derfor var bagud mht. fremmedsprog fx, gjorde brug af det og gennemførte skolegangen som os andre.
En anden positiv ting er, at der er mange ture. Hvert år tager hele skolen til Tivoli, hvert tredje år tager alle på en lejrtur i en uge (10. klasse tager på overlevelsestur), i 5. klasse tager man til Frankrig og står på ski, 6. klasse en uge i København, 7. på skitur i Norge og i 9. en uge i London. I 10. bestemmer man selv, hvor turen går hen. På alle ture er der et stramt program, så man opnår flest mulige indtryk af destinationen. Især går skolen meget op i det kulturelle - dvs. man ser mange teaterstykker. Bl.a. kan jeg huske en meget positiv oplevelse af Cats i Kbh samt We will Rock you og Lion King i London.

På den negative side vil jeg sige, at de ikke gik særlig meget op i det sociale. Hvis eleverne havde det svært socialt, var der ikke megen hjælp at hente. Lærere og ledelse siger, man bare skal henvende sig, hvis der er de mindste problemer, men jeg har desværre måtte mærke på min egen krop, at sådan er tingene ikke i realiteterne.
Jeg blev mobbet i skolen fra omkring 6. klasse, og da jeg og mine forældre tog kontakt til mine lærere, fik vi dette svar fra min klasselærer siden 1. klasse: "Det kan vi desværre ikke gøre noget ved", og en anden lærer sagde, at "hun må gerne komme og hive fat i mig, hvis hun har brug for at snakke. Ellers kan hun sidde på biblioteket i frikvartererne". Men når et 12-årigt barn mobbes, har det ikke lyst til hverken at snakke om det eller at sidde og læse - de vil bare have det til at stoppe. Vi måtte selv tage affære, og det førte til at mobberiet fra den ene dag til den anden stoppede. Det skal dog siges, at jeg i 9. og til dels også i 8. var en del af klassens mest populære piger. Så det kan vende (:
Efter min mening har mange af lærerne også problemer med at dømme karaktererne udelukkende efter ens faglige kunnen. Jeg fik kun 6 og 7-taller i engelsk hele 9. klasse, da min lærer vitterlig ikke kunne lide mig (og omvendt), og jeg en dag satte hende verbalt på plads, da hun på en klassetur rakkede ned på mig og to andre veninder. Men til eksamen fik jeg 11.

Det var et noget langt og rodet svar, men håber det kan hjælpe lidt (:
Held og lykke med det.

Hallo fadermand
Hvem gider ha' sine unger på en elitær og grinagtig skole.
Der er ligesom andre ting i dette liv.
Jeg kender ikke en der har " hit the big one" fra denne skole".

Farmand

Ja, det siger vist det hele! Honeypots
Kommentaren ovenfor siger vist det hele selv.

Det handler jo ikke nødvendigvis om at "hit the big one". Det handler meget mere om, at her er en skole som giver elverne et yderst solidt fundament fagligt, kulturelt og også socialt.

Jeg kan læse, at en tidligere elev skriver, at hun er blevet mobbet. Det foregår desværre på alle skoler, men i de 10 år jeg gik på skolen, oplevede jeg ikke de store problemer med mobning. Tværtimod blev der taget hånd om problemerne med det samme, og jeg oplevede i min tid, at to elever blev bortvist af samme grund.

Jeg mener med andre ord, at skolepengene på Hørlück er en fantastisk investering i børns fremtid.

tja fhv HHèr
hit the big one....?

ca. 15 år siden jeg gik ud og til reunion for et par år siden... havde de 23 elever

ramt dette...

3 personer (pædagog og lign. jobs)
1 arbejdsløs håndværker
for at nævne eks.
1 producer ved tv2
2 forskerer i klima og 2 forskerer ved bla. andet novo
2 lektorer ved uni
1 bank dir.
3 afd. chefer
1 varehuschef
3 selvstændige
2 politisk aktive som ordfører

resten arbejdede i udlandet

ved ikke om billedet er sådan i andre klasser

men dengang var skolen også "disciplineret" men retfærdig.

og en super skole

MVH

Erfaringer med henriette Hørlücks Skole SPedersen
Jeg har ikke som forældre på nogen måde oplevet skolen som god.Jeg har oplevet den som et sted med kadaverdiciplin og "egenrådige" lærere (visse) der ikke er bange for at køre personligt på eleverne.Det skal man skal vist skal mange år tilbage for at finde.Så hvis du er til det,så er det sikkert godt.
Hvis du er til at alle bliver anerkendt der hvor de er,mangfoldighed og demokratiske processer er det ikke lige stedet.Derfor tog vi vores barn ud af skolen igen.VH