Et forslag til SOL's ansvarlige

Et forslag til SOL's ansvarlige ernst_kolding
Endnu engang prøver jeg om SOL's medarbejdere ikke skulle være modtagelige for fornuft.

Med den drejning debatten efterhånden tager, burde det være SOLeklart for alle, at anonyme ikke burde have lov til at skrive på debatten, at brugere som ikke har aktiveret deres profil ikke burde have lov til at skrive på debatten.

Hvorfor ?

Jo, for efterhånden er det meste kommet til at handle om personhetz og mudderkastning, seriøsiteten er væk.

Hvis ikke man tør stå frem med sine meninger, bør man slet ikke have lov til at fremføre dem.

Selv har jeg fået nogle gevaldige øretæver på grund af mine meninger, men jeg gemmer mig aldrig bag Anonym, jeg står frem med mit nick og tager de øretæver det giver, når jeg mener noget andre ikke synes om.

Blot et lille fromt ønske for at få en seriøs debat.

Ernst

Jeg forstår godt dit fromme ønske Anonym lige nu
men på den anden side, så er der så meget personfnidder herinde, at mange forholder sig til profilen og ikke til indholdet af indlægget. Derfor kan det i nogle tilfælde være smart nok, hvis man vil igennem, at skrive unden at logge ind.

At det så ofte er tydeligt at nogen holder en hel tråd gående med forskellige nick uden indblanding fra andre er bare en griner. [:D]

Profil hjælper ikke Anonym profil
Hej - kan sådan set godt forstå dit udgangspunkt men.....

Jeg overvejede, om jeg ikke skulle oprette en "fake" profil for at demonstrerer, men det ville være spild af serverplads.

En af krumtapperne ved internettet er, at man kan være anonym.
Alle profiler herinde er i virkeligheden anonyme. Du ved ikke, hvad der er sandt, og hvad der ikke er. Er Tiguaren virkelig en 16-årig dreng, eller er "han" en 36-årig kvinde?
Er M47 i virkeligheden en sur gammel reaktionær mand, eller en mand på 22 med stor humor?
Betyder det i virkeligheden noget?

Er mit indlæg mindre værd, fordi jeg ikke har en profil?
Ville det være mere værd, hvis jeg havde oprettet en profil, hvor jeg udgiver mig for at være en anden end jeg er?

Er det illusionen om ægthed, der tiltrækker dig?

Som en anden har skrevet, går der "profilfnidder" i den. Altså at man dømmer før man læser, hvis det kun er profiler der må deltage.

Den hurtige anonyme indgang, giver en masse mod på at komme med deres mening. Det er hurtigt, nemt og ligetil. Debatten gøres tilgængelig for masserne. Lige let tilgang til at sige sin mening. Se det er demokrati! [;)]

Der vil altid være idioter, weirdoes osv, men de vil også være der, selvom der kræves profil. Og skal idioterne virkelig censureres? Så mange er de heller ikke.

Nej - lad os leve med, at der er nogle vi ikke bryder os om, og så ellers koncentrerer os om de seriøse indlæg - profil eller ej.

Udover det - SOL-debat dør uden de anonyme indlæg. Prøv at tælle, hvor mange i debatten der har en profil. SOLs profil (brand) er bare ikke stærk nok til at bære et lukket forum.

Jeg selv??? Jeg tjekker SOL næsten hver dag, og skriver indlæg/svar næsten ligeså ofte.
Jeg skriver under forskellige navne - alt efter emne.

For navnet på "mig" betyder ikke noget. Men min mening og indlæg gør.

God dag til dig [:)]

Svar vedr anonyme scherz
Hej ernst_kolding

Mange tak for dine tanker.

Vi har haft diskussionen mange gange, og jeg kan forklare dig, at vi ser både ulemper og fordele ved at have en debat som er åben for alle. Dog synes vi, at åbenheden er klart at foretrække, hvorfor vi ikke har tænkt os at ændre på dette.

Vi ser muligheden for at være anonym på debatten, som en meget værdifuld ting, da det giver mulighed for at prøve debatten lidt af og snuse rundt, inden man måske går ind og opretter en profil.

Ligeledes kan man være anonym via sin profil, da denne ikke nødvendigvis giver et helt reelt billede af, hvem man er, da profilen kan udfyldes og udformes således, som man selv ønsker det.
Og endelig giver det jo også profilerne mulighed for at ytre sig anonymt, hvis man skulle have brug for det eller lyst dertil. Det oplever vi af og til, at også profilerne benytter sig af.

Det er meget beklageligt, at der foregår denne mudderkastning, som du omtaler, da redaktionen på alle måder ønsker, at SOLen er et sjovt, hyggeligt og underholdende sted at være. Jeg kan kun opfordre alle til, at de husker på at behandle andre, som man også gerne selv vil behandles [:)] ...det kan jo mange gange være en god ledetråd for opførsel overfor andre.

Endelig er SOLen jo også et sted, hvor menneskelige kontakter knyttes - på godt og ondt. Det betyder ikke, at man kan behandle hinanden som man vil, men det kan til gengæld betyde, at man nogle gange oplever, skal jeg sige, kurrer på tråden. Måske en løsning kunne være, hvis man er lidt på en kant med en anden at ordne det over mailen? ..så ikke alle andre skal involveres i disse dårlige vibrationer? Jeg tænker, om det kunne være en mulighed. På den måde har vi jo alle et fælles ansvar for at et forum som dette skal give plads til alle.

Jeg håber, at ovenstående giver dig et indtryk af, at vi er bekendte med problematikken, men til stadighed ser en stor positiv mulighed i at have et forum - for både profiler og anonyme.

Med venlig hilsen
Scherz

Tjae scherz ernst_kolding
Din argumentation er der ikke noget galt med, men stadig, jeg ser at mudderkastningen bliver værre og værre og det gør at mange seriøse brugere ikke mere gider SOL-debat, desværre, for skal man debattere udelukkende med anonyme bliver det aldrig bedre.

Du og andre kan have ret i, at en profil ikke viser hvem der sidder ved tasterne, men på andre debatsider virker det, jeg har jo selv et board hvor man skal være registreret for at kunne skrive og tro mig, jeg har brugernes e-mailadresser og kan kontrollere om det nu er de personer de giver sig ud for, jeg gør det ikke, med mindre der foregår noget lovstridigt.

Ernst