Et godt digital camera?

Et godt digital camera? redhack
Erterhånden er digitale camera'er ved at være en standard inden for fotoverdenen, men der er efterhånden også et utal af forskellige modeller at vælge i mellem.
Står du og mangler et nyt camera, så er her et god bud på det perfekte camera netop til dit behov.
Ønsker man at tage perfekte billeder i høj opløsning, så er Canon Digital IXUS 500 camera'et lige noget for dig.
Her er hvad firmaerne skriver om camera'et:
"Som det ultimative i elegant, højtydende digital fotografering giver Digital IXUS 500 kvalitetsprint op til A3-størrelse.
Med sin superhårde Cerabrite-finish kombinerer dette flagskib i IXUS-klassen kompromisløs konstruktionskvalitet med en overflod af integreret teknologi i en triumf af miniaturisering.".
"Danmarks mest populære kamera i øjeblikket!".

Camera'et koster 3.300 kr.

Her er et link til lidt mere info:
http://www.edbpriser.dk/Listprices.asp?ID=76632

Her er Canon's hjemmeside:
http://www.canon.dk/index1.htm

Har du et godt camera som du kan anbefale? Så skriv bare løs. :)

What not to do! cecer
Alt andet end lumatron! Det æder batterier som bare fanden!!!!!!!

Canon noerdk
Jeg har selv Canon og kan helt klart anbefale det.

Kan Sony også? redhack
Det ser også ud til at Sony har lavet et utrolig godt camera, men jeg har aldrig set nogle som har sådan et camera... Er der en af jer der har set det i brug?

Link:
http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=BLpjl3rzVcFjoToYwrppnDX-m4uBEiEWUa8=?ProductSKU=DSCT1&Dept=dcc_DIDigitalCameras&CategoryName=dcc_DIDigitalCameras_Cyber-shotDigitalCameras

Top Klasse... ka-invest
Ja IXUS500.. det er nok noget af det bedste..
Det er lille og handy.. nemt at have med overalt..

Har netop været på ferie.. og vi havde 2 stk's IXUS500 med.. billederne er suvreæne.. intet mindre...

jakobdam.dk jakobdam.dk
Jeg kan ikke anbefale IXUS 500 fra Canon.

Jeg er ellers i mange henseender en "Canon-mand", men med superkompakte digitalkameraer har de valgt at spare et ømfintligt sted - objektivet.

IXUS-serien har ALLESAMMEN objektiver lavet af delvist plastik, og det er bestemt ikke godt for den refraktive evne og lysledeevnen.

Derudover savner jeg mulighed for manuel prioritering af shutter, blænde og fokus på IXUS-modellerne - men det er p.t. kun Canons A-serie der har dette til billige penge.


Skal kameraet være fysisk lille, anbefaler jeg Pentax Optio S4i - alternativt den billigere Pentax Optio S40, der også har en flottere billedkvalitet end S4i.

S40 er blot en anelse større, men ikke ret meget!


Derudover er Canon selv kommet med det nyeste medlem i S-serien - nemlig S60 (og storebror S70).


Hvis man derimod ikke har noget imod at kameraet er på størrelse med Canon S60 og opefter til disse priser, så ser verden helt anderledes ud - for så får man en meget flottere billedkvalitet, og meget støre versatilitet.

Der er jo kun 3 ting der bestemmer kvaliteten af et digitalkamera:

1) Objektivet - bedre materiale og asfærisk skæring med flere linser giver hurtigere fokusering, bedre coat giver mindre kromatisk aberration, og et godt objektiv som helhed har mindre pincussion og barrel distorsion.

2) Sensoren - typisk CCD eller CMOS; generelt kan man sige at "jo større sensor, des bedre" - men her menes IKKE antal MPixels!! For hvad nytter det at have 5 MPixels, der alle er grimme? Man ser typisk kamerafabrikanter der prøver at sælge deres l*rt med højt antal MPixels, men da sensoren ofte kun er en lille 1/2.7", så er der grænser for hvad den kan trække uden at støje. Derudover er mikrolinsen på CCD'er også meget betydende for kvaliteten. Eksempelvis prøver IXUS 500 at yde 5 MPixels på en 1/1.8" CCD - og det er lige at tage munden lidt for fuld - det har resulteret i at IXUS 500 har relativ stor tendens til blooming, selvom de har formået at undgå for meget støj - tildels. Canon G5 og S50 har samme CCD-størrelse, og fordi mikrolinsen på disse modeller er ringere eller A/D konverteren er dårligere, så støjer de voldsomt allerede ved ISO 200.

3) Softwaren. Softwaren bestemmer både hastigheden for fokusering og shutterlag, samt hvidbalancens evne til at tilpasse sig.Her er hvad jeg anbefaler:

http://www.jakobdam.dk/index.php?side=side1_anb


Som I kan se er det en broget landhandel - og det kommer sig jo naturligvis af, at der ikke er nogen der er bedst til det hele. Ligesom med biler - der er helvedes til forskel på om jeg vil have en lille 1.3 benzin, eller en 2.0 TDI. Eller en varevogn.

En god ressource martinne
et site jeg selv brugte, da jeg skulle finde nyt kamera var dette:

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/CDISPLAY.HTM

hvor man kan tjekke billedkvaliteten af forskellige kameraer overfor hinanden. en ret god feature, selvom man nok skal tage det med et gran salt det hele,da mange ting kan spille ind i den slags indkøb.

held og lykke med søgningen!

Ikke uden fejl lars.e.jensen
Jeg har et Ixus 430 som er meget lig Ixus 500 dog med 4 Megapixels. Det har dog mindre billedstøj en Ixus 500 ifølge en test. Batteri indikatoren er værdiløs da man ikke har nogen anelse om hvor meget der er tilbage på det.

Manglen på manuelle indstillinger eller i det mindste nogle program modes til specielle situationer kan være irriterende hvis man vil være kreativ

2 meget store plusser er størrelsen og billedkvaliteten.

Skulle jeg anbefale et kamera i dag ville det være Canon powershot A520. Det kan tage ekstern flash, har manuelle indstillinger, har 4x zoom, 1,8" LCD skærm, bruger almindelige AA batterier, har zoom flash, det er en Canon, det kan tage forsatslinser og er rimelig kompakt. Alt dette til en lavere pris end Ixus 500

IXUS 500 objektivet kan ikke trækkes tilbage Jette D.
Hej,
Er der nogen, der kan hjælpe mig med mit IXUS500. Jeg skulle til at overføre billeder fra mit kamera til computer, og fik pillet ved kameraet under processen, og nu kan det ikke tage billeder og objektivet sidder fast. Har nogen en løsning?

Med venlig hilsen
Jette