Euro eller krone

Euro eller krone Anonym
En indførelse af euroen vil betyde en indtægtsnedgang på 2000 kroner om måneden for en gennemsnitsfamilie. Penge som de store virksomheder får. Den almindelige forbruger får beskeden, at varerne nu er blevet meget dyrere, fordi det koster penge at omstille sig til euroen.
Lad os sige, at det koster det lokale supermarked 6 % i omkostninger at gå over til det nye system. Disse penge kan kun hentes et sted, og det er hos forbrugeren. Men samtidig sker der det, at varerne i virkeligheden hæves med hele 18 %. De 6 % er supermarkedets direkte udgifter til nye terminaler m.m., mens de næste 6 % er det beløb, supermarkedet må betale sine leverandører, fordi de indfører systemet, så det bliver også dyrere for supermarkedet at købe varer, og de sidste 6 % er et beløb, der indføres ad bagvejen af supermarkedet, fordi vi ikke kan gennemskue, hvad der sker.
Så supermarkedet ser sit snit til at hæve varernes priser med mere end euroindførslen berettiger til, så de tjener på det. Taberen er, som altid, den almindelige forbruger. Og tro ikke, at regeringen går ind og hjælper her. I Tyskland og i Grækenland blev det så dyrt for folk at indføre euroen, at mange måtte sulte og gå fra hus og hjem. Og med hensyn til Danmarks selvstændighed, så forsvinder den sidste rest af landet. Vi bliver en provins styret fra Bruxelles og med ECB som direktør for det hele.
Når vi først har vinket farvel til pengepolitikken, så kan vi lige så godt danne et Europas Forenede Stater.

hørt hørt iris
der er helt korrekt ang. prisstigningerne,jeg bor tæt ved grænsen og har iagtaget den stigning i priserne der er sket ved euroens komme,så nej til den

Der er flere forhold i at tage stilling til Anonym
Jeg giver dig ikke ret i dine observationer. En udtalelse som denne kunne komme fra en kommunist, og hvordan går det lige i de kommunistiske lande? Så det er altså ikke særligt tillidsvækkende.

Det væsentligste argument imod EU er bureaukratiet, og det sære er, at bureaukrati netop er kommunismens største svøbe. De bruger energi på, at alle bliver lige fattige i stedet for, at alle bliver rigere, desværre nogen mere end andre, men dog alle rigere.

EU er imidlertid en god opfindelse, fordi det har bevirket, at der ikke er opstået så mange krige, som der ellers ville have gjort. Det mindsker landenes militæromkostninger.

Men den fælles mønt er også et stærkt krigsforebyggende værktøj, fordi man ved at angribe et land, man er i møntfællesskab med, svækker sin egen valuta. Valutaens styrke ligger dybest set i dens produktionsoverskud, men værdien af et lands valuta relateres også til landets handelsbalance overfor udlandet, statsgældens størrelse, centralbankens penge- og rentepolitik og landets trækningsrettigheder i den internationale valutafond.
USA har været meget aktiv på den udenrigspolitiske scene, og derfor er dollaren blevet svækket så markant. Det er tale om uproduktive omkostninger.

Med euroen bliver det også svært at spekulere, fordi det er en stor valuta, og med store valutaer skal der sælges/købes for enorme summer.

Så min besked til alle er: Stem ja ved næste folkeafstemning.

Er du en af dem rodvad
der kræver links fra andre?
Nærmere sandheden bliver at en gennemsnitsfamilie kommer til at spare 2000 kroner om måneden, det er fordi købmanden ikke skal omregne eller betale for vekslegebyr på sine varer.
Skulle en købmand virkelig være så naiv at han tror han kan hæve nogen priser, med de undskyldninger du kommer med, vil han ligefrem kunne se sig om efter andet arbejde. Med de høje priser vi har, ville der komme mange udenlandske handlende, der ville tjene mange penge ved at sænke priserne. Og for ikke at tale om den handel der vil komme på nettet.
Så en købmands prisforhøjelse, ville være ren selvmord, og det ved de.

I de billigste land, blev nogle priser hævet, i de dyreste faldt de, og i Danmark ligger prisen højest, så euro betyder fald i priserne.
Mange sanskere tager til Tyskland for at handle, fordi der får de det billigere. Ved forsat høje eller højere priser i Danmark, vil de tyske handlende komme til os, så vi behøver ikke at rejse til Tyskland for at få billige tyske varer.

Ahemm, hvis jeg lige må.... dduck
Komme med lidt kommentarer....
Det er godtnok noget af nogle påstande du ryster ud med, i disse Internet-tider er du vel i stand til at linke til noget troværdig dokumentation for dine påstande?

Når det er sagt, så skal jeg lige nævne at jeg selv er arg modstander af "Euro-dollar'en."
Der er en helt klar grund til at tyskerne har givet den det lidet flatterende øgenavn "Teuro," (teuer=dyrt) og jeg kunne såmænd også frygte at det ville betyde kæmpe prisstigninger herhjemme, men denne påstand står for egen regning: Jeg kan ikke dokumentere en snus :o)
De dersens terminaler der skal udskiftes, hvad er det for nogen?
Dankort-terminaler kan blot opdateres....
Men selvfølgelig, det er jo nok herredyrt at have den yngste flaskedreng til at rende rundt og ændre prismærker ;o)

Kronen er, som jeg ser det, en meget vigtig del af vores identitet som danskere, der er ikke så meget andet en lille nation som vores kan læne sig op ad. Så hvis vi skal stemme om Euro'en, bør vi vel nok samtidig stemme om hvad vores nye national-sprog skal være, for Danmark og dansk vil da komme helt ud på et sidespor.....
Da vi i sin tid stemte blev vi jo truet med al landsens ulykker; udlandet ville trække alle deres investeringer ud af landet (vi venter stadig med tilbageholdt åndedræt....), vi ville allesammen blive arbejdsløse (der er stadig tid, nu stiger arbejdsløsheden jo endelig....) og mange flere skrækscenarier.
Da vi så skulle stemme, kom der jo denne her rapport fra Euro-land hvoraf det fremgik at arbejdsløsheden steg og steg (i Euro-land, forstås), så vi havde det helt enorme svære valg at sige nej og blive arbejdsløse, eller at sige ja og blive arbejdsløse.....
Som sædvanlig forregnede de gode politikere sig, og glemte den simple detalje at hvis man truer danske vælgere bliver de stædige og går imod politikerne, så vi stemte jo heldigvis rigtigt.
Og vi er her stadig.....

Lige nu kunne jeg egentlig godt tænke mig at vi havde Euro, og at England også havde det.
Det er af den simple årsag at jeg arbejder for et engelsk rederi og min løn er baseret på engelske pund....
Med den rekordlave kurs på pundet lige nu taber jeg måske 20-30% af min løn, og der er bare intet at gøre ved det medmindre jeg vælger at flytte til England.
En ligeså god løsning på "mit" problem kunne jo være at vi indførte pundet, eller at englænderne indførte kronen, men det ville jo nok vække en del nationale følelser...
Det mener jeg faktisk også at indførelse af Euro burde...

Ren

RodvadRodvadRodvad !. Mjølner.
Virkelighedsfjern som sædvanlig !.... "sparer vekselgebyr på varer" !!!!!! ved ikke hvor du handler, men der hvor de fleste af os handler er der næsten udelukkende Danske varer på hylderne..... selv hos Tyske Aldi !.......... så stik du piben ind igen, og spar os andre for dit vrøvl.

Hellere Engelskee Pund. Mjølner.
End den forbandede Euro.... "teuro" som Tyskerne kalder den........... og jeg tror faktisk også Englænderne er så kloge at de hellere ville have danske Kroner end Euroen !.

Euro/pund/kroner... dduck
Tjahhh, nu arbejder jeg jo sammen med englændere (og meget vigtigt: skotter, walisere, irere osv) til daglig, og den altoverskyggende mening er at pund er det eneste rigtige!
Jeg har mødt nogle få kolleger som mener at euro er i orden, men de søreme i undertal.
Og her taler vi om søfolk som kommer overalt i verden.
Du skulle bare se det bundt med alle mulige forskellige valutaer vi slæber rundt med....

Ren

Hvor kommer de rodvad
2000 fra? Vil du nedlægge alle danske handlende? For tyskerne er parate til at overtage. Allerede nu er det mange af dem her, og det ville komme flere ved euro, og de vil alle presse priserne ned i forhold til i dag. Selv nu, med Europas højeste priser, har de også haft held til at presse prisene på mange varer ned.
Vore supermarkeder ville blive overtaget af tyskerne, og ligedan hårde hvidevarer og elektronik, også de dyre danske beklædningsgenstande ville blive overtaget af tyskerne. Plus selvfølgeligt nethandel, der allerede i dag er omfattende, vil blive højere med euro, hvor vi slipper for omregning og vekslegebyr.

De eneste der tjener fedt på kronen er bankene, alle vi andre smider mange penge efter bankene hver dag, på den konto.

Ikke nødvendigt !. Mjølner.
Har selv haft 8 forskellige valuta i lommen som en nødvendighed for mit arbejde..... men dengang var der lande der var utroligt billige at leve i............ det sluttede med Euroens indførelse................. så gør det altså ikke noget om man skal have lidt forskellig valuta i lommen.