Færøerne.

Færøerne. FaroeViking666
Færøerne er det første landet der låner Island penger. http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2008/10/28/195105.htm?rss=true

Måske vil de andre lande følge vores fodespor og hjælpe Island nu da de er i vanskeligheder.

er da godt gubbi_the_great
Jeg er da glad for at høre at Danmark i hvert fald på den måde inddirekte støtter vores gamle koloni.
Så håber jeg også at Island i fremtiden vil føre en forsvarlig økonomisk politik.

Færøerne er langsomme Finansekspert
http://www.nationalbanken.dk/dndk/presse.nsf/72df8caf4fc0e9a9c1256f65004466f7/C1256CC60050A4D2C125744B00305FDA/$file/DNN20086581.pdf

Færøerne er langt fra det første land der låner Island penge.

Mvh Finansekspert

Må jeg korrekse din overskrift "Fæ-øerne" Ham-selv
!!!

ja men det er vores manden1
penge:
Danmark yder stor hjælp til færøerne i millionklassen hvert år, så hvordan kan de tillade sig at låne penge ud som de har fået i hjælp, så har de jo penge nok og derfor skal danmark ikke yde mere hjælp til dem.
Og det er ikke det første land som yder eller vil yde, Rusland var det første land som ville hjælpe Island, men det forpurede den Danske stat.

Det er jo bare synd, at Færøerne ikke var først!! Mr. Mick
Blandt andet Danmark, Sverige og Norge har allerede ydet hjælp, derudover har den internationale valuta-fond ydet lån...

Men en fin gæstus af Færøerne, som jo betaler med kontanthjælp fra storebror Danmark - det viser jo bare, at man har et godt hjerte![:)]

færøernes gunstige velstand. FaroeViking666
Mr mick. Færøernes gunstige velstand er bare takket være os selv. Lad nu være med at overvurdere det danske blokktilskud.. Det danske blokktilskud er 5% af det Færøske samlede GDP.
Og nævnte jeg for dig at vi har næst højeste levestandard i norden. Vi har næst højeste GDP per capitia i norden.

Hvad? FaroeViking666
hvad er det? fladlands humor?
Danmark bliver refereret til som MINI sahara på færøerne... Eller fladlandet.

well FaroeViking666
Danskernes bidrag til Færøsk økønomi er lige præsis 5% :) Og Færøernes bidrag til Danmark er uden tvivl lang langt større... Vi har bedt om regnskaber for danske mellemforhandlere hvad de får for Færøsk import... det er blevet nægtet os..

Så skal i også tænke på at Færøerne importerer mest fra Danmark.

Vi eksporterer derimod ikke mest til jer.. Det er mest UK der køber vores varer.

Hvis vi stoppede med at købe Danske varer ville det være et stort tab for danske virksomheder..

I skal også tænke på at vi er det næst rigeste land i norden i GDP per capitia.. såå vi har temmelig god købekraft. Pluss det at vores selskab atlantic petroleum er ved at tjene penge på olie boret i britisk zone. Atl. Petr. vil tjene ca 800 mio dkk ved chesnut olie kilden boret ved skotland :)

Så kom i ikke her og overfvurder jeres forsyninger af "os" i skal være taksomme for at vi gidder at have jer pjattende runt i vores rigsfællesskab.

nej FaroeViking666
men i har været meget forsigtige med at låne Island penger. Vi derimod har ydet vores forlængede arm til Island så hurtigt det var politisk opbakning for det fra Færøsk side. I har lånt et meget lille og begrænset beløb til dem.

Vi har derimod ikke sat så strenge krav som andre lande og de Islandske nyheder er fylte op med taknemmelighed til os.

Færøerne har hjulpet sine naboer i nordatlanten meget.

Førtst i 50'erne lært Færinger Islændere at drive industri fiskeri. Dette har mindes mange af de ældre islændere hvordan vi lærte dem at opgradere deres skibe. Der var mange Færinger i Islands østkyst i 50'erne.

På samme måde har vi også lært Grønlændere at drive industrifiskeri. Færinge har bygget en havn i Grønland.. Den hedder Føroya havnin (Færinge havnen på dansk).

Og nu strækker færøernes nation den forlængede arm ud for Island.

Æble=æble appelsin=appelsin FaroeViking666
Nu skal du ikke kalde det for Dansk støtte.. Det er Færøerne og ingen anden der står for det lån.
Du må heller kalde et æble for et æble og en appelsin for en appelsin.

Ingen grund for jer at tage hederen og æren for alt godt der kommer fra os. [;)]

skulle det komme manden1
til en folkeafstemning om i skal løsrives fra DK. så stemmer jeg for, så slipper vi for jer og så må vi jo så se hvor i er uden alle de hundrede af millioner, som bliver stoppet op i jeres drablige hvalfanger røve.

Det FaroeViking666
Det er stadvæk bare 600 mio kr der svarer til ca. 5% af hele vores økønomi!! fatter du ikke det?? ...
Vi skulle måske kræve alt det tilbage som alle de danske mellemforhandlere har uretfærdigt krævet fra os i vores handler med omverdenen??

Men... gubbi_the_great
Færøerne får en hel masse penge af os...
Vi giver penge til Færøerne og de udlåner dem videre til Island...
Er dog bange for beløbet mest er symbolsk.

Undervurder ikke min holdning til Færøerne... Mr. Mick
Jeg holder meget af Færøerne, så der er intet i det - men når man for et par år siden ikke kunne få nok penge i tilskud (hvilket nok mest var visse politikere), så skal man tænke sig godt om, når man bagefter viser storsind ovre for andre nødlidte! Men når det så er sagt, så mener jeg stadig, at det er stort at også de "små" i den Nordiske familie ofre, når krisen rammer hårdest, at man ikke bare hytter sit eget skind [:)]

Du glemmer stadig, at Danmark garanterede støtte Mr. Mick
til de trængte Islændinge allerede i foråret, så I er stadig ikke først - ikke en gang i anden halvleg, hvor de Skandinaviske lande har sendt pengene... Men hvad jeg stadig undres over i alimndelighed, det er at vi i Norden ikke bare slog til med det samme (og jeg mener ikke kun Norge, Sverige & Danmark, men også Færøerne & Finland) - og sørgede for at dække al den støtte man havde behov for, da man rakte armen frem... Vi hjælper verden over, med penge som går til bistandsprojekter, hvor kasserne hiver pengene ned i tomme kroge, og som ange gange ikke hjælper andre end de forkerte (og det samme gælder krisepakker) - når vores nærmeste så beder om hjælp, så tøver vi enten med hjælen, eller også får de slet ikke tilbudende...

Men uanset hvem som var først med støtte til fætter Island, så synes jeg er det er stort af Færøerne også at yde hjælp!

Symbolsk beløb. FaroeViking666
Ja du har nok ret... selv om vi er rigere end island per capitia og også var det før krisen så er vores beløb mere symbolsk i forhold til deres økønomi... da island tæller 5 gange færøerne.

Deres problemer er kæmpe store da de skylder 9 gange deres GDP væk... men jeg er glad for at vi nu kan hjælpe dem da vi har været i en lignende krise i 90'erne og man kan sige at vi slap temmelig hurtigt ud af krisen.

Et lån fra danmark og så det Hårdt arbejende folk på Færøerne der har kæmpet sig ud af krisen. På et tidspunkt var skatten 70% of folk arbejde typiskt til langt ud på aftenen og der var familier der simelten ikke kunne brødføde sig selv.
Men det er vi kommet over nu... Vi har stadvæk rekorden som det land i europa der har mindst arbejdsløshed.
Prøv og se en økønomi kurve for Færøerne fra starten af 90'erne til i dag...

Men jeg glædes over at høre deres taknemmelighed i de islandske medier.

Det var da grotesk Kalohaha
At færinge spiser lidt hvalkød i ny og næ (der svarer til under 1 promille af den samlede grindehval).
Hvor lang tid siden er det siden vi her i DK læste om de stakkels (bur)grise?

Og læs dog hvad der bliver sagt mand....5%!!!

Lidt ekstra viden: De 300 millioner som Færøerne har støttet Island med (som er et lån by the way), ville svare til at Danmark støttede med 30 milliarder!

Lad være med at være så selvfed og på samme tid prøve på at proppe janteloven ned i andre.

enig Finansekspert
Jeg er enig med dig Mick. Jeg forstår heller ikke hvorfor at den Nordiske familie ikke bare betingelsesløst hjælper sine familie medlemmer med al den fornødne hjælp så hurtigt som muligt. Jeg elsker alle de nordiske lande.

Mvh Finansekspert

risiko... gubbi_the_great
Der er jo desværre en risiko ved for stor og for hurtig vækst. Hvis man gearer sin økonomi for meget efter at få høje afkast (sådan som det er sket i island) bliver man ramt meget hårdt når en likviditetskrise rammer.
Det er sikrest at følge den gennerelle markedsudvikling. Man skal i hvert fald passe på med at stimulerer sin vækst lånte penge (som nation).

kan i så ikke? gubbi_the_great
Kan i så ikke undvære det bloktilskud? Vi i Danmark kan da godt finde på ting at bruge pengene til... En ny bro til tyskland f.eks...

Jo det kan vi sikkert FaroeViking666
Jo sagtens.. men der synes jeg at det er de Danske Politikere der gerne vil holde på os. SNak med din Danske politiker i folketinget...da kan du prøve at overbevise ham/henne om at afgive det hav område som er 3-4 gange så stort som resten af Danmark.

Blokktilskudet er en lille sjat som ikke betyder så meget... Det er 5% af vores GDP. Og de danske medier har en tendens til at overvurdere blokktilskudet ekstremt meget.. Det skal alså være to i et rigsfællesskab..og indtil videre har vi taget over flere og flere ting over..

Den der Hjemmestyre ordning fungerer ikke... hvis vi havde fulgt den slaviskt så ville vi ikke have noget forbindelse med andre lande uden at der var gennem Danmark.
Heldigvis har vi brudt denne lov tunsind af ganger og har opbygget mange aftaler med andre lande...

Hjemmestyre ordningen er bare en forhindring som ingen i virkeligheden respekterer. Vi opfører os som selvstændige, men det skal på en eller anden måde være lov at vi går igennem danmark i alt det som vi gør.
Det er den eneste måde vi kunne have bygget et land så succesrigt som vores..

Problemet er også FaroeViking666
Problemet er også proportionerne. De har jungleret med pengesummer der har været 10-15 gange størrelsen på deres landskasse.

Tak Danmark Islænding
Jeg er utrolig glad for al den hjælp og støtte vi har modtaget fra alle vore nordiske broderlande. Jeg vil også takke for den tid vi var en del af det danske kongerige. En tid vi islændinge altid vil savne og som jeg ofte nostalgisk tænker tilbage på.

Uden Danmark ved roret i Nordisk Råd havde vi aldrig fået de 500mill euro fra de skandinaviske lande. Jeg tror også at Danmark har været med til at få Færøerne til at donere et beskedent lån til Island. Hvilket var en savnet gestus fra det nord atlantiske land, vi i mange henseender står tættest med. Jeg er på Færøernes side meget glad for at de stadig har storebror Danmarks solide arm at læne sig op ad i disse finansurolige tider og ville ønske vi kunne komme tilbage i folden.

Tusind Tak Danmark!

Nostalgiske hilsner fra en vaskeægte Islænding

hahah FaroeVIking666
hahah det må næsten være en gemt dansker i dit nick "islænding" :D

Danmark har ikke være med til at vi skulle låne vores penge til Island. Det er alene vores beslutning.
Jeres økønomiske krise har intet som helst at gøre med jeres krise.. Hvis i var mere forsigtige og konservative som vi så ville i heller ikke ende i denne krise.

Hvis vi havde på samme måde lånt flere ganger vores BNP ud så ville vi være i samme situation som Island.

Vi baserer pengene på FIskeri produkter, håndværsk produkter, industri og lidt olie indtægter nu.
Og ikke kursen på Dollaren, YEN, bristiske bank virksomheder og aktie spekulation.

Det som jeg FaroeViking666
Det som jeg skulle sige er at jeres økønomiske krise har intet som helst at gøre med jeres selvstyre. Norge har også været under Danmark en gang... Så vis det skulle have noget at gøre med selvstændighed så ville Norge også være i samme situation :D

Men de har baseret deres indtægter på industri, fisk og Olie.

Hmm... Mr. Mick
Mig bekendt var Færøerne da selv i økonomisk krise for få år tilbage, men det har man måske allerede glemt på de smukke øer i Nord-Vest?

Selvfølgelig har vi ikke glemt det FaroeViking666
Selvfølgelig har vi ikke glemt det. Vi har kæmpet os ud af krisen og dem der var i landet for at opbygge det igen ejer stor heder og ære for at landet fungerer så godt som det gør nu. vi gik fra at være et af de fattigeste landene i europa til nu at være næst rigest i de nordiske lande. Noget som de folk der var i landet under krisen ejer tak for.