Færøernes Fremtid?

Færøernes Fremtid? Hr. Hansen
Link: http://www.business.dk/article/20080408/dinepenge/80408075/

Jeg tror at færingerne skal til at passe lidt på at de ikke havner i samme situation som islændingene. Jeg ved godt at de selvfølgelig har Danmark i baghånden. Men hvor langt vil den danske regering mon gå for at hjælpe færøerne hvis det virkelig går ned ad bakke med deres økonomi?

De lever jo som bekendt som konger og baroner deroppe, alt imens at vi her i Danmark fører en langt mere ansvarlig livsførelse. Deres hovederhverv, som jo bekendt er fiskeriet, er de jo meget afhængige af og det udgør jo over 90% af deres økonomi. Jeg mener derfor at de må være meget sårbare overfor ændringer i erhvervet.

Jeg under kun færingerne alt det bedste og håber på at de en dag kan blive 100% selvstændige. Synes bare at de skal bremse lidt op og måske tage den lidt med ro. Vi skal jo nødig se de smukke øer gå konkurs.

Hvad synes i ude på SOLen om dette? og mener i at Danmark kan rives med i et evt økonomisk krak?

Hr Hansen

ja, de vil jo som bekendt Hr. Larsson
sikres i hoved og røv, se bare link; http://www.business.dk/article/20081010/finans/81010009/

Jeg mener også at de bør holde lidt igen med deres privatforbrug. Bare en lille smule.
Deres lave arbejdsløshed kan hurtigt vende til at blive tårnhøj og så ser vi jo nok en hel masse unge færinge i Danmark.[;)]

Hr. Larsson

hehe gubbi_the_great
De synker sikkert ned i havet igen...

ja, har altid manden1
holdt på at Danmark skulle havde solgt de lorteøer og helst gerne til et land, der vil bruge dem til at teste nye bomber på.[;)]

ja, babysitterDK
man må håbe de ikke skal babysittes hele livet.

babysitterDK

Indtil videre FaroeViking666
Indtil videre har vil klaret os op i en anden plads i norden i levestandard ifølge Wikipedia er det bare Norge der har et højere GDP per capia end vi har.
Og over 90% af vores indtægter kommer fra Fisk.
Vi fisker ca den samme mængde fisk som Danmark selv om vi er 100 gange mindre.
Dvs. hver færing fisker ca. 15 tons per person per år og hver dansker fisker 0,13 tons per person per år :) ca. 20% er beskæftiget med fisk sådan eller sådan.

Der vil altid være efterspærgesel efter fiskeri varer. Specielt nu hvor kylling og andet har så mange virusser og baktierier, blandt andet i danmark og i resten af europa.

Men vi er ved at få et andet ben at stå på nu.

http://epn.dk/industri/energi/article1482421.ece

Atlantic petroleum har været med til at finde olie i britisk zone.. indtægterne forvntes at blive 800 mio kr ca til atlan petr.

Ellers har Atlantic petroleum licenser i Færøsk, Britisk og Norsk zone..

Og de forventer at ekspandere til Holland og Danmark også.

Hvad mener du med at vi fører en mindre ansvarsfuld økønomi politik end Danmark??

Vi kan ikke blive sammenlignet med hverken island eller danmark.
Island har været for meget ude med lånte penge og spillet lotto med dem. De skylder flere gange deres landskasse væk til udlandet også før krisen.

Færøerne ejer en masse af penger i udlandet i dag og vi vil stå robust imod financ krisen dersom at vi lever af naturresurcer primært. Lige som f.eks Norge.
Der bliver lagt mere vægt på Fish Farming end på traditionelt fiskeri også. Fishfarming er også mere robust og er meget mindre påvirket af andre faktorer udefra.

det FaroeViking666
det som måske gør at det er lidt sårbart er at en del af den fisk som vi sælger fisker vi i andre farvande... så som i Rusland, Kanada, grønland, island og Norge.
Der er mange færøske fiskere oppe ved barentshavet, nord for Norge/Rusland.
Hvert år holder standalondini (EU, Norge, Island, Færøerne og Rusland) et møde og forhandler fiskeri quoter. Det kan variere lidt hvor meget af quoter man får.

Licencer. FaroeViking666
Færøske Atlantic petroleum har hele 48 licenser i Færøsk, Norsk og Britisk zone intilvidere.
Men de vil som sagt ekspandere til Danmark og Holland også... Så der er helt klart mange og store fremtidsmuligheder i det færøske Olie selskab.

Jeg kan forstille mig at hvis de skal lede efter olie i Danmark skal det nok være i samarbedjde med Dong eller noget i den stil.

De burde egentlig også være med i Grønland, det tror jeg også de vil i fremtiden.