Færre pædagoger i Ny Næstved

Færre pædagoger i Ny Næstved silverfoxdk
Tirsdag d. 25. juli, kl. 08:18| af: mb
Børnepasningen i storkommune tæt på nye millionbesparelser

Færre pædagoger i Ny Næstved
Børnepasningen i storkommune tæt på nye millionbesparelser

   
Færre pædagoger, kortere åbningstider og næsten ingen penge til legetøj og ture. En omfattende spareplan for børnepasningen i Ny Næstved vil skære dybt i budgetterne for børnehaver, vuggestuer og dagpleje, skriver Sjællandske.

For at få næste års storkommune-budget til at hænge sammen, skal der skæres fire procent på alle områder.

Politikerne skal så efterfølgende finde ud af, hvordan de sidste fire procent skal fordeles.

På børnepasningsområdet er udarbejdet en chokplan med en række spareforslag, der er ikke rar godnatlæsning for hverken børn, forældre eller pædagoger.

Forslagene giver en samlet besparelse på næsten 14 millioner kroner. Hvis åbningstiden forkortes til 48 timer om ugen - typisk en time mindre om dage end nu - kan der spares 4,6 millioner kroner. Og i et andet forslag hentes der over 3,6 millioner kroner på at skære i personalet. Det vil omregnet til fuldtidsstillinger svare til, at omkring 15 medarbejdere skal fyres.

kommentar>atter et bevis på at fyringsrunden ikke er færdig i forbindelse med kommunesammelægningen og en forkortelse af pasningstiden er jo bare at skyde problemet videre til forældrene som kan miste arbejde af den grund/arbejdstimerhttp://www.tv2east.dk/nyhed_vis?id=19112

silverfoxdk

Ja - hvor er det vel nok synd Far til 2
Pive pive - brokke brokke.
Hvad med at tænke sig og vurdere om man er rede til at tage ansvaret for sine egne børn inden man får nogen. Dybest set er det jo ikke hverken samfundets eller statens problem om man kan få ine børn passet. Tag ansvar selv !

Du er da helt forkert på den Anonym
det er så sandelig en samfundsopgave at passe børn i forældrenes arbejdstid. Det er egentlig derfor vi har oprettet daginstutioner og andre pasningsforanstaltninger, men det vidste du måske ikke?

Tillykke med at du har mulighed for at være hjemme hos dine børn. Det må være dejligt, specielt i denne tid.

God sommer til dig og dine unger

Til far til 2 Børnepasning
Vi lever i 2006 og samfundet er nu engang indrettet sådan at der skal børnepasning til for at vi kan jobbe ude, det ved du også godt, så gem dine dumsmarte bemærkninger til dem på bænken du nyder dine øl med. Nej men det er blevet så smart med denne regering som prøver at indføre amerikanske tilstande i lille DK fordi FJOGET elsker Bush, men hvad han har jo også sit på det tørre, man sparer lille DK ihjel med denne regering som bare lover skattelettelser, vågn dog op så skal man jo bare betale selv, hvor er besparelsen så henne? det er kun de høje indkomster der har og får glæde af disse såkaldte skattelettelser, det er fantastisk at mange danskere ikke er klogere.

Gammeldags Linus
Du er vel nok faldet af vognen hva'?

Virkeligheden er jo at alle arbejder og at børn er i institution hele dagen. Sådan er det.
Og der kommer ikke færre børn og mange pædagoger går ned med flaget pga. stress. Efter indførelsen af læreplaner er der et endnu større pres på personalet for at udvikle, være fleksible, omstillingsparate, fantasifulde, osv. og lønnen er det laveste blandt faglærte. Der er ikke den samme økonomiske gulerod i at skulle leve op til det umulige og samtidig bliver der ugentlig skåret endnu mere. Det er jo også børnene det går ud over og også dine med mindre du selvfølgelig går hjemme og passer dine egne børn på overførselsindkomster.

Enig. Linus
Ja det må jo ende på et tidspunkt selvom der mangler nogle menneskelige politikere som kan se klart. De fleste bliver grumsede når de har smagt magtens lagkage lidt for længe. Ærgerligt og dybt tragisk. Har tit tænkt over om jeg kunne modstå presset fra en speciel kultur og ærligt tror jeg det er næsten umuligt fordi du slet får tildelt magt, hvis ikke du spiller spillereglerne.
Tragisk men sandt.