Fødselsdagsmad

Fødselsdagsmad Fødselaren
Hej

Jeg har fødselsdag på tirsdag og har inviteret nogle venner til spisning, vi bliver 6 personer. Men jeg er totalt på bar bund, da jeg ikke har nogen ide om, hvad jeg skal lave af mad.
Jeg tænkte at det skulle være noget forholdsvis nemt og da jeg låner en lejlighed for tiden, hvor der ikke er noget spisebord, så tænkte jeg samtidig, at det skulle være noget tapas agtigt..

Er der nogen derude, der har nogen ideer til, hvad jeg kan lave af små nemme retter, som man kan sidde og spise rundt om sofabordet??

Småhapser flaks
Hvad med smørebrød. bare i kvarte stykker rugbrød/franskbrød som højt belagt? Det kan man sagtens sidde med uden at skulle bruge bordplads til andet end en desert-tallerken og sit glas. Og slipper for kniv og gafel da maderne er så små at de kan spises uden dikkedare.
Maden har den fordel den kan bestilles og leveres. Så slipper du for en større omgang kokkering og anretning. Og minimum oprydning. Find en god slageter eller smørrebrødsforretning. Køb og prøvesmag et lille udvalg.

Ca 6 8 forskellige type pålæg kan være fint at vælge mellem...
Lidt klasikere m et blad salat af en art under pålægget

dyrelægens natmad
Æg- mayonaise- kaviar og lidt grønt
Spegepølse - remulade - ristede løg
Ål m æggestand
Makrel - en skive æg- mayonaise
Kartofelskiver og tomatskiver - lidt mayonaise
ost - en skive peberfrugt

Yderligere inspiration her
http://www.idadavidsen.dk/index.php?page=16

Kartofelmaden kan sagtens være af en usædvanligt type. Da der er en blå kartoffel. Den skal nok sætte gang i samtalen. Så slipper man måske lidt for de pinlige pauser. [;)]

Afslutte m frugt flaks
Evntuelt kan du slutte af med ost og frugt skåret i mundrette størrelser spidet med en tandstik.
Lige til at håndtere på minimum plads.

pålægskagemand ivan-w
en franskbrødagtig bund pyntet med forskellig pålæg kan købes i super best i delikatessen