Førertrøjen er væk

Førertrøjen er væk modild
Danmark har på 5 år, smidt førertrøjen indenfor vedvarende energi væk. Regeringens mantra at markedet selv i vid udstrækning skal regulere udbygningen af nye produktionsanlæg til vedvarende energi, (det gælder om at få “mest energi for pengene”) her og nu. har vist sig at være en kolosal fejl.

Resultatet har vist sig på den måde, at nye teknologier, som endnu ikke kan konkurrere på markedsvilkår, har svært ved at forlade forskningslaboratorierne. Alt dette er jo sket på samme tid som, at Fogh har sagt, at vi skal være i verdensklasse. Det ser dog ikke ud til, at den herskende ideologi, er gangbar. Andre lande investerer mange gange mere, end Danmark gør, og Tyskland er nu i spidsen, med et fuldt fædigt lovkompleks, der giver los til den kreative del, hvilket har skabt f.eks. 170.000 arbejdspladser inden for dette felt.

Det ville være dejligt, hvis denne regering kunne få fingeren ud, og gå igang med seriøse overvejelser om hvad der kan gøres. Den nuværende situation er sgu pinlig.

Tænke sig, at man stadig kan fedte rundt med en så tudse gammel og ubrugelig økonomisk ideologi? Sverige smider f.eks. 1949 millioner kroner ind i vedvarende energi i 2006, medens Danmark flotter sig med 420 millioner. Det er jo fortvivlende, at der ikke er mere vision i regeringen.

Fremtiden er vedvarende energi, dels fordi de kendte fossile brændstoffer ikke bliver ved at være tilstede, men endnu mere fordi, vi smadrer miljøet med den nuværende strategi. Det er altså ikke kun fornuftigt men nødvendigt at skifte gear i en fart.

Desværre tror jeg ikke, at denne regering kan stramme sig op, til en ordentlig indsats. Selvom man rent faktisk er orienteret om den tyske succes. Det er lidt besynderligt, eller hur?

Måske er forklaringen at energiministeren ikke anerkender eksperternes advarsler om fremtidens verdensbillede? Det er jo sådan under den nuværende regering, at eksperter jo er smagsdommere. :)

V.H. Modild

De næste 100år anonym
vil alligevel blive afgørende for hvorvidt jorden stadig skal være befolket af mennesker.
Vi kan ikke standse den globale opvarmning, kun mindske følgerne, ved at slutte voldtægten af miljøet.