Facebook og billeder af ens barn

Facebook og billeder af ens barn dicegirl
Jeg er blevet informeret om, at der er snak om at de folk, der sidder som forældrerådsrepræsentanter overvejer at oprette en gruppe på facebook for os som har børn i børnehaven. Det skal virke som et kommunikationsform forældrene iblandt til aftaler ect. samt billeder fra børnehaven.

Nu er det bare sådan, at jeg ikke har den store fidus til facebooks politik og at de ejer de billeder der bliver lagt ud. De må sælge dem til kommercielt formål ect.
Jeg ønsker ikke en facebook-profil og jeg ønsker heller ikke billeder af mit barn lagt ud på facebook.

Hvordan ser I på sagen. Er det i orden at lægge billeder af andre børn på facebook, hvis ikke de vil have det ?

Er jeg bare hysterisk og burde oprette profil, fordi de vil lave en gruppe derinde ?
Jeg synes, at jeg måske kan komme i en situation, hvor jeg føler mig presset til det, hvis der er flertal blandt forældrene for en sådan ordning.

Hvad mener I ? Har man ret til at sige, at man ikke ønsker billeder af ens barn på nettet ? Når nu der gerne må tages billeder af det i børnehaven ved forskellige arrangementer ?

Ja, jeg vil vældig gerne høre lidt om jeres mening. Forslaget er endnu ikke forlag forældrene, jeg har bare lidt insiderviden fra gårdsdagens aftensmøde :-)

hilsner dice

nej det e det ikke solvarme2020
Jeg syntes du skal sige nej hvis du ikke vil. Det må de respektere.
Det er lovligt og lægge foto ud af grupper hvor den enkle ikke kan genkendes. Men man må ikke bruge hvor der kun er dit barn på. I børnehaven kan du gi besked på at du ikke ønsker de fotograferer dit barn til viderebrug.

hej igen CarrieB
Jeg har selv en FB profil, og har også billeder af min søn der.

Men du er i din fulde ret til at sige nej! Det er helt sikkert. Du er hverken sippet eller noget andet. DU gør hvad du mener er bedst for DIT barn! Så jeg synes klart, du bare skal sige nej.

Hvad nu hvis.... cya
Hvad nu hvis du ikke havde internet/computer. hvad ville børnehaven så gøre?
Der findes stadigvæk familier der ikke er på nettet. så børnehaven kan ikke sige at du skal ...

Helt enig Anonym
Jeg har heller ikke en facebook profil, og jeg får det heller ikke nogen sinde. Og jeg ville bestemt ikke acceptere at nogen anden lagde billeder af mig på deres profil, uanset hvor lukket den så måtte være - alene pga. facebooks politik om, at de har rådighedret over alle de billeder der bliver lagt ind. Selv efter brugeren har fjernet dem fra profilen, kan facebook hive dem frem fra arkviet og bruge dem efter forgodtbefindende.

problematikken udover dicegirl
billederne, som facebook jo ganske rigtig kan anvende som det lyster dem, er jo at man vil stå uden for det sociale fællesskab og mange oplysninger ville måske gå tabt ?

(Nu er det ikke kun billeder facebook har rettighederne til og kan videresælge, det er såmænd alle dine profiloplysninger. Derfor oplever folk spam i deres mailbox, idet email-adressen er solgt til firmaer. Ja, jeg har altså heller ikke tænkt mig at lægge under for pres, men man kan godt føle sig presset grundet ovennævnte.)

tja..... dicegirl
..her må jeg slå ud med armene. Da mit barn startede i dagpleje, da blev jeg bedt om at anskaffe mig en mobiltelefon.

Det er lidt svært at styre dicegirl
om der evt. ville blive lagt billeder ud, som man ikke ville synes om, hvis ikke man har profil og kan kontrollere. - det må bero på en tillidssag, så spørgsmålet er om man ville have den tillid.

Som sagt længere nede i tråden, så vil man også stå udenfor det sociale. Er man ikke med er man ude. Jeg bryder mig ganske lidt om det, - men vil da ikke lade mig ligge under for det og oprette profil om det blev aktuelt. Men et par forældre i bestyrelsen er de store facebookfans. [:|]

Hej Carrie dicegirl
ja, man har sin ret til at vælge fra, - men det kan så også have omkostninger.

Et eller andet sted kan jeg slet ikke forstå, at de ikke kan tænke længere end at de ved en sådan løsning kunne fratage folk deres "ret" til valg om at oprette profil, såfremt de kommer til at gå glip af vigtige oplysninger ect. Tror mange ville føle et pres, såfremt det blev en realitet.

Jeg kan så fortælle dicegirl ernst_kolding
at børnehave, fritidshjem, skole og ungdomsskoler IKKE må lægge billeder af børn/elever på nettet uden forældrenes tilladelse, der er dom for at forældre til børn og unge under 18 skal give tilladelse til det.

Min mening er, at du skal forbyde det hvis det er det du føler for, det er dit barn og ingen kan tillade sig at gøre med det barn som de lige har lyst til.

Ernst

må ikke anonym
Børnhaven må under ingen omstændigheder, ligge billeder på nettet, af dit barn, eller med dit barn på, Kun hvis de har din godkendelse (underskrift)..

det er forældrerådet der skal stå for gruppen dicegirl
og ikke børnehaven som sådan. Sætter det tingene i et andet lys ? Såfremt, at det er andre forælde der ligger billederne ud ?

helt klart nej ara
Hvis de vil bruge det udelukkende som kommunikation mellem forældrene så måske, selvom jeg ikke kan se, hvorfor man ikke kan bruge emailen til det samme - så meget kommunikation er der vel heller ikke i gruppen. Men billeder af børnene, ville jeg sige nej til og som andre skriver, må de vist heller ikke bare uden videre gøre det uden din samtykke.

jeg forstår skam godt izzi
hvad du mener med dit indlæg, og det med facebooks regel for brug af billeder,
men nu har jeg jo et par børn, og i samtlige ( dagpleje, vuggestue og børnehave ) har vi som du måttet vælge at skive, eller ikke skrive
under på at de måtte fotografere vores børn, og nu kan jeg jo ikke påstå noget, men på samtlige sedler har der stået noget om at vi samtidig gav lov til evt: kommercielt brug ( dvs på div, ting fra børnhaven osv..)
set fra den vinkel er det jo ikke så meget anderledes end facebooks regler syndes jeg ( bortset fra pengespørgsmålet ) men det er vel ikke det der nager dig ?
og helt seriøst, godtnok er vi alle forældre til verdens dejligste, smukkeste, klogeste børn, men mon dog de billeder nogen sinde kommer videre end egne profiler på facebook????

dette var ikke ment som et dunk i knolden på dig, mere som eks: på en anden synsvinkel
og når alt dette så er sagt, så ville jeg nok melde mig til at lave en rigtig god og simpel hjemmeside, hvor kun dem der havde noget med børnehaven at gøre havde adgang.
problem løst ???

Selvom. anonym
det ikke er børnhaven direkte, som vil lægge billederne på fjæsbogen, mener jeg da stadig, at det er dit valg, om dit barn skal med, jeg går udfra, at denne forældregruppe, er oprettet, i samarbejde med børnehaven..

Jeg kan ikke tro, at børnehaven, er interesseret i, at få et evt dårligt ry, fordi nogle forældre overtræder stregen med andres børn..
Hvis ikke det er i forældrenes interesse, at tage din holdning alvorligt, så prøv måske, at snakke med børnehaven, de kan måske gå ind, og fortælle denne gruppe, at det ikke er iorden, uden hvert enkelte forældres samtykke, og underskrift.

Det er blot en principsag dicegirl
omkring det pres der kan lægge omkring, at få nogle til at skulle oprette en profil et sted som facebook, for bl.a at få oplysninger ect.

Jeg opfatter ikke dit indlæg, som en dunk i hovedet. Jeg mener, at der på kartotekskortet blot står om det er i orden at ens barn bliver fotograferet, men ikke anvendt til videre brug. Det vil jeg da lige undersøge nærmere.
En ting er en god hjemmeside for børnehaven en anden er facebook, hvor man dermed indirekte beder forældre oprette sig som bruger for at få tilgang til oplysninger, sociale arrangementer udenfor børnehavens regi samt billeder.

Der er absolut ingen penge i børnehaven til noget som helst så alle tiltag skal være gratis. Derfor har de sikkert tænkt på facebook.

Tak for dit indlæg :-)

Til enhver tid anonym
Dice...du har til enhver tid ret og loven på din side, til at sige til børnehaven at du ikke vil have billeder af dit barn lagt på face book. Det skal de respektere.

Du ønsker ikke en profil på face book....så lad være. Du er ikke tvungen til det. Ikke engang forældrerådet eller børnehaven kan tvinge dig til det. Det er helt dit eget valg.

Jeg har en profil på face book og det første mine unger sagde var at jeg ikke skulle lægge billeder af dem derind. De er 15 og 10 år og jeg har fuldt ud respekteret deres valg.

Du har et barn i børnehave og det er dig der lige nu tager vare på dit barns valg. Jeg kan fornemme at du allerede har valgt at børnehaven ikke skal lægge billeder af dit barn ud på face book.....hold fast i det valg.

Tag kontakt med de andre forældre og få en føling med hvad de mener....måske sidder der flere der føler sig presset lige som dig. Sådan ville jeg gøre.

Facebook er ved at være yt. Anonym
"Trendsetterne" har droppet såvel Facebook som Myspace - det er simpelthen ved at være totalt yt at at dele sit liv på den måde.

Der vil stadig være netværk, men det vil være af de mere seriøse slags. Som f.eks. linkedin.com - det er et rent professionelt netværk.

Tak for dit svar ... dicegirl
vender nok tilbage, når jeg ved lidt mere Jeg kan forstå, at de ikke må sætte billederne på facebook uden underskrift. Der er tale om, at man så ville skulle skrive under på, at billeder af ens børn på komme på nettet. Det har jeg pt. ikke givet tilladelse til. De andre forældre har ikke viden om facebook før i dag eller i morgen.. referatet fra mødet er først kommet i går. Jeg vidste bare lidt selv om, jeg ikke burde.Derfor har jeg heller ikke kunne tale med andre forældre om sagen endnu.

Alt har en nyhedsværdi, dicegirl
hvorefter der sker en mætning, så jeg tror da, at du har ganske ret. Der er jo mulige omkostninger ved at oprette profil et sådan sted, alt efter ens omgang med mediet. Eller dem man vælger som "venner".

Stop det Anonym
Børnehavebørn har da absolut ikke noget at gøre på facebook. Og billeder med børn fra børnehaven vil jeg bestemt også sætte mig imod.

Det betvivler jeg om man kan. dicegirl
Jeg kan læse på det nu officielle referat, at man har betænkligheder ved en gruppe på facebook, men vil arbejde videre på sagen til næste møde.

Betænklighederne er, at det kunne ende i en brokgruppe frem for oplysnings- samtalegruppe. (Da det var set før)
At børnehaven mister den indtjening de har ved salg af billeder, såfremt forældrene kan kopiere dem fra facebook.

Jeg tror ikke, at man kan stoppe sådan noget men vurdere, om det er bedst at være med eller ikke. Selv om jeg ikke synes om det, så er der jo en udvikling og nye måder at kommunikere på helle tiden. Sååå tja... ved ikke rigtigt... Må jo overveje, at oprette profil eller ej, når den tid kommer, hvis den gør. Det jo ingen der pålægger ens profil at være åben, dog vil jeg protestere over billeder på nettet og vil ikke tillade det.

facebook ejer 10.000.000.000 fotos Anonym
ifølge ekstrabladet

http://ekstrabladet.dk/kup/elektronik/article1071048.ece

... et lille uddrag...

Myndighederne har givet op
Selvom du personligt gør dig umage med de ting, du lægger ud, er det ikke nok.

- Når en bruger for eksempel åbner et spil, så videregiver brugeren alle data til Facebooks samarbejdspartner. Ikke kun egne oplysninger, men også alle vennernes data som email og mobilnumre, siger Anette Høyrup.

Det er forbudt efter dansk lovgivning.

- Vores grundlæggende problem er, at myndighederne har givet lidt op overfor den digitale verden, siger hun.


Facebook plaget af realistiske svindlere..
http://ekstrabladet.dk/kup/elektronik/article1083672.ece

Facebook er psykopaternes legeplads
http://ekstrabladet.dk/nationen/article1072179.ece

osv osv.. det er god grund til ikke at få profil på facebook [:(]