fattigdommens fremtid

fattigdommens fremtid svolvstikkerne
Hvordan tegner fremtidsperspektiverne sig vedrørende fattigdom

- bliver fatttigdom mere almindeligt og hvilke persongrupper vil fremover mærke fattigdommen og hvordan kan vi hjælpe dem og samtidig hjælpe os selv ?

Hvad er fremtidens årsager til fattigdom ?
arbejdsløshed ?
inflation ?

Og hvad er konsekvenserne af fattigdommen i fremtiden ?
sult ?
fejlernæring ?
børnearbejde ?

Og hvad med den moralske fattigdom ?
Er venstre/højreekstremisme en konsekvens af moralsk fattigdom ?

Det er flere former for fattigdom og graden af de pågældende fattigdomme varierer afhængigt af diverse humanitære og politiske forhold på de lokale og globale niveauer og retninger . . . !

Alment karakteristisk synes dog den manglende dialog mellem rig og fattig - ikke fordi en sådan dialog er teoretisk umulig, men rige og fattige har demokratisk konsolideret sig i henholdsvis kapitalisme og socialisme !
(Fair Trade er dog et´ eksempel på samarbejde)


Men det skal nok være noget med almen humanitær fattigdom, sociologisk uvidenhed på grund af de mange skilsmisser/nervepiller/arbejdsløshed/produktionsflytninger/ . . . soapserier ? der for alvor slår benene væk under den nordiske sociologi i fremtiden ? ! Hvormange kan måske nationalsangen ? Ved hvornår Holger Danske blev født ? Hvilke konger der har boet på dette eller hint fine store slot ? Hvem der foranledigede det svenske blodbad ? Hvornår nordmændene blev selvstædigt ? Hvorfor jøder, zionister og andre ikke-kristne fik borgerrettigheder ? og hvordan ? og hvornår ? . . .

Og hvad er vi rige på i fremtiden ? Menneskerettigheder ? Sameksistens ? Verdensfred ?