Fattighjælpen på vej tilbage

Fattighjælpen på vej tilbage silverfoxdk
Fattighjælpen på vej tilbage

TEMA om regeringen velfærdsreform

Der er værdige ledige, som gør en indsats og nok skal komme i arbejde hurtigt. Og så er der de uværdige. Det er de briller, arbejdsløse ses med i dag, og dermed er vi vendt tilbage til 1800-tallets optik, mener historiker Lars Andersen.

Af Liv Alfast Kretzschmer

Arbejdsløshed er dit eget problem. Det er den udbredte holdning i dagens Danmark - en holdning, der blandt andet afspejles i reglerne på dagpengeområdet og i hjælpen fra AF. Det er op til den ledige selv at skaffe job, og AFs rolle er stort set reduceret til kontrol, viser flere undersøgelser.
Lars Andersen, ph.d.-studerende ved Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold ved Aalborg Universitet, ser tydelige paralleller mellem synet på arbejdsløse i slutningen af 1800-tallet, hvor de første spadestik til velfærdsstaten blev taget, og i dag.

"Arbejdsløshed er igen blevet et individuelt problem. Vi står på nogle måder med den samme problemopfattelse i forhold til sociale problemer i dag som i slutningen af 1800-tallet, hvor de fleste sociale problemer var individuelt bestemte.

læs det hele her: http://www.dm.dk/sw74595.asp

Det er en grusom fremtid som her bliver stillet op, er vi ved at gå tilbage i tiden eller frem ?

silverfoxdk

Problem Den dovne
"Arbejdsløshed er igen blevet et individuelt problem"

Ja, hvad ellers?

Hvad er dit problem?

Der er sket store fremskridt. kaiogkaren
siden 1800-tallet og 1930.verne. Vi har aldrig haft det så godt i Danmark som idag. Jeg har tidligere skrevet om, hvordan jeg i 1942, mødte op på Københavns Rådhudplads ved midnat, når morgenaviserne udkom, for at se om der var en annonce om et ledigt job. Hvormange møder du idag? Hvis du iøvrigt beder en af disse fattige oplyse hvad pengene er gået til, hører du aldrig mere.

Heldigvis da rodvad
Den gang var der ikke notgen 8 timers regel, og sikkerhed for arbejderne, var et ukendt begreb.
I dag finder du ikke nogen kø af arbejdssøgende på Rådhuspladsen, men hellere ingen arbejdersøgende. I dag står de i kø døgnet rundt, med sin CV. Men arbejdsgiveren kan ikke se om de ser ydmyge nok ud, han ser mere på hvor længe de har søgt om arbejde.

mit problem? silverfoxdk
har ikke mange har du?

silverfoxdk

Nogen der ved hvor kedelig-mand
fattiggården ligger ?, eller den er måske blevet skiftet ud med bænken på torvet her i det nye 18. århundrede.

anvis folk arbejde... m35kbh
Det nytter jo ikke noget at man ikke hjælper folk til at finde arbejde og overlader det til dem selv alene.

I forhold til mange ledige tror jeg det bedre kan betale sig at AF gjorde som private vikarbureauer.. Ringede en masse arbejdsgivere op og forsøgte at matche de ledige de har i kartoteket med de jobs der er. Det er sådan vikarburauer fungerer.

Altså med mindre man mener det er en suspekt måde at f.eks. manpower arbejder på så forstår jeg ikke, hvorfor at man ikke gør det på den måde.

Det er AF og ikke den enkelte ledige som bør have overblik over, hvor der er huller på markedet. Mange ledige søger forgæves de samme jobs, mens at mange andre jobs formidles uformelt gennem personlige netværk.

Intet effektivt netværk, jamen så er man overladt til at skrive ansøgninger sammen med flere hundrede andre.