Fede mennesker

Fede mennesker Cassandra
Hvordan er dit syn på tykke / fede mennesker? Opfatter du dem anderledes end slanke personer?

Jeg prøver selv at være tolerant... men det lykkes ikke altid, dvs. jeg 'behandler' ikke overvægtige anderledes end slanke mennesker. Men jeg kan altså ikke se mig fri for jævnligt at tænke "tag dig dog sammen", når jeg møder en 'kæmpe' - især hvis de fx. spiser en is ell. burger, hvilket selvfølgelig er noget pjat - hvad rager det egentlig mig?!

Der er kommet en ny forening 'De tykkes befrielsesfront': http://www.befrielse.dk/ som gør op med bl.a. myterne omkring fedme. Den kan anbefales, hvis man gerne vil sine fedme fordomme til livs :-)

Ps. Og nej, jeg er ikke selv model materiale (højde: 165 cm. og vægt: 64 kg) så indlægget er ikke skrevet af en snerpet slank sylfide ;-)

Deres såkaldte myter anonym
er jo sandheden de af en eller anden årsag er bange for at indrømme. Mage til sludder skal man lede længe efter. Fedme = for høj energiindtagelse kontra omdannelse.

Har du Annemarie
nogensinde tænkt over at den du ser spise en is måske kunne ha en sygdom? Eller at vedkomende ikke har viljestyrken til at tabe sig?

Jeg har selv været der hvor jeg har været en meget stor kvinde! Og jeg ved hvilke fordomme der er over for mennesker der har mange kilo for meget! Men hvis man konstant høre du er for fed osv osv - så hjælper det ikke en skid for man bliver ked af det!
Så den nemmeste trøst er at spise noget mere, da det jo ikke siger en imod.. Der er mange der har det så dårligt over sig selv - men kan bare ikke gøre noget ved det - der er osse de mennesker der har det godt med at være overvægtige!

Jeg har det idag på den måde at ser jeg en der vejer for meget - så er min tanke mere på hvordan vedkomende har det rent psykisk! Eller om vedkomende fejler noget, der gør at vedkomende ikke kan gøre noget ved sin overvægt!

Jeg har jo slev været der og ved hvordan det er!!

Annemette

Det er dumt... Hallihallo
... sagt, at "fedme = for høj energiindtagelse kontra omdannelse". Det viser bare, at man har en temmlig indskrænket forståelse af, hvordan verden hænger sammen.

Læs f.eks.: http://lfappet.laeger.dk/portal/page?_pageid=33,12176317&_dad=portal&_schema=PORTAL

Men sådan kan det gå, når man har travlt med at negøre de tykke: Man afslører sin egen uvidenhed!

Har du selv Muligvis
nogensinde tænkt på, at den, der spiser en is, bare har lyst til at spise en is?

som udgangspunkt maj74britt
har jeg ikke en speciel holdning til overvægtige eller anorexi ramte.. Jeg kan ikke forstå, at det når så langt ud som det gør da jeg aldrig ku byde mig selv det...

Men den lille grimme ondskabsfulde kælling kommer også op i mig en gang i mellem. Jeg har lagt mærke til at det ALTID er når jeg selv er nede på den ene eller anden måde.. Når jeg i perioder ikke kan holde ud at se mit eget fjæs eller hvad der end er i vejen.. grim hud, korte ben, flad røv, lange babser.. Jeg er ellers en person folk tror er fuld af selvtillid og det er også det ansigt jeg gerne vender verden. Går jeg i byen eller til koncert, kan jeg ikke være i fred for mænd der gerne vil både det ene og andet . Indeni er jeg ligeså usikker på mig selv som alle andre og så prøver jeg ubevidst at højne og hæve mit eget Ego ved at pointere, at andre er grimme eller dårlige til et eller andet, nogen skvat fordi de ikke tager sig sammen, som jeg kan, og taber sig....

Lykke Maj, Kira K og fru Beckham anonym
hvad tænker du når du ser mennesker, som er skind og ben ?

At de er nogle... Cassandra
omvandrende skeletter!!!

Jeg er helt enig! Cassandra
De tidspunkter hvor jeg er mest fordømmende i.f.t. andres udseende (generelt) er når jeg er allermest utilfreds med mit eget!

Såe ja... 'fedme-fobien' handler nok dybest set om en form for selv-bekræftelse a la' "SÅ slem ser jeg da trods alt ikke ud"...

Ell.?

Det Annemarie
har jeg da bestemt - og hvis de har lyst til en is så skal de da osse gøre det! For min skyld ingen alarm!

Har du selv været i den situation hvor du selv har været STOR?? hvordan andre mennesker kigger på dig når du bare spiste en is eller noget andet der er fedende???

hvorfor dømme folk på deres udseende? Anonym Prinsesse
Jeg hader folk, der mener at grunden til at de er tykke er på grund af deres kost.

f.eks. min mor har sukkersyge, for lav blodprocent, og smadret sit ben som ung. Også er det pisse irriterende, at folk tror det er fordi hun ikke spiser rigtig, at hun er overvægtig, men det er ikke alle mennesker der kan tabe sig, og hvis de taber sig, tager de på igen, fordi det ligger i deres gener.

nu tror i sikker jeg siger dette, fordi jeg er overvægtig også, men det er jeg ikke, tværtimod vejer kun 52 og er 174 hvilket heller ikke er fedt, da folk ofte tror man er syg.

Dokumentation? Twiggy
"men det er ikke alle mennesker der kan tabe sig, og hvis de taber sig, tager de på igen, fordi det ligger i deres gener."

Hvor har du det fra?

Enig tidligereovervægtig
Generelt er fedme et spørgsmål om at spise for meget og røre sig for lidt... I TV3s program om "Du er hvad du spiser", fik man syn for sagen: der var folk som spise 5 kg guf om ugen! Selv en marathon løber skal have en god forbrænding for at klare den!

Så er der ingen tvivl om at fedme nemt bliver en ond cirkel, hvor man bliver ved med at tage på og at vekselvirkningen mellem slankekur og for megen mad bidrager til denne onde cirkel. Endelig er fedme tit bundet op i andre problemer som f.eks. lavt selvværd. Men myten om at man ingenting spiser og bliver ved med at tage på... den tror jeg ikke på.

PS: jeg har selv været overvægtig og en dag besluttede jeg mig til at undgå slik, chips, sodavand, kage, smør og fed mad. I løbet af et halvt år tabte jeg mig 15 kg. og siden da har jeg holdt min idealvægt (også efter to fødsler).

fra Anonym Prinsesse
lægerne på sygehuset, og fra min egen læge.

Har du overhovedet anonym
læst den artikel du bringer?
Pointen i artiklen baserer sig på ubevist påstand om at fedme kan være genetisk disponeret (som de gerne vil forske i).

Men forfatteren summer det jo meget godt op:
"Da fedmeudviklingen ikke sker ved omdannelse af andre væv, må den være udtryk for, at der er indtaget mere energi, end der er forbrugt. En påtvungen begrænsning eller forøgelse af energiindtaget i forhold til -forbruget vil medføre tilsvarende ændringer af fedtdepoterne. Resultaterne og teorien er så overbevisende, at de danner grundlag for stort set alle terapeutiske og forebyggende tiltag (1, 2)"

Så med mindre der er sket signifikante genetiske forandringer i mennesket i de sidste 30år, så har ovennævnte vist stadig sin ret.

Du.. Hallihallo
... stoppede med at læse alt, alt for tidligt. Hvis du havde haft evne til at læse næste sætning, ville du have set, at artiklen fortsatte således:

"Men logikken har en brist. Selv om energibalanceteoriens fysiske grundlag står fast, er det ikke en logisk nødvendighed, at den primære fejl i reguleringen af energibalancen ved fedmeudviklingen består i ændringer i form af øget energiindtag eller nedsat energiforbrug. Den primære ændring kan lige så vel bestå i, at fedtvævet aktivt ophober fedtet snarere end passivt modtager det. Som en følge heraf kan der så ske en regulering af energiindtagelse og -forbrug, der resulterer i positiv energibalance."

F.eks. ... Hallihallo
... fra undersøgelsen "Size acceptance and Intuitive Eating Improve Health for Obese, Female Chronic Dieters", Journal of the American Dietetic Association, June 2005, Volume 105, Number 6.

Men det er i øvrigt det, videnskabelige undersøgelser har vist siden 1950'erne.