Fedme = 1,8 millioner ekstra sygedage!

Fedme = 1,8 millioner ekstra sygedage! pelsavleren
Fedme er hvert år skyld i 1,8 millioner ekstra sygedage, og fremover vil danske virksomheder i stigende grad udfordre medarbejdernes deller og bildæk.

Derfor vil virksomheder nu sætte tykke ansatte op på kondicyklen. Deller koster nemlig mange sygedage, viser nye tal.

Hvordan kommer vi fedme til livs?

http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aiid=464826:img=0/

Forældre ansvar. mount
Det har noget, at gøre med, at forældrene ikke lever op til deres ansvar. De har en travl hverdag, og så er det nemt, at "falde" i, når barnet plager. Og så har de lært en dårlig vane. Noget af det kan osse skyldes stress, og dårligt selvværd. Verden er efterhånden bygget op på præstationer, og det er ikke alle der kan klare det.

Det kan da ikke være forældrene når det er voksne? Moderation og moderatorer
Børnearbejde er vidstnok forbudt her til lands

Usædvanligt store barn Logistikken
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aiid=464826:img=0/

Tror ikke det var det hun mente Svend35
Tror hun mente at der er forældrenes ansvar når deres børn bliver fede, og er man først blevet det i barndommen er det næsten umuligt at slippe af med igen, så er man tvangsindlagt til at bære rundt på en masse ekstra kilo og skavanker resten af livet.

Jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at de forældre, der uhæmmet lader deres børn proppe sig med slik, kager, sodavand og fed mad burde anklages for børnemishandling.

livsstil iampersson
Det handler om at folks livsstil simpelthen er for dårlig i dag.
Den med at vi har for travlt er simpelthen noget sludder, det er et prioriteringsspørgsmål
om man kan få incoorporeret en sundere mad og livsstil i hverdagen.
Vi har ikke arbejdet mindre i mange år til gengæld involverer vi os i alverdens ting i vores fritid. Få daglig motion, cykel på arbejde/i skole, løb en tur 3 gange om ugen, gå samtidig gerne i svømmehallen en gang om ugen og drop lige tv kiggeriet lidt, lad computeren hvile og kom ud af døren.
Drop al den elendige junkfood, skær ned på colaerne, smøgerne, øllerne, vinen, den alt for fede mad og frem for alt, chips og kager væk med dem.

løbe fra ansvar rita du
Det er sikkert ikke nemt at komme kilo til livs enig. Men det er muligt, og at give andre skylden er uacceptabelt.

Der skulle laves en ordning så man med mindre det ikke er selvforskyldt - må betale selv hvis man grundet dårlig helbred render rundt derhjemme det meste af året. Det er sikkert ikke nemt at udføre i praksis, men i hvert fald må det være fuldstændig på deres egen regning når de får opereret mavesækken mindre eller hvad ved jeg. Jeg ved at nogen ikke selv er skyld i deres fedme og har arvelige anlæg for det, men det er meget få.

Nu vil nogen sikkert remse hjertekar sygdomme og andet op og sige hvad så med dem? Dette er mere en gråzone da arvelighed i højere grad spiller ind. Min gennemgående mening er at der skal skæres ned på tilskud på de fleste fronter, mere ansvar til den enkelte, dermed også ansvar for eget liv. Staten kan ikke redde folk hver gang.

Jeg er enig med dig Shiver
Enhver har selv først og fremmest ansvaret for sit eget liv. Jeg har intet til overs for en person, som vejer 150 kg. fordi vedkommende i årevis har proppet sig med fed mad og ingen motion dyrket, der står foran spejlet og bebrejder alle andre at han ikke ligner en strandløve.

Min pointe var bare, at det er ualmindelig dårlig start på livet man giver sine børn ved at lade dem æde sig tykke og fede, fordi alle erfaringer viser, at hvis man er overvægtig som barn, er der også en meget stor sandsynlighed for at man vil være det som voksen. Hvis man er ansvarlige og samvittighedsfulde forældre, som langt de fleste heldigvis er, bør man ikke lade det ske.

dårlig start rita du
Jeg er enig med dig i, at det er en dårlig start, men for tiden oplever vi et boom af fedme, og det hænger jo ikke sammen med at det er "forældrenes påvirkning" det hele?

Jeg forsøgte en indgangsvinkel for problemløsning. Hvis vi skal nævne forældres påvirkning, så kan man også tilføje så mange andre ting på listen, som de skal undgå.