FEMINISTER

FEMINISTER --------
Er der nogle der kender nogle engelske/danske feminister..
Skal både finde nye og gamle og helst nogle der har skrevet en novelle/artikel
På forhånd tak

:-)

her er to drudeheksehyl
Ulla Dallerup.
Tine Smedes.

Et par blandede forslag RødeLevi
Gælder det danske feminister må du ikke glemme Thit Jensen som på mange måder var en forgangskvinde. I utallige foredrag og pamfletter agiterede hun for kvindernes sag. Det samme gjorde hun også, som romanforfatter og du skal læse: ” Gerd - det tyvende Aarhundredes Kvinde”.
Du skal heller ikke snyde dig selv for Suzanne Brøgger: ” Fri os fra kærligheden” fra 1973. (Senere udartede Brøgger sig til en borgerlig moralist, men dengang i 73 var hun en særdeles ramsaltet feminist).
Internationalt skal du nok gafle Fay Weldon og igen ligesom med Brøgger – læs hendes tidlige bøger, det er de bedste hvad angår det feministiske projekt.
På den internationale front er Rosa Luxemburg og Alexandra Kollantaj anderledes feminister, fordi de kæmper for feministiske værdier indenfor en bredere og mere favnende politisk kontekst.
Alexandra Kollantaj er der producerede en TV film om: ”A Wave of Passion: The Life of Alexandra Kollontai” ( på engelsk staves hendes efternavn med i til sidst). Du skal læse: ”Tre generationers kærlighed” af Alexandra Kollantaj fra 1975 (Hønsetryk) som er en novelle om 3 generationers kvinder og deres vidt forskellige kærlighedsliv og seksualmoral i revolutionstidens Rusland.
Rosa Luxemburg skrev ikke deciderede skønlitteratur, men til gengæld masser af politiske pamfletter og teoretiske værker, sammen med Lenin er hun nok den betydeligste marxistiske teoretikere. En nem indføring i hendes tanke verden er: Tony Cliff: ”Rosa Luxemburg – en politisk biografi”. Udgivet på Politisk Revy 1973.
Af andre mere filosofiske feminister skal nævnes den franske forfatter Simone De Beauvoir. Her må du absolut læse ” Det Andet Køn” som er kommet i en ny udgave på Tiderne skifter i 1999. Og så må du ikke snyde dig selv for hendes selvbiografi: ” En Velopdragen Ung Piges Erindringer”. Udgivet på Stjernebøgerne i 1986.
God fornøjelse!

Glemte Germaine Greer RødeLevi
UPS – glemte Germaine Greer. Kunne ikke komme på navnet, tænkte og tænkte og opgav. Senere fik jeg lyst til at genlæse Suzanne Brøgger:” Fri os fra kærligheden” som jeg havde anbefalet, og sand for dyden ikke læst, siden første gang for over 35 år siden. Altså som sagt så gjort, og her dukker (naturligt nok) Germaine Greers navn op. Hun er vigtig og en betydelig feministisk stemme i tiden, og den bog du skal læse hedder:” Den kvindelige eunuk”. Den findes fra Rhodos, 1971 og i en 2.udgave på Gyldendal fra 1999.
Samtidig så jeg at Germaine Greer i en ny bog, 'Shakespeare's Wife', gør op med den tanke, at et geni trækkes med en uforstående, grim, skrap eller stupid kone. Det fik mig til at tænke på en roman af Aldous Huxley: ” Geniet og gudinden” (Aschehoug, 1966). Her er det et geni der er gift med en ualmindelig dejlig, sexet og uregerlig kone. Faktisk er det geniet (manden) der er grim undselig og ude af stand til at klare sig selv. Men denne bog handler sådan set ikke om kønsroller, men om den overraskende pointe at umoral kan have de bedste konsekvenser og endda redde menneskeliv – men jeg har allerede sagt for meget LÆS DEN.

Ulla Dallerup er dømt ude dulkis
- Hun leger med Mogens Camre, men Bente og Litten Hansen, Drude Dallerup og glem ikke Thit Jensen - vores allesammens mor..[:D]

Sandt nok Dulkis drudeheksehyl
Men de to jeg skrev,var sådan lige de første der faldt mig ind.

RødeLevi ---------
du virker som om du virkelig har styr på det :-)
Tak