Finanskrisen i hovedtræk?

Finanskrisen i hovedtræk? Anonym
Hej alle kloge hoveder.
Nu er jeg generelt relativ uinteresseret i politik o.lign., og har ikke den store viden indenfor det. Så jeg har ikke rigtig fulgt med i den finanskrise, der i øjeblikket hærger verden, fordi jeg i første omgang troede det bare ville være en døgnflue. Men nu, hvor jeg (desværre) kan se den er vedvarende og endda rammer Danmark næsten ligeså hårdt som i USA, er jeg faktisk blevet ganske interesseret i hvordan den er startet og hvori den består etc.

Så er der nogen af jer politisk kloge mennesker derude, der kan opridse krisen for mig i hovedtræk (hvordan den er begyndt etc.), så jeg kan begynde at følge lidt med i den, og ikke bare se uvidende til, når de konstant taler om det i TV?

Jeg takker på forhånd mange gange! :)

Mvh.
den uvidende [:$]

Kort fortalt anonym
Det har været alt for nemt at låne penge og prisen på penge har været alt for lav. Det har skabt en pengeboble forbi centralbanker ikke har gjort deres arbejde ordentligt, især Fed med Alan Greenspan som formand.

Fuldstændig i lighed amatøren
med den megen nedbør, og generelt dårligt vejr, er det DF, VKO, racisrterne, Kgl Dansk Automobilklub, B&O, Mærsk og Nora Svendsen, der bærer det fulde ansvar.
Bare spørg Professionel.
Nej, pjat. Vedkommende der svarede dig først, har nok ret i sit bud.