Finanskrisen, lad markedet passe sig selv!

Finanskrisen, lad markedet passe sig selv! Nyliberal
Helt ærligt, hvordan kan så mange liberalistisk ledede lande lade staten blande sig i finanskrisen. Markedet regulerer sig selv. Det giver blot endnu mere rod i markedsmekanismerne, hvis der skal stilles den ene, anden og tredie statsgaranti.

Hvor blev der af liberalismen?

Den fungere fint Bimmer ILP
Hvis det ikke var for bankerne og kreditforeningernes grådighed, hvor
de i bogstavligste forstand har "skidt" aktionærerne op og ned af nakken.

Hvad der er logik for perlehøns og professionelle økonomer; Hverken aktier
eller boligpriser stiger i evigt.

Hvis banker og kreditforeninger havde lagt låg på udlånene til boligejere, så
var ejerboligpriserne aldrig eksploderet. Desuden var den finansielle krise aldrig
opstået.

Hænger sammen molen
Finanskrisen har vel skabt et nyt syn på sagen, og bragt de økonomiske realiteter frem. Markedet er vel på ingen måde den af nyliberalistiske økonomer postulerede offentlige overlegne økonomiske mekanisme. Tværtimod – en effektiv markedsøkonomi kræver vel et parløb mellem marked og stat, og i den forbindelse er det helt afgørende, at der er en stærk offentlig sektor, som element i samfundsøkonomien ,og til at levere forudsætninger for markedets udvikling, jeg tænker her på uddannelse know how osv.

Jeg kommer til at tænke på Sydamerika, var det ikke der markedsmekanismerne gik helt i bund, engang i 70 og 90erne, Argentina..

Omvendt er en altomfattende statslig regulering i samfundsøkonomien vel ikke godt tænk på det gamle sovjet.mv.

Der hvor jeg bor koste en agurk 25kr.[:)]

En sær sammenblanding Bekymret borger
Du her kommer med.

Hvornår har en statslig indblanding gjort service bedre og billigere for skatteyderen? - Nævn bare 1 eksempel.

Du får tværtimod en statsgaranti oven i hatten for magtmisbrug, ineffektivitet og inflation så snart staten og dens planlæggere blander sig i noget de ikke har forstand på og iøvrigt ikke kan styre.

De eksempler du nævner med sydamerika er lidt tåbelige. Du taler om stater, der på de tidspunkter du nævner typisk var regulære diktaturstater og derfor langt fra kan kaldes frie markeder. I et land, som Argentina er 95% af landjorden stadig i 3% af befolkningens eje. Dvs eliten. Landet er styret af en snæver kreds af herremænd.

Det gælder ikke mindst centralbanken. Prøv også at undersøg hvem, der ejer Federal Reserve. Du vil støde på et ganske bestemt navn. Nemlig Rotschild! - Det gælder også for Argentina. Denne jødiske familie har fingrene i alle vigtige centralbanker. Enten som medejer eller rådgiver for eksempelvis Kina.

Rotschild har i århundreder støttet og finansieret krige. Gerne begge parter i krige. Der er jo penge i skidtet. Da Duke of Wellington indtog Spanien via Portugal var han støttet økonomisk af Rotschild. De glemte bare at fortælle Spanien også var støttet af - Rotschild! Det er en af de mest kyniske bank familier denne verden har set. Men de er fantastisk dygtige til at operere i det skjulte. Det kan de fordi de ejer ufattelige rigdomme og har enorm politisk indflydelse. Også i Danmark. De kan manipulere ethvert vestligt samfund til at gøre hvadsomhelst. Det bruger de medierne til. Husk den del af pressen de ikke styrer jo altid får de oplysninger serveret på en måde så journalisterne tror de er på vej med en breaking news historie. :-)

Vi har IKKE et frit marked og dermed heller ikke frie samfund. Vi har et gennemreguleret marked hvor nogle få har monopol på at udstede penge og fastsætte renter. De kan dermed gøre menneskeheden til nyttige slaver og dermed selv bevare kontrollen også kaldet magten med alle samfund. Det er enkelt og dybt skræmmende. Det handler ikke om at du ikke må sige og skrive hvad du vil. Det må du jo gerne. Men du er stadig slave af det monetære system, som på ingen måde gavner landet.

Alle disse mærkelige forgreninger som EU, FN osv. er alle redskaber, som bruges til at manipulere befolkninger af den snævre elite. Sådan som det ALTID har været.

Hvorfor tror mennesker at vi er frie? Frihed handler ikke om at kunne råbe og skrige efter alt og alle. Frihed stikker langt dybere. Men det er svært at forklare hjernevaskede vesterlændinge.

Du har ret anonym
redningen er dum, fordi den præmierer de ansvarsløse

De sidste skal blive de første molen
Jeg foretrækker blandingsøkonomi, idet vi så forhindrer at fanden tager den sidste..

Så er det rigtigt, som en borger påpeger at statslig indgriben giver inflation,magtmisbrug og ineffektivitet. Men her må det være et valg mellem to onder, og hvem har opfundet de vises Sten? [:D]

Det er nemt En bekymret broger
Det er ikke nødvendigvis et valg mellem to onder.

Der findes jo den mulighed at lovgive til fordel for den enkelte borgers frihed og ikke lade sig korrumpere af bankfolk, forretningsfolk og andre med skjulte hensigter.

Jo mere lovgivning og velfærd, desto mere ulighed i samfundet og magtmisbrug i alle styrende organer i det offentlige.

Det offentlige er ubestridt mester i at skalte og valte med vores surt tjente penge. Det er en rendyrket arrogance for vores indsats. Aldrig har de bidraget med de vise sten og gode løsninger for alle. Der hersker en slags, vi er til for dem, mentalitet.