Finde bolig

Finde bolig Anonym
Problemet er at min ven (kvinde) som har 2 børn er blevet smidt ud af sin kæreste.De flyttede sammen i hendes lejlighed hvor hun boede til leje og det gik fint. Så købte han et hus og de flyttede sammen i det. Desværre ville boligselskabet som hun var i ikke lave en fortrydelses blanket så hun kunne få en lejlighed igen fordi de allerede var flyttet sammen. Men nu har han smidt hende ud og hun er flyttet hjem til hendes mor, men vil meget gerne finde en lejlighed hurtigt.

Har aldrig været i den situation før så ville høre om der er nogen der kender et godt sted at søge efter en bolig på i københavnsområdet. Og uden alt for meget ventetid.

Det haster meget!!!!!

hej kvindemin
Hun skal hendvende sig til den kommune hun og kæresten købte hus i.

kommunen er FORPLIGTEDE til at finde en bolig til hende, også fordi der er børn.

men nu er det jo sådan at lejligheder ikke hænger på træerne, men de er forpligtede til at hjælpe, og sætte hende på en akut liste.

håber det er lidt hjælp på vej.

Hjælper desværre ikke Anonym
Problemet er at de flyttede sammen for cirka 6 måneder siden. Hun er flyttede fra en anden by til der hvor kæresten bor i sit hus og hendes mor bor i den by hvor hun flyttede fra, men hun arbejder i en helt 3 by.

Ja forvirrende, men som jeg kan se det er der ingen af kommunerne der er forpligtet til at hjælpe hende fordi man skal have boet i den samme by mindst 1 år for at få hjælp og når man opholder sig hos familie i en ny by er man ikke berettiget til hjælp. Og da hun arbejder i en helt 3 by kan hun heller ikke sige at hun har arbejde her i byen så det er virkelig svært at se en løsning.

Der var engang dulkis
- men det var altså dengang. Det er længe siden kommunerne blev fritaget for den forpligtigelse. Da børn på den anden side - trods alt - ikke skal leve på gaden, kan kommunen hjælpe med at anbringe børnene, men ikke moderen, medmindre det er en af de kommuner, der råder over "familiehuse". I >Århus og omkringliggende kommuner bruger man f.eks Betesta, men hvem har nogen ambition om at havne dér.

- Fogh har ikke været her forgæves!!!

- Det bedste man kan gøre som akut boligsøgende er at henvende sig til et almennyttigt boligselskab og overbevise dem om, man skal på deres akutliste. Københavnsområdet har nok ikke engang sådan en liste, men så skulle man måske overveje at rykke et andet sted hen.

- Til trådstarteren. Din veninder er heldig, hun har nogen, der vil interessere sig for hendes problem og hjælpe og støtte, men kunne du ikke foreslå hende, at hun næste gang hun møder "true love" ikke får sig anbragt i så håbløs en situation?

- Min egen tanke: "Hvad tænker kvinder på, når de flytter sammen med en mand?".

Det skal du så ikke sige dulkis
- for netop den by hun arbejder i kan være en mulighed. Nogle kommuner har en såkaldt "arbejdskraftsaftale" - det betyder at de almennyttige boligselskaber skal stille bolig til rådighed for folk, der kommer udefra for at arbejde. Så som det her ser ud, er den mulighed hendes bedste lige nu.

- De andre regler du remser op, kan du ikke finde nogen steder i loven. Hvem har oplyst dig om de regler?

Regler Anonym
Reglerne omkring at man skal have boet i byen mindst et år har hun fået fra den by hun er tilflyttet.

Her er de regler jeg kunne finde omkring det:

"Da det er boligorganisationerne der står for udlejningen af størstedelen af de ledige boliger, kan der ikke søges om bolig via kriterierne for afstemt beboersammensætning hvis

* man som ansøger har taget ophold hos familie eller venner, hvorved boligproblemet må antages at være opstået i en anden kommune.

* der søges om en større bolig.

* man har boet eller bor til fremleje.

* man er flyttet til en bolig, hvor det skønnes, at man allerede på indflytningstidspunktet vidste den var uegnet i forhold til størrelse og/ eller økonomi.

* man er blevet sat ud af en bolig grundet husleje restance, støjgener eller misligholdelse af kontraktmæssige forpligtelser over for en udlejer eller et almennyttigt boligselskab."

Så hun er klemt mellem de 2 kommuner, ingen af dem vil hjælpe hende.

Det er i københavns området Anonym
The true love som du kalder ham har varet i over 2 år nu. Ingen børn med ham. Og der var ikke nogen problemer da de boede sammen i hendes lejlighed, men han forandrede sig åbenbart hvad jeg kan forstå da han købte huset. Så hun har lagt alle sine indskudspenge fra sin lejelejlighed over i huset og betalt ham penge hver måned for at bo i huset. Men han ser sådan på det at det er hans hus og hun ikke har noget at skulle sige, skal bare indordne sig under hans regler. Det er så 6 gang hun er blevet smidt ud på 6 måneder, altid vendt tilbage, men denne gang er hun blevet hos sin mor og gider det ikke mere siger hun.

Den by hvor hun arbejder ønsker hun ikke at bo i.

Men nu står hun så også uden nogen penge andet end dem hun får på den næste løn og lidt på mandag (børnepenge).

Heldigvis har hun 1 måned til at finde ud af noget da hun kan bo hos sin mor mindst 1 måned endnu.

Men det tager jo nok lang tid at finde en lejlighed.

Du er utrolig klog Bimmer ILP
Der findes stadigvæk kommuner, som har det tilbud!

Her finder du en hurtig lejlighed Bimmer ILP
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=26&conference=276&posting=1450388#1450388

Ja det ved jeg godt jeg er, men hvilke kommuner? dulkis
- dem synes jeg, du skulle oplyse om, for guderne skal vide, mange har brug for det tilbud.

- Vær nu flink og nævn dem, selvom du ikke har for vane at svare.

Ok tak Anonym
Tak[:)]

Hvor mange af dine links er ikke svindel? dulkis
- og hvor mange er kommunale tilbud?

Svarer da Anonym
Jeg har citeret reglerne direkte fra kommunens hjemmeside.

Reglen omkring at man skal have boet der i et år før de hjælper er fra 2970 Hørsholm kommune.

Forstår ikke helt det med svindel Anonym
Jeg har ordret citeret fra kommunens hjemmeside under boliganvisning.

Svindler er alle vegne Bimmer ILP
Desuden er koster det ikke en krone, at læse
eller kontakte annoncørerne på de sider.

RE:Dulkis direkte link Anonym
Her det direkte link til de regler jeg har læst:

http://www.rk.dk/service_til_borgerne/byggeri_og_bolig/boliganvisning/nvisning_via_afstemt_beboersam.html