Fjern top- og mellemskatten, det giver overskud!

Fjern top- og mellemskatten, det giver overskud! m47
Topskatten og mellemskatten kan fjernes, uden at det samlet set koster en klejne!
Der kan endda tjenes på det for samfundet!

http://nyhederne.tv2.dk/politik/article.php/id-17330022.html

I artiklen nævnes en intern rapport fra skatteministeriet:
"Dagbladet Børsen kunne i juni afsløre den foreløbige rapport, der ellers var holdt hemmelig. Den konkluderede, at staten ligefrem står til at tjene flere milliarder, hvis topskatten sættes ned, for selvfinansieringsgraden når op ifølge rapportens vurderinger 136 pct. på sigt."


Ved at fjerne topskatten løses samtidigt en lang række andre problemer med tiltrækning af højt kvalificeret arbejdskraft.

Ligeledes virksomhedernes problemer med at få de højtlønnede til at påtage sig overarbejde. Når overarbejde bliver beskattet med 63% foretrækker de højtlønnede at blive hjemme hos familien, fremfor at tage en ekstra tørn i virksomheden, og få Danmark til at rulle i den rigtige retning!

Pudsigt nok er Socialdemokraterne også bekendt med disse realiteter. Men da disse ikke passer ind i deres forældede klassesamfund med arbejder/kapitalist beton, har man ikke lyst til at tænke denne nytænkning. Man bruger følgelig i stedet sine ressourcer på at kritisere undersøgelsen, selv om man ikke kan komme med konkrete bud på eventuelle fejl eller misforståelser.


Hvad så med dig?
Kunne det ikke være rart at tjene lidt ekstra, uden af blive brandbeskattet?
Skulle vi ikke se at få parkeret jantelov og misundelsesskat?


M47

Skattegrænserne kan blot anonym
hæves i takt med den generelle lønudvikling. Dét er jo netop probemet med regeringens tåbelige skattestop - at man ikke kan få en ordentlig skattereform igennem. Det er regeringens skattepolitik der spænder ben for fornuften, og ikke soc.dem. mfl.

Eklatant vås? m47
Forsætte med at justere skattegrænserne - for at bibeholde et misundelsessystem - som ikke giver noget overskud, men snarere tab af samfundsværdier ???

En skattereform vil sikkert snart være betimelig, mon ikke også skatteministeriet har fået lavet alle disse beregninger, for at kunne bruge dem til noget?

At skattestoppet har været en succes ud over alle grænser, er der ingen tvivl om!
På intet tidspunkt før i historien har borgerne kunnet disponere - uden frygt for hvad en socialdemokratisk skatterminister kunne finde på af ideologisk makværk!

Så jo, regeringen har skam spændt ben - for socialdemokraterne! [;)]


M47

Skattestoppet anonym
har jo været en komplet fiasko. Den har forhindret en skatteomlægning, som alle med den mindste smule intellekt har kunne indse fornuften i - så man netop undgår tab af samfundsværdier. Og vi har travlt, da statens lånebehov fra 2020 kommer til at stige massivt.

Automatisk papegøjesnak.... m47
Indrøm det nu bare: Uden skattestop ville politikerne kunne hæve skatterne efter behag - som Socialdemokraterne altid har gjort det i deres regeringsperioder - for at finansiere alle sine vælgerbestikkelser!

En skatteomlægning kan der sagtens argumenteres for, men socialdemokraterne kender ikke begrebet "omlægning", da de pr. autopilot vil opfatte det som frit spil for en skattestigning!

Skattestopppet har såmænd blot opbremset det fuldstændigt uacceptabelt landevejsrøveri på egne borgere, som socialdemokraterne gennemførte i perioden 1993 - 2001.


M47

Ja, væk med top- og mellemskat M1947
Hæv derimod afgiften på tobaksvarer tilsvarende. Sund fornuft og enkel regning. Det er så ligetil som det overhovedet kan være. Politik behøver slet ikke at være så indviklet.

MVH M1947

Med eller uden "skattestop" anonym
er det afgørende jo hvem der sidder med flertallet hvis skatter skal stige/falde. Indpakningen er jo blot et skuespil overfor vælgerne.

Uanset hvad, så kommer vi ikke uden om at der foreligger et stort finansieringsproblem blot 10år ude i fremtiden.

Lige omvendt.... m47
Den direkte udgift ved at fjerne top- og mellemskat er 24 mia.
Tilbageløbstallene er beregnet til 136%, det vil sige der er en besparelse på 36% af 24 mia = 8,64 mia = 8.664 millioner.

Så lad os da bare knytte dem til tobaksafgifterne.
Jeg kender ikke lige det årlige afgiftprovenu for tobak, men det ligger nok ikke så langt fra dette kærkomne tilskud.

Så nu bliver smøgerne stort set gratis! [:D] [:D] [:D]


Som du selv skriver: "Politik behøver slet ikke at være så indviklet."
[l] [l] [s] [s] [l] [l]

M47

100% enig m47
Men så trøst dig med at kommende finansieringsproblemer havde været langt større, hvis Lykketoft eller Thorning havde fået lov til at formøble endnu flere udgifter væk og hævet skatterne til disses finansiering.

Nu har vi dog lidt på kistebunden! [;)]


M47

hvorfor i alverden M1947
gør du det så, så indviklet?? [;)]

Er det procentregning? m47
...som volder dig problemer, mens du belærer os om statsfinanserne? [:D]

Køb dig en kugleramme!


M47

Nej M1947
jeg taler om at de penge, som ifølge rapporten bliver sparet, burde istedet for bare at ødsles bort på tjant og fjas stadig opkræves i form af øgede tobaksafgifter. Dermed kan det nuværende skattestop som du er fortaler for også finansieres i fremtiden. Hvad der er sparet er bedre end hvad der er tjent. Sund fornuft og enkel regning. Jeg behøver ikke en gang en kugleramme eller lommeregner til så simple ting. Jeg kan bruge pengene på noget andet. Jeg føler heller ikke jeg har belært nogen som helst om statsfinanserne. Men måske du alligevel har lært lidt.

MVH M1947[;)]

Jo... m47
Det var dit eget hjernelamme forslag om at flytte provenuet fra top- og mellemskat over på tobaksafgifterne! Ikke mit! Nu har du bare fået beskrevet konsekvenserne - og har stadig ikke fanget pointen!

OK - kuglerammen er måske lidt dristigt at ligge ud med - start du hellere med en staveplade! [:D]


M47

hold da op M1947
hvor du vrøvler. Du vrøvler jo så meget at jeg bliver helt i tvivl om du har forstand til at bruge en kugleramme eller staveplade eller noget som helst. Det er dig der ikke har fattet pointen. Indviklingspolitik må være dit speciale. Nu gider jeg ikke spilde mere tid på dig. Vi skal videre ikke vrøvle. Om du fortsætter i samme vrøvlerille må være op til dig selv. Men skat, procenter og selvfinancieringsgrader bør du vist holde dig langt fra.

VIDERE M1947

Jantelov og misundelsesskat? rodvad
Er virkeligt vore højest lønnede, dem der ikke laver noget, misundelig på dem der ikke tjener noget?

Ja tak. Det ville give et par tusinde mere pr. md. Anonym
Og lad det gå lidt kvikt.

Hvad mener du med det? Anonym
Antyder du i ramme alvor, at jeg ikke bestiller noget?

Mon ikke du skulle revidere din opfattelse af hvad det vil sige at bestille noget? Man behøver ikke stå med en skovl i hånden for at bestille noget.

Dersom du bestiller rodvad
noget, tjener du ikke så meget, dem der ikke gør noget, er dem der ikke laver noget. Dem der keder sig og konkurrerer om hvem der kan få flest fartsbøder. Dem der tager med cruise for at opleve noget, og bruge penge. Det er dem der virkelig vil tjene på skattelettelser.

Dem der tror de laver noget, (selv om de ikke har en skovl i hånden) bruger alt for meget spildtid. Læser aviser i arbejdstiden, taler privat med og uden telefon, mailer (fordi arbejdsgiveren ikke har lov til at kontrollere). Går til læge, tandlæge, frisør og andet privat som ikke har noget med arbejdet at bestille.

Vil du hermed nightnurse
påstå, at næste gang jeg tager på krydstogt, så er det fordi jeg ikke har lavet noget? Eller hvad mener du?

Glimrende ide.. m35kbh
hvis det virkelig holder og ikke medfører færre indtægter alt i alt til skattefar. Nogen skal jo betale gildet og de bredeste skuldre skal slæbe det største læs.

Jeg forstår dog ikke helt, hvordan det kan være selvfinansierende. Jeg tror ikke på at folk der betaler topskat kan arbejde mere end de gør nu. De arbejder allerede 40-70 timer om ugen. Så hvis selvfinansieringsberegningen er bygget på at folk vil arbejde endnu mere, så tror jeg ikke på det.

Fjern dog Red Dog
hele lortet, alt hvad der hedder skat, så kan dem der ikke kan klare sig bare ligge og dø i rendestenen, og resten kan så blive kvalt i alle deres penge, forhelvede har vi ikke snart fået nok liberallisme proppet ned i halsen, jeg har og er ved at brække mig. Hvad med at bevare den smule velfærd der er tilbage? eller skal denne også ofres i grådighedens navn.

Husk på at mer, vil ha' mer det stopper jo ikke her så tag dog springet og afskaf hele dynen af skatter og afgifter, og lad os så se hvor længe det holder.

Danmark Junge
gå sin øknomiske undergang i møde, der sker helt
langsomt uden at et eneste parti i folketinget
kan gøre noget som helst, lille dk er jo helt styret
af hvordan det gå i denne verden, og alt er jo som bekendt
alt for overophedet i vores land, flere af vores nabolande
er jo som alle ved, langt billiger at leve i, skatten er lav,
levomkostninger er lave, ingen afgifter på alverdens ting,
tvunget TV licens osv, hvordan kan denne forskel bestå ?
ja nu mangler vi bare en ny S regering der kan køre DK
på den endlige katastrofe kurs.

mvh økonomen

Tager du rodvad
virkeligt på krydstogt et ½ år af gangen? Og tjener du de store penge som nat(nurse)? Og ville du kutte ned på dine krydstogter, dersom du skulle betale mindre i skat?

Og som nat(nurse) ved du at sundhedspersonalet ikke er til for borgerne, men af egen interesse. Så som at sygehusene ikke har fuld bemanding på operationsstuerne i døgndrift. Borgerne bliver syge på alle døgnets timer, de akut syge bliver behandlet med det samme, men ikke optimalt fordi afdelingen er underbemandet udenfor normal arbejdstid. Og med fjernelse af top- og mellemskatten, bliver der sparet endnu mere på sygehusene.

Krydstogter nightnurse
på ½ år kender jeg ikke, men af højst 1 måneds varighed. Hvis jeg skulle betale mindre i skat, ville jeg cutte ned på min arbejdstid.
Jeg har et problem med mit arbejde - det tager for meget af min fritid.

Hvad mener du med at sundhedspersonalet ikke er til for borgerne, men af egen interesse? Her har du tabt mig.
Hvilke akut syge ikke bliver behandlet optimalt? Hvad fejler de da?

Sig mig engang rodvad? m47
At du slår om dig med socialistiske slagord - er jo ikke nyt for nogen!

Men når du nu sætter lighedstegn mellem høj løn og ingen arbejde, da må du sgu forklare dig lidt mere!

Jeg kender mange højtlønnede, men de arbejder stort set i døgndrift.
Jeg kender også en del lavtlønnede, de arbejder meget lidt og uhyre uengageret.

Hvor har du begået dig - og i hvilke kredse, hvor dette ejendommelige paradok skulle have vist sig?


Nærmest målløs [:O]
M47

Væk med bundskat Arthur1
Hey.. jeg forstår ikke hvorfor det er de rige skal tjene mere end de allerede gør..??

Burde man ikke hjælpe de svage i samfundet.. derved sætte skatten ned for dem der kun har en lav/normal indkomst..

Ja eller også skal vi til at se på hvad det er vi får i løn.. hvordan er det egentlig det er skruet sammen, det er jo totalt usundt og forkert.
hvis man ser på hvor uundværlige en stilling er, burde man så ikke få mere i løn?
Men hvem er det lige vi kan undvære som ikke allerede er afløst af en maskine.

så er der jo lige uddannelses niveau, men hey mange uddannelse er stadig lavere lønnet end hvis man arbejder som ufaglært, hey hvor er vi så henne?

vores samfund er bare forkert skruet sammen..

Rigtig rodvad
"Hvis jeg skulle betale mindre i skat, ville jeg cutte ned på min arbejdstid.
Jeg har et problem med mit arbejde - det tager for meget af min fritid" modsat af begrundelsen for nedsat skat.

"Hvad mener du med at sundhedspersonalet ikke er til for borgerne, men af egen interesse? Her har du tabt mig.
Hvilke akut syge ikke bliver behandlet optimalt? Hvad fejler de da?"
For langt til "bagvagten" når det er behov for ham/hende, og operationsstuerne står tomme efter fyraften, selv om de har sendt patienter hjem fordi der "ikke var tid", der kom et akut ind i mellem. Udenfor arbejdstid, er der for langt til en kirurg, anæstesilæge eller røntgenlæge.

Selvfølgeligt siger man rodvad
at man "arbejder" i døgndrift, når man regner alt privat for arbejde. Nogle siger at en bank direktør har så stort ansvar. Men når han kører en bank ned, får han i stedet for ansvar, det gyldne håndtryk.

"Jeg kender mange højtlønnede, men de arbejder stort set i døgndrift.
Jeg kender også en del lavtlønnede, de arbejder meget lidt og uhyre uengageret" Også rigtig, når du kun kender dem der har en arbejdsleder der ikke engagere dem.

Jeg må blot konstatere... m47
...at du lever så langt væk fra virkeligheden, at du har glemt den!

Det er muligt at din verden nede på stamværtshuset stadig står som i 50'erne, men jeg må desværre oplyse dig, at en hel verden har passeret, uden du opdagede det!

Men på den anden side - når man ikke deltager aktivt i erhvervslivet, hvordan skulle man så...?


M47

Der er godt nok meget du ikke forstår? m47
Du får da blandet alt sammen her til kartoffelmos:


"...jeg forstår ikke hvorfor det er de rige skal tjene mere end de allerede gør..??"

Nu ved jeg ikke lige, hvem "de rige er", man kan da oplyse dig at stort set alle faglærte i dag betaler mellem- og top skat. Så hvis man er rig for at skulle betale denne misundelsesskat, så er næsten alt over bistandsklienter og kassedamer - rige!

Hvis du ønsker at vores skattesystem ikke skal bruges som indtægtkilde for samfundsudgifter, men som et værktøj for socialistisk udligning mellem samfundsgrupper - så må man da klaske sig på lårene af grin ved tanken om, hvor håbløs ineffektiv metoden er!


Men så springer du - og glemmer pludselig alt om skatten, når du hævder:

"...hvis man ser på hvor uundværlige en stilling er, burde man så ikke få mere i løn?"

Hvornår er en stilling uundværlig?

Er en kirurg uundværlig på hospitalet? Skal han da op i en endnu højere lønklasse? Hvor mange millioner er han værd, udover det han allerede hæver i dag? Er en studerende uundværlig? Han/hun arbejder jo ikke? Skal vi så helt fjerne "lønnen" for at studere gratis? altså væk med SU'en? Når en autonom taber en brosten i hovedet på en betjent, er forsvarsadvokaten så uundværlig? Skal han så også lige have en ekstra millionen ved siden af de 4-5 han tjener om året i forvejen?


Nååå ja?
Så tager vi den lige 180 grader modsat:

"Burde man ikke hjælpe de svage i samfundet.. derved sætte skatten ned for dem der kun har en lav/normal indkomst.."

Nu snakker du så om at hjælpe dem, som har lav indkomst? Det må jo så dem der er undværlige, for dem der er nok af - uden konkurrence på arbejdsmarkedet? Nu skal de så også ha lidt ekstra i posen fra de "rige", som jo i øvrigt er næsten os allesammen i følge dine egne fortolkninger!

Så nu skal de uundværlige have mere - og det skal de undværlige også - blot ikke næsten alle sammen???


Hvordan synes du selv det lyder?
Rigtig logisk og gennemtænkt ikk'?


"...vores samfund er bare forkert skruet sammen.."
Mon det er dine vise tanker, vores politkkere på landets højeste embeder, skal lytte til - og få gode råd?


M47

Enig bd.eh
Jeg har også min tvivl, i rigtigheden i TO´s indlæg, for ellers var det vel gennemført.

Næsten 50% af alle lønmodtagere betaler topskat, Så er det jo bare at gange ex antal lønmodtagere med topskatteprocenten og divider med to = så kan vi se hvad der kommer til at mangle i statskassen.

Jeg har arbejdsuger på 60-65 timer, så det er ikke mig der tager en ekstra tørn.
I øvrigt er der EU bestemmelser ang arbejdstidens længde. Så det er slet ikke lovligt at arbejde så meget.

Så Tovholder du skal lige have lavet noget EU lovgivning om først.

Og så husk at et er teori et andet er praksis. [:$]

Teori og praksis bd.eh
Næsten 50% af alle lønmodtagere betaler topskat, Så er det jo bare at gange ex antal lønmodtagere med topskatteprocenten og divider med to = så kan vi se hvad der kommer til at mangle i statskassen.

Jeg har arbejdsuger på 60-65 timer, så det er ikke mig der tager en ekstra tørn.
I øvrigt er der EU bestemmelser ang arbejdstidens længde. Så det er slet ikke lovligt at arbejde så meget.

Så Tovholder du skal lige have lavet noget EU lovgivning om først.

Og så husk at et er teori et andet er praksis.[:/] [;)] [:|]

langt de fleste anonym
danskere som betaler topskat betaler kun få tusinde kr. Det kan du nemt se ved at downloade en indkomstfordeling fra Danmarks Statistik.

Så længe det kan gøres uden komododragon
at der i den anden bliver lagt ekstra afgifter/skatter/brugerbetaling på andre steder så fint med mig.

Danmark er så skambelagt med afgifter og gebyrer at det er til at brække sig over. Vi skal ikke have flere skatter på biler, boliger, benzin og hvad der ellers har været fremme af kreative finansieringsforslag til at fjerne top- og mellem-skatter.

Med andre ord, hvis ikke der er råd til det, så lad være indtil der er råd.

Der er en masse administrativt flæsk der kunne skæres af den offentlige sektor uden at det gik ud over servicen.

Men der er også andre lettelser der burde overvejes.
F.eks. den ublu moms på 25%, kunne den sænkes på fødevarer og andre nødvendigheder??

De skingrende sindsyge registreringsafgifter på køretøjer, burde de ikke sænkes??

Kunne børnepenge ikke gøres til et børnefradrag for at spare offentlig administration??

Man kan kritisere rapporten eller lade være. Jeg har ikke læst den og vil derfor ikke udtale mig om den.
Men jeg kan konstatere at politikere i stigende grad bruger den slags rapporter til at banke hinanden oven i hovedet med. Derfor tager mange dem vel naturligt nok med et gran salt.

Ja, til det kan man kun sige én ting: Anonym
Velkommen på højrefløjen ;)

Topskat Diget
Hvis det kun er få tusinde kroner det drejer sig om, så haster det vel ikke med at få topskatten afskaffet. Eller hvad?

Og hvorfor skulle rodvad
det præciseres at arbejdsgiveren ikke må læse medarbejdernes private mail, de skriver i arbejdstiden? Mon ikke det er fordi medarbejderne blander privat og arbejde sammen?

Tænk en gang, når jeg er hos frisør eller andre der har med det ytre udseende at gøre, har mødt de "travle" højtlønnede medarbejdere. Vi andre med 48, 45 timer, ligevel måtte gå til den slags i fritiden.

Lyv du hellere et andet sted, den travlhed du taler om, er kun for dem der ikke er effektive i deres arbejde.

Kun på lånt tid! tiguaren
Selvfølgelig vil folk få "arbejds-flip" i den nærmeste tid efter, at skatten sættes ned, men efter et par måneder vil de indse, at de faktisk ikke kan lide den nye arbejdslivsstil med arbejdet først... for at kunne få materielle goder.

Med andre ord: Efter et halvt års tid har folk vænnet sig til den laver skat, som de ikke længere mærker noget til, så de arbejder, som de gjorde før. Og SÅ vil man ikke få NÆR så meget ind i statskassen, så skatten må hæves igen! Og hvad sker der SÅ?!? Ingen gider arbejde, og statskassen får STADIG ikke det samme beløb ind, som de gjorde før skattelettelserne.

Jeg er ikke i tvivl om, at du betaler topskat (du VIL jo heller ikke LADE os være i tvivl[:D][:D]), men jeg tror desværre, at det kun betaler sig i starten. HELT sikkert vil det give overskud i starten, men hvad med på længere sigt? Tror du virkelig, folk gider arbejde mere, end de allerede gør, når skattelettelserne er "old news"?[:|]

Og bare rolig: Jeg respekterer dig og din politiske orientering, men vi ligger altså i hver sin side[;)]

Derfor kan man jo også anonym
blot hæve grænserne for hvornår man betaler marginalskat og hæve denne i takt med lønudviklingen som jeg har skrevet ovenfor. Derved er topskat tilbage til sit formål; at være en skat for den rigeste del af befolkningen. Samtidig sikres det også at overarbejde ikke beskattes med topskat for størstedelen af befolkningen.

Men jeg forstår egentlig ikke problematikken, da der er fradrag i topskatten ved bla. indbetaling på en ratepension. Samtidig er afkastet på ratepen. 15% og derfor et oplagt sted at parkere en stor topskat.

Med andre ord: anonym
der er brug for en skattereform som regeringen selv spænder ben for.

Det er ikke korrekt komododragon
Skattestoppet spænder ikke ben for skattelettelser.

Skatter og afgifter må bare ikke stige.

Vi behøver ikke flere af den slags skattereformer som SR gennemførte hvor folk endte ud med at blive plukket og flået i skatter og adfærdsregulerende afstraffelsesafgifter og dummebøder.
"Betal til du bløder" og "Bare fordi man betaler for noget er det ikke ensbetydende med at man skal have noget igen", var som bekendt SR-regeringens mest foretrukne motto'er.

Jeg er vokset fra janteloven dulkis
- men derforuden er der flere aspekter end øgede indtjeningsmuligheder. Hvis vi forudsætter at det ikke bliver arbejdsgiverne, der render med gevinsten, som da sømandsskatten blev lagt om og i redernes lommerne...suk! - så vil jeg da klart hilse en skattelettelse velkommen (ellers var man vel et skarn) men den skal ikke bruges til overarbejde. Jeg er meget mere hooked på at konvertere den til frihed. Holde onsdagen fri og lave den til mormor-dag. Det tror jeg bestemt skulle være min præmie ved den "reform".

- Der er ingen lommer i det sidste sæt tøj men der er nogle smårollinger her, jeg synes jeg har al for lidt hverdagstid med.

- Deres far vil nok arbejde over, men det har han sådan set gjort hele tiden, for det har været tilrettelagt efter virkomhedens behov, ikke hans indtjening. Det sidste er bare kompensation. Man kan så selvfølgelig sige at han nu bliver kompenseret bedre (hvis altså ikke lønnen skal ned) Deres mor vil ikke. Børnene er prioriteret højere.

Nu har du sgu røget noget khat igen, rodvad! m47
Altså helt ærligt, gamle narkoman!

Mails i arbejdstiden og forretningsfolk hos frisør?
Altså hvis du lige kan lægge piben fra dig et øjeblik - hvad har det med mellem- og topskat at gøre? En skat som rammer langt de fleste skatteydere i DK?


M47

Skal det forstås derhen? m47
...at vi skal give afkald på et provenue på 36% (8-9 milliader d.kr.) for ikke at blive "smittet af" højrefløjen?


Helt ærligt ?????????


M47

Selv når togdriften og kønsdriften.... m47
...går i stå - min gode tiguar!

Så fungerer markedskræfterne 24/7/365 !!!
[;)] [;)] [;)]M47

ja det kører bare derudaf bare mig
med finanserne![:O][:D]

bare mig

Den er skadelig for dansk økonomi Ægte dansk
Danmark har både verdens højeste skattetryk, men også verdens højeste maginalskat.

Der er ingen saglige argumenter for de to skatter. Den rammer almindelige lønmodtagere og dem der har rigtigt store formuer trækker alligevel ikke så mange penge ud, men lader dem indestå i deres virksomheder hvor de arbejder.

Afskaf de åndsvage skatter og gør skattesystemet mere enkelt. Det betyder også at det ikke kan svare sig så meget at arbejde sort. Folk laver så heller ikke så meget gør-det-selv, men bruger fritiden på at være sammen med deres familie eller tager en ekstra tørn på jobbet. Det er decideret økonomisk galimatias at have så høje marginalskatter. Selv under Nyrup blev der skåret fem procent point af.

Når man læser de mange indlæg imod en afskaffelse kan man sandelig se at der er nogen der går i små sko. Av av.

En afskaffelse vil være god for økonomien og vil kunne skaffe de ekstra mandetimer der er så hårdt brug for.

Mærkeligt nok er DF'erne imod en afskaffelse, samtidigt med at de stritter imod udenlandsk arbejdskraft. Det kunne ellers give et tiltrængt løft til arbejdsmarkedet, men DF'erne vil hellere hyppe deres efterlønmodtagere eller andre der sidder derhjemme og modtager offentligt støtte, samtidigt med at de gnasker wienerbrød og damper løs på deres cerutter.

den Junge
Udemokratiske stat Danmark, burde holde en folk afstemming
om afskaffelsen af topskatten, men der sker aldrig, for når man holder folkeafstemning i
Danmark
er der altid om noget ligegyldigt lort som kroner eller euro OSV, det der er det virkelige poblem i dk det stemmer vi aldrig om, for lille dk skulle jo nødige skille
sig ud fra andre civiliceret lande, vi er jo så bange for hvad andre tænker og
mener

Ja, hvad har rodvad
min uenighed med dig at gøre med narko? Den slags skidt har jeg aldrig prøvet.

"Mails i arbejdstiden og forretningsfolk hos frisør?
Altså hvis du lige kan lægge piben fra dig et øjeblik - hvad har det med mellem- og topskat at gøre? En skat som rammer langt de fleste skatteydere i DK?"
Det har det med det at gøre, at du påstod at det var de hårdtarbejdende der tjente mest, men jeg påstår at fortjeneste er mere tilfældigt, noget med efterspørgsel og udbud.

Påstanden at der vil blive arbejdet mere ved fjernelse af top- og mellemskatten, medens der er mange beviser på at der ville blive lavet mindre, taget mere friheder, og brugt på luksusting der ikke bliver produceret i Danmark. Noget der absolut ikke giver flere penge i statskassen, til velfærd og modernisering

Bulgarien har en marginalskat på 10% sebl
Det er nok derfor de er så velhavende i Bulgarien.....

Nej, alvorlig talt bør man naturligvis gøre noget ved top- og mellem-skat: fjerne dem, eksempelvis. Men som med alle andre skattelettelser bør det finansieres krone for krone. Opdager vi så en dag, at pengekassen er overfyldt får vi jo nok løst det problem (hvis det er rigtigt at selvfinansieringsgraden er 136% ville staten "tjene" en 35-40 milliarder på sådan en politik).

hvorfor sjørgen
betale skat hvis man kan tjene på at la´ vær´?

sjørgen

Vås sebl
Bistandsklienter betaler da ikke topskat. Men 44% af de fuldtidsansatte betaler topskat.

Der er ingen grund til at føre misundelsespolitik - topskatten skal væk, men det skal ikke betales af de "fattige" - de skal skam også have mere til sig selv.

I år trækker folk 130 milliarder kroner fra i skat i rentefradrag - det er 44 milliarder kroner skattefar bruger på vores lån. En oplagt strategi kunne være at sætte en begrænsning på, hvor meget man maksimalt kan trække fra af renter om året - det ville nemlig ramme "de rige".

Man kunne også forestille sig, at de velhavende ikke kunne vælge efterløn (eller at efterlønsordningen bliver så dyr for dem, at de selv fravælger den). På den måde "tvinges" de stærkeste til at blive nogle flere år på arbejdsmarkedet og tjene penge hjem til Danmark, medens de nedslidte kan få den efterløn de ærligt har fortjent.

Man kan også forestille sig skat på luksusforbrug af bolig - altså en skat pr. kvadratmeter man eksempelvis er over 40 m2 pr. person (så hvis en familie på 3 har et hus på 170 m2, skal de betale luksusskat af de 50 m"). Igen et forslag der ville ramme "de rige".

På den måde kan man stille og roligt sætte sig ned og opdage, at man sagtens kan få flere penge ud af de velhavende, uden at have en topskat. Top- og mellem-skat skal væk - fordi de fratager folk lysten til at arbejde ekstra. Men efter min mening kan de "rige" godt tro om igen, hvis de tror samfundet pludselig er blevet deres private gavebod - det skal stadig være de rige der betaler mest til fællesskabet. Sådan kan vi danskere nemlig li' det!!!

Har Danmark nu også verdens højeste skattetryk anonym
Højeste marginalskat kan vi være enige om, men du skal regne et større regnestykke igennem før du kan konkludere at Danmark har verdens højeste "skattetryk".

Det er fuldkommen anonym
tåbeligt at skulle styre et lands økonomi ud fra en snæver betragtning om at skatter og afgifter SKAL være fastlåste. Det ødelægger enhver fleksibilitet i forhold til udgifter og indtægter.

Fordi det er anonym
ulovligt og hvis alle gjorde det, ville vi rende rundt og slå hinanden ihjel.

Ja for Fattigrøven
satan, "det går ufatteligt godt" så godt at de financielle markeder må have kunstigt åndedræt af nationalbanken, betalt af os alle.

Situationen tillader ikke andet komododragon
Tidligere regeringer har bare skruet og skruet i skatte-afgiftshåndtaget.

Så fik vi en regering der gik til valg på at skatter og afgifter skal holdes i ro. Det løfte blev den valgt ind på og det skal naturligvis overholdes.

Det ekstremt høje skatte- og afgiftstryk levner ikke meget plads til manøvredygtighed med skatteomlægninger, da alle skatter og afgifter allerede mere eller mindre har nået loftet for hvor høje de må være.

Derfor kan skatter og afgifter enten kun holdes i ro eller sænkes.

Jeg giver ikke meget for det fuldemandssnak med at grunden til at man ikke kan sænke den ene eller den anden upopulære afgift er fordi man ikke kan lade andre skatter og afgifter stige.
Selvfølgelig kan man ikke det, fordi så skubber du bare problemet. Så rammer du nogle andre eller i mange tilfælde de samme bare på en anden måde.
Jeg ved da snart heller ikke hvad man ikke har måttet høre af historier fra de varme lande om at man skulle gøre det for miljøets skyld, for at få folk til at arbejde mere, for at få folk til at tage offentlige transportmidler eller for de syge mostres skyld.
Sjovt nok har man altid liiiige en eller anden 'skræddersyet' rapport der giver en ret.
Men virkeligheden er ofte en anden end de idealiserede modeller som samfunds-o-logerne sidder og regner ud fra.

Af erfaring ved vi at tidligere regeringeres skattereformer så godt som altid er endt ud med et større samlet skattetryk.
Man har sænket nogle få upopulære skatter og afgifter en ganske lille smule og til gengæld har man brillieret i nye gemene og udspekulerede metoder at skambeskatte den allerede hårdt prøvede danske befolkning.

Kan du give mig bare en eneste god grund til at vi denne gang skulle stole på de radigale og socialdemokraterne og deres medsammensvorne.
...det plejer vi jo ikke at kunne...tsk tsk[;)]

I USA molen
I USA er indkomstskatten ca. 38% indkomstskat. Man skal tjene 14 gange en gennemsnitsindkomst(hvis vi siger 300000 kr. før end man render ind i topskat.)!!

Det må betyde at arbejds udbuddet øges,og hvis vi tager et konkret eksempel, så kan en sådan person få råd til at ansætte en ex. "havemand".

Hvilke igen må betyde det må være nemmere at få arbejde i USA. Og der er også brug for den ufaglærte, i stedet for at parkere ham/hende på bistandhjælp.?

Vi er ikke alle lige kloge, men vi kan alle et eller andet.?

Nej nu blev jeg vist for grov. Jeg er ellers ikke borgerlig.
M.v.h[:$]

På ingen måde. Anonym
Du behøver sandlig ikke lade dig smitte af den 'frygtelige sygdom'
Meld dig ind frivilligt.

;)
Den eneste vej frem søde ven.

Du har ret! m47
I USA er der intet job, som er for lille!

Tag f.eks. til New York og se, at selv den mindste ejendom har en dørmand.
Som er pavestolt af sit ansvar og går klædt med jakke og slips.

Enhver tankstation med respekt for sig selv har indtil flere servicefolk som vasker forruder, checker lufttryk m.m. mens kunderne får tanket!

Selv den mindst begavede og dårligst socialt stillede kan finde et job!
Ikke store vellønnede jobs, men de har noget som engagerer dem på vejen til det næste og lidt bedre job!


Og så kommer vi hjem til Danmark, hvor arbejdsløse nægter at gøre rent, bringe aviser rundt - eller i det hele taget stå tidligt op! [:(]

Jeg ser op til den amerikanske tro på egen evner! [:)]


M47

Ja deres "egne evner" rækker til dulkis
- 6 millioner sultne børn.

http://www.apk2000.dk/netavisen/artikler/globalt/2003/kp16-s14.htm

Det er vist meget forskelligt hvad øjnene ser....

Den gennemsnitlige US arbejder dghdsh
tjener ca. 30.000 dollar om året, svarende med dollarkurs 6kr til 180.000kr/år.

Fin henvisning Dulkis Ægte dansk
Det er en stalinistisk netavis, men den passer godt med dine politiske holdninger.

Danmark har verdens højeste skattetryk Ægte dansk
http://www.erhvervsbladet.dk/article/20080311/news01/80311003/

Men nu handler det om afskaffelsen af mellem- og topskatten, som ikke vil betyde noget omkring skattetrykket, da nettoeffekten af afskaffelsen som beskrevet vil væe stort set nul eller endda måske positivt.

Som skrevet anonym
kan du ikke se så simpelt på beregningen.

Jeg nærer ikke den store anonym
tillid til politikere generelt. De har det med at ødelægge gode ting.

Det må bare indses at der ikke bliver råd til samme udgiftsniveau som tidligere. Flere må ud og tjene deres egne penge, og derfor skal vi have en omlægning af skatter og afgifter så dem der tilfører samfundet midler også får lidt igen og dem som sviner, belaster samfundet o.lign. betaler deres del. Men det får vi altså ikke ved blot at fjerne top/mellemskat.

Vi skal have antallet af personer på psssiv forsørgelse ned, ellers eksploderer statens udgifter. Enten ved pisk eller gulerod. Personligt foretrækker jeg gulerod.

iflg M47 sjørgen
tjener man på ikke at betale skat??

sjørgen

enig mitnavn
alt i M47s verden giver overskud. bare man er enig med ham.

tak for kaffe. -mitnavn-

Brand beskat de rige! socrates
De skal flåes i skat, alle de rige svin fra Hellerup. Hvis de flygter ud af landet skal al ejendom konfiskeres, og udlandske konti fryses under terror-loven!

Og så skal multinationale som McDonalds, 7eleven, Mærsk, Coca cola, som sender deres overskud til udlandet beskattes så vi får råd til velfærd igen.

mvh.

Hold da kæft en flok tabere! :-) m47
Jeg orker sgu da ikke en gang at kommetere, andet end:

Sådan går det, når man ligger nederst i systemet! [:)]
I kommer absolut ingen vejne, om I så blev 100 år!


M47

ja, det har du nok ret i træt
Og fødevarene koster mindre end det halve af hvad de koster herhjemme
Tøj og sko koster en fjerdedel
biler koster en trediedel
Benzin koster ca en trediedel af hvad den koste her.
husleje er meget billigere end i dk...
Og du kan gå ud og spise for meget små penge..

Jeg så en, højere oppe i tråden, postulere at skatten i USA var på 38%.
Jeg har to brødre i USA som bor i hver sin stat, som begge tjener væsentligt mere end 30.000$, den ene betaler 14% i skat, og den anden betaler 22%...Så jeg ved ikke lige hvor det tal kommer fra. Der hvor den ene bor er der endda differentieret moms inden for countyet.. Og jeg ville til hver en tid bytte.. men kan ikke få greencard..

Det her land er så bygget på misundelse at det er til at brække sig over...
"De rige" skal betale mest!!!!!

Hvis alle betalte 40 øre af hver krone i skat, ville en mand der tjente 200.000 betale 80000 i skat , og en mand der tjener 1.000.000 ville betale 400.000 i skat... så det sker altså allerede... men det er ikke nok for misundelsesmenneskene... NÆÆÆÆÆÆÆ han tjener mere end mig, så af det han tjener mere end mig skal han betale 60%, plus selvfølgelig stadigvæk 8% AMB... ikke så underligt at dem der kan flytter til andre lande hvor misundelsen er lidt mindre udtalt.

FUCK SOCIALISTER... i er bare misundelige

skattelettelser er kortsigtet forbrugsboostning ... mettemokke
og det har altid været ynkeligt at følge med i højtlønnedes klynkeri, når de møder udenlandske kolleger. De glemmer altid at nævne deres befordringsfradrag, deres fradrag for renter, deres fradrag for høje hatte, hvide handsker, forsikringer ...og alt muligt andet fikumdik. De fleste af 70%-klynkerne betaler aldrig mere end 40% flad skat, når alt medregnes.

Basalt set belønner man folk for at optage gæld og klatte benzin af i frihjulsværditrukne benzinslugere på gule plader. For min skyld kunne man godt rykke alle skattegrænser et ordentligt hak opad, så alle bliver lettet i skatten mod at fjerne alt dette middelklassefryns, der ikke er en meter fornuft eller nytte i, og da slet ikke midt i en økonomisk og klimamæssig nedsmeltningstid.

Og så skal der være meget mere kontrol med små selvstændige virksomheders fusk i form af uregistreret arbejdskraft, sort arbejde og handel under disken.

fjern da Anonym
jylland det er et stort underskud og tilsætning .......og lad os få skåne tilbage

Enig....... P.P
Jeg er meget enig.... Fjern topskatten, det giver ikke lyst til at arb. mere end man lige skal hvis skatte far alligevel tager den ekstra løn man tjener ved at tage en ekstra tørn.....

fjern bundskatten arbejdsløs
og mellemskatten. det giver ikke lyst til at arb. overhovedet hvis skattefar alligevel tager den halve løn man tjener ved at rejse sig fra sofaen....