Flæskesteg m/sprød svær!

Flæskesteg m/sprød svær! Pedrosin
Stegen lægges med den ridsede svær nedad i en bradepande med vand, der sættes i ovnen i ca 20-30 min. ved ca 170 grader.
Stegen tages ud og sværen gnides med groft salt over det hele. Hel sort peber og laurbærblade stikkes ned mellem sværene (en julesteg krydres endvidere med hele nelliker).
Stegen sættes på en rist midt i ovnen, med bradepanden med vand nedenunder ved ca 170 grader i 1,5 - 2 timer. Stegetermometer kan anbefales ved store skinkestege, der kræver længere tid (temperatur i midten af stegen skal være 65-70 grader). Hold jævnligt øje med sværen, at den ikke brankes for meget. I så fald dækkes den over med bagepapir. Der efterfyldes med vand i bradepanden til ca 1/2 time før stegen er færdig, herefter tørsteges den i den sidste ca 1/2 time af stegetiden.
Sværen kan gøres ekstra sprød ved brug af gril til sidst, men her skal man holde øje med sværen hele tiden, da en brankning sker hurtigt. Stegen kan evt. drejes så den del af sværen, der ikke er blevet sprød vender op mod grillegemet.
Når stegen tages ud af ovnen, skal den hvile i ca 1/2 time før den skæres ud.