Flere ensomme ældre dør

Flere ensomme ældre dør hoensi
uden pårørende ved deres side. Derfor har Dansk røde kors genindført begrebet "Vågekone", som skal følge de sidste stunder af de ensommes liv, så de kan komme afsted herfra på anstændig vis.
-
Jeg mener, det er trist, at vi ikke kan vise vores kære den sidste respekt, og følge dem det sidste stykke af vejen herfra jorden. Skam jer!

Egoisme? stjernestenskrudtkanel
Hej.
Hvor kaster du din kritik?
Arbejdsgiverne, børnepasningsinstitutinerne, familestrukturen, politikerne eller folks personlige ligegyldighed med og omkring deres familie svelbefindende?
Nu er det jo ofte sådan i dag, at man bor langt fra sin familie, og man har måske ikke lige en hjemme der kan passe børnene.
(eller skulle de med? -det vil jeg mene at de i hvert fald ikke altid skulle!)
Jeg tror at de fleste mennesker gerne ville være der når en nærtstående dør.
Men det er også en ret krævende proces, som kræver plads, tidsmæssigt, følelsesmæssigt, og økonomisk.
Jeg tror ikke det er et udtryk for rendyrket egoisme, men et resultat af samfunds og familie strukturen, og så tendensen med at flygte fra sit indre liv i en kaotisk og stresset hverdag.
Måske burde man omstrukturere et eller andet fra politisk hold, så man har bedre muligheder for at deltage i de sidste periode af fx. forældres liv, det vil også lette arbejdsgangen på sygehusene hvor plejepersonalet er rigeligt stressede i forvejen.
Man vil også få mere afklarede personer tilbage på jobbet, og de vil hurtigere kunne arbejde effektivt igen.
Det er trods alt noget der kan mærkes og måles på en arbejdsplads når et nært familiemedlem dør.

Hov hov dulkis
selvfølgelig kan nogen uforskyldt havne i den situation er de bare er "den sidste" - men vær ikke blind for at selv tyranner afgår ved døden.