Flere penge til velfærd?

Flere penge til velfærd? Attila
Danskerne vil have del i statens overskud


Statens milliardoverskud skal bruges på bedre service. Eksperterne ryster på hovedet.


Advarsler fra økonomer om, at opsvinget vil blive bragt i fare, hvis der lukkes op for et øget offentligt forbrug, preller af på danskerne, skriver Jyllands-Posten.

Gennemsnitsdanskeren ville bruge omkring 40 pct. af statens overskud på 80 mia. kr. til bedre offentlig service her og nu, hvis valget stod mellem at fordele pengene mellem fire offentlige udgiftsposter:
Afdrag på statens gæld, bedre offentlig service her og nu, offentlige investeringer i eksempelvis veje, jernbaner, sygehusbyggeri og lignende og endelig skattelettelser.

I en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Jyllands-Posten, er et repræsentativt udsnit af befolkningen blevet bedt om at sætte procentsatser på, hvordan de mener, at statens overskud burde fordeles.

Både den nuværende og den forrige regering har haft den fastlagte strategi i forbindelse med den såkaldte 2010-plan, at statens overskud i så vid udstrækning som muligt skal bruges til at betale af på statens gæld.

Men danskerne vil ifølge undersøgelsen kun bruge 25 pct. af statens overskud til afbetaling på gælden. De vil bruge godt 21 pct. til offentlige investeringer i eksempelvis veje, jernbaner og sygehuse, mens de ville bruge 12 pct. på skattelettelser.

Langt det meste af statens overskud - hele 40 pct. - skal bruges på bedre offentlig service her og nu, mener gennemsnittet af danskerne.
Undersøgelsens resultater viser, at politikerne står over for en vanskelig opgave, siger økonomer.

Medlem af Velfærdskommissionen, økonomiprofessor Jørn Henrik Petersen fra Syddansk Universitet, siger:

»Politikerne står med et pædagogisk problem, for de har ikke formået at overbevise befolkningen om, at det er afgørende at få nedbragt gælden for at kunne finansiere velfærdssamfundet på langt sigt, når der kommer flere ældre.«

--------------------------------------------------

Kan det virkelig passe at danskerne ikke tænker på fremtiden, men bare vil brænde pengene af nu???

Ja, men det er vanskeligt galemathias
Når socialdemokratiet og Enhedslisten fører populistisk politi, for at få flere taburetter.

Se bare på de politikerarrangerede strejker vi nylig har oplevet.

enhedslisten? .......
enhedslisten??? findes det endnu?? det ligger stadigvæk ved bunden om håbet på at den danske befolkning vil tor på deres ideologier kalde dem realister. men jo, betal udlandsgælden.

nu må det skoder
fandme snart være nok med jeres socialistiske propoganda
nu ved alle jo at meningsmålinger intet er værd
enhver kan jo få lige præcis de meninger som man ønsker og som jeres røde hunde aviser jo gør gang på gang
det må da være vigtigst at få betalt den mega gæld som de røde hunde har lavet og få orden på
de gamles velfærd før vi bare bruger løs

Ja...Desværre. Mjølner.
Hvorfor tror du Guzzi Helle har fremgang ?...... fordi hun har lovet at bruge det overskud som den siddende regering har haft stor del i opbyggelsen af........men det kan Socialkameraterne jo nok også snart gøre i bedste Anker Jørgensen stil.... og så kan dansken jo fortsætte med at brokke sig over det enorme skattetryk de får i stedet, og ikke fatter hvordan det er gået til !.

Læs indlægget og Attila
du vil finde at jeg er imod mere vælfærd og øget offentligt forbrug.

Jeg synes at pengene skal bruges til afbetaling af gælden, og vi er færdig med det kan vi godt bruge nogle skattelettelser!

Man bliver jo i godt humør den.glade.socialist
Det er jo helt sikkert, at dette indlæg vil medføre at de sædvanlige sure gamle sortseere vil komme med tre typer af indlæg:
1. Det er bare løgn at danskerne virkelig mener det - det er kun noget som nogle få har sagt i en meningsmåling.
2. Det er uansvarligt at bruge af overskuddet til investering i bedre offentlig service - derimod har vi brug for skattelettelser (hvilket ikke vil blive anset for at være uansvarligt fordi det er til gavn for dem der ønsker det)
3. Det skyldes kun at oppositionen er uansvarlige og vil sætte den fremgang over styr som stakkels Anders ellers ene mand har bygget op. Vi går direkte mod fallit ligesom det altid gør når socialdemokraterne er ved magten.

Se over disse tre standardfraser kan der skrives mange og lange indlæg. De er efterhånden lige så forudsigelige som når DFerne (altså dem der er lidt mere sortseere) aflevere deres sædvanlige udenadslære om at Danmark snart går fallit hvis ikke de ulovlige flygtning snart sendes hjem så vi kan få reddet den danske kultur og folkesjæl.

Begge parter lægger megen stor energi i at skrive hver deres type indlæg - og overraskes alligevel over at der bliver flere og flere danskere der ikke køber deres synspunkter længere.

Danskere der er trætte af at bruge en offentlig service som bare bliver mere og mere udslidt.

Fra deres egen husholdning ved de, at det kan betale sig meget bedre at lave løbende vedligeholdelse end at skulle køre tingene ned for så at skulle udskifte det.

Alligevel ser de at offentlige bygninger, veje, kloakker m.m. ikke bliver vedligeholdt.

De ser en regering der vil satse på bedre undervisning - og derfor har skåret så meget at man bruger fotokopier som undervisningsmateriale da der ikke er råd til bøger med bare nogenlunde tidssvarende indhold.

Ser ældre som ikke længere har et værdigt liv, fordi der går en rum tid mellem de får bad, får vasket tøj og får gjort ren.

og listen kunne fortsætte i det uendelige.

Men at gå ind i denne dialog og prøve at forstå hvorfor vælgerne ikke længere køber løsningen med skattelettelser - det er nu for svært.

Eller prøve at forklare vælgerne hvorfor det var helt ok at love forbedringer for 24 milliarder fra regeringen ved sidste valg - og alligevel tale om skattelettelser - medens det nu er den direkte vej til fallit at bruge bare nogle få milliarder mere. Men forstår godt at man ikke prøver, for det er svært.

Og at tale om at der er overophedning i den danske økonomi, det er skam også svært at forstå.

Dels er lønningerne jo stadig holdt på et lavt niveau. Det er jo trods alt kun på direktionsgangene at der er givet los for lønstigninger. Og dels må man jo forudse, at det nuværende boom i byggesektoren aftager til næste år, nu hvor man ikke længere kan komme af med de mange projekter med nye boliger som man kunne for blot ½år siden.

Til den tid vil man også undre sig over, at vi har haft en regering der ikke har ville bruge fremgangen til at uddanne arbejdsstyrken til at kunne tage fremtidens job.

Indtil videre vil vi andre så håbe på, at valget kommer så hurtigt, at den nuværende regering ikke har ødelagt for meget inden de skal forlade ministerkontorerne.

Det er nu engang rodvad
sådan at de økonomiske eksperter ikke selv vil være med til at bidrage med et overskud. Når de siger at vi bruger for meget, forlanger de selv flere penge til forbrug.
De kunne jo starte med at sige "på grund af uddannelse er vi 10% mere værd end en håndværkssvend, derfor skal vi kun have 19% mere i løn end vi syntes en håndværkssvend bør tjene".
Det kandes eksemplets magt.

Hej skoder, Enoch
Hej skoder,

Du har fuldstændig ret. "De røde hunde" er ikke 5 poter pis værd.

Enoch

Hej din glade socialist. Enoch
Jeg er enig med dig i at det bedre kan betale sig, at "forebygge" end at "helbrede".

Det ser vi nu da vi har fået en ansvarlig regering.

"Fortidens synder" (det lyder som en hel TV serie), har indhentet os i dag og den milliardgæld de "røde hunde" har pålagt Danskerne, burde straffes med en rigsretssag.

Det er noget forbandet svineri de "røde hunde" for ganske få år tilbage har ført Danmark (Danmarks befolkning) ud i.

Jeg ved ikke om du kan få dem til at forstå, at almindelig god økonomi bygger på så lav en rentebyrde som muligt?

Jeg mener ikke vi kan tillade os at bruge flere penge end vi gør og jeg tror heller ikke det bliver aktuelt.

Enoch

Attila, Enoch
Jeg er enig i, at vi skal se at få betale al gæld.

Jeg er enig i, at vi skal ha` skattelettelser, vel og mærke til de lavest lønnede.

Enoch

Enhedslisten = narrerøve. Enoch
Det er hvad jeg mener om dem.

Enoch

Så er vi Attila
enig i det første. Jeg mener derimod at skattelettelser er mest trængt for de højstlønnede. -Men det skal ikke skille os af. Jeg giver gerne skattelettelser over en bred kam!

...over en bred kam? Enoch
Ja, det er vældig pænt af dig, men den går ikke.

Der vil blive (fortsat blive) et endnu større skel mellem rig og "fattig" og det er ikke med til at skabe et homogent samfund.

Der vil også blive en langt større prisdannelse opad dersom du giver skattelettelse til de højere lønnede.

Det vil få en meget negativ effekt på de mindre bemidlede der ikke vil kunne klare sig i forholdet.

Fremtiden vil mere orientere sig om en bredere fællesksbsfølelse, end den nuværende klasseinddeling.

Derfor må de lavest lønnede ha` en mindre skatteletelse og ikke de rige.

Jeg forestiller mig det nuværende system og derefter en mindre lettelse for de lavest lønnede til ca. 36 %.

Venlig hilsen

Enoch

Hej din sure gamle mand den.glade.socialist
kunne du ikke lige fortælle mig hvornår udlandsgælden opstod og hvornår man begyndte at betale af på den?

Det ser nemlig ud til at der er ting som er gået i glemmebogen for dig.

skattetrykket er steget alt for meget den.glade.socialist
under Fjoget.
Det må ikke blive større.
Ganske almindelige mennesker skal jo også leve.

Til den lalleglade socialist! Anonym nr...
http://www.skm.dk/tal_statistik/skatter_og_afgifter/510.html?rel

er desværre.. Hausser
ikke første gang den mad praktiserer en lemfældig omgang med sandheden.

så er vi jo enig den.glade.socialist
forstår ikke hvorfor du er nødt til at være anonym for at ville dokumentere, at skattetrykket er steget markant under Fjogets regeringstid.

Samtidig er det jo ikke overraskende at de samtidig "planlægger" at sætte skattetrykket ned. Det har de også gjort hele deres regeringstid, men alligevel sætter overskud og skattetryk nye rekorder hvert år.

hvordan læser du fakta? den.glade.socialist
Nu får du serveret en redegørelse der igen dokumenterer hvad jeg har sagt flere gange.
Skattetrykket er steget til rekordhøjde efter Fjoget er kommet til.
Hvorfor kan du ikke se en kendsgerning i øjnene?
Hvis man nu vil til at fornægte de fakta som regeringen selv fremlægger, hvad skal der så til for at overbevise jer om tingenes tilstand.

"Ja men kurven peger jo nedad"

Ja som prognose for hvordan man tror udviklingen vil gå. Men det er jo ikke første gang at man "planlægger" efter det, men indtil nu har overskuddet og skattetrykket sat nye rekorder alligevel.

Så lad os nu forholde os til hvordan det er gået - så kan du jo om et halvt år glæde dig sammen med os andre hvis det viser sig at udviklingen er ændret som følge af at der er blevet betalt mindre i pensionsafgift.

sure gamle gale socilist...................nar. Enoch
Nej det kan jeg desværre ikke. Det beror ikke på mine evner til at formidle, men dine åbenlyse mangler. Jeg vil ikke kunne trænge igennem din beton.

Jeg kan give dig en lille vink:

Faktum er, at Fogh regeringen er gået imod konjunkturerne i verden såvelsom i Europa og har skabt et dansk opsving på samme tidspunkt som Tyskland, Frankrig, Sverige mm. døjes med tocifrede arbejdsløshedsprocenter og kæmpeunderskud på statsbudgettet.

Og så husk, at selvom vi fraregner nordsøolien, så er overskuddet på statsbudgettet på 40 mia. kr./år - selvom der er indført skattestop!!!

Det er der ingen andre er har præsteret.

Derimod er det et faktum at socialdemokratiske regeringer aldrig har kunnet sætte tæring efter næring:

Under Nyrupregeringen steg statsgælden med 27,35% efter inflationen var fraregnet.

Under den nuværende regering er statsgælden faldet med 24%.

Think about that.

Enoch.

du vrøvler den.glade.socialist
Nu overtog Nyrup et kæmpeunderskud som jo først skulle afskaffes. Fjoget overtog et overskud.
Hvad tror du er nemmest.
Nyrup vendte en stigning i arbejdsløsheden til et kæmpefald medens alle andre øgede deres arbejdsløshed.

Fjoget startede med at øge arbejdsløsheden og nyder nu godt af at der er opsving i alle de lande vi sælger til.

Benton`en er meget tyk. enoch.ben.enoch
Ja, det var,som forudsagt. Jeg ved godt jeg ikke kan trænge igennem.

Du snakker om noget du ikke har forstand på. Bliv realist.

Sov blot videre.

Enoch