Flere topkarakterer til eleverne

Flere topkarakterer til eleverne laddyladdy
Undskyld, men er det mig der er helt blank her ? Jeg synes det lyder forkert og meget ulogisk at man BESLUTTER fra regeringens side at give flere topkarakter. En karakter skal da gives efter den præstation eleven yder og yder eleven ikke en toppræstatione, så er det da forkert og misvisende at give en høj karakter eller er det bare mig ??

I dag er det ca. hver 20 elev der får topkarakter i gymnasiet/folkeskolen og man vil have det op til at det er hver 10 nu. Argumentet var blandt andet, at man vil have flere danske elever til at kunne komme ind på de udenlandske universiteter.


Sort !!

Jeg har ikke fået den dybereliggende årsag til ovenstående beslutning, men hvis der er nogen der kan forklare mig den, må I meget gerne forsøge. Måske giver det ligefrem mening, selvom jeg tvivler.

Hvad synes du om at det BESLUTTES at der skal gives højere karakterer ??

Typisk liberal regering Ladyflower
Det hele skal altid se så pænt ud på overfladen selvom systemet langsomt rådner op indeni. Men pyt, bare overfalden er blankpudset.

Lad os skifte regering inden de får lavet alt for meget ravage

Hov hov.. Jeg er medlem
Jeg har lige hørt det i radioen.

Så vidt jeg forstod, og den lærer der belv interviewet underbyggede det, så er det ikke en politisk beslutning, men et resultat af den nye karaktergivning.

Der har ikke siddet et par politikere og besluttet at nu skal karaktererne stige, men når skalaen ændres ændres standpunkterne af karaktererne som en naturlig ting.

Prøv for eksempel at se hvad der ville ske hvis man kun havde karaktererne " Bestået" og "Ikke bestået". Så ville den del som ellers ville få karakteren middelmådig, enten består hvis censor er i godt humør, eller dumpe, hvis censors kone lå med benene krydset dagen før.

ja jeg ved heller ikke musiker
hvad regeringen nu har gang i. Giver sjældent mening. Måske der er nogen herinde der ville være rare at forklare hvad der foregår

nååååeh på den måde laddyladdy
tænk jeg synes jeg hørte de sagde det var et regeringsforslag. Nå, jeg har hørt forkert så :0)

Ok så det vil sige at som led i den nye karakterskala vil der automatisk gives flere karakterer ? For det lød mere som om det var en beslutning fra højrere sted, at man vil give flere gode karakterer og dét er jeg imod.

Mht bestået ikke bestået eksaminer, så kommer det læren til gode at have så mange bestået som muligt, så selvom læreren er i dårligt humør, så tror jeg ikke det kommer til at influere på eleven på den måde at han/hun ikke består.

Tror det hænger sådan her sammen.. M35kbh
I Danmark har vi, trods al mulig snak om ligemageri, faktisk et ret elitært uddannelsessystem, hvor den tidligere topkarakter 13 kun blev givet til ca. 1%. I andre lande flyder topkarakterne f.eks. findes der i USA 'A-students', som har topkarakteren A i alle fag. Der findes vist ingen i Danmark der har fået et rent 13 tal i snit til gymnasieeksamen.

Med andre ord så får andre landes elever topkarakter for det vi selv kun giver 10 for i Danmark. Og så har de flere topstuderende og kan udkonkurrere danske studerende på optagelseskravene - simpelthen fordi vores krav til at få en topkarakter er meget højere.

Ærgeligt at udlandske krav skal underminere fagligheden i vores eget system, men trods alt så er andre landes studerende heller ikke idioter og det handler om hvad man kan og ikke hvad man får i karakter..

Det giver meget god mening laddyladdy
Især mht det at i mange andre lande får de jævnligt høje karakterer. Jeg kan godt se logikken i det du siger, takker for forklaringen, nu er jeg ved at være tilfreds :-)

kan ikke sammenlignes jacob.lykke
jeg må lige komme med en tilføjelse til det du skrev.

for mener ikke man kan overfører karaktererne på den måde, således er et A i usa ikke kun svarende til et 13 tal herhjemme.
I usa giver de fra 0 til 100 point, hvis du har mellem 90 og 100 får du et A.

jeg har selv været udvekslingsstudent, og fik straight As i usa, snakkede med mit algebra lærer om det og han sagde at typisk ville de europæiske studenter få disse højere karakterer.

men det handler jo ligeså meget om undervisningsformen som om måden man giver karakter på. de har mange multiply choice eller pop quizes i usa, så det er let at bestå hvis du bare gide sætte dig lidt ind i stoffet, desuden giver de mange bonus point for alverdens ekstra arbejde.

mh Jacob

mon ikke jacob.lykke
kunne det ikke være fordi, at eleverne skulle gøre det noget bedre? så det politikerne mener er at hver 10ende skal have top karakterer betyder der skal gøres en ekstra indsats i skolen?

men man kan ikke sammenligne karakterer på tværs af lande, i tyskland mener jeg de giver karakterer fra 1 til 6 mens de i usa giver fra 0 til 100 - som er forenelig med et bogstav system.

mh Jacob

har også hørt laddyladdy
at det er ret let for en europæer at få A i alle deres fag derovre.

Men kan man ikke sige, at i og med, at deres karakterintervaller er lidt bredere end vores, så kan der ligge flere karakterer fa det danske system inde i et interval. Således at et A svarer til karakteren 9-13 måske? Ergo er der hermed givet en topkarakter til en præstation måske i virkeligheden "kun" var til et 9 tal? Men det kan man bare ikke se, da deres karaktersystem er mindre specifikt end vores.

præcis jacob.lykke
præcis, det er svært at sige hvor man skal dele. jeg vil nok sige at et A svarer til 10 og derover.

man skal dog også huske på at sådan en undervisningsform er super kedelig, så hvis det er hvad man har gennemgået i 12 år kan jeg godt forstå det hænger dem ud af halsen.

der synes jeg vores egen er langt bedre.

mh Jacob