flyttet hjemmefra som 16 årig

flyttet hjemmefra som 16 årig patriciasabroe
Jeg har et spørgsmål.
Når man er flyttet hjemmefra som 16 årig, ikke helt med egen fri vilje, men var nødvendigt. Hvordan finder man ud af hvor meget man skal have i børnepenge fra sin mor og far som er skilt?
Nogen som kan hjælpe med et svar?

Patricia -

er der mon regler maj74britt
for det? Jeg flyttede hjemmefra i 9´ klasse frivilligt i en billig lejlighed med en fyr på samme alder.. det var i 90´. Jeg fik børnebidraget som min mor fik før og børnefamilieydelsen.. det blev lagt sammen og delt ud på 12 måneder.. Det var bare smalle tider.. er der lavet regler, burde du kunne få dem af statsforvaltningen i din region.. søg arbejde, søg arbejde..........

gå ned til kommunen. kebab
Hej patricia..
Jeg blev smidt ud hjemmefra som 17 årig sammen med min søster som kun var 15. ( nej vi lavede ikke ballade) Vi anede heller ikke hvad vi skulle gøre.
Lige indtil en bekendt sagde gå ned til kommunen. og det gjorde vi.
så mit råd til dig. GÅ NED TIL KOMMUNEN. fortæl din situation og få tilknyttet en vejleder/ rådgiver. så skal de nok hjælpe dig. Tro mig det kan betale sig. vi fik en bolig penge til seng bord og hvad der nu var nødvendigt til daglidagen og madpenge tøjpenge alt efter hvor meget vi tjente i fritiden osv. de skal nok svare på hvordan de finder ud af hvad du skal have

held og lykke.

Hvorfor tror du anonym
at du skal have nogle børnepenge?

næ næ stensgaard1954
du skal ikke have noget de tilfalder forældrene..Det er dig der er flyttet

På kommunen ved de alt AishaZ
om hvilke rettigheder man har, det ville være ærgeligt hvis man ikke fik alt det man har muligheder at få.

Forældre har ikke krav på Anemone
børnepenge når barnet ikke bor hjemme mere - det slutter helt af sig selv når barnet flytter adresse - Det er der da meget logik i, forældrene har jo ikke udgifter til "barnet" når det ikke bor hjemme. Det samme gælder hvis barnet bliver anbtragt uden for hjemmet på en institution.

Det unge menneske der skriver ind, har derimod krav på noget støtte fra kommunen. Håber du får en god hjælp for det er ikke let at flytte hjemmefra i så tidlig en alder.
Held og lykke og pas rigtig godt på dig selv.

jamen patriciasabroe
jeg er blevet smidt ud, ændre det så ikke på det?

Smidt ud? En mor.
Vil du så komme på kommune og bede om noget hjælp, alle har krav på en sagsbehandler og du må få nogle voksen til at hjælpe dig her. Det er det allerførste du gør imorgen, i kommunens åbningstid. At ringe og forklare dem situationen. Så vil du få klarhed over din ret og ikke mindst muligheder, også de boligmæssige. Knus til dig fra en bekymret mor ;-d
ps.? Hvad med din skole, læreren og skolens psykolog, det kunne også være en idé at få dem med i det her.

har snakket patriciasabroe
Har snakket med komune og sådan. passer min skole og arbejde, selvom det er lidt hårdt.
men jeg lagde mest det her indlæg ind for af høre om der var nogen der vidste med børnepenge, men det kan man nok også få afvide igennem komunen .. men mange tak skal du have :)

mener også patriciasabroe
forældre skal give børnepengene til mig, fordi jeg ikke er hjemme mere og under 18 .
men tak Anemone.

Normalbidraget fra begge Anonym
Du har krav på at dine forældre forsørger dig. Børn der ikke kan bo hjemme, bliver forsørget ved, at begge forældre bliver pålagt at betale normalbidraget. Hvis de tjener godt, kan det evt. bliver forhøjet.

Da du er over 16 år, er det slut med børnefamilieydelsen.

Men som andre siger: Henvend dig til kommunen, de har pligt til at hjælpe.

Flyttede selv som 16 årig Anonym tøs
Jeg flyttede selv hjemmefra som 16 årig. For mit vedkommende fik jeg penge fra kommunen og dermed forsvinder retten til børnepenge også. DVS at hverken du eller dine forældre får børnepenge. Hvis du ikke får penge fra kommunen og dermed kun har din løn som indtjening så bør alle børnepenge tilfalde dig. Dine forældre får børnepenge til dig, dvs de skal bruges på dig og det bliver de ikke hvis du er blevet smidt ud hjemmefra.

Min erfaring.. Anonym
Jeg flyttede (frivilligt) hjemmefra som 17 årig. Mine forældre er også skilt og jeg fik så børnepenge direkte fra min far. Da jeg var under uddannelse havde jeg ret til at få dem forlænget indtil jeg blev 22 år (eller var det 24?). Jeg fik ikke støtte fra min mor, det havde hun ikke råd til.
Spørg kommunen -de må vide hvad du rnt faktisk har krav på.

[:)]