Folks vaner/adfærd i bussen...

Folks vaner/adfærd i bussen... Out Of Juice
Hvorfor sidder du på yderste sæde i bussen(når der ikk sidder andre inderst)?
Hvorfor rykker du ikke ind, når folk står op i bussen(medmindre folk beder dig om det)?
Giver du din plads til dem, som ser ud til at have mere brug for den?

Personligt sidder jeg altid inderst, da jeg elsker at kunne kigge ud... Sidder kun yderst, hvis der er noget ulækkert på det inderste sæde.

God dag til alle!
- nu vil jeg tage afsted, med bussen, på inderste sæde, hvis der er et ledigt ;o)))

Prøv at være imødekommende! medmennesket
Jeg elsker at køre i bus og og tog! Jeg oplever meget sjældent at nogen irriterer mig og tit ender jeg med at falde i snak med nogen. Både unge og gamle eller børn. Jeg synes, at det er skønt at have tid til at tale med et andet menneske og samtidig blive transporteret.
Jeg oplever ikke at folk ikke er hjælpsomme eller larmer. Måske det er som med så meget andet her i livet - man får, hvad man giver? venligst medmennesket

rigtigt blakkie
Det er rart at læse et positivt indlæg.
Jeg sættter mig på det inderste sæde hvis og når bussen er fyldt, tager varer og tasker på skødet for at skaffe plads til en medpassager, når bussen er ved at være fyldt.
JA jeg rejser mig også for en ældre eller for en hvilken som helst anden der af en eller anden grund har mere brug for at sidde ned end mig .
Hvis chaufføren bruger sin telefon under kørslen kan man klage til busselskabet.

Kloge ord,man får hva man gir saksen
rigtigt.Kloge ord,men man osse være for sød......

hmmm Polen
hvad med Polakkerne i bussen :D ;D *

Er et misbrugt folkefærd i bussen,,,,://

Forvirret!!!!! I dag.Mig!!??

bussemænd jacob.lykke
det er lidt forskelligt hvad jeg gør. sidder tit på det yderste sæde, men er der mange i bussen rykker jeg altid ind, så der er plads.

men jeg hader folk der partout ikke rykker ind af sig selv, eller når folk spørger om de må få lov at sidde, kunne flytter benene ud på midter gangen så man kan møve sig ind på det inderste sæde. ryk dog ind istedet, klaphat, eller i det mindste gå helt ud, så jeg ikke skal have en masse bøvl med at komme ind og sidde.

endnu mere uforstående er jeg overfor dem som ikke tør spørge om de må sidde, men det er deres egen hovedpine.
og hvorfor er folk bange for at sidde ved siden af hinanden i bussen. hvor tit ser man ikke folk skifter plads så snart der er en ledig.. jamen så skal de lade være med at bruge offentlig transport hvis de er så bange for deres medmennesker...

men ellers har jeg det meget godt i dag ;)

mh Jacob

Ad HUR til techo49
Busserne her hjemme er blevet det rene gedemarked.
Før bussen overhoved holder stiller fylder folk hele cykelstien.Rent faktisk må man først gå ud,når bussen stopper.
Og en anden ting er så barnevogne,børnehave folket,med skrigende unger som skal fylde bussen.
Kan børn ikke gå mere?.
Så er der sidde pladserne,du har har ret alt for mange sætter sig alene med taske og poser,og kikker fornærmet på en,vis man godt vil sidde ned.
Men man må da håbe de lærer,at osse andre har ret til at sidde ned.

Er MEGET velopdragen :0) laddyladdy
Sætter mig gerne lidt væk fra folk. Kan godt lide at sidde i fred i mine tanker så vidt muligt.
Sætter mig på det inderste sæde og rejser mig altid for ældre.

Minder mig om en ret sjov reklame eller hvad det nu var, som jeg så i bussen for et stykke tid siden hvor der står: "You DID see the old lady that needed your seat" :0)

jeg rejser mig IKKE... ......
jeg rejser mig IKKE for gamle mennesker i bussen.
Og når de spørger plejer jeg gerne at sige.

"jeg bliver jo nød til at sidde ned og hvile mig, så jeg er frisk når jeg blive gammel og bliver nød til at stå op."

desuden betaler jeg mere for min billet et de gamle tusser på mmrekort, så jeg har mere ret til min siddeplads end de har.

Abehjerne! miss-mee
Abehjerne:

Ingredienser
1 del Vodka
1 del Bailey
1/2 rød sodavand
Isterninger

Fremgangsmåde
Vodka, Bailey og isterninger blandes og derefter tilsættes rød sodavand.
Sodavanden danner skum når den tilsættes, deraf navnet abehjerne.
Servering
Serveres med sugerør.

*lol* miss-mee
...det bare gas:-)

Kunne da slet ikke dy mig for at følge den nye tred: Smid en opskrift til et surt indlæg...*ggg*

...mee:-)

Jeg elsker banja
at sætte mig på en plads hvor der er en der har fyldt det tomme sæde op med poser og tasker, det er bare så godt at se at de så skal sidde med alle deres ting på skødet, og jeg fryder mig rigtigt meget over at se det.
Hvis jeg er på vej hjem fra arbejde og det er i mylderetiden tager jeg ikke hensyn til andre der har brug for en plads. Men tager jeg bussen uden for myldertiden går jeg altid så lang tilbage i bussen som det er mulig.
Jeg kan bare ikke klare de personer der masser sig ind og skubber, så man er ved at falde ind af busdøren, får at de kan få en siddeplads.

1-0 til dig.... Out Of Juice
godt nok =oP

Den sad godt laddyladdy
opskrift på abehjerne...ha ha :-D

Jeps... miss-mee
...lige i øjet;o)

Sad og grinede så jeg næsten ikke kunne ramme "send indlæg" knappen...*ggg*

...mee:-)

Mærker altid efter... BusserErUlækre.
...om der er "vådt" på sædet inden jeg sætter mig ned.

Jeg tog engang linje 2 fra Husum til KBH. (vinduesplads) og efter jeg havde siddet i halvt minut blev jeg våd bagi, så skyndte jeg mig at rejse mig, - Men for sent for nu havde jeg en eller andens tis bagi - virklig MEGA ulækkert.


Jeg vil hellere Cykle.

vh

Har jeg godt prøvet..... Out Of Juice
De Københavnske busser er bare bund-utætte :S Har også kækt sat mig ind til vinduet, for så at konstatere en lind strøm af dryppende vand fra bussens vindue eller ventilations system, eller hvor det nu kommer fra *aaargh*

Selvfølgelig. Almindelig høflighed Mig i bussen :)
Nu er jeg en person der bruger bussen meget ofte. Jeg mener det er almindelig høflighed og "hoppe" ind på inderste sæde. Hvis ikke man vil sidde ved siden af andre mennesker man ikke kender, må man stå op. Jeg kan nemt blive irriteret hvis bussen er fuld og tre-fire mennesker sidder og fylder to pladser. Så kan de hoppe ind, eller spørge om andre vil ind først så de stadig kan sidde yderst. Ældre mennesker rejser jeg mig altid for, med mindre der er pladser længe oppe foran. Samtidig mener jeg ikke de skal forvente at alle rejser sig op så straks de kommer ind i bussen.

GAMLE MENNESKER I BUSSEN Anonym
Jeg vil da som basis gerne rejse mig op for ældre mennesker. Men da kun hvis de spørger mig pænt. Syntes det er noget mug at man skal sidde og være på spring. Det er da irriterende at man skal sidde og bedømme om denne person nu også er en person som syntes det er alletideres at man rejser sig op for dem.

Og i det hele taget, noget for noget. Det koster ikke meget at spørge pænt om lov.

Godt .. Anonym
udgangspunkt. Nogle ældre har måske en del selvrespekt og syns evt at de bliver set ned på, ved at nogen rejser sig... Så man kan jo aldrig vide hvad slags person der kommer ind i bussen.
Men jeg vil som udgangspunkt altid rejse mig for en tydeligt gangbesværet ældre person.. For sådan er JEG :o)

jah Anonym
helt enig! Man skal da tage hensyn til hinanden ude i livet - og i bussen. Ryk en balde så er der plads til alle! ;o) Uha det var et gammelt slagord der lige kom ind ra siden dér - men jeg syns det virker. ;o)
Pas på Jer selv og hinanden.

helt enig nemlig ja....
der er jeg enig med dig.... jeg har et par gange oplevet en ældre dame komme ind i bussen, og så prikker hun en ung en på ryggen og siger - giv lige plads, det er de ældres plads den der... så sætter hun sig ned. Og hvor langt skal damen? ET stop! ja okay - de er ældre mennesker, men hvis der er andre pladser i bussen der er ledige!
Jeg prøvede det selv med en ældre mand.... jeg havde haft en rigtig lang dag i skolen og var godt træt, så det var rart at få en siddeplads. Så efter et par stop kommer der en ældre mand ind i bussen, og han prikker mig på ryggen og så rejser jeg mig. Han skulle af det næste stoppested!! Sådan noget kan altså gøre mig lidt gal. Det kan godt være vi er unge (24) - men nogle gange har vi altså også brug for at sidde ned.

somalierkvinder i bussen helt ærligt.
Jeg oplever tit at somalier kvinder altid sætter sig på det yderste sæde, og de er ikke glade for at flytte sig hvis man spørger om man må sidde på det inderste... en anden ting er, at der kan sidde en somalier kvinde og fylde to sæder - samtidig med at hun sidder og snakker med en anden somalier kvinde der sidder på et enkelt sæde. Hvorfor sætter de sig ikke bare sammen og snakker?? Nogen gange foregår deres samtaler på tværs af bussen! Og det er ikke ligefrem fordi de taler stille.

Det kommer an!! Anonym
Det kommer an på situationen om jeg sidder inderst eller yderst.
Jeg vil helst sidde yderst hvis det er en rute jeg ikke er så kendt på for det er ikke altid let lige at nå af i tide.
Jeg flytter mig dog gerne så en anden kan få den attraktive vinduesplads!
Gamle mennesker og folk med ganske små børn må have fortrinsret!
Det kan dog diskuteres om disse nødvendigvis skal rejse i myldretiden!
Fortsat god bustur!

Sidder som det passer mig. saintan
Hvis begge sæder er fri så sidder jeg mig oftest på det yderste, eller også så sidder jeg på det inderste og bruger det andet sædes benplads som liggeplads for mine ben, dejligt afslappende. Hvis folk har lyst til at side ned, så skal de endelig komme at spørge, så flytter jeg mig gerne ind så de kan sidde ved sinde af.

Men hvis de ikke spørger så tager jeg det som de hellere vil stå op, og det skal de self også have lyst til hvis de hellere vil det.

jeg rejser mig altid gamle ung
for dårlige gående og gravide, selv om jeg er i 70erne.
Jeg kan ikke forstå, at forældrerne ikke tager deres børn på skødet, når der er mange med bussen, børnene kører dog gratis med.
Så vil jeg blot sige, at unge mænd fra en anden kultur altid rejser sig op for ældre , tak for det.
Nu skal det siges jeg er helt på toppen står godt gå godt løber også godt.
Men hvorfor vil I unge ikke rejse jer for dårlige mennesker, så er det lige meget om de er unge eller ældre.

det vil vi også godt... men.... hmmm...
Det vil vi også godt, men der kan være en dag hvor vi virkelig har brug for at sidde ned. F.eks. hvis vi har haft en rigtig lang dag i skolen eller på arbejde. Der er nogle unge mennesker der står op en hel dag, og det er altså hårdt for fødderne - så er det rart at få en siddeplads. Jeg rejser mig gerne op hvis jeg kan se det er en gangbesværet person.
Men jeg synes tit at ældre glemmer at de unge altså også har brug for at sidde ned engang imellem.

Sidder yderst g-l
og inderst, alt efter hvor langt jeg skal og hvor godt jeg kener ruten. Sidder jeg yderst, giver jeg selvfølgelig plads ved behov.

Grunden til at det svar kommer netop her, er at jeg flytter sæde, hvis jeg bliver presset urimeligt langt ud på kanten af sædet af en der fylder godt, MEN ISÆR for at komme længere frem i bussen. Jeg lider af køresyge og skal kunne se hvor vi kører, for at forbedre mig selv på sving, opbremsninger, acceleration og lignende. Jeg er meget ked af, at der ikke er fremadvendte sæder forrest i bussen og jeg står, hellere end at sidde, hvor jeg ikke kan se frem.

Hvem skal opdrage dem? g-l
De der mangler opdragelse, ser jo nok ikke dette (jo forresten, der er en her om lidt), så vi andre må prøve at klare tingene med et smil. Det kommer man heldigvis langt med.

jeg rejser mig altid kamelpasser.
for ældre og gravide, og jeg hjælper naturligvis også med at få barnevogne ind og ud igen, desværre er der mange der slet ikke siger tak, eller udviser nogen taknemmelighed, mange opfatter det som en selvfølge.

nu bor jeg heldigvis i Jylland, i en by hvor vi har glade høflige chaufører, men for mange år siden, hjalp jeg en dame med en barnevogn, som skulle ned af mange trapper, jeg kender ikke København, men måske var det på en togstation, jeg kan bare huske, at det var tæt på mit hotel i nærheden af en kaserne, måske Gothersgade.
da vi endelig kom ned med barnevognen, spurgte damen om jeg røg, hvilket jeg bekræftede, hvorefter hun sagde, ja det kan jeg sku høre, og væk var hun.
vi har her i byen en produktionshøjskole der hedder Brusgård, hvor der går mange unge mennesker, jeg formoder at de alle er over 18 år, men alligevel har de fri buskort, selvom de sagtens kan gå til skolen på ca. 10 fra city.
de holder også skoleferie som andre almindelige skolebørn, og mange sniger sig hjem allerede kl. 14, jeg kan simpelthen ikke forstå det system, ingen arbejdsgivere vil finde sig i den slendrian, og ingen arbejdsgivere giver fri buskort.
jeg har ca. 3½ km. til city, og jeg kan sagtens gå eller cykle, jeg bruger kun bussen hvis det er meget dårligt vejr.
børn og unge idag er så forkælede, da jeg gik i skole for ca. 50 år siden, måtte vi alle gå til skolen, og meget sjældent havde vi madpakke med, vi havde en lærer og en lærerinde, og så havde vi en vikar, som hed frøken Møl, hahaha, min bror havde glemt sine hjemmestrikkede hårvanter i skolen, og da min mor så, at der var hul i den ene vante, påstod han, at frøken Møl havde spist af den.

vi havde også begrænset engelskundervisning, som how do you do, har du skidt en flue.

jeg kom ud af skolen som 13 årig, på grund af min fødselsdato, men lærer Kock anbefalede at jeg læste videre i storbyen Randers, men af en eller anden grund blev det aldrig til noget, jeg husker ikke hvorfor, min kammerat var så heldig, at hans forældre blev skilt, så han fik en god uddandelse, da moderen flyttede til byen.
jeg fornemmer, at der var noget med, at forældrene skulle betale for transporten af de ca. 15 km, men det havde mine forældre sikkert ikke råd til, så jeg stod til søs som 15 årig, en meget meget hård tid, senere var jeg ansat ca. 31 år i Grønland, og jeg har naturligvis selv lært engelsk senere, ikke det skole engelsk som fogh rasmussen taler, men rigtig amerikansk, da det var et krav at man kunne sproget på thule basen, heldigvis var kollegaer og amerikanerne vældig flinke til at hjælpe med udtalen, og skriftsproget.
en dag havde jeg ikke vasket kødhakkeren efter brug, da det var ret sent på natten, og dagholdet skulle alligevel bruge den til at hakke kød med, jeg fik en skriftlig fra min supervisior, på engelsk, selvom han var dansk, han var en typisk narrøv, det værste var at han hed gunnar, og var kok af uddandelse, så vi kaldte ham gunnarcock, hvilket heldigvis kunne misforståes.
senere kom der en bombetrussel mod messen, og vi måtte alle flytte til NCO klubben i nærheden af hospitalet, faciliteterne var så elendige, lokalerne var ikke beregnet til madlavning til ca. 1100 mand, og alle kokke skulle bruge det enkelte komfur der var der, så vi måtte bruge gamle kendte kneb, med at bringe kartoflerne i kog, og så pakke gryden ind i dyner, til de var færdige.
vi havde kun en køkkenvask, ingen opvaskemaskine, så pot og pandemanden måtte dele vasken med kokkene, og de arme damer, som måtte vaske op, senere fik vi heldigvis paptallerkner og plasticbestik.
dengang havde jeg blandt meget andet salatlinien, så jeg måtte koge æg i vasken, da den havde damprør.
ellers måtte jeg bruge utallige vandfade og en gummislange, så jeg kunne skylle diverse salater.
desværre hed gunnar også hunger til efternavn, så det endte med, at han blev kaldt Gunnarhungersnød, det knækkede ham, så det endte med, at han giftede sig med en amerikansk kaptajn, og flygtede med hende til united state bluff.

Inderste plads young_blood
Er altid de bedste. Da lægger man, især ikke i myldretiden, mærke til at der er en hel masse mennesker.. Der kan man sidde og være i sin egen verden, uden at blive skubbet af folk, der prøver at komme forbi, man skal heller ikke have en taske i hovedet når man sidder inderst.

Får nemlig altid klaustrofobisk fornemmelse når jeg sidder yderst, derfor er inderste plads at foretrække..

Af hensyn til de ældre vælger jeg ALTID de bageste pladser, det er selvfølgelig osse lidt egoistisk tænkt, for jeg kan godt lide at sidde i bussen efter en lang dag og svæve i min egen verden, så at skulle rejse mig for en ældre person, vil jeg helst undgå.

Men jeg kan blive meget irriteret på børnehavebørnene der skal med bussen, især forekommer dette om eftermiddagen, hvor jeg er dødtræt, og så larmer de som bare fanden.. Undrer mig seriøst over hvorfor pædagogerne ikke prøver at dæmpe dem lidt, for de skriger og råber til hinanden..
Men Musikken til gengæld, generer mig overhoved ikke, kan sagtens lukke det ude..

Hav en God Aften :D

En lille oplever.... Out Of Juice
Jeg kom lige i tanke om en oplevelse jeg havde i sommers. Det var godt nok med selve chaufføren og ikke de andre passagerer...

------

På min tur hjem fra Sydsjælland havde jeg en lettere anderledes, sjov, men dog foruroligende oplevelse med buschaufføren....

Stiger på bussen, informerer chaufføren om min ende station, hvortil han siger 66kr, hvilket jeg ikke tror på, da det plejer at koste 39kr... Efter et par gentagelser af prisen på 66kr, kommer jeg i tanke om, at jeg har glemt at vise ham mit 'alle zoner'-buskort og siger dermed undskyld, men når knapt nok at fremstamme det før buscharfføren siger "det koster dig lige en krone i drikkepenge, tak" og så tager han mine 40kr og giver ikke penge tilbage...hmm...

Nu er det ikke fordi jeg ikke kan klare mig uden den 1 krone....hehe....men rent princip mæssigt, så var det bare en rigtig skidt service. Under den 50 minutter lange bustur havde jeg tid til at vende situationen i hovedet....

Da jeg stiger ud af bussen henvender jeg mig til manden og siger "husk, at drikkepenge tager man ikke, det skal man gøre sig fortjent til", hvortil jeg går videre....og efterlader en vist lettere rødglødende chauffør...

"Vær mod andre, som de skal være mod dig" - det ordsprog kunne han sku ta' lidt ved lære af *GGG*

bussen..... paddy
HEJ!

Kører næsten dagligt i bus, sammen med min søn. som reel er det hyggeligt, men der kan også være dage hvor det ikke er sjovt. Hvis jeg ser der ikke er plads der hvor der står fortrinsvis til ældre og voksne med børn rejser jeg mig, jeg er bedre til at holde balancen end et ældre menneske. Men ser jeg der er plads, bliver jeg siddende hvor jeg er.

Kan ikke forstå hvorfor bussemanden/kvinden ikke sænker gulvet i midter gulvet hver gang der er nogen der skal ud, der er så mange svatgående og kunder med barnevogn der har svært ved at komme ud.

Paddy Anonym
Det er nok fordi at i mange busser kan den kun sænkes ved fordøren. Dumt, men sådan er det. Andre busser kan sænkes helt, men her er så problem defekt luftsystem og bussen skal bruge meget af det. Den kan blive sænket men så vil den ikke hæves. Så vil døren ikke lukke. Så kan bussen ikke køre hehe. Man oplaver meget i bussen

Det kan jeg da' jens261
nemt fortælle dig.
Hvis han skulle sænke bussen hver gang der var en der skulle på eller af, så kunne han da' slet ikke overholde den i forvejen håbløse kørerplan.
Jeg har siddet og set på de forskellige svar, og jeg kan kun ryste på hovedet.
Det kan da' kun være ovre i København, at man har højt musik, osv. her ovre i det mørke Jylland, er der andre boller på suppen.
Når jeg i bussen ganske svagt kan høre raballer musik, så er det for højt, og med det samme siger jeg det i mic. at det skralderværk skal slukkes, og det bliver det også med det samme.
Hvis folk ikke selv kan finde ud af at lette røven for MOR OG BARN, ældre mennesker mm. Så bruger jeg igen mic.
Når især unge mennesker sidder med benene oppe på sæderne, så råber jeg højt igen i mic, og med det samme kommer benene også ned hvor de nu skal være.
Og skulle jeg høre det berømte pift fra en dåse eller en flaske, UANSET hvad der er i flasken, så er jeg der igen, og ud kommer det, det har ALLE dage været forbudt at nyde alle former for drikkevarer is pølser ( mad ) i bussen, og skulle der så være en pædagog imellem der ikke kan forstå det, så får de en forklaring på hvorfor, det samme gør de unge mennesker med benene oppe, for de undersøgte jo ikke deres fodtøj inden de satte benene op på et sæde, sådan en god gammeldags hundelordt, er jo lækkert at sætte sig i, når man har sit pæne tøj på når man skal ud og spise med kniv og gaffel.
Et lille hjertesuk.
1. Fortæl ALDRIG chaufføren at han er bagefter, det hved han godt.

2. Skift ikke sæde samtidig med at der er andre der stiger af bussen, chaufføren tror at du skal af, der går spildte minutter tabt.

3. Ved stoppestedet, giv chaufføren en lyftet arm, så han er klar over at du skal med.
Og skal du ikke med den bus der kommer, så VINK HAM VÆK I STORE ARMBEVÆGELSER, det ser man, og det sparer masser af tid at man ikke skal holde ind forgæves.

4. I den mørke tid kan chaufføren alså ikke se dig, så sørg for at der er en eller anden form for refleks på dit tøj, eller ha' en lille lygte, som du svinger let med når du kan se bussen.

Hej

Enig... Sunshine-2
Som udgangspunkt vil jeg da sige jeg rejser mig for folk i bussen der har BRUG for det...Men det med at endelig får man sat sig ned og så kommer der en som mener de har mere ret til det end én selv, og så skal de kun et stop, det er irriterende. Nu er jeg butiksansat og der kan man godt være pænt træt og ha godt ondt i fødder og ben, når man endelig er på vej hjem,( ligesom i mange andre jobs iøvrigt) og så rejser jeg mig altså ikke nødvendigvis, for jeg føler faktisk jeg har ligeså meget ret til at sidde ned fordi jeg trænger til det... håber ikke det er uhøfligt, men vi betaler jo kassen for at køre med det offentlige...

ikke kun invandrer mariodk.dk
for at gøre en lang historie kort........vil jeg sige at jeg selv er buschauffør. og nej det er ikke kun invandrer da gør det ting....fex i dag 3 danske børn sriger af busse og ta luften af......med det resultat at alle må vente til der kommer luft op i system så vi kan køre videre............OG LA VÆRE MED AT VÆRE SÅ NEGATIV OM INVADRER ( DET ER PIA OG CO DA LEGER MED JER ) ;)

Jeg kører aldrig med bus Peter. N.
de lugter altid sved.

Jeg går, cykler, eller starter bilen, så slipper jeg for andres dårlige ånde.

Derfor Badboy
Hvorfor sidder du på yderste sæde i bussen(når der ikk sidder andre inderst)?
Fordi jeg ikke skal så langt.. eller det er en af de pladser med lidt benplads pga. hjulet/motor.

Hvorfor rykker du ikke ind, når folk står op i bussen(medmindre folk beder dig om det)?
Gør jeg også... er bussen ved at blive fyldt, rygge jeg ind, også selvom der er småt med benplads. mm. jeg snart skal af.

Giver du din plads til dem, som ser ud til at have mere brug for den?
Nej.. Er de friske nok til at tage bussen, er de også friske nok til at stå.. vil dog give pladsen til en mor med nyfødt, eller højgravid.. men ingen respect for de gamle mimmerknolde.

Nej aldrig Anonym
nej jeg rejser mig aldrig... ikke før jeg skal af i hvertfald:D

jeg har betalt ligeså meget for min billet så jeg har tilladelse til at sidde på den plads hvis jeg var der først... har endda betalt mere end ældre der sikkert kun betaler +65 billet:)

Og selvfølgelig............. Hahahihaha
........lukrerer du aldrig på folks almindelige modvilje mod at bede fremmede mennesker om noget vel?
Når jeg er med bussen udser jeg mig altid den aller barskest udseende passager med dén attitude og forlanger at komme til at sidde ved siden af. Jeres privatsphærer kan I opretholde hjemme hos jer selv.

Hmm Bachelor
Det er da til grin at vinke en bus væk, når der er én i den, der har trykket "STOP":D Den stopper alligevel...

Og det med at rende rundt med en lommelygte for at buschaufføren skal kunne se dig... SLAP AF, MacGyver på skattejagt eller hvad?
Refleksen siger jeg intet til, men buschaufføren skal alligevel holde godt øje..

Det med at du råber højt i mic'en, når unge ikke fjerne sig fra sædet, når der kommer mor og barn ind osv.. Det er HELT op til den enkelte at tage imod din besked eller ej. ALLE betaler forhåbentligt for sin billet, så ALLE har ret til at sidde hvor det er tilladt, så skal du ikke sige at folk skal fjerne sig.
Jeg giver som regel plads til dem der har brug for det, men hvis du som chauffør sagde jeg skulle gøre det, foran 20 andre medpassagerer, så kan du bande på at jeg ikke ville gøre det!

Ellers er jeg stort set enig

på 150s f.eks. Majoren
Og hvorfor skal vi på denne rute altid bede passagere mindst 10 gange for at gå længere i bussen så der er plads til alle dem som skal til panum/riget. Men folk stopper ved midterdøren og vil ikke en meter længere i bussen.
Eller dem som har ventet 10 min på bussen og stiller sig i døren og leder og leder og leder efter deres kort, for bagefter at spørge er du ikke lidt forsinket?
Eller den evige spørgsmål på Nørreport st når man har skiltet ikke i rute: Hvorfor tag du os ikke med vi har ventet her i meget lang tid? Sikert fordi man skal i den anden ende af byen og kører noget helt andet.
Eller hvorfor kører du kun til Nærum? Nok fordi HUR af bestemt at det skal være sådan.
Nååårh jeg troede at det var 350S pga den blå kant.
Eller kan du sætte mig af ved sygehuset? Sagtens hvilken en af dem? der er kun tre på min rute.
Eller dem som snyder 2 zoner hele vejen til Kbh eller kokkedal. Jeg kan vel være ligeglad da det ikke er mine penge de tag på den måde, men lidt er det uretfærdigt over for dem som betaler fuld pris for allezoners billet eller månedskort.
Eller dem som sidder i busskuret ved et stoppested kl 5.30 og der er ingen lys og så springer de op og vinker når bussen er næsten kørt forbi. Hvad gør man så? man kan vælge at køre forbi og lade som ingenting og får fingeren eller klodse på bremsen gene til dem som sidder i bussen og måske en bil eller to som kører bagved. Så bliver man stillet det gode spørgsmål: når mester så du mig ikke?....Hvad siger man så til personen? Undskyld at jeg ikke kravlede hen til skuret for at se om du er der.
der står vist på alle køreplaner om at man skal søge for at blive set af chf. Vi har lidt mere at lave end man tror og lidt meget mere at holde styr på.
den gule stribe i bussen som er bestemt af færdselsstyrelsen og som hentyder til at man ikke må står foran den i bussen, men hvordan forklarer man det til passagere? De ved ikke at det koster penge hvis man bliver stoppet af en politibetjent som ikke rigtigt synes om det. Det er sket...kostede sølle 1500 kr. Men som jeg siger til folk: "det man ikke kan se skal man nok høre" så begynder de at tænke lidt og langsomt skubbe dem som er foran for at flytte sig og give mig bedre udsyn.
Men ellers kan jeg sige at det er hyggeligt at køre bus. Man møder mange mennesker. Man kan snakke lidt med nogle af dem (selv om man ikke må hvis det sku være rigtigt)Der er mange glade og der er ligeså mange sure.

irriteret Anonym
Jeg synes personligt at man skal flytte sig når der er ældre eller andre der ser ud til at kunne bruge pladsen mere end en selv, jeg er selv syg og har derfor problemer med at stå længe af gangen og jeg kan ikke lyfte og bære. men man kan ikke se det på mig og det er derfor meget svært for andre at forstå at jeg ikke sidder med mine ting på skødet osv. Men jeg flytter mig stadig for de ældre selvom der var andre der kunne gøre det og måske burde.
Med hensyn til musik mv. er det da skide irriterende at mange skruer så højt op.. Men en anden ting er folks brug af parfyme og duft hvorfor skal vi alle invies i hvad i godt kan lide at dufte or tiden? man burde tage hensyn til andre mennesker.

Altså.. Mor med barnevogn
Nogle børn kan jo rent faktisk ikke gå, min søn på 6 mdr kan ihvertfald ikke. Jeg prøver på at undgå myldretiden hvis jeg skal med bus. Jeg synes dog det er lidt trist at næsten ingen hjælper med at få barnevognen ind og ud af bussen. Folk sidder bare og glor og venter på at den måske flyver op af sig selv. Hvorfor rejser man sig ikke op og giver et nap med?
Jeg kører faktisk mest i S-tog fordi jeg uden hjælp kan komme ind og ud med sønnike i vognen uden hjælp.. Men her er folk da også drønirriterende, mang sætter sig i den vogn der er forbeholdt cykler og barnevogne, og de flytter sig ikke af sig selv.. Og beder man dem om at flytte sig får man ofte et beskidt svar..
Dejligt at vi endelig har fået bil.

Venlig hilsen Stine, med et barn i barnevogn og et andet barn der kan gå selv, og hun elsker at køre med bus og tog :0)

Jeg syntes bestemt heller ikke, at unge gammelung
skal rejse sig op, for eksempel for mig, som er godt gående godt løbende osv.
Jeg har selv været ung, og på arbejdsmarked, og jeg ville da også gerne sidde ned, men min respekt, som nok var mere dengang end i dag, sagde jeg skulle rejse mig op , men stadig kun for syge gravide og virkelige dårlig gående.
Men I skal bestemt ikke rejse jer for min skyld, altså som jeg har det nu, man ved jo ikke hvad tiden bringer, det gør ungdommen jo heller ikke, ha nu en god dag trods alt.

Nogengange Saru89
Hvis jeg har haft en hård og lang dag, så sætter jeg mig på det første sæde der er ledigt, og jeg rejser mig ikke op igen, før jeg skal af.
Men hvis det bare har været en almindelig dag, kan jeg godt stå op hele vejen, hvis der kommer små børn eller ældre mennesker ind.

Sidder altid yderst komododragon
Jeg sidder altid yderst og stiller min baggage på det inderste sæde. Jeg vil nemlig have hele sædet for mig selv og jeg er pisseligeglad med at andre må stå op for at lille egoistiske mig kan få et sæde for mig selv. Jeg er nemlig et røvforkælet enebarn.

Nej spøg til side. Jeg er hverken enebarn eller opfører mig på den måde. Jeg vil også helst kigge ud af vinduet og synes naturligvis at man må nøjes med et sæde, hvis andre står op.

Hvis jeg er nødt til at stå op og jeg ser nogle sidde og brede sig på et helt sæde, beder jeg dem om at rykke ind. De fleste gange virker de helt flove, så de har givetvis godt været klar over at den ikke var helt god, men gik den så gik den.
Andre gange får man en fornærmet mine. Det må man så bare tage med. Det er næppe nogle mennesker man skal være sammen med alligevel.

Hvis du møder en der komododragon
venligt men bestemt beder dig flytte dig, kan det være mig. Jeg holder mig aldeles ikke tilbage, selvom jeg egentlig finder det en smule forbavsende at folk er i stand til at tage den slags indlysende ting af sig selv, hvilket langt de fleste mennesker heldigvis også kan.

Men hvis du synes det er sjovt at gøre dig selv interessant ved at gøre dig selv til et irritationmoment for andre ved, at opføre dig som et lille forkælet enebarn - tjah så må det vel i grunden mest af alt være et problem for dig.

Hvis du kommer og vil side ved siden af mig saintan
Så flytter jeg gerne ind på det inderste sæde, så du kan få en plads ved siden af.

At nægte dig en plads vil jeg mene er forkert og det har jeg vist i øvrigt ikke lov til at nægte dig i et offentligt transportmiddel.

Udseende? saintan
"........lukrerer du aldrig på folks almindelige modvilje mod at bede fremmede mennesker om noget vel?"

Jeg tror nogle folk har noget imod at spørge andre om de ikke må sidde ned, af en eller anden grund. Men jeg har så noget imod at de af en eller anden grund ikke vil spørge mig, om de må sidde ned...og så er vi jo lige vidt.

Hvis de vil sidde ned må de spørge, så flytter jeg mig gerne ind så de kan få en plads.

"Når jeg er med bussen udser jeg mig altid den aller barskest udseende passager med dén attitude og forlanger at komme til at sidde ved siden af. Jeres privatsphærer kan I opretholde hjemme hos jer selv."

Jeres? Jamen dog.
Kunne det tænkes at du bedømmer dem på deres udseende?
Kunne det tænkes at du ikke er den eneste?
Kunne det tænkes at dem der ser "barske ud" føler sig provokeret, hvis folk hellere vil stå op selv om de rykker ind så der bliver skabt plads for andre?
Kunne det tænkes at de "tager hævn" ved at blive det som de andre folk troede i første omgang?

Det er meget muligt...

Spørg om du må sidde ved siden af dem lige så stille og rolig som komodovaranen skriver han gør, så skal de nok hygge ind, de bliver måske endda glade for at du spørger.

På oversigtssædet herollen
Jeg sidder altid på det foreste sæde hvis det ikke er optaget da jeg dermed har udsyn og synes det er noget pjat hvis man bruger sædet hvis man vil læse under kørslen. Jeg rejser mig hvis jeg ser en svaglig som vil kunne have glæde af sædet.
herollen

Den går ikke jens261
At chaufføren spiller så højt, for det må han slet ikke, radioen hos chaufføren er faktisk kun til at han kan høre trafikmeldingen, og hans radio må ikke kunne høres af andre i bussen, fordi at det er en aftale med DR.derfor betales der heller ikke licens.
At køre i bus skal altid være en behagelig oplevelse, og det opnår man kun hvis man udviser hensyn overfor andre i bussen.

Jeg tror at jens261
du er af den provokerende type, for med det du skriver her.
Det er ikke dumt at vinke en bus væk, det er er meget stor hjælp for chaufføren, ja naturligvis stopper han alligevel hvis der er trykket på STOP knappen.

Hvis du bor i byen, kan det godt virke skørt med en lygte, men det er jo ikke alle der bor i byen, det er jo alså også ude på landet jeg tænker på, der er det virkeligt en meget stor hjælp, En buschauffør er alså også kun et menneske, og ser på samme måde, så når det er mørkt, regnvejr, der er modgående trafik, og du står der i vejkanten, i noget mørkt tøj, så kan chaufføren bare ikke se dig, der er det nødvendigt med en lygte, refleks.
Og så er der det med de siddepladser i bussen, det hører med til GOD GAMMELDAGS OPDRAGELSE, at man uden at det skal siges, rejser sig for ældre mennesker, eller andre som du kan se har behov for at sidde ned.
Naturligvis har du også betalt for turen, men derfor kan du da' godt vise lidt hensyn, tænk på hvis du kommer ind i bussen med dit brækkede ben,så ville du jo også gerne at der var nogle mennesker der viste dig hensyn og rejste sig op, så du kunne få en siddeplads.
Alt sådan noget luner i hverdagen, og det er gratis.
Og for en oplysnings skyld, så er det buschaufføren der har ansvaret og dermed også ham der bestemmer.

Ha' en god dag trods alt.

Du er da' for dum jens261
Hvis du fyrer den gang fis af som du skriver, det viser tydeligt at du er ung og lad, og ikke aner lad opdragelse er for noget.

aftale med radio??? mariodk.dk
Hvem siger at radion skal være på P4? hvem siger at der er aftale med DR. Du har sikkert misforstået noget :P

almindelig høflighed efterlønner
Jeg er helt enig i indlæget. Mange stiller en taske eller andet på det inderste sæde og sætter sig på det yderste.
Hvis der ikke er andre ledige sæder tilbyder jeg altid at løfte bagagen op i bagagenette.
Jeg forventer ikke at nogen overlader deres sæde til mig, og faktisk vil jeg nok heller ikke synes om det.
I mine yngre dage brugte jeg så vidt muligt bagsædet. Så var der andre der kunne rejse sig.

Nej jeg har jens261
ikke misforstået noget, på P4 er der nemlig meldinger om trafikken, og det er meget rart, for det er jo næsten dagligt at der er problemer på Vejle fjordbroen, eller på begge sider af den, og det giver masser af kø igennem vejle, og så falder kørerplanen først fra hinanden.
Licensaftalen
den er skam også god nok, for nogle år siden var der slet ikke radio i busserne, med mindre at der blev betalt licens, og så blev der så opsat en lille merkat.
Det gør man ikke mere, men så er det alså også kun chaufføren der må lytte på radioen.

Fordi Tøsen2
Jeg syntes at inderste plads er klaustofobisk, så jeg sætter mig på yderste plads fordi JEG gerne vil side yderst. Hvis folk vil ind og sidde inderst kan de spørge, så har jeg altid rejst mig så de kan komme ind.

Du foretrækker at sidde inderst så du kan se ud fint, men så må du også respektere dem der har det bedst med at sidde yderst.

Kender mange der syntes at det er uhøfligt når folk spørger om man ikke rykker ind, øh hvis jeg ville sidde inderst havde jeg nok sat mig der ind fra starten ik!? Men de må gerne komme ind og sidde inderst :-D

Hvorfor skulle folks....... Hahahihaha
..........almindelige indstilling være anderledes når de sidder på et (dobbelt) sæde, end når de opholder sig i midtergangen?

Gang på gang på gang hører jeg chauffører opfordre til at rykke tilbage, uden at nogen gider at lette røven. Dette på trods af, at det, set henover de andre passagerer mast sammen ved chaufføren er evident, at der er masser af plads.
Mage til samling dumme kreaturer skal man da lede længe efter.

Hvis I er så kede af at gnubbe skuldre med os andre, så køb den privatbil I opfører jer som passagerer i, og lad os der godt kan finde ud af at benytte den offentlige transport gøre det i fred. Jeg er sikker på at der ville blive oceaner af plads.

Jeg har ofte desværre opnået umiddelbare resultater ved at henvende mig til mine medpassagerer, ofte i en tone der er ikke så lidt mindre høflig end chaufførens. Trist, at det er den slags der skal til for at vække sovetrynerne.

Jeg misunder dig bestemt ikke.......... Hahahihaha
.......din daglige omgang med den håbløse flok kvajhoveder. Der skal sgu' brede skuldre til.

Hvad fanden f.eks. Tarzan
Vi snakker om opførsel i bussen og du skriver midt i det hele et langt indløg om din livshistorie? Der er der gået en pakning på øverste etage?

Læs hvad jeg skriver saintan
Eller lad være med at svare.

Du skriver at jeg ikke vil sidde ved din skulder, men det passer ikke, har jeg også skrevet længere oppe, eller var det længere nede til komodo, anyway det står der :)

Men du lyder nu meget sympatisk, og ja, sådan er alle ikke, jeg er foreksempel ret lidt sympatisk, dog ikke uhøflig som sådan og heller ikke en der prøver at irritere andre med vilje...sådan er jeg bare og det er der ikke noget at gøre ved, se mig som en udfordring i din hverdag, eller ignorer mig ;D

Og disse mennesker der irritere dig som du betegner som dumme kreature.... det eneste de er, er....irriterende!

Hvor underligt Blöcker
det må være mærkeligt ikke at være sympatisk. Det må være meget besværligt og det må være fordi der mangler noget i din person ??