Fondue

Fondue Mig Mie
Jeg er så "heldig" at jeg er blevet sat til at skulle servere fondue for nogle gæster... men jeg har aldrig prøvet det før. Jeg har bare fået udleveret fonduesættet... men jeg er ikke sikker på hvad man så gør.. Har jeg forstået rigtigt hvis jeg mener at man skal varme almindelig madolie i en gryde på komfuret og herefter hælde det over på fonduegryden?... og så er det klar til at man kan stikke pindene med kødet ned i ???

Håber nogen vil hjælpe mig.

Mie

Her ser du Raquel
Hvilke olier er bedst egnede. Men ja varm den op på komfur inden brug.
Brug evt. en tænd eller/tandstikke til at mærke om
den er varm. Når det syder omkring "pinden" er den varm.

På denne side er lidt insp. Men ”søg” på Fondue i søgefeltet og der kommer flere
Forskellige tips …..

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=2261

ikke meget galt. ...
Du kan selvfølgelig vælge en lidt bedre olie, f.eks en raps eller oliven. "alm. madolie" er ikke den store smagsoplevelse.

Du skærer alt ud i mundrette bidder og anretter det på fade og i skåle. Så sætter du olien over evt i en gryde, hvis det sæt du har ikke er beregnet til at placere på komfuret. Til gengæld hører der en lille fyrfadsindretning til som holder olien varm og den tænder du selvfølgelig og stiller under gryden gryden på bordet.

Fondue er rigtig hyggeligt, men en belastning for de gammelsultne, så stil noget på bordet der ikke skal i olien for at være spiseklar.

NEJNEJ tofly
OLIVENOLIE ER IKKE GOD TIL så høje temperaturer

nå nå klågeåge ...
hvilken olie vil du så anbefale til fondue? Fritureolie? Glem det. Den temperatur en fondue bør have er optimal til olivenolie.

70'er fænomen Fredelig mand
Jeg troede at fonduen var kørt til storskrald for længst?

Helt ærligt: Hvem tænder på en gang oliekogt kød? Det er da den mest dødssyge at ødelægge gode råvarer på.

muligvis Mig Mie
Det er muligt du ikke bryder dig om fondue eller raclette men tilsyneladende er der andre der ikke har det på samme måde.

Jeg har aldrig prøvet at lave fondue før men jeg er blevet pålagt at servere det for mine gæster.. de har selv bedt om det. Så det glæder jeg mig til.. og det gør gæsterne også.

Til Jer andre: Tak for hjælpen

Mie

jammen så gør du det tofly
jeg vil bare ikke anbefale andre det
http://www.suhrs.dk/SporgSuhrs.nsf/0/5147700112bb3a3dc1257133003c29d2?OpenDocument&Click=

Fondue - brug palmin, IKKE madolie! Rie12
Hej Mie,

Vi laver fondue hver nytårs aften - så jeg ved godt hvordan man gør :o)

Køb Palmin, det er i supermarkedets køledisk, fidusen er, at det ikke lugter - bruger du almindelig madolie, så stinker dit hus af fondue flere dage efter ... det er ikke rart.

Du skal endelig ikke komme mere end ½-2/3 op i fonduegryden - ellers risikerer du det bruser over når man kommer kødet i. Det kan være ret farligt!!

Brug meget mørt oksekød, svinemørbrad, kyllingefilet, cocktailpølser med bacon om og godt krydret hakket oksekød. Flere slags kød som nævnt her gør det lidt sjovere end hvis der "kun" er oksekød i tern til fonduen.

Men, det vigtigste ved fondue er faktisk tilbehøret - Flere gode stærke dressinger/sovse, lavet på cremefraiche, krydderurter, sennep, tomatpure, karry etc. Meget gerne flere slags så man kan variere. Ligeledes er syltede løg, cornichon, asier og lign. godt til.

Blandet salat og noget godt brød vil ligeledes hjælpe på middagen (for meget kød og dressing bliver trættende i længden, det er nødvendigt med brød og salat for at man ikke bliver alt for hurtigt mæt)

Det tager godt og vel 3 timer at spise Fondue - god fornøjelse

/Rie

palmin er det helt rigtige Ulla123
Du har sikkert serveret fondue til nytår, men nu er jeg lige på nettet for at se, om der skulle være gode opskrifter på saucer, og så ser jeg denne debat og vil lige komme med mit besyv :-) Vi har mange års erfaring med fondue - faktisk helt tilbage til 70'erne ;o) , og hvis du ikke skal bruge rødvin, ost eller chokolade, så er palmin det helt rigtige valg, hvis dit hus ikke skal ose af fondue i en uge efter festen. Håber, det blev vellykket :o)

undgå det fede aase
det er længe siden spørger bad om svar,men andre kan måske få glæde af mit råd.
Jeg bruger altid rødvin i stedet for olie.lyst kød (fjerkræ)får en lidt underlig farve,men smagen er god,så brug det alligevel