forældremyndighed hvad gør jeg ?

forældremyndighed hvad gør jeg ? jeanetterc
Hej! jeg er en ung mor på 26 til en søn på knap 6 år, og har fuldforældremyndighed, og har haft det i de sidste 4 år, men nu kræver faderen fællesforældremynighed, og jeg ved ikke om jeg skal give faderen en chance til få del i forældremyndigheden, da vi ikke er så gode til at samarbejde omkring vores søn. Det skal ligeledes oplyses at sønnen er i en rigtig god pjelefamilie og har været det siden han var 7 mdr. Og nu er jeg meget bange for at faderen vil kræve sønnen hjemmegivet, selvom sønnen skal være i pjele i mange år endnu, da der ligger en undersøgelse i forvejen og jeg er bange for faderen ødelægger det hele og kræver sønnen hjemgivet, selvom at han har givet udtryk for at han ikke vil gøre det. Jeg aner ikke hvilkent ben jeg skal stå på, da jeg ikke hvad jeg selv skal gøre.
Det skal ligeledes oplyses at faderen og jeg ikke havde et særlig godt forhold, og nu er der gået 5 år siden vi gik fra hinanden og nu er mit spørgsmål, jeg skal jeg ligge fortiden på hylden? Og lade fadren få del i forældremyndigheden ? Håber virkelig der er en eller nogen der kan hjælpe mig derude et sted.
Dette haster med et svar, da jeg kun har en uge til at svare statsforvaltningen, for ellers kommer sagen for retten.

MVH
jeanetterc

Svare ??? Hende der smiler
Under normale omstændigheder indkaldes begge forældre til vejledningsmøde i forvaltningen, hvor forvaltningn vil forsøge at forlige sagen. Såfremt dette ikke kan lade sig gøre på vejledningsmødet, skal der indkaldes til konfliktmægling og evt. børnesagkyndig rådgivning - først derefter SKAL du give endeligt svar og så kan far-mand inden 4 uger derefter bede forvaltningen om at køre sagen videre til retslige myndigheder!

Så hvorfor er det du skal give svar indenfor 8 dage?


Hende der smiler

Kontakt mødrehjælpen Single mor.
Det lyder som om din sag er mere end bare en forældremyndighedssag. Jeg vil stærkt anbefale dig at kontakte mødrehjælpen og søge råd og vejledning der.

Hvorfor er din søn i familiepleje? Og hvorfor er du bange for at drengens far skal kræve ham hjemgivet?

Husk at fælles forældremyndighed ikke betyder, at den ene forældre kan forlange noget som den anden forældre ikke vil være med til. Det er jo præcis derfor det er så svært med fælles forældremyndighed - det kræver enighed, noget som mange fraskilte har umådeligt svært ved.

Hvis du ikke engang kan gennemskue hans hensigt dulkis
- med forældremyndigheden (pludselig indskydelse?) så synes jeg du skal sige nej og lade statsforvaltningen indkalde jer til forligssamtale. Du har formentlig - din og din søns situation taget i betragtning - nogle støtte personer omkring dig i forvejen. Bed dem være behjælpelige.

Du bestemmer intet jetpost
i den sammenhæng, men fortæl mig hvorfor far ikke må kunne se barnet når du åbenbart ikke magter at tage dig af dit eget barn???

hej jeanetterc
Hej. Jeg har støtte omkring sagen, og den støtte person og jeg er blevet enige om at vi tager kontakt til gratis retshjælp. Jeg var på statsforvaltning en i går, og hvis jeg ikke svare på sagen inden 8 dage, så går der 4 uger så skal sagen fra retten, og jeg kan hermed oplyse at faderen var en voldelig person altså den gang, men hvordan han er i dag ved jeg ikke. Ja jeg har taget sønnens og min situation i betragtning, og det gjorde jeg for 4 1/2 år siden, hvor sønnen, faderen og jeg var på et mor-barn ophold, og vi blev undersøgt om hvem der klarede sønnen bedst og det er så mig, og jeg vandt sagen og fik forældremyndigheden den gang, men efter de nye regler der er, så er jeg forvirret, om jeg skal give faderen en chance og ligge fortiden på hylden? Vi er trods alt blevet ældre og mere modne for håblig?! Sagens kerne er jeg fik af vide i går uanset hvad jeg gjorde så ville faderen vinde, også selvom den går rettens vej eller jeg underskriver papiret, men hvis nu jeg giver ham chancen til få del i forældremyndigheden, så kan jeg jo altid starte en rets sag, hvis faderen misbruger forældremyndigheden. Jeg aner ikke mit levede råd ! Sagen er også den at jeg valgte at min søn skulle pejle, for da jeg gik fra faderen, havde jeg ikke nogen steder at bo, så jeg anså det ville være det bedste for sønnen og han har boet i pejle siden han var 7 mdr og jeg vil aldrig nogensinde drømme at få ham hjemgivet, da dette kan skade han udvikling, men nu er jeg bange for hvis faderen får del i forældremyndigheden at han vil have sønnen hjem, og han udeløgger hans udvikling, og at han ødelægger samværet med min anden søn, ( skal oplyses at jeg har fuld forældremyndighed over den lille alene, men det er en helt anden historie), så mine børn de ikke kommer til at se hinanden mere, de ser begge hinanden og har meget glæde af hinanden både nu og i fremtiden.
J

Undskyld mig jetpost
nu får jeg nok en horde af vrede debattører på nakken, men jeg må spørge hvad pokker der får dig til at få børn når du ikke er i stand til at tage vare på et barn????? Hvad sker der i hovedet på et menneske som dig ( ikke ondt ment) ? Hvorfor vælger man at få barn for at sætte det frivilligt i pleje??

Det er der vel ikke tale om? dulkis
- handler det ikke om forældremyndighed og ikke samvær? Hun har da ikke skrevet at han ikke må se barnet.

- Jeg forstår så ikke noget som helst af faderens interesse efter alle de år. Hvad tror du, han vil med den fælles forældremyndighed?

- Og mocafe, det er jo langt fra alle der er nær så fantastiske mødre som du og jeg[:D] men jeg synes det er alt ære værd at hun i den situation, der opstod, har gjort det bedste hun kunne for sit barn. Det er ikke altid at dække over problemerne og beholde barnet hos sig selv. Den beslutning er vist så tung, at den ikke fortjener mobning. [:)]

Hvem er det, der ved at du ikke får medhold? dulkis
- det må være en synsk, for det er da det mest uforusigelige i disse tider.

- Det handler til gengæld ikke om, hvorvidt han var en skiderik eller er det endnu, det handler om hans forhold og kontakt til barnet. Den har du ikke beskrevet overhovedet og det gør det ikke nemmere at gennemskue situationen. Hvor meget ser han sit barn?

Det er ikke mobning jetpost
det pointerer jeg også i indlægget, men jeg synes det e rinteressant at høre hvad der sker i hovedet på folk der frivilligt giver så ungt et barn fra sig. Jeg er ikke og har aldrig udgivet mig for at være en fantastisk mor, for det er jeg ikke, men jeg bruger min logiske sans og synes jeg selv sunde dømmekraft til at tage de beslutninger der skal tages i nogle situationer.......Tror ikke engang jeg har lyst til at være supermor, for det lyder dødssygt.....Man lærer jo mest af sine fejl har jeg ladet mig fortælle....

ja ja men det falder vel tilbage på ungerne dulkis
[:D][:D] tag nu hvad jeg skrev med et gran salt.

- Det er min oprigtige mening, at vi er priviligerede, at vi aldrig har været derude, hvor det var en option, at skulle vælge at sætte et barn i familiepleje, men hun har sikkert ikke været alene, da barnet blev lavet, vel? Det kan være af afgørende betydning, ikke?

- Det ville være så skønt med en perfekt verden og vi trænger til det, men det ër vist heller ikke en mulighed.

For ikke at virke uhøflig, så er det sengetid dulkis
- godt og vel. Vender tilbage imorgen

Godnat og sov godt.

//Dulkis

Erasmus Montanus i faderrolle???? tomoe-gozen
så du udleder, at han er en god far, fordi hun ikke mente at være bedst til at tage vare på barnet i hverdagen?

Det siger sgu da intet om ham som far!
(men det siger meget, at han dengang ikke fik barnet!! Var han så god, var barnet nok relevant for ham, fra fødslen, og ikke 7 år efter!)


Om din udledning kan man kun sige:
Erasmus Montanus... har ikke levet forgæves, hva!

Håbløs "logak" du lægger for dagen.


(du kunne nøjes med at anerkende, at hun er en god mor, fordi hun var i stand til at vurdere i tide, at barnet ville have det bedre i hverdagen hos en god plejefamilie).

undskyld anonym
hvis jeg bliver personlig - men jeg syntes sq ærlig talt du er en ondskabsfuld krage.


jeg syntes ærlig talt hun er god mor - hun har nemlig været istand til at tilsidesætte sig selv i forhold til barnets behov!

Så burde jeg godt........ Løvemor
nok være superklog nu!?

Men det er jeg ikke, og jeg orker så ikke at fejle ret meget mere. I hvert fald ikke når det gælder mit barn.[:D]

Jeg forstår godt din undren Mocafe. Jeg undrer mig også tit over hvad der får mennesker til at reproducerer sig selv, når ikke kan tage vare på sig selv først.[:$]

Som at sidde i et fly og luftmaskerne udløses. Sørg for selv at få en på og hjælp så det barn der sidder ved siden af dig [;)]

Løvemor

Hvem siger hun ikke kunne tage vare på sig selv, inden dulkis
- hun fik barn? Hvem siger hun ikke havde kunnet klare barnet, hvis hun var blevet sammen med faderen? Der er intet i hendes indlæg der fortæller noget som helst om, hvorfor hun kom fra faderen, men dog en indikation af at han er voldelig - en enkelt gang.

- Er det hele fuldstændig fremmed for dig? Så har jeg tydet dine indlæg forkert de sidste to år.

Læs hvad...... Løvemor
Jeg skriver. Jeg siger intet om debatstarteren! Hun har haft sine grunde og jeg er enig i at det er ansvarligt gjort at hun sørger for barnet og bekymrer sig om det.

Derfor Dulkis, har jeg da lov til at udtrykke min undren over hvorfor folk får børn, hvis de ikke har styr på dem selv først.

Men det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort! Jeg må godt undre mig, bare jeg ikke udtrykker mig [;)]

Løvemor