For mange havefester?

For mange havefester? simon-says
Det er sol og sommer, og danskerne strømmer ud i haver og parker. Sommeren skal fejres med masser af havefester.

Til stor morskab for dem, som deltager i festerne, men til stor gene for naboerne, som klager deres nød til politiet.

Sommervarmen får os til at feste i haverne og skrue op for musikken. Men naboerne kan ikke klare larmen og det giver ekstra travlhed hos politiet. Men politiet lukker ikke havefesterne med det samme. Det oplyser vagtleder Erik Mather fra Slagelse Politi til avisen Sjællandske.

- Vi vurderer de enkelte tilfælde meget nøje. Det er jo ofte kun en enkelt gang på en sommer, at folk sådan rigtig holder en havefest med høj musik, og den slags skal man altså som nabo kunne tåle, siger Erik Mather fra Slagelse Politi.

Er naboens havefester et nødvendigt onde, man må leve med om sommeren? Eller er det en opgave for politiet?

*FedeBritt*

Er det ikke bare..... s.s.blicher
... endnu et eksempel på det danske folks intollerance overfor hinanden ?

Helt klart et nødvendigt onde dulkis
mine naboer må leve med, men det er ikke meget de brokker sig.

Stiller de på matriklen bliver de nemlig altid budt indenfor, så konerne har forbudt deres mænd at rende herover og klage.

Du kan jo egentlig være ligeglad Halalskinke
da du afgik ved døden for en lille uges tid siden.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10;conference=275;posting=704381

SKAL PÅ JOB :( anonym.
gaaaaab de larmer :(

Du sover godtnok i timen makker Din bedste ven
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=275&posting=706855

Hvis de larmer for meget og det er ofte babs-o-man
Så henvender jeg mig selv til dem, det plejer at hjælpe!

Det var en sød drøm Halalskinke
så længe den varede.

sjovt du skriver det,... icarus
havde selv overvejet at oprette lignende emne...

som du skriver og politiet omtaler er det jo til at holde ud hvis det kun er 1-2 gange om året der er den slags fester...men hvad når det blir hverdag??

jeg er så heldig at bo overfor en bygning med lejligheder/unge mennesker...

ved ikke om der foregår handel med div.rusmidler eller noget men grundig trafik hver weekend (og nogle gange hverdag) og meget larm....

der er næsten 100% sikkert fest min.en gang ugentligt....
samt de sidder i vinduerne og råber til folk på gaden og kaster ting ud af vinduet.

har ikke klaget endnu, men overvejer det godt nok kraftigt hver gang de skruer op for musikken.

Det var lige godt kattens hoensi
Det er ikke kun havefester som kan være skyld i musikgener, en kat fra Odense var skyld i at naboerne var nødt til at tilkalde politiet.
Forklaringen skulle have været, at kattens ejer have tændt for musikanlægget, for at katten ikke skulle kede sig i varmen. Katten havde derefter sat sig på remoten, og kunne desværre ikke selv skrue ned. Det forlyder at katten slipper uden nærmere påtale.

synes helt klart det er et problem Anonym
vi har måtte flytte pga overboen festede i hverdage eller bare synes at tirsdag efter midnat skulle der spilles så hele opgangen kunne høre det, foruden de jævlige slåskampe og var der tit råben og fulde mennesker. bestyrelsen ville ikke gøre noget da de kun ville skride ind hvis det var trusler fra overboen men det undlod han selvfølgelig men, flere nætter måtte vi sidde oppe med vores børn som var skærmt over de høje råb.

vi bad dem gang på gang at sætte seddel op hvis de holdt fest i weekenden så kunne vi planlægge at tage væk med børnene så de kunn sove et andet sted, men det blev der gjot et par gange så glemte de det på ny

dette var problem flere steder i bygningen pga mange af disse forstyrere mennesker var venner med bestyrelsen så det virkede som om at så længe de festglade venner af bestyrelsen ikke boede i nærheden af dem så kunne de ødelægge vores søvn uden at det fik konsekvenser

KUJONERNE GEMMER SIG! thepeople
Først og fremmest er man en kujon over for sine medborgere hvis man kontakter politiet, før man kontakter sin nabo vedr. støj gener. Jeg har deltaget i en del have-arrangementer, som tilmed var annonceret i god tid. Alligevel kommer politiet, og ikke naboen, og beder selskabet om at skrue ned. Det er spild af resurcer. Tænk på hvor meget kriminalitet politiet kune bruge tid på at bekæmpe, hvis det ikke var pga. kujonerne, der ikke tør at konfrontere naboen. Vi skal allesammen være her - Grib knoglen og ring til naboen eller mød personligt op, næste gang tonerne er for høje... Eller deltag i festen, hvis du er en af de mange, der bare er jaloux på naboen og havefesten. Find ud af det indbyrdes!!! Det andet er spild af skattekroner!!!

Husk nu at tale sammen!

God sommer;-)

Nicolai

Nix Anonym
Holder man havefest, må man også selv vide om man spiller for højt, eller larmer for meget. Og gør man det, må man enten selv skrue ned, eller finde sig i at politiet kommer forbi.

I virkeligheden synes jeg ikke problemet er så stort - i vores kvarter overholder alle de samme regler - man slukker for udendørs musik klokken 23, på den måde sikrer man, at man ikke generer sine naboer.

tolerance venice
Hvor ville jeg ønske at vi danskere kunne være mere tolerante overfor hinanden i alle henseender. Herregud, hvor mange gange om året har vi mulighed for at lave havefester...Medmindre tingene bliver smadret og der err slåskampe osv så lad dog glæden brede sig ud til alle og nyd at sommeren giver frihed og glæde. Tolerance venner tolerance

kommer an på hvem det er hhjfhgj
er mine almindlige nabo'er er der ingen problemer, er det ovre fra perker klubben el. lign. blir det politi, for det ender 110 % med ballade for der findes kun dem selv og deres ego trip, og stop jeres latterlige "racisme fordomme" for det er et faktum der har udspillet sig flere gange.

jep den gode
Jeg vil gi venice ret få jer et liv og nyd det mens i kan istedet for at sidde inden for og ha ondt i røven af folk de har det pisse hyggeligt

lol tolerance julymanden
Det er ikke alle der har ferie på samme tid og jeg ønsker ikke at rykke min dag 8 timer fordi min nabo vil spille lorte musik til kl.8 om morgenen, men ja folk skal have lov til at hygge sig med tænk lige på os andre som ikke får lov.

Kedeligt anonym
Det er sgú da et kedeligt kvarter du bor i.

LIGE PRÆCIS annne
tolerance gælder begge veje.

Det er måske ikke alle der synes det er lige morsomt at være en ufrillig "deltager" i andres havefest...selvom de sikkert hygger sig...når man selv skal op på arbejde.

Og hvad nu hvis man har nogle møgnaboer, der bare hidser sig, hvis man "tillader" sig at bede dem om at dæmpe sig?? Jeg ville ikke tøve et sekund med at gribe knoglen og ringe til politiet.

Det er politiets opgave at sørge for offentlig ro og orden!!!!

Høflige fødselare magnetten
Modtog faktisk i går en lille seddel, hvor der stod: "Undskyld vi larmer! Lørdag (altså idag) holder jeg fødseldag i haven (adressen er bekendt af mig).
Hvis du/i synes, at det bliver for voldsomt, så kom endelig forbi og sig det. Så løser vi selvfølgelig problemet med det samme.
Underskrevet "fødselaren"
-
Se, det kan jeg personligt godt forholde mig til, og har dyb respekt for en sådan forhåndsmeddelse.
-
Tak, mange gange, og hav en god fødselsdag. :-)

PRØV LIGE OG HØR fest aben
hør nu lige her gamle mennesker i må sku da overleve med en have fest prøv lige at slappe af og få en bajer det da utroligt at i ikke kan finde på noget andet at lave end at klage FÅ ET LIV!

tolerance? princesse-toben
eller også er det bare danskerne typiske, her kommer jeg og kan i andre ikke lide lugten, kan I skride.
Jeg bor i et lejlighedskompleks, hvor der generelt er rimelig fredeligt. Underboen holder fest en gang om året - det er ok - bare de varskor mig i god tid, så jeg kan nå at købe ørepropper og måske flytte en middag, jeg selv skulle have holdt.
Men i sommervarmen er der ofte fest i gården og det er altså for meget, når det også sker på hverdage. Og til sent.

Have fester er ok, men man må altså også vise hensyn til sine naboer.

Ok med havefester pils
Jeg synes det er ok at folk holder havefester, hvis de bare stadig tager hensyn til at der bor andre mennesker omkring dem. Man kan jo ikke regne med at alle de omkringliggende lejligheder og huse er bosat af unge mennesker der også bare fester løs. Og det er jo heller ikke alle der har lyst til at sætte sig ned og deltage i festen.

I min opgang er der indtil nu kun blevet holdt 2-3 havefester (hvad jeg ved af) og der er bestemt også blevet lukket ned omkring kl. 1 hvor folk er taget i byen. Men jeg mener at det er respektløst ikke at give naboerne besked når man sidder udenfor og egentlig er til gene for alle naboer. Der bor jo også tit ældre mennesker, eller børn som for længst er kommet i seng på det tidspunkt!

I min opgang er der så desværre bare nogen der mener at stole og borde der står både i haven og i vores fælles kælderrum, er til alle-mands-eje. Det er en af de ting der får mit pis allermest i kog hvis nogen holder havefest. Festen er jeg som sådan lige glad med, for jeg kan bare gå ind i et rum der ligger væk fra haven, men når folk mener de bare kan tage af mine privat indkøbte møbler og bare bruge dem i haven, uden at tørre dem af og stille dem ordentligt på plads bagefter, kan jeg ikke tolerere! Så må man kalde mig misundelig eller hvad andre er blevet kaldt i denne debatstreng, men det synes jeg bare ikke er iorden! Det er mangel på respekt af andre menneskers private ejendele! Spørger man om lov, eller meddeler at man måske vil bruge møblerne, kan jeg måske lære at leve med det, for så kan jeg jo også nå at kommentere hvis jeg ikke synes det er ok, men når først en masse gæster sidder på mine stole i haven, synes jeg heller ikke jeg kan tillade mig at være sådan en strid mogge og gå ned og bede dem om at flytte sig. Det giver jo også en dårlig stemning blandt naboerne.

Men politiet ville jeg først ringe efter hvis der ikke kommer nogen reaktion på min første henvendelse omkring larmen.

Fortsat god sommer :-)

Alle skal være her" beg-for-me
Okay hvem hulene det de rråber op!

Come on folkens... det er sommer!!

Ve dudemærket det med at folk skal arbejde dagen efter osv...

Men come nu lige on...

Man kan vel for hevlede sige til sin nabo at det var lidt for højt dagn derpå! så vil vedkommende garanteret give dig ret!!!

Så ingen klager til policen men sig det det sgu da "Face to face"... Måske ikke så hårddt men alligevel!

tror det vil hjælpe os alle!Hvis nu sådan en super-sommer skulle komme igen!!!

nej nej nej! beg-for-me
Det var da mest meningsløde indslag jeg længe har set! men ok....har heller aldrig sniffet!!!!

prøv at anti anonym
tænke selv. Så kunne man også spare en masse resourser.
SKRU NED, du kan sige dig selv du genere nogle folk, med højt musik

Havefest Anonym
Nej havefester er ikke et job for politiet. Altså hallo naboer tag jer lige sammen...
Det er så sjældent at sommeren er god, vær ikke så sippede.

Politiet har vigtigere opgaver at tage sig af..

Rigtig god sommer til alle.....