Fordømmelse af akademikere?

Fordømmelse af akademikere? demothios
Jeg kommer selv fra en familie, hvor min mor i sin tid tiggede til sin mad og hvor min far var slagter. Alligevel arbejdede min mor sig op, og søgte at tage en lægeuddannelse, der dog blev afbrudt af en svær arbejdsskade. Begge mine forældre lærte os, at det at se ned på folk pga. job, uddannelse eller evner, var forkert. Det var noget min mor, med hendes opdragelse i en socialdemokratisk og stærkt anti-intellektuel familie, især lagde vægt på.

Jeg bliver derfor decideret ked af det og frustreret når jeg hører mennesker hhv. tale ned til dem med en kortere uddannelse end dem selv. Eller når dem med kortere uddannelse postulerer at akademikere ikke laver noget som helst eller noget som helst nyttigt.

Mange mennesker har ingen respekt for videnskab, der ikke afføder et eller andet fysisk resultat, som de efterfølgende kan købe i en forretning. Samfundsvidenskaber og humanistiske videnskaber er det svært at se sådanne håndfaste resultater. Og det kan mange åbenbart ikke se noget formål i.

Men de kan vel regne ud, at der ER et formål i det? Ellers ville man ikke undersøge det. Hvorfor denne mangel på respekt for ens medmenneskers interesser? Må man ikke brænde for at skabe teorier, nye ideer? Medmindre de giver et fysisk produkt? Jeg forstår ikke hvordan man kan være så snæversynet. Klasseforskelle forklarer det ikke. Det kan være det gjorde det for 100 år siden, men ikke idag.

janteloven har aldrig haft det bedre qwerty
Vi er en nation af bønder, med tilhørende bondske ideer og tanker. Hvor resten af europa rykker fremad med udviklingen er vi i danmark på vej den anden vej.
Se vores magthavere (en flok bønder uden visioner. Deres ideologier stammer fra USA og Enbgland i 80erne). Læs folks meninger og tanker (had mod alt der ike er som dem selv). Se hvordan vores land fungerer (hvad fungerer endnu?). Hvor resten af europa får bedre velfærd, bedre trafikkale forhold, bedre sygehuse og bedre undervisning går vi i danmark den modsatte vej. Vi afskaffer alt det resten af verden bruger al energi på at opnå.

Økonomien er stærk komododragon
Vores virksomheder er globale, udenlandske virksomheder investerer i Danmark, betalingsbalancen er god, kronen er stærk og ledigheden er lav.

Ret godt gået, taget i betragtning af at
vi udvikler os baglæns, er bønder, ledes af en flok bønder, lider af jantelov og mindreværdskompleks, islamofobi, fremmeangst, fremmedfjendtlighed, antiglobalisme, modbydelighed, nederdrægtighed, selvtilstrækkelighed, provinsialisme og lugter af ost.

Men udover det jeg vil i egen bondske og bagstræberiske selvtilstrækkelighed give Demo ret i at det er forkert at se ned på videnskab der ikke umiddelbart kan omsættes i hard cash.
Jeg bryder mig heller ikke om snobber der ser ned på ufaglærte.
Jeg er af den overbevisning at vi alle har en funktion her i samfundet. Akademikeren kan ikke undvære skraldemanden og skraldemanden kan ikke undvære akademikeren.

Hmmmm boning
Selvom dit sprog er lidt grove, så er du ikke helt ved siden af sandheden.

Jeg finder din iagttagelse højst interessante, jeg er ikke helt enig, men en stuk ad vejen er jeg

Tak for et anderledes men ikke urealistisk synspunk.
Boning

økonomien er stærk boning
er bare et biprodukt af vores ressourcer.
Og af forbigående art.

Husk firserne.
Boning

Det er det her jeg taler om... demothios
"Vi er en nation af bønder, med tilhørende bondske ideer og tanker. Hvor resten af europa rykker fremad med udviklingen er vi i danmark på vej den anden vej."

Nu demonstrerer du glimrende den form for "fag-elitisme" (mangel på bedre ord) jeg taler imod. Men nej, Europa rykker ikke fremad, som en anden allerede har været inde på. Frankrig er da komplet ude at skide hvad udvikling angår.

"Se vores magthavere (en flok bønder uden visioner. Deres ideologier stammer fra USA og Enbgland i 80erne)."

Og hvad har en ideologis ophavsland at gøre med om de er "bønder" eller ej? Jeg taler ikke om ideologier men om fag-elitisme og anti-akademikere. Hvis du hentyder til populisme stammer det hverken fra England eller USA.

"Læs folks meninger og tanker (had mod alt der ike er som dem selv). Se hvordan vores land fungerer (hvad fungerer endnu?)"

Og hvem har ansvaret? Anti-akademikere og elfenbenstårns-akademikere er hindandens modsætninger og når de begge taler ned til hinanden, vokser der en ny klasseinddeling af folk op. Det er ligesom med de ekstreme højreorienterede; jo flere islamister der er, jo flere højreekstremister vokser der frem.

Tak demothios
Mange tak, og jeg er klar over at jeg ikke altid udtrykker mig helt klart. Jeg skal dog være opmærksom på ikke at fremme misforståelser.

Vores virksomheder qwerty
Hvad er det for nogen? De emste er solgt til udlnadet!