fordømmende veninde

fordømmende veninde psykiatrisk hospital
min veninde og jeg var i byen i lørdags, og da pegede hun på en ung mand, som bare var en hun viste hvem var fra byen og han havde været på et psykiatrisk hospital pga en kæressorg og min veninde sagde, at hun ALDRIGkunne være kæreste med en, som havde været sådan et sted... jeg spurgte hvorfor!!! hun sagde, at så var man virkelig også syg, hvis man landede sådan et sted, som på et psykiatrisk hospital... ja, det mente jeg også, men samtidig mente jeg også, at der var stor forskel på, hvorfor folk blev indlagt og jeg kunne godt have en kæreste, hvis han havde været på et psykiatrisk hospital pga en depression, angst og sorg, hvis han havde oplevet nogle meget traumatiske ting... men hvis det "blot" var for en kærestesorg, eller han var psykotisk, så ville jeg heller ikke kunne være sammen med denne mand... Men min veninde ville uanset hvad, ikke kunne have sådan en svag kæreste, som havde været på et psykiatrisk hospital....

Jeg synes min veninde er noget fordømmende overfor folk, der har det svært og jeg orker ikke at spørge hende om, hvad det er hun er bange for, hvorfor hun har denne indstiling osv...Jeg sagde til hende, at jeg på et tidspunkt i mit liv selv var noget bange for, at komme på et psykiatrisk hospital, da jeg mistede flere familiemedlemmer indenfor 1/2 år og ikke havde flere familiemedlemmer, samt at jeg oveni det havde andre ting at sloges med... til dette sagde hun ingenting....

Det er lidt ledst at have en så utolerant veninde... hvordan ville du have det, hvis din veninde sagde sådan, som min veninde gjorde!!!

På sin vis studt
er det måske meget godt, at hun er fuldstændigt afklaret omkring, hvad hun kan magte. Det er ikke let at være pårørende til en psykisk syg, og hvis din veninde ved, hun ikke ville kunne klare det, er det vel bedre, at hun holder sig langt væk.
Jeg ville også synes, det var en fordømmende bemærkning og blive ked af det, hvis jeg selv havde været "ude i tovene", og så bryder jeg mig overhovedet ikke om, at hun "udpeger" ham på den måde - ville hun gøre det samme med en fyr, der havde været indlagt pga. en ryglidelse? Næppe.
Måske er din veninde lidt overfladisk, måske for umoden til at kunne begribe, at vi aldrig ved, hvad tilværelsen byder os - hvem ved, om hun falder for "Mr. Right" med styr på det hele en dag - og han så får en dyb depression eller bliver psykotisk?
Jeg ville nok tage emnet op med hende ved en anden lejlighed og fortælle hende - igen - at jeg selv havde haft det psykisk svært, og at det sårede mig, hun stemplede folk på den måde. Det kunne måske få hende til at tænke sig om.

hmm anonym
jeg tror mere veninden ikke rigtigt vidste hvordan hun skulle reagere og valgte at tage afstand, sÅ havde hun jo fået reageret. usikkkerhed stillet overfor noget så svært, enig, som psykisk sygdom

det er jo en ekstrem irrelevant betragtning om man kunne være kæreste med vedkommende eller ej, den virker grebet lidt desperat ud af luften, den bemærkning. det er vel ikke det første hun tænkte på - men det første hun valgte at sige, for at berolige sig selv

jeg føler mig næsten forkert psykiatrisk hospital
for hvad nu hvis jeg en dag "lander" på et psykiatrisk hospital, kan hun så ikke være veninde med mig mere....!for hun svaredemig jo ik, da jeg sagde, at jeg selv frygtede det psykiatiske hospital, da jeg havde det svært... Jeg har faktisk gået hos en psykiater på det tidspunkt, hvor jeg mistede flere familiemedlemmer og at jeg har nogle angstlidelser, men det har jeg ikke fortalt hende, da jeg frygter, hun også vil dømme mig så....kan man så kalde hende for en ægte veninde, nej, det kan jeg nok ikke...i hvert fald ikke lige på det område..

Ja, min veninde er overfladisk, det er lige det rette ord om hende og hun ville næppe omtale en fyr netativt, hvis han havde en ryglidelse....hun kan også altid finde noget negativt om andre mennesker, det er faktisk sjældent hun taler pænt om andre - man skulle tro, at hun var en teenagetøs, men hun er faktisk sidst i 30érne..

Jeg tror bestemt ikke at det nytter noget at snakke med hende om dette, for hun er bare gennerelt overfladisk og har svært ved atse tingene i perspektiv, andet end lige udfra hendes eget synsvinkel..

tror de fleste mennesker psykiatrisk hospital
er bange for det ukendte. Jeg havde selv i mange år været bange for pykiatrisk hospitaler, da jeg havde en tanke om, at folk var raplende tosset, hvis de landede sådan et sted.. Nu har jeg selv set dørende indefra ambulant og det er ikke helt så farligt, som jeg frygtede.

ja, hvorfor siger hun sådan noget om en fyr - bare sådan slynger det ud i luften! nogle gange kan jeg ikke følge hende tanker, til trods for, at jeg har kendt hende i snart 30 år - det er faktisk lidt uhyggeligt at tænke på... og hvorfor skulle hun berolige sig selv....? mon hun var en smule bange for ham?

Venindens holdning bunder i uvidenhed og fordomme Fnidder
Et er, at de fleste har en eller anden form for nedtur, men der er utallige typer som har været indlagt, uden at være psykotisk.

Typer der er følsomme uden psykoser, er typer der har en del omtanke modsatsvis din veninde, som reagerer på sin uvidenhed og fordomme. Faktisk er mennesker med stor følsomhed uden psykoser, særdeles venlige behagelige kreative mennesker, der reflekterer på omverdenen med stor følsomhed og omtanke, de kan gå ned når konen går fra dem. Men psykotiske er de ikke. Andre har frekventeret en psykiatrisk afdeling mens de har søgt en bolig, uden nogen form for psykoser, det kan vel ikke lægges dem til last hvis de af økonomiske årsager har brugt det som et hotel.

Jeg tror ikke normalttænkende mennesker ville bryde sig om, at stifte bekendtskab med din veninde, da de næppe kan holde hende ud, efter som hun signalerer en indre tomhed, der vil være uudholdelig for normalt begavede mennesker med en rationel reflekterende tankevirksomhed.

der er en god løsning på dit problem julius1307
find en anden veninde !

hvad er der galt med psykose og kærestesorg ? zigzag
Faktisk er du selv lidt fordømmende men jeg går ud fra at det bunder i uvidenhed.
Psykoser er en mulig bivirkning ved antipsykotisk og antidepressivt medicin.
Man kunne forestille sig følgende. Manden mister sin kæreste, kan ikke sove, lægen udskriver antipsykotisk, manden bliver psykotisk, han bliver indlagt på psykiatrisk hospital, ..., manden har ikke længere nogen chance hos dig, surt, men det er ikke det største problem for ham.

Det hele er ret hypotetisk og du skulle måske gøre dig selv den tjeneste at snakke med ham, men måske du allerede har snakket med en del der har været psykotiske og dannet din mening ? Eller måske du har fuldstændigt styr på hvad en psykose er og derfor har tilladt dig selv at danne din mening på baggrund af dette ?
Den sidste mulighed er ikke tilstede medmindre du er psykiater. I så fald forstår jeg godt din holdning.

Fordømmer Right
Husk nu at hver af et menneske har sin egen holdning om det er så negativ eller positiv betyder det ikke noget/mindre værd. Da vi er så forskellige. Du er en der er selv egocentreret. Har du slet ikke tænke over det, da du sagde noget med at fordømme andre. Hvad med dig selv. Du har da også fordømme hende. Hørt! får hun ikke lov til at være hende selv da. Bare hun ikke går ind i og gjort en person fortræd så er det jo godt. Et sp. om du accepterer det eller ej så er det fuldstændig op til dig. Brug aldrig negativ udtryk, når man havner også det samme sted som du har beskrevet om "FORDØMME".

du har lige så ret, psykiatrisk hospital
som amen i kirken. Du kan tro, at jeg mange gange i mit liv har haft det svært med denne såkaldte veninde, men det er sgu svært, når man har kendt hinanden i 30 år og jeg har altid været et følsomt menneske, som tvivlede påmin egen dømmekraft. Men da så mange familiemedlemmer døde, forandrede jeg mig, til at blive meget bedre til at stole på min egen dømmekraft...

Min venindes holdning bunder nok ikke kun i manglende uvidenhed, for hun arbejder selv indenfor voksne, som er handicappet, men den med fordommen er jeg helt med på, for hun har så meget med at være fordømmende overfor andre....

Jeg bliver desværre endnu engang nødt til at tage venskabet op til vurdering. Der er også sket en del andre ting imellem veninden og jeg her på det sidste, som er uacceptabelt -dette her er blot en smule taget ud af andre ting...

ja, veninderne forsvinder efterhånden psykiatrisk hospital
ud af mit liv, eller beder jeg dem selv gå....Jeg har så nu kun 2 tilbage, når hende her er væk...Jeg har haft en stor omgangskreds, men efter jeg har mistet så mange familiemedlemmer, er jeg ikke længere OFFER for andre folks lort, jeg kan og vil ikke finde mig i det mere. Men det er virkelig så svært at finde andre veninder, jeg har dog fundet en rigtig god veninde for knap 4 år siden, som bare er guld værd...

det kan jeg fortælle dig spykiatrisk hospital
når man er psykotisk, er man utilregnelig - det er min nabo i hvert fald, for hun er psykotisk og disse mennesker bliver jeg nærmest bange for, andet erder ikke i det. Men de er selvfølgelig også mennesker med følelser og jeg kan samtidig ogå have medfølelse overfor dem.
Jeg kan kun tale ud fra egen erfaring og derer selvfølgelig stor forskel på at have en psykose - og her taler jeg udelukkende om folk med psykoser, som er utilregnelig, dem kunne/turde jeg ikke omgåes. Det handler ikke om at være fordømmende, det handler om at jeg vil passe på mig selv, længere er den ikke.[;)]

En kærestesorg kan variere i styrke og ham som min veninde fortalte om, havde ikke været længe sammen med hans kæreste, hvor hun gjorde det forbi og han kom så på et psykiatrisk hospital, der er ikke noget galt med det, men som jeg sagde til veninden, så er han meget skrøbelig og derfor ville jeg selv have svært ved at være kæreste med et mennesker, der var så meget mere følsom end jeg selv, jeg ville frygte, at han ville true med selvmord eller ikke kunne leve sit liv uden mig, hvis jeg gik fra ham - har nemlig engang prøvet noget lign.

klap nu lige hesten ik! psykiatrisk hospital
jeg skriver ud fra erfaringer om denne veninde jeg har- det er ikke kun denne ene gang hun er så fordømmende overfor andre folk og om det skyldes uvidenhed, manglende omtanke, det er jeg faktisk ligeglad med, for hun skal så ofte kritisere andre folk og det er jeg så træt af... kunne hun da bare for en gangs skyld tale pænt om andre. Dette her er ikke et holdningsspørgsmål for veninden udelukkende, det handler om helt andre ting.Ville du ikke blive træt af at høre om din venindes negative udmeldninger så ofte..! skulle det først være acceptabelt fra min side af, den dag min veninde gør nogen fortræd..! ej, det er for langt ude....

Hvad har min egocentreret noget med at gøre, om jeg fordømmer andre... du ved ik hvad du taler om og virker selv så fordømmende ved at sætte et klistermærke på mig...jeg kan altså slet ikke følge dig, vi taler to forskellige sprog, så stopper debatten lige her.

Kors hvor er i fordømmende og selvgode! slankepigen
Du forsøger at gøre dig bedre end din veninde men du er ikke et hak bedre!!!

Hvis man er indlagt "bare" pga en kærestesorg er man langt ude!
Tak vil jeg bare sige!
Jeg var tæt på at blive indlagt - men derfor synes jeg ikke jeg er verken sindsyg eller mindre bedre end andre!

Min eks ville have jeg flyttede til hans by - gjorde jeg gerne for så var jeg tættre på min familie. I starten var alt godt men efter hånden var han mere ude og jeg kendte ikke hans venner som jeg troede osv og 6 mdr efter uden jeg havde set det helt komme slog han op og FORVENTDE jeg blev i byen og blev hans luder! Han og vennerene terroisterede mig og hackede sig ind på min computer, kiggede ind af mine vinduer osv osv ovni jeg var så ked af han var gået fra mig!

Jeg fik psykisk og fysisk sammenbrud af det og var tæt på at blive indlagt!


Måske er jeg i dine øjne en taber - men du er mere en taber end jeg er når du ikke kan se et menneske som din kæreste fordi vedkommende ikke er "perfekt" i dine øjne

Synes fandme folk som dig skulle skamme jer!

er DU et hak bedre psykiatrisk hospital
nej gu er du da ej. Du er da selv fordømmende overfor mig, så pus da lige glorie selv hva og så læs da lige alle mine svar, inden du begynder at brokke dig.
Pas på med at give svar, inden du læser alle svarende herinde, for dit nick navn vil blive husket..

Du kender mig overhovedet ikke og ved slet ikke, hvad der er sket imellem min kæreste og jeg... jeg har fået meget professionel hjælp fra andre og de rådede mig alle sammen til at gå fra kæresten dengang pga. at jeg blev tyraniseret, så den med, at man bare bliver indlagt pga en kærestesorg - den er ikke negativt ment, men blot et tegn på, at man må være ekstrem følsom og mere, er der ikke i det - alt for følsomme mennesker - et eksempel på min daværende kæreste, han gjorde livet surt for mig, ligesom jeg kan læse, at din eks. også gjorde livet surt for dig og så kan man ikke blive ved med at have empati for exén...

Så slap du fuldstændig af - det er netop folk som dig, der kan få mit pis i kog, når man udtaler sig om ting, som du med det samme opfatter negativt, sdå læs dog lige mellem linjerne en anden gang, hvis ikke for din egen skyld, så for dem du svarer herinde ik!

jeg er glad for bare mig
du får professionel hjælp, for du lyder sandelig til at trænge til det.

Tænk at udstede trusler!!! Hvad bilder du dig ind - tag en pille og slap af!

trusler psykiatrisk hospital
der er ingen trusler, bare en opvækker til, at folk skal tænke sig om, inden de brokker sig herinde og svarer, for ens nick navn bliver jo husket, sådan er det alle steder, det gælder ikke kun for slankepigen.

Folk har det nogle gange med KUN at læse trådstarterens svar og ikke følge op på hele dabatten, som giver et mere præcist syn på sagen....

Jeg har for mange år siden fået hjælp, men det trænger jeg ik til længere, så tag du dig enpille eller en lille "morfar"

jeg har misforstået zigzag
Jeg troede du mente indlagt pga. en psykose, hvor du mener psykotisk fremover.
Jeg argumenterede for at man måske godt umiddelbart kan være indlagt pga. kærestesorg, men at der måske er mere i det. Kærestesorgen kan være dråben der fik bægeret til at flyde over
fx.
Jeg forstår godt at du frygter for hvad han ville gøre hvis du slog op. Men folk kan vel reagere "dumt" på at blive kasseret selvom de ikke passer på dit eksempel. Sandsynligheden for at de reagerer "dumt" er nok større ved dem der passer på dit eksempel.

det tror jeg :) Anonym
hey.

lige præcis i dette tilfælde, hvor det omhandler en fyr, der har været indlagt i psykiatrien, tror jeg godt, at din veninde kunne være uvidende.
jeg tror selv jeg kunne have sagt det samme for år tilbage, for da vidste jeg intet om folk, der bliver indlagt på psyk. hospitaler.

men jeg har fået min viden både gennem min udd. som social-og sundhedsass. hvor jeg har været på en lukket afd og senere på den hårde måde, hvor jeg selv måtte indlægges på psyk. skadestue pga. sammenbrud i forbindelse med en depression, hvor det eneste jeg ville var at tage livet af mig selv da jeg intet kunne overskue.

så kort sagt: uvidenhed.

og ellers er der jo andre derude der "gider" date en, der har set psykiatrien både som personale og patient.
har selv en kæreste, som jeg har været sammen med i snart ni år og jeg har set/talt med mange andre patienter som både havde mand og børn. :)

ja, du har ret julius1307
vi kan alle komme i en situation, hvor vi går ned med flaget, og det er da ikke nogen skam. Det vigtigste er da, at vi kan komme op igen enten ved egen eller med andres hjælp.
Ingen er 'taber' af den grund.
Og du har da også ret i, at der ikke er noget der 'bare' er et eller andet. Andre kan jo ikke bedømme hvad og hvor meget noget betyder for os, og om man går ned på grund af pengeproblemer, kærestesorg eler noget helt tredje kan da være ligegyldigt, for det er jo ikke årsagen, men virkningen vi skal se på.
Og ingen er perfekte, heller ikke dem der ikke er gået ned med flaget ... endnu !

jeg kan slet ikke forstå julius1307
at det skal være et problem, for om vi har ondt i benet eller ond i humøret er da underordnet, det der betyder noget er, at vi har ondt.
At have været indlagt eller været lige ved at blive det er jo bare et bevis på, at man har været syg og at man har erkendt det.
Jeg er en af de heldige, der 'kun' har været fysisk syg, men jeg var tæt på at have brug for anden hjælp da jeg i foråret fik konstateret kræft i min højre lunge, og den måtte fjernes. Da var min verden ved at bryde sammen af skræk for hvad der nu skulle ske og om jeg nu døde af det indenfor kort tid. Så store ting kan man ikke håndtere uden hjælp, tror jeg. Min hjælp var min kone, men ikke alle er så heldige. Havde jeg været alene , er jeg sikker på, at jeg nok havde måttet en tur omkring psyk.
Kærestesorg er også en eksistentiel krise, så den går dybt og kan også kræve behandling.
Men at diskriminere af den grund -ja det er da bare for dumt

sædvanlige Anonym
hey.

tror bare at det er det ´sædvanlige` med, at det vi ikke kan se, forstår vi ikke...det er det, jeg har oplevet.