Forsmag

Forsmag rodvad
Forsmag på hvad der ville ske dersom nogen handlende skulle finde på at benytte indføring af euro, til at hæve priserne.
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/11/20/061930.htm

I virkeligheden vil selv kunne spare mange penge ved at de slipper for omregning, og at de sælger varene i samme valuta som de er købt hjem i.

Det asgerfolmann
handler vel ikke så meget om at spare penge, som det handler om at bevare en sej gammel møntenhed, der trods alt er med til at gøre os til dem vi er. Ville vi også indvillige i ikke længere at have et navn, hvis samfundet kunne spare penge på bare at give os et nummer i stedet???

Kan godt være rodvad
du har penge nok til at købe forbrugervarer selv om de er for dyre. Kronen er en svensk opfindelse, og er ikke mere "solid" end andre møntenheder Island er et godt eksempel på "soliditeten" når kan en nation har den samme mønt.

Med hensyn til navn og nummer. Du skal da bruge CPR nummeret når du henvender dig til myndighederne. Og det har samfundet sparet mange penge på.

Hvad mener du med SEJ ? iampersson
jeg tror ikke at "kronen" er med til at gøre os til dem vi er.... Vi skal jo også se på "hvem" vi kan blive til, samfundet er i evig udvikling, således også Danmark.
Indførelse af Euroen vil lette rigtigt mange ting og det kommer helt sikkert , før eller siden, det er jeg sikker på, alt andet er bagstræberisk.
Der er så mange andre, rigtige værdier, at slås for at bevare i stedet !
[s]

I aften Kaprifolium
vil jeg spise dansk flæskesteg, med hjemmelavet dansk rødkål, og danske kartofler, så slipper jeg for at omregne til euro.

I dag rodvad
omregner købmanden for dig på alle varer, også de fleste danske, for varer der handles på det internationale marked. Men det tager han godt betalt for, og hvem tror du skal betale det?

Ballon Rodvad Kaprifolium
Rodvad - jeg vil nødig se dig møde et lille barn, med en ny ballon, for du er garanteret typen der vil stikke nålen i den, så barnet bliver ulykkelig.
Gennem dine indlæg er det typisk at du har et eller andet der piner dig, måske du er blevet forulempet i dine unge år, der kan være så meget, men kun du selv kan føle om du trænger til hjælp.
Hvem nævnte at grisen blev købt hos købmanden?

Skal det Revisor
forståes sådan at danske kartofler afregnes i euro?
Jeg kan ikke forstå at så mange supermarkeder har det svært, når de tjener så mange penge på kursforskellen, men det kan du sikkert forklare mig?
SU

Ikke nødvendigvis rodvad
Det kommer lidt an på hvem der har formidlet handelen med kartoflerne Men Danish Crown bruger euro i sin omsætning Så dersom svinekammen er købt af en gårdslagter, er der formentligt brugt DKK, men han har nok skævet til prisen hos Danish Crown.

Kloge Rodvad Revisor
Du skriver at gårdslagteren formentlig har brugt DKK, ja hvad i alverden skulle han ellers bruge?
Afregne i yen eller pund?
Du er sgu da ikke for klog.

Gårdslagteren rodvad
er klog nok til at ske-ve til Danish Crown og deres priser. Dermed har også han benyttet samme kurs og gebyrer som dem, og det skal kunden ved gårdbutikken betale, selv om udgifterne reelt ikke har været der.

Javel Revisor
Du - Rodvad - bliver ved med at påstå at jeg betaler veksel gebyr også hos gårdslagteren.
Er du ikke langt ude med din påståelighed?
Tror du at nogen er lige så dumme som dig, at køre på landet, og give det samme for en gris, som den koster i supermarkedet?
Man sparer mindst 25%.....
Du påstår samtidig at dansk slagtede grise, leveret af et dansk slagteri, betaler vekselgebyr, for at sælge i danske kroner?
Mine kunder betaler ikke veksel gebyr, og jeg kan heller ikke bruge priserne fra andre eu lande til noget, det drejer sig om udbud og efterspørgsel.
Men kan du dokumentere at det bliver billigere i Danmark, ved indførsel af euro, så bøjer jeg mig, så kom nu Rodvad, og leg ikke struds.

Ikke direkt rodvad
Du betaler ikke direkte for vekslegebyr. Men gårdslagteren ser på prisen hos Danish Crown, og tager så den samme pris. Når der i Danish Crown er regnet vekslegebyr, betaler du det også hos gårdslagteren, der bliver det bare til en ekstra fortjeneste. Er det så svært at regne den ud? Det er ikke billigere at handle i en gårdbutik, til trods for at der bliver sprunget et led over, det drejer sig om friskere og økologiske produkter.

Udbud og efterspørgsel i et lukket system?

Det ser ud til at du er indeforstået med at reel konkurrence giver lavere priser, ved indførelse bliver der større konkurrence, ved at med de danske priser, vil der komme mange tyske købmænd til. Plus at det bliver billigere og større konkurrence med handel på nettet. Dokumentationer er der masser af, du kan bare se på prisen på de enkelte produkter i Danmark og Tyskland, uden moms.

Fat det nu Revisor
og læs indlægget. Ud over dig, er der ingen der er så bindegale, at man kører på landet, og betaler det samme for en gris, som man gør i supermarkeder.
Er det så svært at fatte?
PS. Jeg kan købe en kasse øl, eller sodavand i DK,lige så billig som i tyskland, det eneste jeg har fundet billigere i udlandet er cigaretter, resten er det samme, når man husker at momsen på fødevarer er billigere. Cigaretterne er købt i Grækenland.
Og så ikke mere herfra, for du har igen bevist at Rodvad har altid ret - tror han.

Mon rodvad
revisoren altid har ret?
Han KAN købe en kasse øl eller sodavand lige så billigt i DK som i Tyskland?

Er du dum? Ølhunden...
3 ks. øl på tilbud i Tyskland koster kr. 139.95. I discount, og andre butikker, får du dem ofte til kr. 49.95 pr. ks.her i DK, incl. vekselgebyr.
Der er fra midtjylland 175 km. til grænsen, og for dig Rodvad, det samme hjem.
Bilen kører 14 km. pr. l. og en liter bensin koster ca. 8.90 kr. incl. vekselgebyr.
Så hvis du prøver at være sarkastisk, så har du i stedet vist din uhørlige dumhed.
Rodvad, kom ind i kampen, og fat at du ikke ved en skid om dagligdagsting, men tåger rundt, med pacemakeren kørende på fuld kraft.
At du så samtidig påstår at folk køber dyrere grise ved stalddøren, end i supermarkeder, gør dig kun mere ynkværdig.