Fra Vista, til XP !

Fra Vista, til XP ! nadiina
Hej.
Jeg har købt en ny computer for 1 uge siden, det er en HP Pavilion, og den køre meget fint, men problemet er at det er en vista, kan jeg ikke lav den om til XP? jeg har en cd til service pack 2, kan man så lave det ? og min søster har en cd fra hendes gammel computer som hedder hp.. hvad syntes i.. vil gerne have XP ..

Jeg vil også have xp. anonym
jeg vil gerne have xp tilbage,men aner heller ikke hvordan jeg skal bære mig ad.
Måske kan jeg bruge dit svar fra en her i debatten.

Forholdsvis enkelt. TheNax
Hvis man har en lille smule forstand på computere.

Sæt din XP cd i cd-rom drevet. Genstart din computer.
Når den viser den første skærm trykker du F2 (på en bærbar) (Delete på en stationær)

Derved kommer du ind i biosen. Derinde skal du finde den der hedder "boot". der skal du have den til at boote fra dit cd-rom drev. (i bunden står der hvordan du ændrer indstillinger)

Derefter gemmer du, og går ud af biosen. Computeren vil nu starte op igen. Ved det 3. skærmbillede vil den sige "tryk på tast for at starte fra cd" der trykker du bare på en eller anden tast.

Så har du startet installationen. Der kommer nogle skærmbilleder hvor du skal acceptere betingelser osv. Det trykker du bare "ja" til (igen står der i bunden hvad du skal trykke for at acceptere)

Så kommer der et skærmbillede hvor du skal vælge hvor dit windows skal ligge. C:/
En hardisk kan være opdelt i partitioner. Forskellige dele på hdd'en om du vil. Det skal du ikke tænkte videre over, men følge anvisningerne i toppen som siger hvordan du sletter en partition. Du sletter C drevet. (den der hedder C:/ et eller andet)

(så vidt jeg husker skal man trykke l,e, enter. derefter O, enter.)

Derefter opretter du en ny partition, og den vil spøge efter hvor stor den skal være. Der vælger du bare det den foreslår, og trykker enter. Så enter igen for at installere, og du er igang med at installere xp.

Derefter vil computeren genstarte, og denne gang skal du IKKE boote fra cd. Bare lad den køre. Så kommer den ind i en ny og den sidste installation, og du fælger bare anvisningerne på skærmen. Når engang det er installeret skal du installere dine drivere, og viola, færdig [;)]

OBS: ALT du har på C drevet vil blive slettet. så hvis du har noget du vil gemme så overfør det til en cd eller lignende [:)]

Håber det hjælper jeg begge, ellers er i velkomne til at skrive en mail til:

The-nax@hotmail.com også skal jeg nok guide jer yderligere [:)]

Har efterhånden installeret windows xp mere end 75 gange, så vi skulle nok kunne finde ud af det[;)]

Drivere minihaj
Bare vær opmærksom på at det kan risikere at koste drivere (filer) til jeres lydkort og netkort og lign. så i ikke kan få lyd på bagefter og ikke kan komme på nettet. med mindre i kan finde de forskellige drivere på producentens hjemmeside. Men husk det i så fald skal være drivere til DET nøjagtige modelnr netkort og lydkort, og driverne skal passe til Win. XP